BTU چیست ؟

BTU مخفف چیست ؟

BTU مخفف British Thermal Unit است. برای اینکه دقیقا بدانید BTU چیست و چه واحدی را نشان می دهد این متن را مطالعه کنید.

مخفف BTU

BTU واحد چیست ؟

در پاسخ به سوال BTU واحد چیست می توان گفت که بی تی یو مانند ژول ، کالری و … واحد انرژی است و برای اندازه گیری انرژی گرمایی (حرارتی) استفاده می شود.

نحوه محاسبه BTU

یک BTU مقدار انرژی استفاده شده برای گرم کردن یک پوند آب و افزایش یک درجه فارنهایتی دمای آن است. زمانی که شما تجهیزات گرمایشی مانند کوره و هیت پمپ ها و سایر دستگاه های سرمایشی گرمایشی را با هم مقایسه می کنید احتمالا توجه کرده اید که دو عدد برای BTU آنها نوشته شده است. بی تی یو اولی انرژی ورودی به دستگاه در اثر سوختن سوخت (مانند گاز طبیعی) و بی تی یو دومی مقدار گرمای خروجی از دستگاه است. عدد اول در واقع بیانگر ظرفیت دستگاه و عدد دوم بیانگر راندمان آن است. معمولا هیت پمپ ها و کوره ها BTU بین 40000 تا 100000 دارند.

محاسبه BTU

باید دقت شود که دستگاه با ظرفیت مناسب برای هر ساختمان انتخاب شود زیرا اگر ظرفیت بزرگتر از حد انتخاب شود ، سیکل کاری آن دائما خاموش و روشن شده و مشکلات فراوانی را بوجود می آورد. برای محاسبه BTU مورد نیاز ، مهندس بایستی مساحت ، سایز و نوع پنجره ها ، مقدار و نوع عایق بندی ، طرح کانال کشی ، آب و هوای محلی و … را در محاسبات در نظر بگیرد.

هر BTU چند وات است ؟

پاسخ به این سوال که هر BTU چند وات است امکان پذیر نیست و تبدیل واحد بی تی یو به کیلووات یا وات انجام نمی شود. زیرا بی تی یو واحد انرژی و کیلووات یا وات واحد توان است. ولی تبدیل واحد بی تی یو بر ساعت به وات امکان پذیر است. هر وات به اندازه 3.412142 بی تی یو بر ساعت BTU/hr است و با همین نسبت می توانید آنها را به یکدیگر تبدیل کنید.

تبدیل وات به BTU

تبدیل کیلووات به BTU

یک BTU چند کالری است ؟

تعریف واحد BTU که بیانگر کمیت انرژی است به روش دیگر مانند کالری نیز قابل بیان است. در پاسخ به سوال یک BTU چند کالری است می توان به طور دقیق گفت که هر BTU معادل 0.252 کیلو کالری است و با همین نسبت می توان آنها را به هم تبدیل نمود.

تبدیل CFM به BTU

CFM مخفف کلمات Cubic Feet per Minute (فوت مکعب بر دقیقه) است و در واقع بیانگر کمیت دبی جریان سیال است. به صورت علمی نمی توان تبدیل CFM به BTU را انجام داد زیرا بی تی یو واحد انرژی ولی CFM واحد دبی جریان است. ولی به جای استفاده از CFM می توان از atm CFM استفاده نمود (atm مخفف atmosphere است) و در این صورت هر BTU بر ساعت معادل 0.0061 atm CFM است. این تبدیل واحد در واقع ابزاری دستی برای محاسبات سر انگشتی در برخی موارد کاربرد دارد.

تبدیل تن تبرید به بی تی یو

برای تبدیل تن تبرید به بی تی یو کافی است که از این فرمول که هر تن تبرید برابر 12000 BTU/hr یا 3.5 KW است استفاده کنیم. معمولا بیان ظرفیت دستگاه های تبرید در آمریکا با استفاده از تن تبرید (تناژ) انجام می شود. برخی از سازندگان نیز معمولا برای دستگاه های با ظرفیت کم از واحد BTU/h استفاده می کنند.

تبدیل تن تبرید به btu

محاسبه بار سرمایشی BTU

محاسبه بار سرمایشی BTU به عوامل مختلفی مانند مساحت و حجم فضای مورد نظر ، وضعیت عایق کاری در و پنجره ، دیوار ساختمان و دمای مطلوب مورد نیاز بستگی دارد. اندازه گیری و محاسبات دقیق این پارامترها (مخصوصا وضعیت عایق کاری) کار دشواری است ولی به صورت حدودی می توان آنها را در نظر گرفت و محاسبات قابل قبولی را انجام داد. با وارد شدن به لینک BTU Calculator می توانید به صورت تقریبی محاسبه بار سرمایشی BTU بر ساعت را به دست آورید. در کادرهای جدول مقادیر طول ، عرض ، ارتفاع ساختمان ، وضعیت عایق کاری و دمای مورد نظر را وارد کرده و روی Calculate کلیک کنید تا مقدار را به شما بدهد.

برای محاسبه BTU مورد نیاز ساختمان به ترتیب زیر عمل کنید :

1 . در کادر size متراژ سالن یا اتاق مورد نظر (یا کل ساختمان) را بر حسب متر مربع وارد کنید و واحد را روی Square Meters قرار دهید.

2 . در کادر Room Ceiling Height ارتفاع ساختمان را بر حسب متر وارد کنید و واحد را Meters انتخاب کنید.

3 . در قسمت Number of People Inside Regularly هم تعداد افرادی که به طور متوسط داخل محوطه حضور دارند را وارد کنید.

4 . در قسمت Type چند گزینه مختلف داریم که بیانگر نوع کاربری اتاق ، سالن یا ساختمان است که به ترتیب عبارتند از اتاق (Bedroom) ، سالن پذیرایی (Living Room) ، آشپزخانه (Kitchen) ، کل ساختمان (Entire House) ، کل طبقه اول (Entire First Floor) و کل طبقه دوم و طبقات بالاتر (Entire Second Floor or Above) که هم می توانید تک تک اتاق ها و سالن ها را محاسبه کنید و در نهایت آنها را با یکدیگر جمع ببنید و یا اینکه کل ساختمان را یکجا محاسبه کنید.

5 . در کادر Insulation Condition باید نوع عایق کاری دیواره ها و نیز کم یا زیاد بودن تعداد پنجره ها را مشخص کنید. اگر روی گزینه Average قرار دهید به این معنیست که نشتی های حرارتی و پنجره ها در حد متوسط است. اگر روی گزینه Good قرار دهید یعنی اینکه تعداد پنجره ها کم بوده و عایق کاری دیواره خیلی خوب انجام شده و گزینه Poor یعنی اینکه تعداد پنجره ها زیاد بوده و عایق کاری دیواره ضعیب و اتلافات حرارتی ساختمان زیاد است.

6 . قسمت بعدی Sun Exposure بیانگر وضعیت تابش خورشید بر ساختمان است که یکی از سه گزینه Heavily Shaded (عدم تابش نور مستقیم خورشید و در سایه بودن ساختمان) ، Average (تابش نور خورشید به طور متوسط و فقط در برخی از ساعات روز) و Very Sunny به معنی تابش زیاد نور خورشید در طول روز است.

7 . کادر Climate بیانگر شرایط آب و هوایی منطقه ای است که ساختمان در آنجا قرار دارد که یکی از 3 گزینه Cold (سردسیر) ، Average (معتدل) و Hot (گرمسیر) را انتخاب کنید.

لینک دسترسی به سایت محاسبه BTU مورد نیاز ساختمان ⇐ BTU Calculator

محاسبه بار سرمایشی BTU

آشنایی با دستگاه های مختلف سرمایشی و گرمایشی ⇓

انواع چیلر

روف تاپ پکیج

اکونوپک

زنت

مطالب پیشنهادی ⇓

سیستم سرمایش دیتا سنتر

مقایسه انواع سیستم های گرمایش ساختمان

استعلام قیمت ها ⇓

قیمت هواساز

قیمت برج خنک کننده

چرا نمی توان BTU را به CFM یا بالعکس تبدیل کرد ؟

چونکه BTU از جنس انرژی بوده ولی CFM بیانگر حجم هوایی است که یک دستگاه سرمایشی یا گرمایشی پمپاژ می کند و این دو قابلیت تبدیل به یکدیگر را ندارند.

در ایران معمولا از چه واحدهایی برای محاسبه بار ساختمان استفاده می شود ؟

در ایران معمولا برای برآورد ظرفیت دستگاه های سایز کوچک خانگی از واحد BTU و برای سیستم های مرکزی از واحد تن تبرید استفاده می شود که این دو واحد به راحتی قابل تبدیل به یکدیگر هستند.

در صورت ناسازگاری بار ساختمان و ظرفیت دستگاه چه مشکلاتی پیش می آید ؟

اگر محاسبات برودتی و حرارتی ساختمان به درستی انجام نشود و یا ظرفیت دستگاه کمتر یا بیشتر از حد انتخاب شود ، مشکلات زیادی را به وجود می آورد. اگر ظرفیت دستگاه پایین باشد ، دستگاه نمی تواند آسایش حرارتی یا برودتی را فراهم کند و برای رسیدن به آسایش مطلوب ، کاربر مجبور می شود که کارکرد دستگاه را روی حالت ماکزیمم قرار دهد و اگر ظرفیت بیشتر باشد ، ضمن تحمیل هزینه اولیه بالاتر ، مصرف انرژی دستگاه بالاتر می رود.

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 88 میانگین: 4.1]
اشتراک گذاری :

6 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سپاس‌گزارم

    پاسخ
  • سلام استاد الان من کولر سوزوکی 30000 خریدم پیامک گارانتی اومده زده Btu/h 36000-24000 کمپرسور پیستونی من نفهمیدم منظورش چیه یعنی کولر 24000 هست ؟ چون اول پیام نوشته مدل 30000 ولی پایینش اینو نوشته منظورش چیه ؟

    پاسخ
    • سلام بر شما. برای اینکه از ظرفیت دقیق دستگاه مطلع شوید به برچسب هایی که بر روی دستگاه و نیز بسته بندی درج شده دقت کنید. همچنین برای اطمینان بیشتر با شرکتی که خرید کردید تماس بگیرید. اگر کولر مدل 30000 هست بنابرین احتمال بسیار زیاد ظرفیت همان 30000 Btu/h یا به نوعی همان 2.5 تن تبرید است و جای نگرانی نیست.

      پاسخ
      • سلام عزیز
        کولر خریدم پیستونی 36000
        تو پلاک دستگاه نوشته ظرفیت تبرید در مناطق T3 مساوی 9965w هست
        یعنی چند بی تی یو است؟؟
        مشکل ندارد؟؟
        (با توجه به اینکه مثلا یک کولر با ظرفیت ۳۰۰۰۰ در مناطق t1 میتواند ظرفیت واقعیش را نشان دهد و در مناطق t3 ظرفیتش در تبرید به مراتب کمتر میشود)

        پاسخ
        • درود بر شما. بله دقیقا. در سیستم های تبریدی منظور از T1 شرایط آب و هوایی معتدل ، T2 آب و هوای سرد و T3 آب و هوای گرم است و دستگاه مورد نظر در شرایط دمایی T3 ظرفیت کمتری دارد چونکه به خاطر بالا بودن دمای محیط میزان دفع حرارت در کندانسور دستگاه کاهش خواهد یافت و منجر به کاهش ظرفیت دستگاه می شود. دستگاه شما اگر در آب و هوای معتدل (T1) نصب شود 36000 بی تی یو بر ساعت (10.5 کیلووات) ظرفیت خواهد داشت و اگر در شرایط محیطی T3 نصب شود ظرفیتش کاهش می یابد که طبق فرمولی که در بالا توضیح دادیم کافی است که عدد 9965 را در عدد 3.412142 ضرب کنید تا ظرفیت دستگاه بر حسب Btu/h بدست آید که مقدار آن 34000 بی تی یو بر ساعت می شود.

          پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

دو × 2 =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت