تهویه مطبوع در مناطق گرم و مرطوب

6 دستگاه مناسب تهویه مطبوع در اقلیم گرم و مرطوب ، گرم و خشک و نیز سرد و خشک

هدف ما در این مقاله این است که 6 دستگاه مناسب تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی در اقلیم گرم و مرطوب و نیز گرم و خشک و آب و هوای سرد و خشک را معرفی کنیم. از آنجایی که هدف ما در این متن بررسی دقیق ساختار سیستم تهویه در اقلیم گرم و مرطوب ، سیستم تهویه در اقلیم سرد و کوهستانی و نیز سیستم تهویه در اقلیم گرم و خشک است ، تقریبا این بررسی تمام مناطق کشور را پوشش می دهد. تهویه مطبوع در مناطق گرم و مرطوب باید توسط دستگاه های تبریدی انجام شود زیرا سیستم تهویه در مناطق مرطوب باید قادر باشد رطوبت را تا سطح آسایش مورد نیاز کاهش دهد. همچنین سیستم تهویه در اقلیم گرم و خشک بهتر است که توسط دستگاه های تبخیری انجام شود زیرا سیستم تهویه در مناطق گرم و خشک باید بتواند رطوبت هوا را تا سطح مطلوب افزایش دهد. سیستم تهویه در اقلیم سرد و کوهستانی نیز بیشتر جنبه گرمایشی دارد که در ادامه آنها را بررسی می کنیم.

نقشه زیر تقسیمات اقلیمی کشورمان را در 5 دسته کلی نشان می دهد. تقسیم بندی انجام گرفته شده در نقشه زیر مربوط به فصل تابستان است. شرایط هوای هر اقلیم در فصل زمستان به ترتیب عبارت است از :

1 . هوای اقلیم گرم و خشک در زمستان سرد است.

2 . هوای اقلیم گرم و نیمه مرطوب در زمستان معتدل است.

3 . هوای اقلیم گرم و مرطوب در زمستان گرم است.

4 . هوای اقلیم معتدل و خشک در زمستان خیلی سرد است.

5 . هوای اقلیم معتدل و مرطوب در زمستان سرد است.

نقشه تقسیمات اقلیمی

6 مورد از مناسب ترین دستگاه های تهویه مطبوع در مناطق گرم و مرطوب

ما در ادامه 6 دستگاه مناسب تهویه مطبوع در اقلیم یا مناطق گرم و مرطوب را معرفی خواهیم کرد که برخی از آنها برای استفاده در اقلیم ها یا مناطق با آب و هوای گرم و خشک و نیز سرد و خشک هم مناسب هستند. مناسب ترین دستگاه های تهویه مطبوع در مناطق گرم و مرطوب یا معتدل و مرطوب دستگاه هایی هستند که بر پایه سیکل تبرید تراکمی موجب سرمایش و کاهش رطوبت هوا می شوند. منظور از سیکل تبرید تراکمی این است که در ساختار تمامی این دستگاه ها از کمپرسور ، کندانسور ، اواپراتور و مبرد (گاز فریون) استفاده شده است. با توجه به متراژ و ابعاد ساختمان یا سوله مورد نظر به ترتیب یکی از این دستگاه ها به عنوان سیستم تهویه در مناطق مرطوب و گرم (مطابق با نقشه اقلیمی بالا مانند شهرهای بندرعباس ، بوشهر ، چابهار و …) یا نواحی گرم و نیمه مرطوب (مثل شهرهای اهواز ، آبادان ، لار و …) و یا مناطق معتدل و مرطوب (مثل شهرهای شمالی کشورمان از جمله رشت ، ساری ، گرگان و …) انتخاب می شود. مهمترین دستگاه هایی که بر اساس سیکل تبرید تراکمی کار می کنند عبارتند از :

1 . اسپلیت (کولر گازی)

کمپرسور و کندانسور دستگاه اسپلیت در یونیت پشت پنجره (یونیت بیرون از ساختمان) و اواپراتور آن در یونیت داخل ساختمان (پنل دیواری) نصب می شود که با لوله کشی به هم متصل می شوند. مبرد (گاز فریون) بین این اجزا به گردش درآمده و در قسمت اواپراتور (جاسازی شده در پنل دیواری) ضمن کاهش دمای هوا در اثر تماس هوا با سطح سرد لوله های اواپراتور ، رطوبت هوا را نیز کاهش می دهد. رطوبت در واقع همان بخار آب موجود در هوا است که به شکل قطرات مایع بر سطح لوله های اواپراتور درآمده و بعد از چکه کردن در سینی کف آن از طریق یک مجرا خارج می شود. نکته اینکه وقتی متراژ ساختمانی کم باشد (معمولا کمتر از 100 متر مربع) اولین گزینه از 6 دستگاه مناسب تهویه مطبوع در اقلیم گرم و مرطوب یا معتدل و مرطوب و چنین شرایط آب و هوایی همین کولر گازی است.

کولر گازی (اسپلیت)

2 . داکت اسپلیت

داکت اسپلیت عینا مشابه اسپلیت است و با این تفاوت که یک اواپراتور بزرگ در سقف کاذب نصب شده و هوا را پس از سرد کردن و کاهش دادن رطوبت با کانال کشی (داکت) در اتاق های مختلف توزیع می کند. از اسپلیت و داکت اسپلیت در ساختمان های با متراژ کم به عنوان دستگاه های تهویه در اقلیم گرم و مرطوب یا معتدل و مرطوب استفاده می شود. داکت اسپلیت یک یونیت داخلی (اواپراتور) دارد که همانطور که در شکل زیر می بینید، هوا را پس از تهویه با کانال در همه قسمت ها پخش می کند. بنابرین دومین گزینه از 6 دستگاه مناسب تهویه مطبوع (به غیر از ساختمان های مسکونی به خاطر معایبی که دارد) در اقلیم گرم و مرطوب (مخصوصا در متراژهای کم تا متوسط از 100 تا 250 متر مربع) و نیز آب و هوای سرد و خشک که در ادامه بدان خواهیم پرداخت همین سیستم داکت اسپلیت است. استفاده از این دستگاه مزایا و معایبی را به همراه دارد که در یک مقاله کامل آن را معرفی کرده ایم و در لینک زیر قرار داده ایم و پیشنهاد می کنیم که حتما آن را مطالعه بفرمایید.

جهت آشنایی بیشتر با این دستگاه و شناخت مزایا ، معایب ، مشکلات اساسی و کاربردهای آن این متن ⇐ داکت اسپلیت را مطالعه نمایید.

مقایسه داکت اسپلیت با کولر گازی

3 . مینی چیلر

مینی چیلر نیز از دیگر دستگاه های مناسب برای تهویه در مناطق مرطوب و گرم یا معتدل و مرطوب است که به همراه تعدادی فن کویل یا یک هواساز سایز متوسط در ساختمان های با متراژ و ابعاد متوسط مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه نیز دارای کمپرسور ، کندانسور ، اواپراتور ، مبرد و … است. در قسمت های مختلف یک ساختمان از تعدادی فن کویل به شکل زمینی ، دیواری یا سقفی استفاده می شود که همگی با لوله کشی به یک مینی چیلر متصل می شوند. هر فن کویل را می توان با یک کنترلر به صورت مجزا روشن و خاموش و کنترل نمود. داخل هر فن کویل یک اواپراتور جاسازی شده که ضمن کاهش دمای هوا ، رطوبت را نیز کاهش می دهد. مینی چیلر به همراه فن کویل های متصل به آن یکی از 6 دستگاه مناسب تهویه مطبوع در اقلیم گرم و مرطوب هستند که معمولا ساختمان های با متراژ 200 تا 500 متر مربع را می توانند پوشش دهند و برای متراژهای بالاتر از 500 متر مربع از چیلر به جای مینی چیلر استفاده می شود. نکته اینکه چیلر و مینی چیلر ساختاری بسیار شبیه هم دارند. هم چیلر و هم مینی چیلر تنها یک کار را انجام می دهند و آن هم کاهش دمای آب (سرد کردن آب) است و آب سرد با پمپ به کویل مسی جاسازی شده در فن کویل ها یا هواساز پمپاژ می شود و برای گرمایش هم آبگرم پکیج یا موتورخانه به کویل جاسازی شده در فن کویل ها یا هواساز ارسال می شود. این سیستم هم برای استفاده در چنین آب و هوایی دارای خصوصیات و مزایایی است که در مقاله زیر به طور کامل آن را تشریح نموده ایم.

جهت آشنایی بیشتر با این سیستم متن مینی چیلر تراکمی را مطالعه کنید.

مینی چیلر

4 . چیلر

چیلر دیگر دستگاه مناسب جهت تهویه در اقلیم گرم و مرطوب و نیز نواحی معتدل و مرطوب است که به همراه تعداد زیادی فن کویل یا چند هواساز سایز بزرگ در ساختمان ها و سوله های با متراژ و ابعاد بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد. چیلر با سرد کردن آب در یک مبدل حرارتی پوسته و لوله ای (شل اند تیوب) آب سرد را با لوله کشی به تمامی فن کویل ها و هواسازهای مستقر در ساختمان پمپاژ می کند. هر فن کویل نیز که آب سرد در لوله های آن جاری می شود ضمن کاهش دمای هوا در اثر برخورد هوا با سطح سرد لوله ها ، رطوبت هوا را کاهش می دهد. چنانچه چیلر به عنوان سیستم تهویه در اقلیم گرم و مرطوب (مثل شهرهای جنوب کشور) و یا نواحی معتدل و مرطوب (مثل شهرهای شمال کشور) انتخاب شود باید از نوع چیلر تراکمی هوا خنک باشد و نه چیلر تراکمی آب خنک زیرا چیلر تراکمی آب خنک به برج خنک کننده نیاز دارد که راندمان برج خنک کننده در مناطق مرطوب و گرم پایین است. چیلرها نیز که به همراه فن کویل ها مورد استفاده قرار می گیرند و یکی از 6 دستگاه مناسب تهویه مطبوع در اقلیم و آب و هوای گرم و مرطوب و گرم و خشک و حتی سرد و خشک و نیز اقلیم معتدل و مرطوب محسوب می شوند، خود انواع مختلفی دارند که هر کدام ویژگی و کاربرد منحصر به فردی دارد که در مقاله زیر به طور مفصل آنها را بررسی نموده ایم.

جهت آشنایی بیشتر با این دستگاه متن انواع چیلر را مطالعه نمایید.

موتورخانه فن کویل

5 . دستگاه VRF

دستگاه VRF بسیار شبیه چیلر است ولی با این تفاوت که به جای سرد کردن آب در یک مبدل حرارتی پوسته و لوله ای و ارسال آن به فن کویل ها و هواسازها ، مبرد را مستقیما به فن کویل ها و هواساز ها ارسال می کند و مبرد با جاری شدن در لوله های فن کویل و هواساز ، ضمن کاهش دمای هوا ، رطوبت هوا را نیز می گیرد. بنابرین پنجمین مورد از 6 دستگاه مناسب تهویه مطبوع در اقلیم گرم و مرطوب و حتی آب و هوای سرد و خشک و نیز گرم و خشک (که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد) و همچنین معتدل و مرطوب همین سیستم VRF است که استفاده از آن نیز مزایا و معایبی دارد که در مقاله زیر به طور کامل و با تمام جزئیات آن را بررسی کرده ایم.

جهت آشنایی بیشتر با این سیستم متن سیستم تهویه مطبوع VRF را مطالعه کنید.

6 . دستگاه GHP

دستگاه GHP نیز مشابه VRF است و با این تفاوت که به جای اینکه یک موتور الکتریکی کمپرسور را به چرخش درآورد ، یک موتور احتراق داخلی گازسوز این کار را انجام می دهد. بنابرین دستگاه های VRF و GHP نیز همانند چیلر دستگاه های تهویه مرکزی هستند که در ساختمان های بزرگ (حداقل 400 متر مربع) مورد استفاده قرار می گیرند و جزو مناسب ترین دستگاه های تهویه مطبوع در مناطق گرم و مرطوب و نیز معتدل و مرطوب محسوب می شوند.

دستگاه های تهویه مطبوع در مناطق گرم و مرطوب بیشتر جنبه سرمایشی (و کاهش رطوبت) دارند و برای گرمایش از روش های دیگری استفاده می شود. با توجه به اینکه در اکثر روزهای سال و حتی در زمستان دمای هوا به ندرت کاهش می یابد ، به طور کلی دو نوع سیستم گرمایشی در این مناطق می توان در نظر گرفت. در نوع اول می توان با معکوس کردن سیکل کاری این دستگاه ها از آنها به عنوان سیستم گرمایشی استفاده کرد. برای مثال می توان از کولر گازی یا همان اسپلیت (و نیز سایر دستگاه های ذکر شده) به عنوان سیستم گرمایشی نیز استفاده نمود. چون در این مناطق تنها در تعداد اندکی از روزهای سال ممکن است که به گرمایش نیاز باشد و این کار مقرون به صرفه خواهد بود. اگر تعداد روزهایی که به گرمایش نیاز است بیشتر باشد می توان از سیستم های گرمایشی مستقل مانند بخاری گازسوز ، پکیج گازسوز و یا حتی بویلر استفاده نمود. پکیج و بویلر با گرم کردن آب و ارسال آن به فن کویل ها و هواسازها ، عمل گرمایش هوا را در روزهای سرد سال انجام می دهند.

فن کویل های متصل به VRF و GHP

مناسب ترین دستگاه های تهویه در اقلیم و آب و هوای گرم و خشک

پس از اینکه 6 دستگاه مناسب تهویه مطبوع در اقلیم گرم و مرطوب و نیز معتدل و مرطوب را معرفی و بررسی کردیم، اکنون می خواهیم مناسب ترین آنها را برای آب و هوا و اقلیم گرم و خشک و نیز معتدل و خشک و سپس اقلیم سرد و کوهستانی معرفی کنیم. با توجه به اینکه مناطق گرم و خشک در زمستان هوای سردی دارند ، سیستم تهویه در اقلیم گرم و خشک باید هم جنبه سرمایشی داشته باشد و هم گرمایشی. همچنین دستگاه های تهویه در اقلیم گرم و خشک و نیز معتدل و خشک باید بتوانند در تمام روزهای سال (وقتی که رطوبت هوا کمتر از حد استاندارد است) رطوبت هوا را افزایش دهند و به همین خاطر بهتر است سیستم سرمایش آن از نوع تبخیری باشد و نه تبریدی. مناسب ترین دستگاه های تهویه در اقلیم گرم و خشک (مطابق با نقشه اقلیمی کشورمان که در تصویر بالا ارائه دادیم ، شهرهایی مانند یزد ، اصفهان ، کرمان و …) و و نیز اقلیم معتدل و خشک (شهرهایی مانند همدان ، سنندج ، تبریز و …) عبارتند از :

1 . دستگاه ایرواشر یا دستگاه زنت

ایرواشر و زنت ساختار و عملکردی تقریبا مشابه هم دارند که در اینجا ساختار دستگاه ایرواشر را شرح می دهیم. ایرواشر دستگاه نسبتا بزرگی است که در ساختمان ها و سوله های متوسط تا بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد. سیستم سرمایش آن شبیه کولر آبی است و با پاشش آب در مسیر عبور هوا عمل خنک کاری هوا انجام می شود. پاشش آب ضمن کاهش چند درجه ای دمای هوا موجب افزایش رطوبت هوا نیز می شود. ایرواشر برای گرمایش دارای کویل آبگرم است که به بویلر یا پکیج گازسوز متصل می شود. دمای هوا در اثر تماس با سطح داغ کویل آبگرم افزایش یافته و با کانال کشی هوای گرم در ساختمان توزیع می شود. دستگاه های تبخیری (مانند ایرواشر ، زنت و اکونوپک) نسبت به دستگاه های تبریدی که ذکر شد هم مصرف انرژی کمتری دارند و هم قیمت اولیه کمتر زیرا در آنها از قطعاتی مانند کمپرسور ، کندانسور و گاز مبرد استفاده نمی شود. بنابرین ایرواشر و زنت (Zent) از جمله مناسب ترین دستگاه های تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی در اقلیم گرم و خشک و نیز معتدل و خشک محسوب می شوند که هم در سایزهای کوچک برای ساختمان های با متراژ کم (برای ساختمان های با متراژ 150 تا 300 متر مربع) و هم در سایزهای بزرگ برای سرمایش و گرمایش سالن های بزرگ و سوله ها (بزرگتر از 300 متر مربع) کاربرد دارند. برای متراژهای کمتر از 150 متر مربع هم می توان از کولر آبی برای سرمایش و بخاری یا پکیج و رادیاتور برای گرمایش استفاده نمود.

جهت آشنایی بیشتر با این سیستم متن ایرواشر آپارتمانی یا ایرواشر صنعتی را مطالعه کنید.

ایرواشر

2 . دستگاه اکونوپک

دیگر دستگاه مناسب برای تهویه در اقلیم گرم و خشک دستگاه اکونوپک است که سرمایش آن عینا مشابه دستگاه ایرواشر و زنت است ولی گرمایش آن متفاوت بوده و به جای کویل آبگرم و بویلر از یک مشعل گازسوز در آن استفاده می شود که مستقیما کوره داخل دستگاه اکونوپک را گرم می کند تا هوا در اثر تماس با سطح داغ کوره گرم شود. البته باید این نکته را نیز در نظر داشت که این دستگاه و همچنین ایرواشر و زنت معمولا برای ساختمان های مسکونی مورد استفاده قرار نمی گیرند و بیشتر در سالن های بزرگ و سوله ها مورد استفاده قرار می گیرند زیرا در این دستگاه ها همانند کولر آبی ، هوای سرد یا گرم با کانال کشی در قسمت های مختلف توزیع شده و نمی توان دمای هر قسمت را به طور جداگانه و مستقل تنظیم یا کنترل نمود.

اکونوپک

3 . چیلر یا مینی چیلر به همراه فن کویل ها

سیستم چیلر و فن کویل نه تنها یکی از 6 دستگاه مناسب برای تهویه مطبوع در اقلیم گرم و مرطوب محسوب می شود، در منطقه گرم و خشک و نیز معتدل و خشک و حتی آب و هوای سرد و خشک هم به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. اولا به این خاطر که در منطقه با آب و هوای گرم و خشک ممکن است که سیستم های تبخیری مثل ایرواشر که بدان اشاره کردیم، سرمایش مطلوبی همانند چیلر نداشته باشند (برای درک این موضوع می توانید تفاوت سرمایش کولر آبی و کولر گازی را تجسم کنید) و دوما اینکه در برخی مناطق با کمبود آب مواجه هستیم که سیستم های تبخیری در چنین شرایطی مناسب نیستند (زیرا مثل کولر آبی مصرف آب دارند) و سوم اینکه دستگاه های تبخیری مثل کولر آبی یا ایرواشر با کانال کشی هوا را در ساختمان توزیع می کنند و نمی توان دمای هر سالن یا اتاق را مستقلا کنترل کرد (زیرا همه آنها با یک دما تهویه می شوند) ولی در سیستمی مثل چیلر و فن کویل می توان دمای هر فن کویل را مستقلا کنترل نمود. بنابرین سیستم چیلر و فن کویل از جمله مناسب ترین دستگاه های تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی در اقلیم گرم و خشک و نیز آب و هوای گرم و مرطوب هستند. در ضمن سایر سیستم های مبتنی بر سیکل تبرید تراکمی از جمله کولرهای گازی، داکت اسپلیت، VRF و GHP هم در منطقه گرم و خشک و نیز معتدل و خشک می توانند به عنوان دستگاهی مناسب مورد استفاده قرار بگیرند.

مناسب ترین دستگاه های تهویه در آب و هوا و اقلیم سرد و کوهستانی

با توجه به اینکه مناطق معتدل و خشک کوهستانی (در تابستان) در زمستان هوای خیلی سردی دارند ، سیستم تهویه در اقلیم سرد و کوهستانی بیشتر جنبه گرمایشی دارد. در این مناطق نیز دستگاه های ایرواشر ، زنت و اکونوپک که قیمت اولیه و مصرف انرژی کمتر نسبت به دستگاه های تبریدی دارند ، دستگاه های مناسب تری هستند زیرا در تابستان که هوا خشک است رطوبت هوا را نیز افزایش می دهند. البته انتخاب سیستم سرمایشی فقط به قیمت اولیه، مصرف انرژی و افزایش یا کاهش رطوبت هوا مربوط نمی شود و باید سایر عوامل از جمله نوع کاربری و کنترل مستقل دما و رطوبت هر قسمت از ساختمان و … هم در انتخاب دستگاه مناسب مورد ارزیابی قرار داده شوند. برای گرمایش باید از پکیج (یا بخاری) برای متراژهای کم و موتورخانه برای متراژهای بالا استفاده شود. دیگ آبگرم یا بویلر به کار رفته در تاسیسات موتورخانه که با لوله کشی به کویل فن کویل ها، هواساز ها یا دستگاه های ایرواشر و زنت متصل می شود با توجه به میزان سردی هوا و ابعاد ساختمان می تواند از نوع آبگرم یا بخار داغ باشد.

در شکل زیر مشاده می کنید که به چه شکل بویلر موتورخانه، آبگرم را به کویل دستگاه ایرواشر می فرستد و عمل گرمایش هوا انجام می شود. همچنین آبگرم بویلر می تواند به فن کویل های مستقر در نقاط مختلف ساختمان هم فرستاده شود تا گرمایش در فن کویل ها انجام شود و برای سرمایش هم یا مثل ایرواشر باید از سرمایش تبخیری استفاده شود و یا اینکه آب سرد چیلر به فن کویل ها یا هواساز فرستاده شود.

حالت گرمایشی دستگاه ایرواشر

ما در این مقاله سعی کردیم 6 دستگاه مناسب تهویه مطبوع در اقلیم گرم و مرطوب و سرد و خشک و همچنین آب و هوای گرم و خشک را به طور اجمالی معرفی کنیم. برای شناخت دقیق تر ساختار هر یک از این سیستم ها می توانید مقاله های مربوط به هر کدام را مطالعه بفرمایید. همانطور که اشاره کردیم تنها بحث اقلیم نمی تواند در انتخاب یک دستگاه اثرگذار باشد و باید سایر پارامترها از جمله نوع کاربری (برای مثال سیستم تهویه یک پاساز تجاری در مقایسه با یک ساختمان مسکونی) ، توانایی یا عدم توانایی سیستم در تنظیم دمای هر اتاق به صورت مستقل و … بر انتخاب نهایی دستگاه مناسب اثر گذار است.

تهویه مطبوع ماخ طراح و تولید کننده انواع دستگاه های گرمایشی و سرمایشی جهت استفاده به عنوان سیستم تهویه در اقلیم سرد و کوهستانی ، اقلیم گرم و خشک و نیز اقلیم گرم و مرطوب از جمله انواع دستگاه زنت ، اکونوپک ، ایرواشر ، چیلر ، فن کویل ، مینی چیلر ، هواساز و … در طرح های مختلف است. کلیه محصولات ما مطابق با استانداردهای روز و متناسب با نیازهای هر پروژه طراحی و تولید شده و مستقیما از کارخانه و با قیمت مناسب به فروش می رسد. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع سیستم های تهویه ، انتخاب مناسب ترین دستگاه برای پروژه خود و نیز استعلام قیمت آنها با مهندسان ما تماس بگیرید.

مهندس احمدی : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی : 09191639363

مطالعه بیشتر ⇓

مزایا و معایب داکت اسپلیت

مصرف برق چیلر

مبدل حرارتی پوسته و لوله چیست ؟

سیستم تهویه ایستگاه های مترو در شهرهای مختلف

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 5 میانگین: 4]
اشتراک گذاری :

30 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام و وقت بخیر ، برای سرمایش و گرمایش مجموعه ورزشی و استخر در منطقه ای گرم و مرطوب مانند رامسر که امکان استفاده از پشت بام میسر نباشد چه سیستمی را پیشنهاد میکنید؟ متشکر

    پاسخ
    • سلام و درود بر شما. مناسب ترین دستگاه چیلر تراکمی هوا خنک (برای سرمایش) و بویلر موتورخانه (برای گرمایش) که هر دو به هواساز متصل می شوند، است. چیلرهای تراکمی هوا خنک را بایستی در فضای آزاد مانند پشت بام یا حیاط نصب نمود. با توجه به اینکه شما نمی توانید از پشت بام استفاده کنید، دستگاه مورد نظر بایستی در محوطه باز و بر روی زمین نصب شود. در ضمن چیلر تراکمی آب خنک یا چیلر جذبی اصلا مناسب استفاده در مناطق گرم و مرطوب نیست زیرا که هر دو آنها نیاز به برج خنک کننده دارند که راندمان برج خنک کننده در مناطق با آب و هوای مرطوب به شدت کاهش می یابد. بنابرین مناسب ترین دستگاه برای مجموعه ورزشی و استخر شما چیلر تراکمی هوا خنک و بویلر متصل به هواساز خواهد بود. البته برای استخر هیچ دستگاه سرمایشی (مثل چیلر) پیشنهاد نمی شود و فقط هوای با دمای بیرون و به صورت فول فرش توسط هواساز در محیط استخر تزریق می شود و برای گرمایش آن هم از هواساز استفاده می شود که به آبگرم موتورخانه متصل می گردد. ولی برای مجموعه ورزشی (فضای غیر از استخر) برای سرمایش و گرمایش دستگاه چیلر ، بویلر موتورخانه و هواساز پیشنهاد می شود. برای راهنمایی بیشتر با مهندسان ما تماس بگیرید.

      پاسخ
      • مرتضی بوعذار
        اکتبر 5, 2020 10:33 ب.ظ

        با سلام و وقت بخیر ببخشید برای منطقه گرم و نیمه مرطوب مثل شهرستان هویزه در استان خوزستان میتوان چیلر اب خنک استفاده کرد؟ باتشکر

        پاسخ
        • سلام و درود بر شما. از آنجایی که راندمان برج خنک کننده چیلرهای تراکمی آب خنک در آب و هوای مرطوب به شدت کاهش پیدا می کند ، به طور کلی از این نوع چیلرها در مناطق مرطوب و نیمه مرطوب نمی توان استفاده کرد. در ضمن اگر بحواهید از چیلر هوا خنک استفاده کنید باید به این نکته توجه کنید که چیلر مورد نظر حتما از نوع حاره ای باشد و مخصوص این مناطق طراحی و ساخته شود.

          پاسخ
  • ممنون خیلی عای بود مطالب

    پاسخ
    • سلامت باشید. بزرگوارید قربان

      پاسخ
      • سلام و وقت بخیر . ببخشید مناسب ترین دستگاه تهویه برای ساختمان چهار طبقه در اقلیم گرم و مرطوب کدام است ؟

        پاسخ
        • سلام و درود. برای اقلیم گرم و مرطوب باید از دستگاهی استفاده شود که رطوبت هوا را در تابستان کاهش دهد. مناسب ترین دستگاه چیلر تراکمی هوا خنک برای سرمایش و پکیج یا موتورخانه برای گرمایش است که چیلر وظیفه دارد تا آب را سرد کند و پکیج یا موتورخانه وظیفه دارد که آب را گرم کند و در نهایت این دو با لوله کشی آب به فن کویل هایی متصل می شوند که در نقاط مختلف ساختمان (مثل اتاق ها، پذیرایی و …) نصب شده اند و سیستم کامل سرمایش و گرمایشی را شکل می دهند. دقت کنید که نباید از چیلر تراکمی آب خنک یا چیلر جذبی استفاده شود چونکه این دو نوع از چیلرها به برج خنک کن نیاز دارند که در مناطق مرطوب نمی توان از برج خنک کن استفاده کرد و فقط باید از چیلر تراکمی هوا خنک استفاده گردد.

          پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر،برای ساختمان آموزشی در شهر رامسر چه سیستم های پیشنهاد میکنید؟

    پاسخ
    • makh-co.com admin
      ژوئن 4, 2022 1:29 ب.ظ

      سلام و درود بر شما. با توجه به اینکه شهر رامسر در اقلیم معتدل و مرطوب قرار گرفته است باید از یکی از دستگاه های تبریدی که در بالا به آنها اشاره کردیم استفاده شود تا بتوان رطوبت هوا را کاهش داد. اکنون باید بررسی دقیق تری صورت بگیرد تا از بین دستگاه های تبریدی ، مناسب ترین دستگاه انتخاب گردد. با توجه به اینکه فضاهای آموزشی از چندین کلاس مختلف تشکیل می شود و ممکن است در همه زمان ها ، تمامی کلاس ها به صورت همزمان برگزار نشوند باید از سیستمی استفاده کرد که هر گاه کلاس خالی از حضور دانش آموزان بود ، سیستم تهویه مربوط به آن کلاس را خاموش کرد تا در مصرف انرژی صرفه جویی شود. بنابرین مناسب ترین سیستم ، سیستم چیلر و فن کویل خواهد بود. به ازای هر کلاس یک یا دو فن کویل نصب می شود که هر گاه کلاسی خالی بود می توان فن کویل های آن اتاق را خاموش کرد و یا اگر تعداد افراد حاضر در کلاسی زیاد بود می توان دمای کاری آن فن کویل را نسبت به سایر فن کویل ها مستقلا تنظیم کرد. استفاده از دستگاه VRF و GHP هم به دلیل تحریم ها و بالا بودن قیمت اولیه و نیز خدمات پس از فروش ضعیف اصلا توصیه نمی شود چونکه تمامی VRF ها و GHP های موجود در ایران وارداتی هستند.

      پاسخ
  • سلام. برای خنک کردن محدوده‌هائی از فضای باز در مناطق گرم و مرطوب آیا راهکار قابل اجرائی وجود داره؟ برای مثال خنک کردن فضا و محدوده مشخصی از پشت‌بام در بندرعباس.

    پاسخ
    • makh-co.com admin
      ژوئن 20, 2022 5:11 ب.ظ

      سلام و عرض ادب. برای خنک کاری فضاهای باز در مناطق گرم و مرطوب همانند فضاهای بسته (سر پوشیده) که توضیح داده ایم باید یکی از این دستگاه ها انتخاب و هوای خنک با کانال کشی در نقاط مورد نظر توزیع شود. برای مثال اگر سیستم چیلر انتخاب شود باید در کنار آن از یک دستگاه هواساز نیز استفاده کرد و هوا را در دستگاه هواساز و با استفاده از آب سردی که از چیلر ارسال می شود ، سرد نمود و سپس با کانال کشی در نقاط مورد نظر توزیع کرد. هر چند از نظر مصرف انرژی و اقتصادی ، سرمایش فضاهای باز کار منطقی نیست و توصیه نمی شود.

      پاسخ
  • حشمت الله تربیت دیده
    جولای 20, 2022 7:16 ب.ظ

    سلام وعرض ادب، ممنون هستم راهنمایی فرمایید برای یک اپارتمان ۶ طبقه ودارای ۱۲ واحد مسکونی بامساحت هر واحد ۱۳۰ من مربع چه دستگاه سرمایشی وگرمایشی برای شهر رامسر که دارای بهترین راندمان کار باشد ومصرف انرژی کمتری نیاز داشته باشد . پیشنهاد میشود

    پاسخ
    • سلام و درود. با توجه به اینکه پروژه مسکونی است و شرایط آب و هوایی معتدل و مرطوب می باشد یکی از دو سیستمی که اشاره می کنیم مناسب ترین گزینه برای این ساختمان است. یا سیستم چیلر و فن کویل استفاده کنید یا سیستم مینی چیلر و فن کویل. تفاوت این دو در این است که قرار دادن یک چیلر مرکزی که آب سرد (جهت سرمایش) تمامی فن کویل های موجود در تمامی واحدها را تامین می کند قیمت تمام شده پایین تری نسبت به مجموع قیمت 12 مینی چیلر دارد (اگر به ازای هر واحد یک مینی چیلر قرار داده شود) و نیز اینکه محاسبه مصرف برق در چیلر مرکزی به صورت مشاع بین همه واحدها خواهد بود ولی اگر مینی چیلر استفاده شود مصرف برق سیستم سرمایشی هر واحد جداگانه محاسبه می گردد و مشاع نخواهد بود. از نظر کارایی و راندمان و … این دو سیستم تفاوتی با هم ندارند.

      پاسخ
  • با سلام، لطفا بفرمایید برای یک آپارتمان شش طبقه ۱۲ واحدی مسکونی ۶واحد به متراژ ۹۰ متر و ۶ واحد به متراژ ۱۱۵ متر چه سیستم گرمایش و سرمایشی رو پیشنهاد میکنید، در شهر همدان

    پاسخ
    • درود بر شما. با توجه به متراژ واحدها و شهری که فرمودید مناسب ترین سیستم برای سرمایش کولر آبی یا کولر گازی و برای گرمایش پکیج و رادیاتور است.

      پاسخ
  • با سلام
    می بخشید،
    برای مناطق گرم و خشک هیچ مدل کولر گازی ای وجود نداره که رطوبت محیط داخل رو تغییر نده؟
    چون از لحاظ نصب اجزا و شاید مصرف انرژی و آب، کولر گازی اینورتر دار تقریبا به صرفه تر می شه؟

    پاسخ
    • makh-co.com admin
      مارس 31, 2023 1:55 ب.ظ

      درود بر شما. متوجه قسمت دوم سوالتون نشدیم. ولی در خصوص قسمت اول اینکه در تمام سیستم هایی که بر پایه سیکل تبرید تراکمی کار می کنند (مثل چیلر و فن کویل ، کولر گازی ، داکت اسپلیت ، VRF و غیره) پنل داخلی حین خنک نمودن هوا ، رطبوت هوا را نیز کاهش می دهد زیرا رطوبت موجود در هوا در اثر برخورد با لوله های سرد پنل داخلی از حالت بخار به مایع تغییر فاز داده و به شکل آب مقطر از دستگاه به بیرون منتقل می شود. چنانچه بخواهیم رطوبت هوا را به میزان دلخواه تحت کنترل درآوریم باید از دستگاه هواساز مجهز به رطوبت زن و رطوبت گیر استفاده کنیم. هواساز مجهز به سیستم تنظیم کننده رطوبت دستگاهی است که برای سرمایش به آب سرد چیلر و برای گرمایش به آب گرم پکیج یا موتورخانه متصل می شود.

      پاسخ
  • سلام وقتتون بخیر برای یه رستوران به مساحت حدود ۴۰۰ متر در هوای گرم و مرطوب (عسلویه)چه سیستمی پیشنهاد میدید
    خیلی ممنون میشم کمکم کنید

    پاسخ
    • درود بر شما. با توجه به نوع کاربری (رستوران) ، متراژ و شرایط آب و هوایی منطقه ای که فرمودید (گرم و مرطوب) اگر در رستوران مورد نظر کانال کشی صورت گرفته باشد (یا امکان کانال کشی وجود داشته باشد) دو سیستم پیشنهاد می شود که هر دو بر اساس کانال کشی ، هوای سرد یا گرم را در محیط توزیع می کنند. البته باید ارتفاع سقف نیز مشخص باشد که ما پیش فرض را به صورت یک ارتفاع سقف نرمال در نظر می گیریم. سیستم اول داکت اسپلیت است که با توجه به متراژی که فرمودید به سه یا چهار دستگاه داکت اسپلیت نیاز است. سیستم دوم سیستم چیلر و هواساز است که آب سرد چیلر به کویل آب سرد هواساز متصل می شود. برای این متراژی که فرمودید یک چیلر و یک هواساز نیاز است. دقت کنید که از هر سیستمی که استفاده می کنید حتما بر اساس شرایط آب و هوای حاره ای (گرم و مرطوب) طراحی و ساخته شده باشد. یعنی اینکه از کمپرسور و قطعات مناسب این نوع از شرایط آب و هوایی در دستگاه استفاده شده باشد تا راندمان سیستم و نیز طول عمر آن افزایش یابد. اگر کانال کشی صورت نگرفته باشد و امکان آن نیز وجود ندارد باید از چیلر و فن کویل ها استفاده کنید. یک چیلر به همراه تعدادی فن کویل که فن کویل ها به صورت دیواری یا سقفی نصب می شوند.

      پاسخ
      • سلام
        برای تهویه یک منزل ویلایی برای تابستان در شمال، نزدیک دریا, مشاوره میخواستم
        مشکل اینه که به خاطر سینوزیت، اسپیلت نمی تونیم استفاده کنیم.
        به خاطر رطوبت بالا، هم نیاز به رطوبت زدایی داریم، هم کاهش دما
        به نظرتون چه روشی مناسبتره؟
        ممنون از محبتتون

        پاسخ
        • makh-co.com admin
          می 27, 2023 9:43 ق.ظ

          درود بر شما. تمام دستگاه هایی که در این مقاله برای تهویه هوا در مناطق گرم و مرطوب معرفی کردیم به خوبی می توانند رطوبت هوا را در پروژه مورد نظر شما کاهش دهند زیرا تمام آنها بر پایه سیکل تبرید تراکمی کار می کنند و یونیت داخل ساختمان آنها همگی دارای لوله درین (تخلیه) است که هوای مرطوب با برخورد به سطح سرد کویل یونیت داخلی به شکل قطرات آب درآمده و از لوله درین ، تخلیه می گردد. بنابرین انتخاب یکی از این دستگاه هایی که معرفی نمودیم به متراژ ، شرایط آسایش مورد نیاز و بودجه مد نظر شما بستگی دارد که در میان آنها اگر پروژه شما متراژی کمتر از 200 متر مربع دارد بهتر است که از تعدادی اسپلیت و اگر بیشتر از 200 متر مربع است بهتر است که از یک چیلر به همراه تعدادی فن کویل استفاده کنید. در ضمن در مورد موضوع سینوزیت که مطرح فرمودید کاری نمی توان انجام داد زیرا برای کاهش دما و رطوبت در مناطق گرم و مرطوب باید از یکی از این دستگاه ها استفاده نمایید که سرمایش همه آنها مشابه یکدیگر است و تنها کاری که می توانید انجام دهید این است که اولا دما را تا جای ممکن افزایش دهید (مثلا به جای تنظیم دما بر روی 22 درجه آن را بر روی 27 درجه تنظیم کنید) و دوما اینکه دریچه های خروج هوا از یونیت های داخلی را طوری تنظیم کنید که باد مستقیم با شما برخورد نکند.

          پاسخ
        • سلام
          خیلی ممنون از پاسخ شما
          بله، ظاهراً مشکل سینوزیت ما به خاطر پرتاب باد سرد هست
          این شش دستگاهی که معرفی فرموددید، از نظر دمای بخش تبخیر کننده (اواپراتور) رو میشه با هم مقایسه کرد؟
          در کدومشون دمای تبخیر کننده ذاتا بالاتر و گرمتره؟
          باز هم ممنون

          پاسخ
          • makh-co.com admin
            می 30, 2023 10:23 ق.ظ

            درود بر شما. سلامت باشید. سرمایش هر 6 دستگاهی که برای مناطق گرم و مرطوب معرفی نمودیم دقیقا مشابه یکدیگر است و از این نظر هیچ تفاوتی با هم ندارند. دمای هوای خروجی از پنل داخلی (اواپراتور) را روی هر میزان که نیاز داشته باشید می توانید تنظیم کنید و سرمایش آنها عینا مشابه یکدیگر است.

  • سلام ودرود ،وخسته نباشید بابت راهنمایی هاتون،
    برای زیرزمینی که تولیدی پوشاک هست ،وکارکردن با اتو باعث رطوبت وگرما درفضای کارگاه میشه چه توصیه‌ای‌دارید
    ممنون میشم

    پاسخ
    • درود بر شما. شما باید از دستگاه هایی که بر پایه سیکل تبرید تراکمی کار می کنند (مثل کولر گازی) بهره ببرید و نه دستگاه هایی که سرمایش آنها از نوع تبخیری است (مثل کولر آبی) تا بتوان رطوبت را در حین خنک کردن هوا، کاهش داد. اگر متراژ کمتر از 150 متر مربع است از چند کولر گازی استفاده کنید. اگر متراژ بیشتر از 150 متر است و فضا یکپارچه است (برای مثال از اتاق های متعدد تشکیل نشده باشد) از داکت اسپلیت هم می توانید استفاده کنید ولی مشکل اینجاست که داکت اسپلیت نیاز به کانال کشی دارد. گزینه دیگر استفاده از چیلر به همراه یک هواساز است که در هواساز نیز به کانال کشی نیاز است و اگر امکان کانال کشی دارید یا از داکت اسپلیت استفاده کنید یا از چیلر و هواساز. گزینه بعدی هم چیلر و تعدادی فن کویل است که در نقاط مختلف کارگاه، فن کویل های مورد نظر نصب شده و همگی با لوله کشی ساده آب به چیلر متصل می شوند.

      پاسخ
  • ممنون از توضیحات جامعی که داده اید

    پاسخ
  • سلام
    برای یک اقامتگاه بوم گردی دو طبقه در بندر کنگان بوشهر چه سیستم تهویه ای مناسب است؟
    ممنون میشم راهنمایی کنید.

    پاسخ
    • درود بر شما. با توجه به شرایط آب و هوایی گرم و مرطوب بوشهر باید از سیستمی تبریدی (دارای کمپرسور) بهره ببرید که نوع آن به نوع کاربری و مساحت کل ساختمان بستگی دارد. با توجه به اقامتی بودن پروژه شما و تفکیک واحدها و اتاق ها از یکدیگر دو سیستم کلی به شما پیشنهاد می دهیم. یا به ازای هر واحد از یک یا چند کولر گازی استفاده کنید (در صورت امکان) یا اینکه از یک سیستم مرکزی (چیلر و فن کویل ها) استفاده کنید. این دو مناسب ترین سیستم ها برای تهویه مورد نیاز شما (با توجه به نوع کاربری ، شرایط آب و هوایی و مساحت) هستند.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

ده + 20 =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت