ایرواشر آپارتمانی

ایرواشر آپارتمانی یا خانگی چیست ؟

ایرواشر آپارتمانی یا ایرواشر خانگی به دستگاه سرمایشی و گرمایشی گفته می شود که معمولا به صورت یک سیستم مرکزی بر روی بام ، بالکن یا حیاط آپارتمان (و یا هر نوع ساختمان دیگری) نصب شده و با کانال کشی به واحدهای (اتاق های) مختلف آپارتمان یا خانه متصل می شود. به ایرواشر آپارتمانی در سایزهای کوچکتر و با مکانیزم عملکردی مشابه، دستگاه هواشور یا ایرواشر خانگی نیز گفته می شود. روش کار دستگاه ایرواشر در ساختمان در دو شکل برودتی و حرارتی متفاوت بوده و ویژگی های متفاوتی را در دما و رطوبت هوای داخل آپارتمان رقم می زند که در ادامه ضمن بررسی طرز کار و قیمت آن ، به معایب و مشکلات آن نیز خواهیم پرداخت و به این پرسش که چرا نباید از آن در آپارتمان یا خانه استفاده کنیم پاسخ خواهیم داد.

نحوه کار

اگر بخواهیم به طور خلاصه ساختار و طرز کار آن را تشریح و بررسی کنیم باید گفت که دقیقا همان کولر آبی است که سرمایشی مشابه آن دارد و فقط برای حالت گرمایشی یک کویل به آن اضافه شده تا آبگرم پکیج وارد کویل شده و با چرخش فن و عبور هوا از روی کویل ، هوا گرم شود.

1 . گرمایش

در شکل گرمایشی آن، باید یک سیستم آبگرم یا بخار داغ در ساختمان مانند پکیج دیواری یا بویلر موتورخانه ای وجود داشته باشد تا پس از گرم کردن آب، آن را به کویل (لوله های فین دار) ایرواشر پمپاژ کند تا با چرخش فن دستگاه، هوای گرم ایجاد و در ساختمان، آپارتمان یا خانه مورد نظر با کانال کشی توزیع شود.

2 . سرمایش

در شکل سرمایشی آن، به کویل و آب سرد نیازی نیست. بنابرین نیاز به چیلر ساختمانی یا چیلر کوچک خانگی نیز از بین می رود (چیلر دستگاهی برای سرد کردن آب است) و تاثیر قابل توجهی بر کاهش قیمت دستگاه خواهد داشت. زیرا در شکل سرمایشی، یک پمپ آب در دستگاه تعبیه شده است که آب را پمپاژ کرده و از طریق چندین انژکتور آبی، آب را با فشار بالا در محفظه داخل دستگاه تزریق می کند. آب اسپری شده، به ذرات ریز تبدیل و حرارت هوا را می گیرد تا تبخیر شود. هوا با از دست دادن حرارت، خنک شده و از طریق کانال به آپارتمان یا خانه یا ساختمان مورد نظر راه پیدا می کند. البته در برخی از طرح ها به جای پاشش آب با انژکتور ، یک سری پوشال درون دستگاه قرار می دهند تا آب روی این پوشال ها ریخته و هوا با آن برخورد کند و خنک شود. بنابرین چه آب با انژکتور در مسیر هوا پاشیده شود و یا بر روی پوشال ریخته شود سرمایشی دقیقا شبیه کولر آبی دارد.

دستگاه تهویه ایرواشر

مطالعه بیشتر درباره ساختار و سیستم سرمایش و گرمایش ایرواشرها در این متن ⇐ ایرواشر

چرا نباید از آن در آپارتمان یا خانه استفاده کنیم؟

به خاطر معایب و مشکلات زیادی که در کاربردهای مسکونی با آن مواجه می شویم استفاده از آن در پروژه های خانگی و آپارتمانی پیشنهاد نمی شود.

بررسی معایب و مشکلات دستگاه ایرواشر خانگی یا آپارتمانی

هر گونه معایب و مشکلاتی که کولرهای آبی در حالت سرمایشی دارند در دستگاه ایرواشر خانگی یا همان آپارتمانی نیز وجود دارد که عبارتند از :

1 . مسئله افزایش رطوبت

نکته بسیار حائز اهمیت اینجاست که ایرواشر در شکل سرمایشی، توانایی کاهش رطوبت هوا را ندارد و بلکه با تزریق آب، دقیقا مثل کولرهای آبی باعث افزایش رطوبت هوا نیز می شود و استفاده از آن فقط در شهرهای با آب و هوای خشک و نیمه خشک (متناسب با آب و هوای اکثر نقاط ایران) و جاهایی که آب تمیز به مقدار کافی در دسترس است پیشنهاد می شود و نه شهرهای با رطوبت بالا مانند شهرهای ساحلی.

2 . کانال کشی و یکسان شدن دمای همه اتاق ها و کاهش ارتفاع سقف

کانال کشی دو مشکل بزرگ در پروژه های آپارتمانی و خانگی ایجاد می کند. یکی اینکه چون با کانال هوای سرد یا گرم توزیع می شود بنابرین همه اتاق ها هم به صورت همزمان تهویه می شوند و هم اینکه دمای یکسانی خواهند داشت (دقیقا مثل کولر آبی یا حتی داکت اسپلیت که با کانال هوای سرد و گرم را توزیع می کند) و اگر شخصی در اتاقی به دمای متفاوتی نیاز داشته باشد نمی تواند دمای هوای اتاق خود را نسبت به سایر اتاق ها کمتر یا بیشتر کند و آسایش مورد نظر ایجاد نمی شود و دوم اینکه کانال کشی ارتفاع سقف در راهروها و ورودی اتاق ها را کاهش می دهد که به زیبایی داخل واحد لطمه می زند.

3 . صدای زیاد

همانطور که کولرهای آبی به خاطر داشتن فن بزرگ و نیز کانال کشی که صدای کار دستگاه را به داخل واحد منتقل می کند ، صدای آزار دهنده ای دارند دقیقا ایرواشرها هم چه در حالت سرمایشی کار کنند و چه حالت گرمایشی صدای زیادی خواهند داشت و این صدا به مرور زمان و با فرسوده شدن سیستم بیشتر نیز می شود و یکی از مهمترین معایب و مشکلات این دستگاه برای کاربردهای مسکونی است.

پس کاربرد ایرواشر کجاست؟

درست است که در مناطق خشک و نیمه خشک استفاده از ایرواشر در آپارتمان یا خانه باعث افزایش رطوبت هوا می شود ولی دلیل قانع کننده ای برای استفاده از آن در ساختمان های مسکونی به خاطر معایب و مشکلاتی که ذکر کردیم (کانال کشی و یکسان شدن دمای همه اتاق ها و صدای زیاد) وجود ندارد و بیشتر کاربردهای صنعتی و تجاری دارند. یعنی در جاهایی که از اتاق های متعدد تشکیل نشده باشد ، متراژ بالایی داشته باشند و شنیده شدن صدای کارکرد دستگاه مسئله مهمی نباشد که از جمله کاربردهای آن می توان به سرمایش و گرمایش این اماکن اشاره کرد :

1 . سالن ها و سوله های صنعتی و کارگاهی

2 . سالن های ورزشی

3 . سالن های تجاری (مثل نمایشگاه ها)

4 . سالن های همایش

5 . هر جایی که اولا متراژ بالایی دارد ، دوما اینکه مسئله صدای کارکرد دستگاه در آن مطرح نیست و سوما اینکه فضای تهویه شونده دارای اتاق های متعدد نیست ، سالن یک تکه است و ارتفاع سقف بلندی دارد.

بررسی ویژگی های این سیستم برای کاربرد در پروژه های تجاری و صنعتی :

همانطور که گفتیم به خاطر معایب و مشکلاتی که این سیستم در پروژه های مسکونی ایجاد می کند نمی توان از کاربرد آن در پروژه های صنعتی و تجاری چشم پوشی کرد که مهمترین آنها عبارتند از :

1 . سیستم فیلتراسیون بسیار موثر و کارآمد هوا با به کار بردن انواع فیلترها در آن (این دستگاه قابلیت نصب انواع فیلترها را دارد ولی به این نکته نیز باید توجه کرد که استفاده از فیلترهای بیشتر و کارآمدتر در واقع قیمت دستگاه ایرواشر را نیز افزایش می دهد)

2 . قابلیت افزودن سیستم رطوبت زن به آن برای فصل زمستان (در سالن ها و سوله هایی که افزایش رطوبت هوا در زمستان نیاز است)

3 . قیمت کمتر نسبت به سایر دستگاه ها (دستگاه هایی که بر اساس سیکل تبرید تراکمی کار می کنند و دارای کمپرسور هستند. برای مثال به علت حذف چیلر و متعلقات آن (مانند کمپرسور) در حالت سرمایش)

4 . مصرف کم انرژی در حد چرخش فن و پمپ (کمپرسور در آن وجود ندارد)

5 . قابلیت اتصال به لوله آبگرم خروجی انواع بویلر ، پکیج و …

6 . قابلیت بازگرداندن بخشی و یا تمامی هوای ساختمان به دستگاه برای مخلوط کردن آن با هوای تازه ورودی و کاهش مصرف انرژی برای گرمایش یا سرمایش آن

7 . طول عمر بالا به علت عدم وجود قطعات رفت و برگشتی در آن

8 . قابلیت نصب و استفاده ایرواشر در ساختمان های تجاری و صنعتی (سوله ها و سالن ها)

9 . تامین هوای تازه از بیرون به مقدار زیاد و عدم وجود مشکل کمبود اکسیژن در ساختمان و نیز عدم ایجاد احساس خفگی (زیرا سیستم کانالی است و همواره می توان با کنترل اتوماتیک و یا دستی، مقدار هوای تازه ورودی را تنظیم نمود.)

10 . افزایش دهنده رطوبت در فصل تابستان به علت تزریق آب در مسیر عبور هوا جهت خنک کاری (اگر به سیستم تهویه مطبوع گرمایشی و سرمایشی نیاز دارید که بتواند به دقت رطوبت هوا را در فصل گرم تنظیم کند و سیستم منجر به افزایش رطوبت نسبی هوا نشود، باید از سیستم های مبتنی بر سیکل تبرید تراکمی مانند مینی چیلر آپارتمانی ، سیستم هواساز و چیلر یا سایر سیستم های مشابه استفاده کنید.)

مطالعه بیشتر انواع هواسازها ، کاربرد ، طرز کار و مزایای آنها ⇐ هواساز

بررسی سیستم ها و دستگاه های جایگزین ایرواشر برای کاربردهای مسکونی

1 . در مساحت های کمتر از 150 متر مربع

برای متراژهای کمتر از 150 متر استفاده از چند کولر گازی مناسب ترین گزینه است زیرا می توان در مواقعی که به یک کولر گازی نیاز نداریم آن را خاموش کنیم و بقیه کولرهای گازی را روشن کنیم و دمای هر یک را جداگانه تنظیم کنیم. حتی داکت اسپلیت هم با وجود اینکه سرمایشی شبیه کولرهای گازی دارد برای پروژه های مسکونی مناسب نیست زیرا داکت اسپلیت هم کانال کشی نیاز دارد و همه اتاق ها هم دما می شوند و همچنین دارای فن بزرگی است که صدای کار آن به داخل منتقل می شود.

2 . در مساحت های بیشتر از 150 متر مربع

برای متراژهای بالاتر از 150 متر مربع استفاده از مینی چیلر و فن کویل ها یا چیلر و فن کویل ها مناسب ترین گزینه است. اگر آپارتمان یا خانه شما یک واحد است می توانید یک مینی چیلر خریداری کنید و به ازای هر اتاق نیز یک فن کویل قرار دهید و همه فن کویل ها را به مینی چیلر متصل کنید.

مینی چیلر آپارتمانی سرد و گرم

مطالعه بیشتر درباره طرز کار ، مزایا و قیمت مینی چیلرها ⇐ مینی چیلر آپارتمانی

مطالعه بیشتر درباره انواع چیلرها و ویژگی های آنها ⇐ چیلر

اگر آپارتمان شما چند واحدی است یا به ازای هر واحد یک مینی چیلر تهیه کنید یا ظرفیت برودتی مورد نیاز همه واحدها را با هم جمع بزنید و یک چیلر مرکزی برای آن تهیه کنید و همه فن کویل ها را به آن متصل نمایید. مزیت استفاده از یک چیلر مرکزی به جای چند مینی چیلر در واقع کاهش قیمت تمام شده یک چیلر نسبت به مجموع چند مینی چیلر است. با مرکزی شدن مسئله عدم توانایی در محاسبه مصرف برق واحدهای مختلف یک آپارتمان یا ساختمان به صورت جداگانه به علت مرکزی بودن سیستم مطرح می شود. در ضمن برای گرمایش هم حتما نیازی نیست که موتورخانه داشته باشید و به جای دیگ یا بویلر موتورخانه که آب را گرم می کند همان آب گرم پکیج داخل واحد را می توان به فن کویل ها متصل نمود.

موتورخانه فن کویل

نمونه ای از ایرواشر صنعتی طراحی و ساخته شده در شرکت ما :

ایرواشر

تولید و فروش

تهویه مطبوع ماخ ، طراح و تولید کننده انواع سیستم های تهویه مطبوع از جمله ایرواشر (فقط برای کاربردهای صنعتی و تجاری) و سایر دستگاه های سرمایشی و گرمایشی مثل چیلر و هواساز است. ما محصولات خود را مطابق با استانداردهای روز صنعت تهویه و تاسیسات و متناسب با نیازهای هر مشتری به طور اختصاصی طراحی و تولید کرده و به طور مستقیم و بدون واسطه از کارخانه و با قیمت مناسب به فروش می رسانیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع سیستم های گرمایشی و سرمایشی، بررسی و انتخاب مناسب ترین دستگاه برای ساختمان خود و نیز استعلام قیمت آنها با مهندسان ما تماس بگیرید. نکته اینکه شرکت ما ایرواشر خانگی و آپارتمانی تولید نمی کند و ما فقط برای پروژهای تجاری و صنعتی (با متراژ حداقل 300 متر مربع) دستگاه ایرواشر تولید می کنیم. بنابرین لطفا در خصوص ایرواشر آپارتمانی و خانگی با مهندسان ما تماس نگیرید.

مهندس احمدی : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی : 09191639363

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 2 میانگین: 4.5]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

18 − 14 =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت