تاسیسات تهویه مطبوع مرکزی و واحدی

مزایا و معایب 10 نوع از انواع تاسیسات تهویه مطبوع مرکزی و واحدی

در این متن ساختار 10 نوع از تاسیسات تهویه مطبوع ساختمان ها (6 نوع مرکزی و 4 نوع واحدی) را بررسی کرده و مزایا و معایب آنها را ذکر می کنیم. تاسیسات تهویه مطبوع به آن بخش از تاسیسات مکانیکی ساختمان گفته می شود که وظیفه آن ایجاد شرایط آسایش دمایی ، رطوبتی و پاکیزگی قابل قبول و مطابق استاندارد برای انسان و محیط زندگی آن است. این سیستم می بایستی از جمله نیازهای اساسی یعنی حرارت ، برودت ، کنترل رطوبت و فرآهم آوردن هوایی با اکسیژن فراوان و توزیع آن را برآورده سازد. تاسیسات تهویه مطبوع شامل موارد بیشتری مانند چرخش هوا در فضای تهویه شونده ، فیلتر کردن آن و زدودن مواد آلاینده و بوهای نامطلوب از هوا و … را شامل می شود.

به صورت کلی 2 نوع عمده از تاسیسات تهویه مطبوع در آپارتمان های مسکونی ، پاساژهای تجاری ، اداری ، ورزشی ، صنعتی و … استفاده می شود که یکی از آنها تهویه مطبوع واحدی و دیگری مرکزی است. در ادامه ساختار، مزایا و معایب 10 نوع از انواع تاسیسات تهویه مطبوع ساختمان ها و سالن ها (سوله ها) را بررسی می کنیم.

تاسیسات تهویه مطبوع

1 . تاسیسات واحدی

تاسیساتی هستند که در هر واحد یک سیستم مستقل وجود داشته که عمدتا تنها نیازهای حرارتی و برودتی (دمایی) ساکنان را فراهم می کند و از برآورده کردن سایر نیازهای ذکر شده عاجز است. این تجهیزات معایب خاص خود را دارند و معمولا بهتر است که از آنها فقط در ساختمان هایی با یک یا چند خانوار کوچک استفاده شود. از بین 10 نوع از انواع تاسیسات تهویه مطبوع ساختمان های مختلف، 4 مورد مربوط به واحدهای کم متراژ (معمولا کمتر از 250 متر مربع مفید) می شود. منظور از به کار بردن کلمه “واحدی یا مستقل” این است که در ازای هر واحد از یک آپارتمان یا هر نوع کاربری دیگری، یک دستگاه برای تهویه مطبوع آن در نظر گرفته شده و مصرف انرژی آن با سایر واحدها به صورت مشاع نبوده و جداگانه محاسبه می گردد.

برخی از تجهیزات واحدی عبارتند از :

1 . اسپلیت (کولر گازی) + پکیج گازسوز و شوفاژ

2 . کولر تبخیری (آبی) + بخاری گازسوز

3 . داکت اسپلیت + آبگرم پکیج یا موتورخانه

همانطور که اسپلیت ها می توانند هم کاهنده دمای هوا باشند و هم افزاینده دما، داکت اسپلیت ها هم می توانند به همین شکل باشند. اگر دقت کرده باشید وقتی اسپلیت ها را در روزهای سرد سال به عنوان دستگاهی گرمایشی مورد استفاده قرار می دهیم، کمپرسور موجود در یونیت پشت پنجره دستگاه (کندانسور) شروع به کار کرده و این یعنی اینکه وقتی به عنوان وسیله ای گرمایشی از آن استفاده می شود، سیستم برای تامین گرمایش مورد نیاز، برق مصرف می کند و دقیقا همین اتفاق در داکت اسپلیت هایی که کویل آبگرم ندارند هم اتفاق می افتد. ولی در داکت اسپلیت ها در اغلب موارد یک کویل آبگرم به صورت فابریک یا غیرفابریک در یونیت سقفی آن وجود دارد تا دیگر دستگاه برای افزایش دمای هوا، برق مصرف نکند و کمپرسور دستگاه خاموش شود و به جای آن، آبگرم منجر به داغ شدن کویل شده و کویل داغ می تواند دمای هوایی که توسط فن دمیده می شود را افزایش دهد. همانطور که گفتیم این دستگاه از بین 10 نوع از تاسیسات تهویه مطبوع ، جزء تاسیسات واحدی (مستقل) محسوب می گردد و مزایا و معایب خاص خود را دارد که در مقاله زیر می توانید به طور کامل در مورد این دستگاه شناخت پیدا کنید.

آشنایی بیشتر با مزایا ، معایب و ویژگی های این دستگاه در مقاله ⇐ دستگاه داکت اسپلیت

جاسازی کویل آبگرم در یونیت داخلی داکت اسپلیت

4 . مینی چیلر + فن کویل ها + آبگرم پکیج یا موتورخانه

فن کویل ها دستگاه های کوچکی هستند که به ازای هر چند متر مربع از مساحت ساختمان یکی از آنها به شکل های سقفی یا زمینی یا دیواری نصب شده و همه آنها با لوله های ساده آب به دستگاه هایی مثل مینی چیلر (یا چیلر در ابعاد بزرگتر) و پکیج (یا موتورخانه در ابعاد بزرگتر) متصل می شوند. کار این سیستم بسیار ساده است زیرا فقط به دو مدار آب سرد و آب گرم نیاز است که آب سرد توسط مینی چیلر و آب گرم توسط پکیج ایجاد می شود. این سیستم نیز مزایای زیادی دارد که برای کسب اطلاعات بیشتر درباره طرز کار و مزایای آن می توانید مقاله مینی چیلر را مطالعه بفرمایید.

2 . ساختار، مزایا و معایب تاسیسات تهویه مطبوع مرکزی

تاسیسات تهویه مطبوع مرکزی سیستم هایی هستند که عمدتا تمامی نیازهای حرارتی ، برودتی ، کنترل رطوبت و سایر موارد ذکر شده را تامین کرده و به صورت مرکزی مدیریت می شوند. در این سیستم ها گرمایش و سرمایش مورد نیاز در قسمت هایی بیرون از فضای تهویه شونده مانند موتورخانه یا یونیت های بیرونی نصب شده در پشت بام و … ایجاد و از طریق لوله کشی به یونیت های جاسازی شده در سقف کاذب یا هواساز و فن کویل و … منتقل می شود.

تاسیسات تهویه مطبوع مرکزی به خوبی نیازهای ساختمان ها و اماکن متوسط تا بزرگ را تامین می کنند و مصرف انرژی در آنها نسبت به سیستم های واحدی بهینه تر است.

تاسیسات تهویه مطبوع مرکزی به انواع مختلفی تقسیم می شوند که گاهی انتخاب یکی از بین آنها دشوار محسوب می شود. این کار باید توسط مهندسان متخصص تهویه انجام و پس از بررسی شرایط آب و هوایی محل نصب دستگاه و انجام محاسبات و طراحی ، مناسب ترین سیستم انتخاب گردد تا در آینده مشکلات مصرف انرژی ، عدم تامین نیازهای اساسی هر بخش ، تعمیرات و نگهداری و … پیش نیاید. از بین 10 نوع از تاسیسات تهویه مطبوع ساختمان ها ، 6 مورد آن از نوع مرکزی است که در ادامه به مزایا و معایب آنها اشاره خواهیم کرد.

معرفی مهمترین دستگاه های تهویه مطبوع گرمایشی و سرمایشی مرکزی :

دستگاه های مدرن سرمایشی و گرمایشی

5 . دستگاه گازسوز GHP

6 . دستگاه الکتریکی VRF

از میان این 10 نوع از تاسیسات تهویه مطبوع مرکزی و واحدی این دو دستگاه از همه مدرن تر بوده و در سال های اخیر وارد بازار شده اند. هر دو این دستگاه ها دقیقا ساختاری مشابه شکل زیر دارند. این دستگاه ها همگی دارای کمپرسور هستند و هر دو سیستم با مبرد (گاز فریون) و به کمک فن کویل های نصب شده در ساختمان ، عمل سرمایش و گرمایش هوا را انجام می دهند که تنها تفاوت آنها نسبت به هم این است که یونیت بیرون از ساختمان دستگاه GHP دارای موتور پیستونی و یونیت بیرون از ساختمان VRF دارای موتور الکتریکی است. موتور پیستونی در واقع گازسوز است و درست شبیه یک موتور خودرو کار می کند تا بتواند کمپرسورها را به چرخش درآورد. هر دو این دستگاه ها کارکردی منحصر به فرد و مزایا و معایب خاصی دارند که ساختار و ویژگی های مربوط به هر دستگاه را می توانید در متن های زیر مطالعه کنید.

مطالعه بیشتر ⇓

سیستم سرمایشی و گرمایشی مرکزی گازسوز GHP

سیستم سرمایشی و گرمایشی مرکزی الکتریکی VRF

فن کویل های متصل به VRF و GHP

فروش سیستم های تهویه مطبوع

موتورخانه با تجهیزات گرمایشی دیگ بخار یا آبگرم (بویلر) و تجهیزات سرمایشی مانند چیلر

7 . چیلر + فن کویل ها یا هواساز

دستگاه های GHP ، VRF ، چیلر و بویلر به همراه دستگاه های فن کویل و هواساز در ساختمان به کار می روند. دستگاه های GHP و VRF ، گاز فریون (مبرد)، دستگاه چیلر ، آب سرد و دستگاه بویلر ، آب گرم را با لوله کشی به لوله های (کویل) دستگاه های فن کویل و هواساز داخل ساختمان ارسال می کنند تا فن موجود در فن کویل یا هواساز ، هوا را از اطراف کویل عبور داده و دمای آن را کاهش یا افزایش دهد. سپس هوا با گذر از فیلترهای تعبیه شده در این دستگاه ها و از طریق کانال یا مستقیما در بخش های مختلف ساختمان مورد نظر توزیع می شود.

چیلر ، فن کویل و هواساز پر کاربردترین سیستم سرمایش مرکزی و بویلر ، فن کویل و هواساز پر کاربردترین سیستم گرمایش مرکزی هستند که ویژگی های هر یک را می توانید در متن های زیر مطالعه کنید.

مطالعه بیشتر ⇓

چیلر

فن کویل

هواساز

سیستم فن کویل ، بویلر و چیلر :

موتورخانه فن کویل

سیستم هواساز ، بویلر و چیلر :

دستگاه هواساز ، چیلر و بویلر

دستگاه های سرمایش تبخیری و گرمایش با کویل آبگرم مانند دستگاه زنت و ایرواشر

8 . دستگاه زنت (Zent)

9 . دستگاه ایرواشر

10 . دستگاه اکونوپک

زنت و ایرواشر نیازی به هواساز یا فن کویل ندارند. بلکه خود عمل سرمایش را با پاشش آب در مسیر عبور هوا انجام داده (سرمایش تبخیری شبیه کولر آبی) و هوا را از آلودگی ها فیلتر می کنند. برای گرمایش هم دارای کویل آبگرم و فن هستند که آب باید در دستگاه دیگری مانند بویلر یا پکیج گازسوز ، گرم شده و با پمپ به کویل دستگاه زنت یا دستگاه ایرواشر ارسال شود. هوا پس از سرد یا گرم شدن در این دستگاه ها با کانال در سالن یا اتاق های مورد نظر توزیع می شود. اکونوپک هم تنها یک تفاوت با دستگاه های زنت و ایرواشر دارد و آن اینکه دارای کویل آبگرم نیست و گرمایش آن به نحوی دیگر انجام می شود. اساس کار آن در حالت گرمایشی به این نحو است که تعدادی لوله فلزی سایز بزرگ درون آن نصب شده و گاز داغ حاصل از احتراق وارد این لوله ها شده و دمای لوله ها را به شدت بالا می برد و همزمان با آن یک جریان هوا از روی لوله ها عبور کرده (توسط فن) و هوا گرم می شود.

مطالعه بیشتر ⇓

دستگاه زنت

دستگاه ایرواشر

تولید و فروش تاسیسات تهویه مطبوع مرکزی

انواع دستگاه های تاسیسات تهویه مطبوع ساختمان های مختلف از جمله انواع دستگاه چیلر ، زنت ، هواساز و … متناسب با نیاز هر مشتری و مطابق با استانداردهای روز در محل کارخانه شرکت ما طراحی و تولید شده و مستقیما از کارخانه و با قیمت مناسب به فروش می رسد. همچنین تهویه مطبوع ماخ عاملیت فروش انواع دیگر دستگاه ها از جمله GHP ، داکت اسپلیت و VRF برندهای معتبر جهانی مانند LG و Panasonic را برعهده دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع دستگاه های تهویه مطبوع گرمایشی و سرمایشی ، انتخاب مناسب ترین سیستم برای ساختمان خود و نیز استعلام قیمت آنها با مهندسان ما تماس بگیرید.

مهندس احمدی (تهویه مطبوع ماخ) : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی (تهویه مطبوع ماخ) : 09191639363

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 1 میانگین: 4]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

سیزده − نه =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت