تهویه مطبوع مراکز بهداشتی و درمانی

سیستم تهویه مطبوع مراکز بهداشتی ، درمانی و کلینیک ها

برای طراحی سیستم گرمایش ، سرمایش و تهویه مطبوع کلینیک ها ، مراکز بهداشتی و درمانی ابتدا بایستی نوع کاربری مرکز مشخص و متناسب با نیازهای آن ، سیستم تهویه مناسب طراحی و دستگاه ها انتخاب گردند.

ویژگی های منحصر در طراحی سیستم تهویه سرمایشی و گرمایشی مراکز بهداشتی

1 . محدودیت جابجایی هوا در هر بخش و بین بخش های مختلف

2 . الزامات خاص تصفیه هوا و تامین هوای تازه به منظور رقیق کردن و دفع آلاینده ها

3 . تفاوت درجه حرارت و رطوبت لازم برای فضاهای مختلف

4 . لزوم جامع و کامل بودن طرح به منظور دستیابی به کنترل دقیق شرایط محیطی

5 . دهانه های مکش هوای تازه باید تا حد امکان در نقطه ای دور نصب شوند.

مثال هایی از تاثیر سیستم تهویه در جلوگیری و بهبود بیماری ها

1 . در بسیاری از موارد ، وجود سیستم تهویه مطبوع مناسب یک عامل بهبود بیماران و در برخی موارد عامل اصلی درمان است.

2 . بیماران مبتلا به پر کاری غده تیروئید نمی توانند شرایط گرم و مرطوب و یا امواج حرارتی را به خوبی تحمل کنند. در محیط های خشک و خنک مقدار تشعشع حرارت و تبخیر افراد زیادتر می شود و در برخی موارد این امر زندگی آنها را نجات می دهد.

3 . در بیماران قلبی که گردش خون آنها کافی نیست ، نمی توان از دفع حرارت بدن آنها مطمئن شد. بنابراین سیستم تهویه مطبوع بخش قلب و اتاق بیماران قلبی ضروری و بخشی از فرآیند درمان است. بیمارانی که تحت عمل جراحی مغز قرار گرفته اند و آنهایی که با داروهای خواب آور مسموم شده اند ممکن است احساس گرما کنند زیرا مراکز تنظیم گرما که در مغز آنها قرار دارد دچار اختلال شده است.

4 . بیماران مبتلا به بیماری های مزمن ریوی اغلب دارای ترشحات دستگاه تنفسی هستند. وقتی این ترشحات جمع می شوند ، لزجت آنها افزایش خواهد یافت و شدت تبادل حرارت و آب در بیمار کاهش می یابد. در این شرایط برای جلوگیری از کم شدن آب بدن ، تنفس هوای گرم و مرطوب اهمیت دارد.

5 . در مورد بیمارانی که نیاز به درمان با اکسیژن دارند و کسانی که نای آنها برای جلوگیری از خفگی شکافته شده است ، لازم است از مرطوب و گرم بودن هوای استنشاقی آنان اطمینان حاصل شود.

6 . بیماران بخش سوختگی به محیط گرم و دارای رطوبت نسبی زیاد نیاز دارند.

منابع سرایت و لزوم پیشگیری از آنها

سرایت باکتری هایی مانند باکتری های هوازی سل مثال هایی هستند که توسط هوا یا مخلوط های آب و هوا سرایت می کنند. %99.9 تمام باکتری های موجود در کلینیک ها را می توان با فیلتر های دارای بازده 90 تا 95 درصد حذف کرد. زیرا این باکتری ها عموما با اندازه های بزرگتر از 1 میکرون وجود دارند.

سرایت ویروس هایی مانند آبله مرغان ، سرخک و سرخچه که توسط هوا جابجا می شوند و قدرت بیماری زائی دارند. اندازه بسیاری از ویروس هایی که به وسیله هوا منتقل می شوند کمتر از میکرون است و بنابراین هیچ روش شناخته شده ای برای حذف موثر و 100 درصد آنها وجود ندارد.

با تغذیه هوای تازه ، غلظت آلودگی های میکروبی و ویروسی در کلینیک های پزشکی کاهش خواهد یافت. اگر سیستم های تامین هوای تازه به طور صحیح طراحی ، ساخته و نگهداری شوند و فشار نسبی بین فضاهای گوناگون ، مناسب انتخاب شده باشد ، سرایت میکروب ها و ویروس هایی که به وسیله هوا انتقال می یابند از بین خواهد رفت.

سیستم تهویه مطبوع کلینیک

انتخاب سیستم تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی مناسب در مراکز بهداشتی ، درمانی و کلینیک ها

برای به گردش در آوردن هوا به شکل مناسب با قابلیت کنترل دمای هر بخش به صورت مجزا و مستقل از سایر بخش ها ، تامین هوای تازه با اکسیژن کافی ، فیلتر نمودن دائمی هوای داخل ساختمان ، تنظیم رطوبت هوای هر بخش به صورت مجزا و تنظیم دمای هر قسمت به صورت هوشمند و دقیق از ترکیبی از دستگاه های هواساز هایژنیک (بهداشتی) و فن کویل در قسمت های مختلف استفاده می شود. در مسیر عبور هوا از دستگاه هواساز از انواع فیلترهای مخصوص هپا و اولپا استفاده شده و مکانیزم های رطوبت زنی و رطوبت گیری در آن نصب می شود. فن کویل ها نیز در نقاط مختلف هر بخش نصب شده و می توان درجه حرارت هر قسمت را جداگانه و به میزان دلخواه و مورد نیاز تنظیم نمود.

هم فن کویل ها و هم هواسازها دارای کویل و فن هستند. حال به 2 شکل ، فن کویل ها و هواساز ها به منابع حرارتی و برودتی متصل می شوند.

1 . آب به وسیله دستگاهی مانند چیلر (یا مینی چیلر) تا دمای نزدیک صفر ، سرد شده و به کویل (لوله های مارپیچ پره دار) مخصوص آب سرد جاسازی شده در فن کویل یا هواساز هایژنیک (بهداشتی) منتقل می شود. همچنین در این سیستم ، آب در دستگاهی به وسیله بویلر موتورخانه (یا پکیج گازسوز) گرم شده و به کویل مخصوص آبگرم هواساز و فن کویل ها ارسال می شود. با سرد یا گرم شدن سطح کویل ها و چرخش فن ، دمای هوای عبوری از دستگاه کاهش یا افزایش می یابد. برای آشنایی بیشتر با ساختار این دستگاه ها ، متن های زیر را مطالعه کنید.

مطالعه بیشتر درباره ویژگی های هواسازهای هایژنیک در این مقاله ⇐ هواساز هایژنیک

مطالعه بیشتر درباره انواع فن کویل ها و خصوصیات آنها ⇐ انواع فن کویل

مطالعه بیشتر درباره انواع چیلرها و موارد کاربرد آنها ⇐ انواع چیلر

سیستم سرمایشی گرمایشی چیلر ، بویلر ، هواساز و فن کویل ها

2 . در این حالت مدار آب در کار نیست. به جای آب ، سیال مبرد (گاز فریون) جاری در یونیت های خارجی دستگاه های VRF یا GHP مستقیما به کویل های مخصوص مبرد جاسازی شده در فن کویل ها و هواساز های هایژنیک منتقل می شود تا دمای سطح لوله های کویل توسط مبرد کاهش یا افزایش یابد. یونیت های خارجی دستگاه GHP و VRF در فضای آزاد مانند بام ساختمان یا حیاط نصب شده و با لوله کشی به فن کویل ها و هواساز ها متصل می شوند. برای آشنایی بیشتر با ساختار این دستگاه ها ، متن های زیر را مطالعه کنید.

مطالعه بیشتر درباره اجزا و طرز کار سیستم VRF در این مقاله ⇐ سیستم تهویه مطبوع VRF

مطالعه بیشتر درباره ساختار و مزایای دستگاه GHP در این مقاله ⇐ سیستم تهویه مطبوع GHP

ساختار و نحوه ارتباط بین GHP یا VRF با هواساز

فیلترهای هوا

روش های گوناگونی برای تعیین بازده فیلترها در جداسازی ذرات از هوا وجود دارد. تمام سیستم های تهویه مطبوع و هواسازهای تامین هوای تازه باید به فیلترهایی مجهز شوند که بازده آنها مطابق استاندارد باشد. موارد ذیل به عنوان راهنما برای نصب فیلتر ارائه می شود :

1 . در سیستم های هوای رفت اتاق بیمارانی که به دلیل ابتلاء به سرطان خون مستعد سرایت بیماری هستند ، بیماران دچار سوختگی ، سندرم اختلال در سیستم ایمنی بدن و یا بیمارانی که تحت عمل پیوند اعضاء یا مغز استخوان قرار گرفته اند باید از فیلتر های هپا HEPA که بازده آنها طبق آزمایش داپ برابر با 99.97 درصد است ، استفاده گردد. همچنین در مسیر هوای تخلیه از هود دستگاه های ضد عفونی تجهیزات ، قفسه هایی که در معرض مواد رادیواکتیو یا مواد بیماری زا قرار دارند نیز از فیلتر های هپا و اولپا استفاده گردد. طراحی و اجراء سیستم فیلتر باید به گونه ای باشد که امکان برداشتن فیلترهای کثیف و نصب فیلتر جدید میسر باشد.

2 . تمام فیلترها باید به گونه ای نصب شوند که بین فیلتر و بین بستر فیلتر و تکیه گاه های آن نشت هوا وجود نداشته باشد.

3 . در سیستم فیلتر باید فشارسنج نصب کرد تا بتوان مقدار افت فشار در هر دسته فیلتر را مشاهده و زمان مناسب برای تعویض فیلتر را دقیق تر تشخیص داد.

4 . نصب فیلترهای با بازده زیاد در سیستم باید چنان باشد که در هنگام تعمیر و تعویض فیلتر هیچگونه ماده آلاینده ای به درون سیستم یا فضای مورد نظر وارد نشود.

5 . چون فیلتر های دارای بازده زیاد ، گران هستند ، باید عمر بستر فیلتر و هزینه های تعویض را در تخمین بودجه های بهره برداری در نظر گرفت.

6 . در هنگام ساخت ، باید دهانه های کانال ها و دریچه ها را کاملا پوشاند تا از ورود غبار و مواد خطرناک جلوگیری شود. اغلب چنین آلاینده هایی پایدار و بستر مناسبی برای رشد عوامل سرایت بیماری هستند.

فیلتر هپا و اولپا

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع دستگاه های تهویه مطبوع گرمایشی و سرمایشی ، طراحی و انتخاب سیستم تهویه مطبوع مناسب برای مراکز بهداشتی ، درمانی و کلینیک ها و نیز استعلام قیمت دستگاه ها با مهندسان ما تماس بگیرید.

مهندس احمدی (تهویه مطبوع ماخ) : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی (تهویه مطبوع ماخ) : 09191639363

چیلر ، هواساز و فن کویل

مطالعه بیشتر ⇓

تهویه مطبوع بیمارستان ها

انتخاب سیستم تهویه مطبوع اقتصادی در بیمارستان

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 1 میانگین: 4]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

دو × 1 =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت