طرز کار چیلر تراکمی

ساختمان چیلر تراکمی از چه اجزایی تشکیل شده است ؟

ساختمان چیلر تراکمی از چند قطعه اصلی تشکیل می شود که معمولا در تمامی چیلرهای تراکمی این قسمت ها وجود دارند که عبارتند از :

1 . کمپرسور

کمپرسور می تواند از نوع پیستونی ، اسکرال یا حلزونی ، اسکرو یا مارپیچی و سانتریفیوژ یا گریز از مرکز باشد که با توجه به ظرفیت و نوع کاربری چیلر ، یکی از آنها انتخاب و به صورت تکی یا چند تایی در ساختمان چیلر تراکمی به کار می رود. در شکل زیر 8 عدد کمپرسور که در ساخت یک چیلر تراکمی آب خنک استفاده نموده ایم را مشاهده می کنید.

ساختمان چیلر تراکمی

2 . مبدل حرارتی کندانسور

کندانسور بعد از کمپرسور در مدار ساختمان چیلر تراکمی قرار می گیرد و معمولا در دو نوع کندانسور آب خنک (خنک شونده توسط آب) و کندانسور هوا خنک (خنک شونده توسط هوا) ساخته می شود. کندانسور در واقع یک مبدل حرارتی است که در آن گرمای مبرد (گاز فریون) به آب یا هوا منتقل می شود تا مبرد از حالت گازی به حالت مایع تغییر فاز دهد. اگر کندانسور از نوع آب خنک باشد به آن چیلر تراکمی آب خنک گفته می شود که به برج خنک کننده نیز نیاز دارد. اگر کندانسور از نوع هوا خنک باشد به آن چیلر تراکمی هوا خنک گفته می شود که به برج خنک کننده در آن نیازی نیست. در واقع در نوع آب خنک، آبی که گرما را از مبرد می گیرد به برج خنک کننده ارسال می شود تا در آنجا مجدد خنک شده و به چیلر برگردد.

در شکل زیر یک نمونه از چیلر تراکمی هوا خنک که کندانسور آن با کادر زرد رنگ مشخص شده و یک نمونه چیلر تراکمی آب خنک که کندانسور آن از نوع پوسته و لوله آب خنک است و به برج خنک کننده متصل می شود، نشان داده شده است.

کندانسور چیلر

مطالعه بیشتر درباره چیلرهای تراکمی هوا خنک در متن ⇐ چیلر هوایی

مطالعه بیشتر درباره چیلرهای تراکمی آب خنک در متن ⇐ چیلر آبی

3 . شیر منبسط کننده

شیر منبسط کننده یا شیر انبساط بعد از کندانسور در ساختمان چیلر تراکمی قرار دارد که با افزایش حجم مبرد، باعث کاهش فشار آن می شود. بدین ترتیب مبرد تمایل زیادی به بخار شدن (تغییر فاز از حالت مایع به گاز) پیدا می کند و با کمترین حرارت به حالت گاز تغییر فاز می دهد.

4 . مبدل حرارتی اواپراتور

اواپراتور مبدل حرارتی آب خنکی است که بعد از شیر انبساط در مدار چیلر تراکمی قرار می گیرد. مبرد با گرفتن گرمای آب در این مبدل، به طور کامل از حالت مایع به گاز تغییر فاز داده و با گرفتن گرمای آب، آب را سرد می کند. این آب سرد شده با پمپ برای مصارفی مانند سرمایش داخل ساختمان یا مصارف صنعتی و … ارسال و مورد استفاده قرار می گیرد.

سیستم سرمایشی چیلر

5 . واحد قدرت (Power Unit)

واحد قدرت یا به صورت مستقیم بر روی چیلر نصب و یا به صورت جداگانه بر روی یک تابلو در موتورخانه نصب و با کابل به چیلر متصل می شود. وظیفه واحد قدرت، کنترل جریان الکتریکی چیلر است که معمولا شامل یک استارتر، قطع کننده های مدار، کنترل کننده دور و تجهیزات مانیتورینگ است.

6 . واحد کنترل کننده

واحد کنترلر معمولا بر روی خود چیلر نصب می شود. کنترلر هشدارهایی را برای تیم مهندسی ایجاد کرده و در مواقع خطر، برای جلوگیری از آسیب چیلر، به طور ایمن آن را خاموش می کند. اتصالات BMS ساختمان نیز قابلیت متصل شدن به این واحد جهت کنترل و مانیتورینگ را دارند.

7 . مخازن آب

مخازن آب به اواپراتور (مخزن آب سرد شونده) و نیز کندانسور آب خنک متصل می شوند و معمولا ورودی و خروجی تفکیک شده از هم دارند.

8 . شاسی و بدنه پوشش دهنده اصلی

شاسی یا چارچوبی که قطعات اصلی ذکر شده بر روی آن سوار شده و پوششی از فلز با رنگ مخصوص ضد خوردگی و زنگ که قطعات را در بر می گیرد.

وظیفه چیلر چیست ؟

وظیفه چیلر این است که آب را برای استفاده در سرمایش ساختمان و یا استفاده به عنوان خنک کننده دستگاه های صنعتی ، سردخانه و … تا دمای مورد نظر (دمای زیر صفر یا دمای بالای صفر) سرد کند. البته در برخی کاربردها، وظیفه چیلر سرد کردن آب نیست و اواپراتور چیلر که یک نوع مبدل حرارتی است به صورت مستقیم در مسیر عبور جریان هوا از دستگاهی مانند هواساز قرار گرفته و با گرفتن گرما از هوای ورودی به ساختمان، هوا را سرد می کند. بنابرین وظیفه چیلر یا سرد کردن آب است (جهت مصارف صنعتی یا ساختمانی) و یا سرد کردن هوای ورودی به ساختمان به صورت مستقیم.

مطالعه بیشتر ⇐ هواساز

طرز کار چیلر تراکمی بدین شکل است که مبرد R134A یا R22 و … در مداری بسته درون لوله های متصل کننده کمپرسور، کندانسور، شیر انبساط و اواپراتور جریان پیدا کرده و با گرفتن حرارت از آب یا هوا (و سرد کردن آن) در اواپراتور، آن را به آب یا هوا در کندانسور منتقل می کند تا در آنجا نهایتا در هوای اتمسفر دفع شود. بدین ترتیب طرز کار چیلر تراکمی همواره با اصولی ثابت بوده و در تمامی دستگاه های تراکمی اینگونه حرارت از آب یا هوا گرفته شده و دفع می شود.

شرکت ماخ طراح و تولید کننده انواع چیلر و مینی چیلر تراکمی است. محصولات ما مطابق با استانداردهای روز و متناسب با درخواست ها و نیازهای هر مشتری به طور خاص طراحی و ساخته شده و به طور مستقیم از کارخانه و با قیمت مناسب به فروش می رسند. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره وظیفه و طرز کار چیلر تراکمی و نیز استعلام قیمت انواع چیلر و سایر دستگاه های سرمایشی و گرمایشی با مهندسان ما تماس بگیرید.

مهندس احمدی : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی : 09191639363

مطالعه بیشتر ⇓

کار چیلر چیست ؟

چیلر خانگی چیست ؟

چیلر و هواساز

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 2 میانگین: 4]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

16 + 19 =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت