اسپلیت کانالی

اسپلیت کانالی چیست و سرمایش و گرمایش آن به چه شکل است؟

اسپلیت کانالی (داکت اسپلیت) از یک یونیت بیرونی و یک یونیت داخلی که در سقف کاذب نصب می شود تشکیل شده است که با لوله های مسی حاوی مبرد (گاز فریون) به هم متصل می شوند. هوا از قسمت یونیت داخلی و از طریق چند کانال به بخش ها یا اتاق های مختلف یک ساختمان ارسال و در هر اتاق از طریق یک دریچه به درون اتاق توزیع می شود. (مطابق شکل زیر)

داکت اسپلیت

تفاوت اسپلیت کانالی با کولر گازی

در واقع اسپلیت به معنای دو تکه بوده و از دو واحد یا یونیت داخلی و خارجی تشکیل شده است ، یونیت داخلی یا اواپراتور معمولا در سقف کاذب جاسازی شده (در حالی که یونیت داخلی کولر گازی به صورت دیواری نصب می شود) و می تواند چندین مکان را به طور همزمان تهویه کند ، به همین خاطر به آن اسپلیت کانالی یا Ducted Split هم گفته می شود. یونیت خارجی از الکتروموتور به عنوان نیروی محرک و کمپرسور و کندانسور تشکیل شده که توسط لوله های مسی به یونیت داخلی یا همان اواپراتور که از فن و فیلتر و کویل و … تشکیل شده است ، متصل می شود. در ضمن داکت اسپلیت ظرفیت سرمایش بیشتری از کولر گازی دارد.

اسپلیت های کانالی به دو دسته تقسیم می شوند :

1 . نوع معمولی

2 . اینورتر Inverter

درجه مصرف انرژی نوع معمولی B و نوع اینورتر A می باشد.

مزیت اسپلیت کانالی (داکت اسپلیت) اینورتر کاهش مصرف برق است زیرا که کمپرسور هوشمند بوده و متناسب با نیاز مصرف کننده ، دور موتور آن به طور اتوماتیک کم و زیاد می شود و همواره در دور بهینه کار می کند ، درحالی که موتور کمپرسورهای معمولی همواره با دور ثابت در تمام شرایط کار می کنند و مصرف برق را افزایش می دهند.

معمولا واحد اندازه گیری ظرفیت داکت اسپلیت ها و کولر های گازی BTU بر ساعت است. هر چه BTU بیشتر باشد میزان سرمادهی بیشتر است. مقدار BTU بر ساعت معمولا از 8000 BTU شروع شده و تا حدود 90000 BTU ادامه می یابد. به جای استفاده از چندین کولر گازی در یک خانه بزرگ و یا آپارتمان چند واحده و یا هر مکان دیگری ، می توان از یک اسپلیت کانالی استفاده کرد. (هر 12000 BTU بر ساعت برابر با 1 تن تبرید است)

سیکل گرمایش :

سیکل گرمایش اسپلیت های کانالی نسبت به سیکل سرمایش آن ضعیف تر بوده و به همین دلیل عمل گرمایش در فصل زمستان به سه صورت می باشد :

1 . در مناطقی که آب و هوای نسبتا گرم در تمام فصول سال را دارند ، سیکل گرمایش داکت اسپلیت و کولر گازی کافی بوده و نیازی به مکمل گرمایی ندارد. یعنی در زمستان نیز با مصرف برق و روشن شدن یونیت خارجی این سیستم (کارکرد کمپرسورها) عمل گرمایش هوا انجام می شود.

2 . در مناطقی که گاز شهری در دسترس می باشد از بخاری گازی می توان به عنوان مکمل گرمایی استفاده کرد تا مصرف برق در سیکل گرمایش حذف شود.

3 . معمولا برای گرمایش در این سیستم از یک کویل آبگرم در یونیت داخلی استفاده می شود. به طوری که یک لوله مخصوص آبگرم به صورت انشعابی از پکیج یا موتورخانه به قسمت اواپراتور (یونیت داخلی) کشیده شده و با گردش آبگرم درون کویل اواپراتور و دمیدن شدن هوا توسط فن از روی آن ، هوای گرم وارد اتاق ها می شود.

مزایای استفاده از اسپلیت کانالی :

1 . عبور هوا از فیلترهای قابل شستشو

2 . عدم نیاز به اپراتور نگهدارنده سیستم

3 . استفاده از یک کانال واحد یکپارچه در سقف کاذب به جای چندین یونیت کولر گازی

4 . امکان کانال کشی با متراژ بالا بر حسب ظرفیت

5 . پرتاب باد در چهار جهت به منظور سیرکولاسیون مناسب تر (دستگاه های سقفی)

6 . قابلیت کارکرد در بازه دمایی وسیع منفی 10 تا مثبت 48 درجه سانتی گراد

7 . راندمان بالا به دلیل استفاده از کمپرسور با تکنولوژی Inverter (دور متغیر)

داکت اسپلیت - اسپلیت کانالی

معایب :

1 . مهمترین عیب این دستگاه این است که برای مثال در یک واحد آپارتمان ، دمای تمامی اتاق ها و سالن های متصل به یک یونیت داخلی یکسان خواهد بود و نمی توان دمای اتاق ها یا هر قسمت را نسبت به قسمت دیگر به صورت جداگانه و مستقل تنظیم نمود. بنابرین داکت اسپلیت در تمامی قسمت ها هوای با دمای یکسان توزیع می کند و همه اتاق ها با هم سرد و گرم می شوند. اگر به کنترل دمایی مستقل هر اتاق و سالن نیاز باشد ، بهتر است که از سیستم مینی چیلر و فن کویل استفاده شود که با قیمتی حدودا 20 درصد بیشتر نسبت به این سیستم ، مزایای بیشتری را در اختیار قرار می دهد‌. البته به یک روش می توان در داکت اسپلیت ها کنترل دمایی هر اتاق را به طور جداگانه در اختیار داشت و آن اینکه در هر کانال یک دمپر برقی و در هر اتاق یک ترموستات باید نصب شود و موتور الکتریکی دمپر (دریچه) با دستور ترموستات ، مسیر عبور هوا به هر اتاق را باز و بست کند تا دمای هوای اتاق به دمای مورد نظر و مستقل از سایر اتاق ها برسد.

مطالعه بیشتر ⇐ مینی چیلر چیست ؟

استفاده از داکت اسپلیت بیشتر در ساختمان هایی که فضاهای یکپارچه دارند پیشنهاد می شود. برای مثال اگر در یک ساختمان اداری یک سالن بزرگ وجود دارد که کنترل مستقل دما در هر نقطه از سالن اهمیتی نداشته و کل سالن به صورت یکنواخت سرد یا گرم می شود ، می توان از داکت اسپلیت استفاده نمود و با کانال کشی هوای با دمای مشخص (برای مثال دمای 22 درجه سانتی گراد) را در کل سالن توزیع نمود.

فن کویل و داکت اسپلیت

2 . در این دستگاه از فن بزرگتر (نسبت به اسپلیت) و کانال کشی استفاده می شود که همین امر موجب افزایش صدای آن نسبت به اسپلیت می شود. استفاده از عایق های صوتی نیز در نهایت قیمت تمام شده سیستم را بالا می برد.

3 . نمی توان به آن تجهیزات رطوبت زنی اضافه نمود و فقط کویل های سرد آن در فصل تابستان مقداری از رطوبت هوای عبوری از روی کویل را کاهش می دهند و اگر در ساختمان در تمام فصول سال به تنظیم دقیق رطوبت نیاز باشد باید از سیستم دیگری مانند فن کویل و مینی چیلر به همراه یک هواساز کوچک استفاده شود.

مطالعه بیشتر ⇐ مقایسه مینی چیلر و داکت اسپیلت

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 15 میانگین: 3.5]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

ده − ده =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت