تهویه سالن رنگ

گرمایش ، سرمایش ، فیلتراسیون و تهویه سالن رنگ با هواساز

آنچه که ما در این متن بررسی می کنیم به تهویه سالن رنگ و یا همان تهویه هوای سوله ها و کارگاه های صنعتی که در آنها فرآیند رنگ آمیزی قطعات ، درون سوله و یا اتاق های رنگ انجام می شود ، مربوط است.

فرآیند رنگ کاری قطعات صنعتی با توجه به نوع قطعات ، جنس ، ابعاد ، اهمیت و … بسیار متنوع بوده و توسط روش ها و دستگاه های مختلف انجام می شود.

معمولا ایجاد پوشش رنگ بر روی قطعات به سه روش انجام می شود که عبارتند از :

1 . اسپری کردن رنگ پودری بر سطح قطعه یا دستگاه مورد نظر

2 . عبور دادن یا غوطه ور کردن قطعه در حوضچه رنگ

3 . کابین آبشار رنگ مایع

این روش های رنگ آمیزی ممکن است درون اتاق ها یا کابین های از پیش ساخته شده و یا درون فضای باز سوله یا سالن مورد نظر توسط انسان و یا ربات انجام شود که در تصویر زیر هر دو آنها نشان داده شده است.

تهویه سالن رنگ

پس از رنگ کاری ، قطعات مورد نظر به صورت دستی و یا با نوار نقاله و … به سمت کوره رنگ هدایت می شوند. کوره از اتاقکی بسته تشکیل شده که دمای هوا در آن به حدود 200 درجه سانتی گراد می رسد. این هوای گرم توسط یک مشعل گازسوز و لوله های تبادل کننده حرارت بین گاز در حال سوختن و هوای درون کوره ایجاد می شود و وظیفه آن ذوب نمودن رنگ روی قطعه ، جاری کردن آن به طور یکنواخت در سطح و پختن آن است که باید با جریان هوای یکنواخت همراه باشد.

نکته اینجاست که در طی فرآیند رنگ کاری و پخت آن (چه رنگ کاری درون اتاق ها یا کابین های مخصوص انجام شود و چه در خط رنگ درون سوله) مقداری از رنگ به صورت ذرات معلق درون سوله یا سالن پخش می شود که بایستی به نحو صحیح خارج شود که این کار توسط دستگاه هواساز و فن های خارج کننده هوا (اگزاست فن) انجام می شود.

کانال های توزیع کننده هوا از هواساز

هواساز سالن رنگ

هواساز سالن رنگ دستگاهی است که در بیرون از سالن یا سوله نصب شده و با کانال کشی ، هوا را در سرتاسر سالن توزیع می کند. هوای توزیع شده باید دارای ویژگی هایی باشد که آنها را بررسی می کنیم.

1 . دمای تنظیم شده

برای اینکه کارکنان حاضر در سالن یا سوله در شرایط آسایش باشند و نیز برای اینکه رنگ آمیزی قطعات در دمای مناسب (معمولا بین 20 تا 35 درجه سانتی گراد) انجام شود ، بایستی دمای هوای سالن تحت کنترل باشد که یکی از وظایف هواساز سالن رنگ ، سرمایش و گرمایش سالن رنگ و تنظیم دقیق دمای آن است.

اگر هواساز در حالت سرمایشی کار کند به یک دستگاه چیلر جهت سرد کردن دمای آب و پمپاژ آن به لوله های (کویل) دستگاه هواساز نیاز دارد. در واقع هواساز از کویل هایی تشکیل شده که آب سرد درون کویل های آن جریان یافته و فن های سانتریفیوژ با دمیدن هوا از روی کویل ها موجب کاهش دمای هوا می شوند.

اگر هواساز در حالت گرمایشی کار کند به یک دستگاه بویلر (دیگ آبگرم) موتورخانه ای (موتورخانه صنعتی) نیاز دارد تا آبگرم درون کویل های آن جاری شود و این بار فن ها با دمیدن هوا از روی کویل های داغ موجب افزایش دمای هوای ورودی به سالن می شوند. لازم به ذکر است که اگر هواساز و چیلر با هم درون یک دستگاه مشترک طراحی و ساخته شوند به آن دستگاه پکیج یونیت یا همان روف تاپ پکیج گفته می شود. البته به جز این سیستم از سیستم های دیگری نیز می توان برای گرمایش سالن رنگ بهره برد که برای آشنایی بیشتر با سایر دستگاه ها پیشنهاد می کنیم که این مقاله ⇐ سیستم گرمایش سوله را مطالعه بفرمایید.

در شکل زیر یک دستگاه هواساز متصل به چیلر و بویلر نشان داده شده است. هواسازها از نظر کنترل دما و حجم هوای ارسالی به سمت سالن به دو دسته حجم متغیر و حجم ثابت تقسیم بندی می شوند که برای مطالعه بیشتر درباره تفاوت های آنها نسبت به هم می توانید این مقاله ⇐ هواساز حجم متغیر را مطالعه کنید. همچنین برای آشنایی بیشتر با قیمت هواسازها و عوامل موثر بر قیمت آنها پیشنهاد می کنیم که به این صفحه ⇐ قیمت هواساز مراجعه بفرمایید.

هواساز چیلر و بویلر

مطالعه بیشتر درباره انواع چیلرها در متن ⇐ چیلر

2 . رطوبت کنترل شده

همانطور که می دانید سطح قطعات در حال رنگ آمیزی باید خشک باشد. رطوبت موجود در هوا می تواند موجب ایجاد قطرات آب در سطح قطعات شود و بایستی که رطوبت اضافه هوا توسط دستگاه هواساز سالن رنگ گرفته شود که این کار به راحتی با نصب تجهیزات رطوبت گیری در آن انجام می شود.

3 . فیلتراسیون هوای ورودی به سالن

همانطور که می دانید سالن های رنگ می بایستی تا جای ممکن عاری از ذرات گرد و غبار باشند. بیشترین مقدار گرد و غبار توسط هوا وارد سوله یا سالن می شود. چون تهویه سالن رنگ توسط هواساز انجام می شود ، درون هواساز فیلترهای متعدد استانداردی تعبیه می شود که هوای ورودی به سالن را از گرد و غبار و آلایندگی ها می زداید. اگر فرآیند رنگ کاری نسبت به گرد و غبار و آلاینده ها بسیار حساس است به جای هواساز معمولی باید از هواساز هایژنیک (بهداشتی) استفاده شود.

مطالعه بیشتر درباره ویژگی های هواسازهای بهداشتی در متن ⇐ هواساز هایژنیک

4 . سیرکولاسیون مناسب هوا

ایجاد جریان یکنواخت هوا در سالن با جهت مناسب برای ایجاد کیفیت سطح مطلوب قطعات رنگ شده بسیار با اهمیت است. دریچه های ورودی هوا از کانال های توزیع کننده و نیز دریچه های خروجی هوا از فن های خارج کننده هوا بایستی به شکل مطلوب در سالن تعبیه شوند تا جریان هوا یکنواخت باشد. همچنین باید سرعت کارکرد فن های هواساز و فن های خارج کننده هوا (اگزاست فن ها) نیز در محدوده قابل قبول قرار گیرند تا موجب اثر منفی بر کیفیت رنگ نشود. در مسیر خروج هوا نیز از فیلترهایی برای جمع آوری ذرات رنگ معلق در هوا می توان استفاده نمود تا رنگ وارد هوای اتمسفر نشود.

تهویه مطبوع ماخ طراح و تولید کننده انواع دستگاه های گرمایش ، سرمایش و تهویه سالن رنگ و نیز سایر کاربردهای صنعتی و ساختمانی از جمله انواع دستگاه هواساز مخصوص سالن رنگ و سایر صنایع ، دستگاه چیلر ، پکیج یونیت یا همان روف تاپ پکیج و … مطابق با استانداردهای روز و متناسب با درخواست های هر مشتری به طور خاص است. کلیه محصولات مستقیما از محل کارخانه شرکت ما و با قیمت مناسب به فروش می رسند. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره سیستم تهویه سالن رنگ و سایر کاربردها ، انتخاب مناسب ترین دستگاه برای آن و نیز استعلام قیمت دستگاه ها با مهندسان ما تماس بگیرید.

مهندس احمدی : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی : 09191639363

مطالعه بیشتر ⇓

تهویه سالن نساجی

کنترل رطوبت هوای چاپخانه

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 1 میانگین: 5]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

10 − دو =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت