جایگزینی چیلر جذبی ناکارآمد یا فرسوده با چیلر تراکمی

فرآیند و دلایل جایگزینی چیلر جذبی با چیلر تراکمی

بسیاری از سیستم های سرد سازی جذبی (چیلر جذبی) قدیمی و یا ناکارآمد وجود دارند که در بخش های مختلف صنعت و نیز کاربری های مسکونی و تجاری هم اکنون در نقاط مختلف کشور در حال کار هستند که نیاز اساسی جهت تعویض آنها و جایگزینی یک چیلر تراکمی آب خنک یا هوا خنک راندمان بالا به جای آن وجود دارد. تعویض چیلر جذبی کارکرده با یک چیلر تراکمی نو ممکن است بخشی از پروسه نوسازی سیستم تهویه مطبوع ساختمان باشد که در این صورت با همان لوله کشی های قدیمی داخل ساختمان می توان یک چیلر تراکمی نو را به جای چیلر جذبی کارکرده نصب نمود.

معمولا چیلرهای جذبی به دلایلی مانند ضریب عملکرد پایین (ضریب عملکرد چیلر جذبی بین 0.5 تا 1.1 و چیلر تراکمی بین 1 تا 8 است) ، اشغال فضای بسیار زیادی از محیط و یا فرسوده بودن تجهیزات آن نیاز به تعویض دارند که بایستی این موضوع توسط مهندسان متخصص طراحی و راه اندازی چیلر مورد بازدید قرار گرفته و بهترین راه حل برای رفع مشکلات آن ارائه شود.

جایگزینی چیلر جذبی با چیلر تراکمی

استفاده مداوم از چیلر جذبی ناکارآمد یا فرسوده مشکلات زیر را به همراه خواهد داشت :

1 . نارضایتی مالک یا مستاجران و یا واحدهای صنعتی از توان سرد سازی آن که در گذر زمان، کاهش یافته است.

2 . با توجه به اینکه بهترین زمان استفاده از چیلر جذبی این است که منبع حرارتی در حال اتلاف وجود داشته باشد و آن را بتوان با استفاده از چیلر جذبی بازیافت و به چرخه سردسازی تبدیل کرد، اگر این منبع حرارتی در حال اتلاف وجود نداشته باشد و یا قدرت آن کم شده باشد، استفاده از چیلر جذبی به خاطر ضریب عملکرد کم آن به صرفه نبوده (به خصوص در چیلرهای جذبی شعله مستقیم با توان کمتر از ۳۰۰ تن تبرید) و برای کارکرد در حد کم و نرمال نیز به مقدار زیادی انرژی حرارتی نیاز خواهد داشت.

3 . از دیگر مشکلات نوع جذبی این است که حجم آن نسبت به کل تجهیزات تراکمی حدود پنجاه درصد بیشتر ، ارتفاع تجهیزات آن نسبت به تراکمی حدود 2 تا 3 متر بلندتر و وزن آن نیز حدود دو برابر چیلر تراکمی است و با جایگزینی سیستم سرمایش و گرمایش فرسوده با یک سیستم نو می توان از فضای ایجاد شده (که معمولا هر متر مربع آن ارزش بالایی هم دارد) بهره برداری های دیگری کرد.

4 . طبق تحقیقات انجام شده (در مقاله افشین عبادی و کسری خسرویان در نخستین همایش بین المللی چیلر و برج خنک کن ایران ۱۳۸۹ – مقایسه فنی و اقتصادی بین چیلر تراکمی و جذبی) به این نتیجه می رسیم که برای تناژهای کمتر از ۳۰۰ تن تبرید (هر دستگاه به طور جداگانه) استفاده از چیلر تراکمی هم از نظر قیمت اولیه و هم از نظر هزینه های جاری مصرف انرژی ، تعمیر و نگهداری و … به صرفه تر خواهد بود.

5 . بهبود و ارتقای سیستم تهویه مطبوع می تواند تاثیر بسیار زیادی در کاهش هزینه های مصرف انرژی داشته باشد. زیرا چیلرهای فرسوده و ناکارآمد در واقع به دلایل متعددی از جمله ایجاد رسوب در بخش های مختلف آن و نیز استهلاک، به مرور زمان توان خود را از دست داده اند و برای ایجاد مقدار مشخصی برودت، انرژی بیشتری مصرف می کنند که با مدرن سازی سیستم سرمایشی گرمایشی و صرفه جویی در هزینه های جاری، به مروز زمان و در عرض چند سال، هزینه اولیه تعویض یک چیلر جذبی فرسوده با یک چیلر نو خود به خود جبران می شود.

مطالعه بیشتر ⇐ مزایای چیلر تراکمی نسبت به جذبی

مطالعه بیشتر درباره مزایای سیستم های تهویه جدید در این مقاله ⇐ مزایای سیستم های تهویه مطبوع جدید

جهت کسب هر گونه اطلاعات بیشتر در مورد فرآیند جایگزینی چیلر جذبی ناکارآمد یا فرسوده با چیلر تراکمی راندمان بالا ، بروزرسانی و تعویض سیستم سرمایشی و گرمایشی و نیز آشنایی با ویژگی های سیستم های سرمایشی و گرمایشی مدرن با مهندسان ما تماس بگیرید.

مهندس احمدی : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی : 09191639363

مطالعه بیشتر ⇓

ترمیم و اصلاح سیستم سرمایش و گرمایش ساختمان

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 2 میانگین: 5]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

5 + پانزده =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت