ایرواشر صنعتی

دستگاه ایرواشر صنعتی یکی از بهترین گزینه ها برای کاهش یا افزایش دمای هوای اماکن صنعتی و تجاری است که با وجود ارزان قیمت تر بودن آن نسبت به برخی از دستگاه های دیگر (که جزء اصلی ترین مورد از مزایا ، برتری ها و فواید آن است) با مسائل و مشکلات مهمی در استفاده از آن مواجه هستیم که در این صفحه سعی می کنیم ابتدا به تشریح ساختار این دستگاه بپردازیم و سپس به این برتری ها ، مسائل و مشکلات اشاره کنیم.

تشریح ساختار دستگاه ایرواشر صنعتی و مزایا و برتری های آن

به بیان ساده ایرواشر صنعتی همانند ایرواشر آپارتمانی سیستمی است سرمایشی و گرمایشی که ضمن تنظیم دمای هوای ورودی به ساختمان یا سوله یا سالن مورد نظر ، هوا را با فیلتراسیون مناسب از آلودگی ها پاک کرده و ذرات مضر آلرژی زا را از آن می گیرد. دستگاه ایرواشر صنعتی عمل های اصلی زیر را بر روی هوای ورودی به ساختمان یا سوله انجام می دهد.

1 . مکش هوای تازه از بیرون ساختمان توسط یک فن از طریق دریچه ورودی

2 . مکش بخشی از هوای در حال خارج شدن از ساختمان (هوای برگشتی یا هوای در حال تخلیه) و مخلوط کردن آن با هوای تازه توسط همان فن

3 . گذراندن مخلوط هوا از بین فیلترهای متعدد و متناسب با نیاز نصب شده در قسمت ابتدایی و انتهایی دستگاه ایرواشر صنعتی

4 . پاشش آب با نازل های تزریق کننده بر روی هوای عبوری از دستگاه و گرفتن حرارت از هوا و در نتیجه کاهش دمای آن (کارکرد دستگاه در حالت سرمایشی)

دستگاه ایرواشر صنعتی

ایرواشر

5 . باز کردن مسیر ورود آبگرم ارسالی از طرف بویلر یا پکیج گازسوز به کویل (لوله های پر پیچ و خم) مخصوص آبگرم و افزایش دمای سطح کویل و در نتیجه افزایش دمای هوای عبوری از دستگاه در اثر تماس مستقیم با سطح لوله های داغ (کارکرد دستگاه در حالت گرمایشی)

حالت گرمایشی دستگاه ایرواشر

ایرواشر صنعتی و آپارتمانی از نظر ساختار و عملکرد بسیار شبیه یکدیگر هستند ولی با این تفاوت که چون فضای تهویه شونده در کاربری های صنعتی و تجاری بسیار بیشتر از فضاهای مسکونی است (به علت بلند بودن سقف سوله های صنعتی و ساختمان های تجاری و …) و برای صرفه جویی در مصرف انرژی ، حجم بیشتری از هوای در حال تخلیه از ساختمان (هوای برگشتی) وارد ایرواشر شده و با هوای تازه ورودی مخلوط می شود. زیرا هوای برگشتی دمای مناسبی دارد که نیاز به کاهش یا افزایش دمای هوای عبوری از دستگاه کمتر می شود. دستگاه ایرواشر علاوه بر فیلتر نمودن هوا با فیلترهای مختلف کیسه ای ، قابل شستشو و … وقتی در حالت سرمایشی کار می کند با پاشش آب می تواند مقداری از ذرات معلق و گرد و غبار موجود در هوا را بگیرد. تا بدین جا سعی نمودیم ساختار ، مزایا و عملکرد ایرواشر صنعتی را تشریح و بررسی کنیم و وقتی که دستگاه در حالت خنک کاری (سرمایشی) کار می کند سیستم با مسائل و مشکلاتی روبرو می شود که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

رطوبت هوای خروجی از دستگاه به چه شکل است و چه مسائل و مشکلاتی را ایجاد می کند؟

نکته قابل توجه اینکه وقتی ایرواشر در حالت گرمایشی کار می کند می توان به دقت رطوبت هوای ورودی به سوله یا سالن یا ساختمان را همانند دمای آن تنظیم نمود (در صورت نیاز). ولی وقتی در حالت سرمایشی کار می کند چون آب در مسیر عبور هوا افشانده می شود ، مقداری از آب افشانده شده همراه هوا وارد ساختمان مورد نظر می گردد که رطوبت هوا را افزایش می دهد. بنابرین از ایرواشر صنعتی یا آپارتمانی نمی توان در مناطق مرطوب (مانند شهرهای ساحلی) استفاده نمود و فقط برای استفاده در مناطق با آب و هوای نیمه خشک یا خشک (اکثر مناطق ایران آب و هوای نیمه خشک و خشک دارند) مناسب هستند زیرا هم دمای هوا را به خوبی کاهش می دهد و هم منجر به افزایش رطوبت نسبی هوا تا حد قابل قبول می شود. بنابرین از جمله مزایا و برتری های این سیستم این است که با روشی ارزان قیمت و کم مصرف می توان عمل خنک کاری هوا را انجام داد ولی از مسائل و مشکلات پیش روی این روش این است که دقیقا مثل کولرهای آبی همزمان رطوبت هوا نیز بالاتر می رود.

در شکل زیر افشانک های تزریق کننده آب با فشار بالا را مشاهده می کنید که آب را به شکل ذرات پودری در می آورند و این ذرات پودری به خوبی می توانند گرمای هوای عبوری را به خود جذب کنند و درجه حرارت هوا را کاهش دهند ولی همزمان درصدی از این ذرات در جریان هوای عبوری که با سرعت توسط فن در حال حرکت است ، ادغام شده و وارد ساختمان (سالن یا سوله مورد نظر) می گردد.

افشانک های تزریق آب ایرواشر

بیشترین کاربرد ایرواشر صنعتی در موارد زیر خلاصه می شود :

1 . سوله های صنعتی و انبار

2 . فضاهای اداری و تجاری

3 . ساختمان های آموزشی مدارس و دانشگاه ها

4 . فروشگاه های کوچک و بزرگ

5 . تهویه مطبوع سالن فرودگاه و پایانه ها

6 . باشگاه و سالن ورزشی

و …

مزیت استفاده از ایرواشر این است که یک دستگاه سرمایشی و گرمایشی و تصفیه کننده هوا را با قیمتی پایین (نسبت به سایر دستگاه های مبتنی بر مبرد مانند چیلر) و با مصرف انرژی کم (در حد گردش فن و پمپ) می توانید در اختیار داشته باشید و از سایر مزایای آن مانند عمر طولانی دستگاه و نگهداری آسان نیز بهره ببرید. از جمله مشکلات و مسائلی که پیش روی ایرواشرهای صنعتی وجود دارد این است که این دستگاه ها مصرف آب دارند (مثل کولرهای آبی) و فقط در شرایطی باید به کار برده شوند که آب کافی با کیفیت در دسترس باشد.

نمونه هایی از ایرواشرهای صنعتی در حال ساخت در محل کارخانه شرکت ما :

ساخت ایرواشر

تولید ایرواشر 50000

ساخت و فروش

تهویه مطبوع ماخ طراح و تولید کننده انواع دستگاه های سرمایش و گرمایش مرکزی از جمله انواع چیلر ، هواساز ، مینی چیلر ، ایرواشر ، دستگاه زنت ، اکونوپک و … در طرح ها و ظرفیت های گوناگون است. ایرواشرهای شرکت ما به صورت اختصاصی برای هر مشتری و با توجه به نیازهای آن طراحی و تولید می شوند. پس از بازدید پروژه و جمع آوری تمام اطلاعات مورد نیاز (یا درخواست های مشتری) ایرواشری با آپشن های مختلف توسط شرکت ما ساخته می شود که پاسخگوی نیازها باشد و به خوبی در محل مورد نظر نصب شود. این آپشن ها می تواند شامل موتور فن چند سرعته ، موتور فن اینورتر یا دور متغیر ، کنترل دیجیتال ، نمایشگر هشدار نگهداری و … باشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر ، انتخاب مناسب ترین دستگاه برای پروژه خود و نیز استعلام قیمت دستگاه ایرواشر صنعتی و سایر دستگاه ها با مهندسان ما تماس بگیرید.

مهندس احمدی (تهویه مطبوع ماخ) : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی (تهویه مطبوع ماخ) : 09191639363

مطالعه بیشتر ⇐ قیمت ایرواشر

یکی دیگر از دستگاه هایی که ساختار آن شبیه ایرواشرهای صنعتی است، دستگاه زنت است که همان مزایا و برتری های ایرواشر را دارد (حتی نسبت به آن قیمت کمتری دارد) و دقیقا در این سیستم هم با همان مسائل و مشکلات افزایش رطوبت مواجه هستیم (البته در مناطق با آب و هوای خشک و نیمه خشک، این افزایش رطوبت به یک نوع مزیت هم تبدیل می شود) که برای آشنایی بیشتر با این دستگاه پیشنهاد می کنیم که این مقاله ⇐ دستگاه سرمایشی گرمایشی زنت را مطالعه بفرمایید.

آیا ایرواشرهای صنعتی به برق 3 فاز نیاز دارند؟

بله برای راه اندازی و کار این دستگاه به برق 3 فاز نیاز است. ولی نکته اینکه این دستگاه ها به خاطر اینکه کمپرسور ندارند ، برق زیادی (نسبت به دستگاه هایی که کمپرسور دارند) مصرف نمی کنند. بیشترین مقدار مصرف برق در سیستم های سرمایشی مربوط به کمپرسور می شود.

چرا ایرواشر صنعتی دستگاهی ارزان قیمت (نسبت به چیلر) است؟

چونکه این دستگاه به نوعی شبیه کولر آبی صنعتی (البته با سیستم تزریق آب متفاوت ، دارای فیلتر و کویل آبگرم برای گرمایش) است و استراکچر و اجزای ساده ای دارد ولی در ساخت چیلرها که اساسا نوع سرمایش آنها متفاوت است (تا حدود زیادی شبیه کولرهای گازی که کمپرسور و سیکل تبرید دارند) از تجهیزات گران قیمت تری استفاده می شود.

چه هزینه های دیگری برای تکمیل سیستم سرمایشی و گرمایشی باید در نظر گرفته شود؟

به جز تهیه و استقرار دستگاه ایرواشر صنعتی باید هزینه های دیگری برای تکمیل سیستم سرمایشی و گرمایشی در نظر گرفته شود که عبارتند از دیگ آبگرم موتورخانه یا پکیج زمینی برای گرم کردن آب و پمپ ارسال آبگرم به کویل ایرواشر ، هزینه های لوله کشی آب (این هزینه در مقایسه با برخی سیستم های دیگر که به لوله کشی مسی نیاز دارند بسیار کمتر است) و هزینه های مربوط به کانال کشی هوا.

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 5 میانگین: 4]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

سیزده + 5 =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت