سیستم تهویه مطبوع سالن سینما

سیستم تهویه مطبوع سالن سینما ، تئاتر ، کنفرانس و کنسرت

سالن های سینما ، تئاتر و کنفرانس و نیز سالن کنسرت از مناطق پر ازدحام محسوب می شوند و در نتیجه نیاز فراوانی به تامین هوای تازه وجود دارد تا مقدار انباشته شدن دی اکسید کربن تعدیل شود. در مناطق پر ازدحام،  مقدار بار حرارتی زیادی با حضور افراد ایجاد می شود. در اماکنی مانند سالن تئاتر ، بار روشنایی ناشی از لامپ ها و تجهیزات نورانی زیاد بوده و همه این آیتم ها باید در محاسبات بار تهویه و طراحی سیستم لحاظ شوند. مطابق استاندارد ASHRAE دمای آسایش افراد در این اماکن بین 21.1 تا 24.4 درجه سانتی گراد تعریف می گردد و مقدار رطوبت نسبی نیز نباید از 65 درصد تجاوز کند.

تهویه مطبوع سالن سینما ، تئاتر ، کنفرانس و کنسرت

مسائل مهم در طراحی سیستم تهویه این اماکن عبارتند از : 

1 . کنترل صدا و ارتعاشات در سیستم تهویه مطبوع سالن سینما ، تئاتر ، کنفرانس و کنسرت

مسئله مهم دیگر در تهویه مطبوع سالن سینما ، تئاتر ، کنفرانس و کنسرت کنترل صدا و ارتعاشات سیستم تهویه است. با توجه به نوع و کیفیت تجهیزات به کار رفته در تاسیسات تهویه ، مقدار صدا و ارتعاشات متغیر است. ایجاد صدا و ارتعاشات هم به موقعیت قرار گیری دستگاه ها و کارکرد آن و هم به سیستم توزیع جریان هوا مربوط می شود. کنترل صدا در سالن تئاتر ، کنفرانس و سالن کنسرت نسبت به سینما اهمیت بیشتری دارد. بنابرین باید از دستگاه هایی استفاده شود که در خارج از ساختمان نصب شده و سیستم های توزیع کننده هوا مانند فن کویل و هواساز کمترین صدا را داشته باشند.

موقعیت قرارگیری دستگاه های سیستم تهویه مانند سیستم سرمایشی و گرمایشی گازسوز GHP ، چیلر ، هواساز و … مخصوصا زمانی که ایجاد صدا مسئله بحرانی محسوب شود ، اهمیت بالایی دارد. یکی از راه حل ها نصب دستگاه در فضاهای دور از از سالن و غیر قابل استفاده مانند پشت بام است. دستگاه چیلر تراکمی هوا خنک و سیستم تهویه GHP به راحتی در پشت بام نصب و صدای کارکرد تجهیزات آنها به پایین منتقل نمی شود. اگر قرار باشد که از چیلر و هواساز استفاده شود ، باید تجهیزات آن در یک اتاق ایزوله شده از نظر صدا و به دور از سالن نگهداری شود.

2 . تشخیص و کنترل اتوماتیک

سیستم تهویه مطبوع سالن کنفرانس ، تئاتر ، سینما و کنسرت باید به صورت اتوماتیک عمل کند. به این مفهوم که با تغییر تعداد افراد حاضر و در نتیجه تغییر بار حرارتی ، به صورت خودکار آن را اندازه گیری کرده و متناسب با آن ، مقدار درجه حرارت ، رطوبت و سرعت جریان هوا را تغییر دهد.

3 . اهمیت کاهش مصرف انرژی

با توجه به اینکه این سالن ها در طول شبانه روز بین 8 تا 12 ساعت کار پیوسته دارند ، استفاده از سیستم هایی با مصرف انرژی کم و ارزان قیمت و در نتیجه کاهش هزینه های جاری در طول مدت زمان ، اهمیت می یابد.

مناسب ترین دستگاه ها برای سرمایش ، گرمایش و تهویه سالن سینما ، تئاتر ، کنفرانس و کنسرت : 

1 . دستگاه های چیلر ، بویلر به همراه هواساز یا فن کویل

دستگاه چیلر (یا مینی چیلر در ابعاد کوچک) برای ایجاد آب سرد و بویلر (یا پکیج در ابعاد کوچک) برای ایجاد آب گرم به کار می رود. آب سرد و گرم با لوله کشی به دستگاه های توزیع کننده هوای سرد و گرم مانند فن کویل یا هواساز (هوارسان) منتقل می شوند. هواساز یا همان هوارسان قابلیت فیلتراسیون هوای ورودی به سالن و نیز تنظیم دقیق رطوبت آن را دارد. دستگاه های چیلر ، بویلر و هواساز به عنوان یک سیستم کامل برای تهویه همه اماکن از جمله سالن ها هستند. همانطور که در شکل زیر مشاهده می کنیم لوله های ورود و خروج آب سرد و گرم به کویل با رنگ زرد مشخص شده است. مطابق شکل زیر دو جریان هوا (یکی هوای سیرکوله و دیگری هوای تازه) با هم و با نسبت های مشخصی وارد دستگاه هوارسان شده و پس از تهویه از سوی دیگر دستگاه خارج شده و با چند شاخه کانال اصلی و فرعی به سالن مورد نظر هدایت می شود.

تغییر دما و رطوبت در هوارسان

برای آشنایی بیشتر با ساختار این دستگاه ها ، متن های زیر را مطالعه کنید.

آشنایی دقیق با ساختار و مزایای هواسازها در این مقاله ⇐ هواساز

مطالعه بیشتر در مورد اجزا و انواع چیلرها در این متن ⇐ چیلر

و آشنایی با انواع فن کویل ها و شناخت طرز کار آنها در این مقاله ⇐ فن کویل

دستگاه دیگری که شبیه این سیستم عمل می کند، پکیج یونیت (یا همان روف تاپ پکیج) نام دارد که ترکیبی از چیلر و هواساز در یک دستگاه است.

مطالعه بیشتر درباره دستگاه پکیج یونیت در این صفحه ⇐ پکیج یونیت

2 . دستگاه سرمایشی و گرمایشی GHP به همراه هواساز یا فن کویل

یکی از پیشنهادات مهندسان ما استفاده از سیستم تهویه مطبوع GHP در تهویه مطبوع سالن سینما ، تئاتر و کنفرانس است. GHP با سوخت گاز طبیعی (گاز شهری) هم برای سرمایش و هم برای گرمایش کار می کند و مصرف برق آن بسیار اندک است (تنها به اندازه یک دهم سیستم های الکتریکی مانند VRF و آن هم برای فن ها و تجهیزات جانبی) و به تجهیزات برق فشار قوی نیاز ندارد. GHP معمولا بر روی پشت بام نصب و با لوله کشی به هواساز یا فن کویل های داخل ساختمان متصل می شود. این سیستم نیز به عنوان یک سیستم کامل برای تهویه همه اماکن از جمله سالن ها مناسب است.

مطالعه بیشتر درباره ویژگی ها و مزایای GHP در این صفحه ⇐ سیستم تهویه مطبوع GHP

3 . دستگاه های سرمایش تبخیری به همراه بویلر یا پکیج

دستگاه های سرمایش تبخیری همانند کولر آبی با پاشش ذرات آب در مسیر هوای ورودی ، عمل سرمایش را انجام می دهند. از جمله این دستگاه ها می توان به دستگاه ایرواشر ، زنت و اکونوپک اشاره کرد. این دستگاه ها خود توزیع کننده هوای سرد و گرم در داخل سالن هستند و همانند هواساز عمل می کنند. علاوه بر سرمایش تبخیری و توزیع هوا همانند هواساز ، دارای لوله های آب گرم هستند که با متصل شدن به بویلر یا پکیج می توانند عمل گرمایش را نیز انجام دهند. قیمت این دستگاه ها نسبت به سیستم های ذکر شده در بالا ، پایین تر است ولی مقدار رطوبت در آن قابل تنظیم نیست و استفاده از آنها فقط در مناطق با آب و هوای خشک و نیمه خشک مناسب است. همانطور که در شکل زیر مشاهده می کنید دستگاه زنت یا ایرواشر بسیار شبیه هوارسان است و در واقع کویل آب سرد حذف و به جای آن از پد سلولوزی (پوشال) و یا سیستم پاشش آب به صورت ذرات پودری استفاده می شود تا هوا را بتوان خنک کرد.

زنت سرمایشی گرمایشی

مطالعه بیشتر درباره اجزا و ساختار دستگاه ایرواشر در این صفحه ⇐ دستگاه ایرواشر

آشنایی دقیق تر با طرز کار و مزایای دستگاه زنت در این متن ⇐ زنت

و شناخت ساختار و خصوصیات دستگاه اکونوپک در این صفحه ⇐ اکونوپک

دستگاه های سرمایشی و گرمایشی

همانطور که مشاهده می کنید ، دستگاه های متنوعی برای سرمایش و گرمایش و نیز تنظیم رطوبت سالن سینما و … وجود دارد که باید شرایط محیطی و نیز مسائل مالی و … در انتخاب بهترین سیستم لحاظ شوند. شرکت ما از جمله با سابقه ترین طراحان و تولید کنندگان انواع دستگاه های سرمایشی و گرمایشی است. محصولات ما به صورت مستقیم از کارخانه و با قیمت مناسب عرضه می شوند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع سیستم های تهویه مطبوع و انتخاب مناسب ترین سیستم تهویه برای سالن سینما ، تئاتر ، کنفرانس و کنسرت و سایر ساختمان ها و نیز استعلام قیمت دستگاه ها با مهندسان ما تماس بگیرید.

مهندس احمدی (تهویه مطبوع ماخ) : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی (تهویه مطبوع ماخ) : 09191639363

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 3 میانگین: 4.3]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

هشت + 12 =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت