تهویه مطبوع خوابگاه ها

طراحی سیستم تهویه مطبوع برای خوابگاه ها

سیستم تهویه مطبوع خوابگاه ها شامل سرمایش ، گرمایش ، به حد استاندارد رساندن رطوبت نسبی هوا ، تعویض هوای داخل ساختمان با هوای تازه ورودی و تامین آبگرم مصرفی برای قسمت های مختلفی از جمله اتاق های خواب ، آشپزخانه ، سالن غذاخوری ، رختشویخانه و دفاتر اداری می شود. اکثر خوابگاه ها دارای امکانات وسیع غذاخوری ، آشپزخانه و رختشویخانه هستند. در این ساختمان ها ، فضاهای عمومی وسیعی برای استراحت و حمام کردن وجود دارد. وجود چنین بارهایی موجب می گردد سیستم موتورخانه مرکزی مناسب تر و اقتصادی تر از سایر گزینه ها باشد. به خصوص در اماکنی که در تمام طول سال فعالیت دارند.

اگر خوابگاه ها دارای قسمت های غیر مسکونی مانند دفاتر اداری یا قسمت های غذاخوری هستند ، برای کنترل کردن بو و انعطاف پذیری و اقتصادی بودن ، بهتر است این فضاها را به عنوان یک منطقه مجزا در نظر گرفت و یا برای آن یک سیستم تهویه مطبوع مستقل انتخاب نمود. سیستم های کنترل فضاهای جانبی باید مستقل باشند تا بتوان در صورت لزوم آنها را خاموش کرد.

تهویه مطبوع خوابگاه ها

انتخاب دستگاه تهویه سرمایشی و گرمایشی مناسب برای خوابگاه ها

1 . سیستم موتورخانه سرمایشی و گرمایشی مرکزی

سیستم موتورخانه شامل چهار دستگاه اصلی چیلر تراکمی ، بویلر ، هواساز و فن کویل می شود. بویلر سیستمی برای بالا بردن دمای آب در یک مدار بسته لوله کشی شده ، است. همچنین چیلر تراکمی سیستمی برای پایین آوردن دمای آب تا نزدیک صفر درجه سانتی گراد در یک مدار بسته لوله کشی شده ، است. آب گرم و سرد با پمپ هایی به لوله های (کویل) دستگاه های فن کویل و هواساز منتقل شده و دمای سطح فلزی لوله های کویل را افزایش یا کاهش می دهند. هم انواع فن کویل ها و هم هواسازها دارای فن هستند که هوای اتمسفر را از بیرون ساختمان مکش کرده و پس از رساندن دما و رطوبت آن به حد مورد نیاز و درخواست شده از سوی کاربر ، در ساختمان توزیع می کنند که نمونه هایی از آنها در شکل زیر نشان داده شده است.

همانگونه که در شکل زیر مشاهده می کنید دو لوله اصلی سرد و گرم به سمت تمام فن کویل ها و هواسازها کشیده شده است که یک مجموعه تمام و کمال برای تهویه هوا و سرمایش و گرمایش کل خوابگاه با فضاها و کاربری های مختلف را ایجاد می کند. یعنی هر جا که هوایی با اکسیژن زیاد و تازه بخواهیم توسط هواسازی که این هوا را تامین و دما و رطوبت آن را تنظیم می کند فراهم می شود و در هر اتاقی هم که به سرمایش و گرمایش مستقل نیاز باشد از یک یا چند فن کویل استفاده می شود. برای مثال سالن بزرگی مثل سالن پخت و پز و سلف را در نظر بگیرید که برای آن یک هواساز و تعدادی فن اگزاست در نظر گرفته می شود و هواساز با کانال هوای تازه را وارد و از سمت دیگر فن های اگزاست وارد عمل شده و هوا را خارج می کنند. در اتاق های خوابگاه هم فن کویل هایی نصب می شود که افراد ساکن در هر اتاق در صورتی که نخواهند از سیستم تهویه استفاده کنند ، فن کویل اتاق خود را خاموش کرده و یا دمای آن را به صورت دلخواه تغییر می دهند و بدین ترتیب فقط واحدهایی که به تهویه نیاز داشته باشند به اندازه نیاز خود ، دستگاه های تهویه را تحت بار قرار داده و مصرف انرژی بهینه می شود.

سیستم سرمایشی گرمایشی چیلر ، بویلر ، هواساز و فن کویل ها

مطالعه بیشتر درباره طرز کار و مزایای چیلرهای تراکمی در این مقاله ⇐ چیلر تراکمی

مطالعه بیشتر در مورد انواع فن کویل ها و طرز کار آنها در این مقاله ⇐ انواع فن کویل

چیلر ، هواساز و فن کویل

2 . سیستم پمپ حرارتی و برودتی VRF

VRF ها دستگاه های به روز گرمایشی و سرمایشی هستند که همانند بویلر و چیلر به سیستم های هواساز و فن کویل متصل می شوند. VRF ها در دو نوع الکتریکی و گازسوز موجود هستند که نوع گازسوز آن تحت عنوان GHP شناخته می شود. دستگاه GHP که نمونه ای از آن در شکل زیر نشان داده شده است همانند سیستم موتورخانه مرکزی می تواند تمامی نیازهای تهویه مطبوع یک ساختمان را به شکل مطلوب برآورده کند. برای اینکه به طور ساده و قابل فهم این سیستم را توضیح دهیم باید بگوییم که اگر به ساختار یک اسپلیت (کولر گازی) دقت کرده باشید می بینید که این سیستم از یک یونیت بیرونی و یک یونیت داخلی تشکیل شده و بین آنها نیز یک لوله رفت و برگشت گاز مبرد را داریم. همین حالت را در نظر بگیرید که به جای یک یونیت داخلی ، ده ها و صدها یونیت داخلی داشته باشیم و کل آنها را به یک یونیت بزرگ بیرونی یا خارجی که در بیرون از ساختمان قرار می گیرد با لوله های مسی و گاز مبرد ، متصل کنیم. در این صورت و با به کار بردن تکنولوژی خاص در ساختار آن یک سیستم به اسم VRF یا GHP تشکیل می شود که همزمان چندین اتاق یا واحد مختلف می توانند به صورت مرکزی تهویه شوند.

یونیت های داخلی و بیرونی VRF

این دستگاه ویژگی ها و مزایای خاصی دارد که تشریح جزئیات آن در این مقاله نمی گنجد و توضیحات مربوط به این سیستم در این متن ⇐ GHP به طور مفصل بیان شده است. با مطالعه ساختار این سیستم و مقایسه آن با موتورخانه مرکزی که توضیح دادیم بهتر می توانید در انتخاب یک سیستم مناسب تصمیم گیری کنید. این 2 سیستم تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی برای خوابگاه ها (یعنی چیلر و VRF) مناسب ترین و بهترین راه حل برای تهویه چنین ساختمان هایی است که ضمن فراهم نمودن شرایط کامل آسایشی از نظر مصرف انرژی بسیار بهینه هستند.

پمپ های حرارتی

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع دستگاه های تهویه گرمایشی و سرمایشی ، طراحی و انتخاب مناسب ترین سیستم برای تهویه مطبوع خوابگاه ها و نیز استعلام قیمت دستگاه ها با مهندسان ما تماس بگیرید.

مهندس احمدی (تهویه مطبوع ماخ) : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی (تهویه مطبوع ماخ) : 09191639363

مطالعه بیشتر ⇐ تهویه مطبوع هتل ها

مطالعه بیشتر و تخصصی تر برای تهویه مطبوع خوابگاه ها ⇐ تهویه مطبوع ساختمان های اقامتی

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 0 میانگین: 0]
اشتراک گذاری :

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

سیزده − 8 =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت