مینی چیلر چیست ؟

مینی چیلر چیست ، طرز کار آن چگونه است و چه کاربردها ، انواع ، تجهیزات و مزایایی دارد؟

مینی چیلر یک دستگاه سرد کننده آب است که پس از سرد کردن، آب سرد را با پمپ جهت مصارف سرمایشی پمپاژ می کند. اگر این دستگاه به عنوان سیستم سرمایش ساختمان مورد استفاده قرار بگیرد، آب سرد با پمپ به فن کویل ها یا هواسازهای درون ساختمان پمپاژ می شود و در آنجا عمل سرمایش هوا را انجام می دهد و اگر این دستگاه به عنوان سیستم سرمایش صنعتی استفاده شود، آب سرد وارد یک مبدل حرارتی یا دستگاه صنعتی مورد نظر شده و دمای آن را کاهش می دهد. پرکاربردترین نوع این سیستم، مینی چیلر تراکمی هوا خنک است. منظور از هوا خنک این است که کندانسور دستگاه (که در شکل زیر با کادر زرد نشان داده شده) از لوله های مسی فین دار ساخته می شود که توسط فن خنک می شود و بر خلاف انواع دیگر آن، هیچ گونه مصرف آب ندارد. یعنی برای خنک کردن کندانسور به برج خنک کننده و متعلقات آن نیازی نیست. مینی چیلر تراکمی دقیقا مشابه چیلر تراکمی بر پایه سیکل تبرید تراکمی (کمپرسور ، اواپراتور ، کندانسور ، شیر انبساط و مبرد) کار می کند (دقیقا طرز کار یکسانی دارند) و در مداری بسته عمل سرد سازی آب انجام می شود. در ادامه به کاربرد ، مزایا ، مشخصات فنی و مراحل تولید و مسائل مرتبط با قیمت و فروش آن اشاره خواهیم نمود.

مینی چیلر

تا اینجا تا حدودی با کلیات و تجهیزات مینی چیلر آشنا شدیم و برای پاسخ دقیق به سوال مینی چیلر چیست در ادامه نیز باید با نحوه کار هر جزء آن و نیز کاربردها ، مشخصات فنی ، قیمت و مزایایی که دارد آشنا شویم.

انواع کاربردها :

1 . کاربرد مینی چیلر در تهویه ساختمان

همانطور که در شکل زیر مشاهده می کنید، در هر قسمت از ساختمان مورد نظر یک یا چند فن کویل به شکل های مختلف سقفی ، زمینی و دیواری نصب شده و سیستم مینی چیلر با سرد کردن آب و پمپاژ آن به فن کویل ها ، عمل سرمایش هوا را انجام می دهد. برای گرمایش هم کافی است که به جای آب سرد ، آبگرم یک پکیج دیواری یا زمینی گازسوز و یا یک بویلر موتورخانه به فن کویل ها پمپاژ شود.

سوالی که ممکن است مطرح شود این است که آیا مینی چیلر به عنوان دستگاه گرمایشی هم کاربرد دارد؟

بله با نصب تجهیزات خاص، مینی چیلر می تواند به جای سرد کردن آب، آب را در زمستان گرم کند و به فن کویل ها بفرستد ولی این کار در کشور ما توجیه اقتصادی ندارد. چونکه در کشور ما همواره گاز طبیعی ارزان قیمت در دسترس بوده و دلیلی ندارد که با روشن کردن کمپرسورهای مینی چیلر و با انرژی الکتریسیته، آب را گرم کنیم (زیرا هم هزینه مصرف انرژی بالا می رود و هم استهلاک دستگاه بیشتر می شود) و به جای آن بهتر است که با یک پکیج یا دیگ موتورخانه ، آب را گرم و به فن کویل ها ارسال کنیم و از مزایایی که گاز طبیعی در اختیار ما قرار می دهد بهره مند شویم.

نمونه ای از مینی چیلر ساختمانی متصل شده به فن کویل های درون ساختمان با لوله آب سرد و طرز کار این سیستم :

مینی چیلر ساختمانی

هر فن کویل با هر شکلی که باشد از 2 تکه اصلی یعنی یک فن و یک کویل (معمولا از جنس مس) تشکیل می شود که کویل در واقع یک لوله مسی با خم های متعدد است که وقتی آب سرد در آن جریان می یابد ، بدنه بیرونی کویل سرد شده و وقتی آب گرم در آن جریان می یابد ، بدنه بیرونی آن داغ می شود و به این خاطر از جنس مس انتخاب می شود که ضریب انتقال حرارت بالایی داشته باشد. حال کافی است که یک فن در پشت کویل قرار داده شود تا فن هوا را از روی کویل بدمد و هوا خنک یا گرم شود. در شکل زیر اجزای تشکیل دهنده فن کویل نشان داده شده است.

کویل و فن دستگاه فن کویل

مطالعه بیشتر درباره انواع فن کویل ها و طرز کار آنها در این مقاله ⇐ انواع فن کویل

2 . کاربرد آن در صنعت

از این دستگاه علاوه بر ساختمان در صنعت به عنوان مهمترین دستگاه خنک کننده استفاده می شود. برای مثال همانطور که در شکل زیر مشاهده می کنید، آب سرد خروجی از دستگاه مینی چیلر به لوله ورودی یک مبدل شل اند تیوب متصل شده و پس از به گردش درآمدن در مبدل و جذب حرارت اضافی اسید سولفوریک داغ به سیستم مینی چیلر باز می گردد تا مجددا سرد شده و دوباره به سمت مبدل پمپاژ گردد. در هر جایی از صنعت که به خنک کاری احتیاج باشد، مینی چیلر (به عنوان پرکاربردترین دستگاه سردکننده) در آنجا کاربرد دارد و متناسب با نیازهای پروژه طراحی و تولید شده و به فروش می رسد.

نمونه ای از مینی چیلر صنعتی جهت کاهش دمای اسید سولفوریک در یک مبدل حرارتی پوسته و لوله ای :

چیلر صنعتی و مبدل حرارتی

اصلی ترین قطعات و تجهیزات به کار رفته در سیستم مینی چیلر تراکمی هوا خنک عبارتند از :

1 . کمپرسور

کمپرسور مینی چیلر ها معمولا از نوع اسکرال و در شرایط خاص (منطقه گرم و مرطوب یا همان حاره ای) از نوع پیستونی است. اسکرال ها ساده ترین ساختار را در بین انواع کمپرسورها دارند و کم استهلاک ترین نوع نیز محسوب می شوند که باعث افزایش طول عمر سیستم می گردند. ما در تولید مینی چیلر های شرکت خود از انواع کمپرسورهای نوع اسکرال شرکت کوپلند (Copeland) یا دانفوس (Danfoss) استفاده می کنیم. هر چه ظرفیت دستگاه افزایش یابد به جای استفاده از 1 کمپرسور و در نتیجه 1 مدار تبرید از 2 کمپرسور و 2 مدار تبرید استفاده می شود. مزیتی که نوع 2 مداره ایجاد می کند این است که علاوه بر کاهش مصرف برق (به علت اینکه با توجه به نیاز مصرف کننده ، کمپرسورها یکی یکی و به صورت مرحله ای شروع به کار می کنند) در صورت بروز خرابی در یکی از کمپرسورها یا مدارها ، دستگاه با 50 درصد توان به کار خود ادامه داده تا در زمان مناسب ، ایراد مدار دیگر برطرف شود که همین امر ضریب اطمینان سیستم را نیز افزایش می دهد. مهمترین قسمت از مشخصات فنی و تجهیزات به کار رفته در یک مینی چیلر ، کمپرسور آن است و همانطور که گفتیم نوع اسکرال آن مزایایی چشمگیر در عملکرد دستگاه ایجاد می کند.

کمپرسور مینی چیلر

2 . کندانسور

انواع مینی چیلر از نظر کندانسور به دو دسته هوا خنک و آب خنک تقسیم بندی می شود. همانطور که توضیح داده شد، کندانسور در واقع نوعی مبدل حرارتی است که می تواند از نوع هوا خنک (خنک شونده توسط فن) و آب خنک (خنک شونده توسط آب) باشد و وظیفه آن در این دستگاه این است که گرمای بیش از حد مبرد (گاز R134 یا R22 و …) را بگیرد تا سیکل کاری دستگاه ادامه یابد. نوع هوا خنک از کویل مسی با فین های آلومینیومی ساخته می شود که در بالای آن یک یا چند فن برای دمیدن هوا از میان کویل نصب می شود و گرمای بیش از حد مبرد با هوا گرفته می شود. کندانسور آب خنک در واقع از نوع پوسته و لوله (شل اند تیوب Shell and Tube) است که گرمای بیش از حد مبرد را با آب می گیرد و سپس برای خنک کاری آبی که گرم شده به برج خنک کننده نیاز دارد و ما استفاده از نوع آب خنک را به علت مصرف آب، هزینه نگهداری بالا و مشکلات بهداشتی پیشنهاد نمی کنیم. در واقع نوع آب خنک در ظرفیت های کم (زیر 50 تن تبرید) اصلا توصیه نمی شود. کندانسورهای مورد استفاده در مینی چیلرهای ما در محل کارخانه شرکت ما طراحی و تولید شده و از موتور فن های زیلابگ ، EBM یا دمنده (بنا به سفارش مشتری) در آن استفاده می شود. برای آشنایی بیشتر با انواع کندانسورها و مشخصات فنی آنها می توانید این متن ⇐ کندانسور را مطالعه کنید.

3 . اواپراتور

اواپراتور معمولا از نوع شل اند تیوب (با پوسته فولادی و لوله های مسی) و در برخی کاربردهای خاص از نوع صفحه ای یا همان پلیتی است که وظیفه آن کاهش دمای آب (تا حد مورد نیاز) است. اواپراتور یک لوله ورود و یک لوله خروج برای مبرد و نیز یک لوله ورود و یک لوله خروج برای آب یا هر سیالی که قرار است سرد شود، دارد. پوسته خارجی اواپراتور با فوم مخصوص عایق کاری می شود تا اولا راندمان آن با کاهش اتلافات، افزایش یابد و دوما از شکل گیری قطرات آب (ناشی از تقطیر بخار آب موجود در هوا بر سطح سرد) جلوگیری گردد. از مهمترین مزایایی که اواپراتور شل اند تیوب در مینی چیلر ایجاد می کند این است که قیمت دستگاه کاهش می یابد و از مهمترین مزایایی که نوع صفحه ای آن ایجاد می کند این است که ابعاد دستگاه کوچک تر و جمع و جورتر می شود.

اواپراتور مینی چیلر

4 . تابلو برق

برای کنترل کارکرد دستگاه مینی چیلر از یک تابلو برق که تمام تجهیزات کنترل کننده برقی بر روی آن نصب می شود، استفاده می گردد. در برخی کاربردهای خاص از سیستم PLC جهت کنترل کارکرد دستگاه استفاده می شود.

5 . تجهیزات جانبی

تجهیزات دیگری از جمله شیر انبساط مکانیکی یا الکترونیکی ، پمپ آب ، مخزن عایق کاری شده با اتصالات (پر کننده و تخلیه) ، سایت گلاس ، شیر سرویس ، شیرهای برقی ، انواع گیج های نمایش دهنده فشار کاری سیستم ، سیستم محافظ ضد یخ ، محافظ ولتاژ ، محافظ جریان آب و … که در تولید محصولات شرکت ما (تولید و فروش مینی چیلر ایرانی) از قطعات الکتریکی هیوندای کره ، زیمنس یا اشنایدر و از اجزای سیکل تبرید دانفوس ، کستل یا ALCO استفاده می شود.

قطعات الکتریکی و اجزای سیکل تبرید مینی چیلر

6 . مبرد 

مبرد می تواند از هر نوعی (برای مثال R22 , R134a , R407 و …) با توجه به نیاز یا درخواست مشتری باشد. نکته اینکه مشخصات فنی مبرد و دیگر اجزای دستگاه مینی چیلر به همراه قیمت آن در طی مراحل فروش به صورت یک پیش فاکتور ارائه می شود.

مزایایی که استفاده از مینی چیلر به همراه دارد؟

1 . اصلی ترین و مهم ترین مزیتی که سیستم مینی چیلر متصل به فن کویل ها در ساختمان ایجاد می کند این است که آب سرد مینی چیلر در روزها و هفته های گرم سال (یا آب گرم موتورخانه یا پکیج در روزها و هفته های سرد سال) با لوله کشی به تمام فن کویل ها پمپاژ می شود. هر کاربر در هر اتاق به طور دلخواه می تواند فن کویل خود را خاموش کند و یا اینکه در صورت روشن کردن ، دمای هوای اتاق خود را به دلخواه تنظیم کند (بدون اینکه در کارکرد بقیه فن کویل ها اثری داشته باشد) که این قابلیت بسیار مهم ضمن اینکه آسایش فردی هر شخص را به طور کامل تامین می کند ، باعث صرفه جویی در مصرف انرژی هم می شود. بنابرین از برجسته ترین مزایایی که این سیستم در مقایسه با برخی از سیستم های دیگر دارد، قابل کنترل بودن آن است.

تنظیم مستقل دما در چیلر و فن کویل

برای مثال مینی چیلری را در نظر بگیرید که به 6 دستگاه فن کویل (مثلا به ازای هر اتاق یک فن کویل) متصل است و وقتی در یک بازه زمانی خاص 3 نفر از افراد مستقر در اتاق ها بخواهند اتاق را ترک کنند ، به راحتی فن کویل اتاق خود را خاموش کرده و سیستم فقط با 3 فن کویل دیگر کار می کند و بدین ترتیب از هدر رفتن انرژی جلوگیری می شود و دستگاه مینی چیلر فقط به ازای سرمایش 3 اتاق ، برق مصرف می کند. این در حالی است که اگر در همین ساختمان به جای سیستم مینی چیلر و فن کویل از دستگاه داکت اسپلیت استفاده کنیم ، فرقی نمی کند که افراد در اتاق ها ساکن هستند یا نه ، در هر حال دستگاه با حداکثر توان کل محیط را خنک می کند و مثلا اگر یک نفر در اتاق خود به دمای 20 درجه و یک نفر دیگر به دمای 25 درجه نیاز داشته باشد ، نمی توانند دماهای جداگانه و مستقل داشته باشند (ولی با فن کویل ها این امر امکان پذیر است) چونکه داکت اسپلیت فقط یک یونیت داخلی دارد که همه اتاق ها با کانال کشی به آن متصل می شوند و همگی دمای یکسانی خواهند داشت. برای مثال در شکل زیر هر کاربر می تواند دمای هوای اتاق خود را با فن کویل موجود در آن اتاق به هر میزان که بخواهد تغییر دهد. برای مثال یکی از کاربرها دمای اتاق خود را روی 18 درجه سانتی گراد و دیگری رو 25 درجه تنظیم می کند.

تنظیم دما در فن کویل ها

2 . از مزایای دیگر آن این است که اجرای این سیستم نسبت به اجرای سیستم هایی مثل اسپلیت (کولر گازی) یا داکت اسپلیت بسیار ارزان قیمت تر است. چونکه در انواع اسپلیت ها و داکت اسپلیت ها از چند ده متر لوله مسی به طور رفت و برگشت بین یونیت های خارج و داخل ساختمان استفاده می شود که خب طبیعتا قیمت بالای مس بر بالا بودن هزینه اجزای این سیستم اثر چشم گیری می گذارد. در ضمن در داکت اسپلیت به کانال کشی نیز نیاز است. ولی در مینی چیلر و فن کویل ها فقط از لوله کشی بسیار ساده و کم هزینه آب استفاده می شود. بنابرین تجهیزات اجرایی آن بسیار ساده و کم هزینه است. قبل از خرید حتما به این موارد توجه کنید و برآورد قیمت و مقایسه آنها نباید فقط شامل قیمت دستگاه ها باشد و باید مجموع هزینه های خرید دستگاه ها و نیز اجرای آنها را نسبت به هم مقایسه کنید.

3 . این سیستم صرفا سیستمی سرمایشی نیست ، بلکه لوله فن کویل ها در زمستان به آبگرم پکیج یا موتورخانه متصل شده و به محض جاری شدن آبگرم در فن کویل ها ، عمل گرمایش هوا به مطلوب ترین شکل انجام می شود و کلیه سیستم های گرمایشی مثل رادیاتورها یا گرمایش از کف حذف می گردد.

مشخصات فنی ، قیمت ، تولید و فروش انواع دستگاه های ایرانی با کیفیت

مینی چیلرهای شرکت ما به صورت سفارشی برای هر مشتری (با مشخصات فنی مطابق با نیازهای پروژه) و معمولا در ظرفیت های 2 تن تبرید (7 کیلووات) تا 20 تن تبرید (70 کیلووات) طراحی و تولید می شود. در ظرفیت های بالاتر یا از چند مینی چیلر و یا یک چیلر (با ظرفیت 20 تا 1000 تن تبرید) استفاده می شود. تمامی قطعات مورد استفاده در مینی چیلرهای ساخت شرکت ما (به جز کندانسور ، اواپراتور و بدنه که با دستگاه های اتوماتیک در شرکت ما تولید می شود) از برندهای معتبر جهانی ذکر شده (دانفوس ، هیوندای ، اشنایدر ، کستل و …) تامین گردیده و در محل کارخانه شرکت ما با کیفیت بالا مونتاژ و با نام مینی چیلر و چیلر ایرانی و با قیمت مناسب به فروش می رسد.

تولید مینی چیلر

بررسی لیست قیمت و عوامل تاثیر گذار بر قیمت ها در این صفحه ⇐ قیمت مینی چیلر

انواع دستگاه های سرمایشی و گرمایشی از جمله انواع مینی چیلر و چیلر تراکمی ، انواع هواساز ، روف تاپ پکیج ، زنت ، اکونوپک و … در ظرفیت های مختلف و با مشخصات فنی مطابق با نیازهای پروژه در محل کارخانه شرکت ما طراحی و تولید شده و به طور مستقیم از کارخانه و با قیمت مناسب به فروش می رسد. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره مینی چیلرها و انواع دیگر دستگاه های سرمایشی و گرمایشی، انتخاب مناسب ترین سیستم برای پروژه خود و نیز استعلام قیمت آنها با مهندسان ما تماس بگیرید.

مهندس احمدی : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی : 09191639363

پیشنهاد می کنیم که مقالات مربوط به دیگر محصولات را که در لینک های زیر قرار داده ایم، نیز مطالعه بفرمایید تا بتوانید دستگاه ها را به خوبی با هم مقایسه کرده و مناسب ترین آن را انتخاب کنید.

مطالعه بیشتر ⇐ هواساز چیست ؟

آشنایی با طرز کار و مزایا و معایب روفتاپ پکیج ها در این مقاله ⇐ روف تاپ پکیج

آشنایی با طرز کار ، کاربرد و مشخصات فنی دستگاه اکونوپک در این مقاله ⇐ اکونوپک

آشنایی با اجزا ، مزایا و معایب دستگاه زنت در این مقاله ⇐ دستگاه زنت

مطالعه بیشتر درباره مینی چیلرهای آپارتمانی در این مقاله ⇐ مینی چیلرهای آپارتمانی

آیا مینی چیلرها صدای آزار دهنده ایجاد می کنند ؟

خیر به هیچ وجه. در واقع فن کویل هایی که داخل ساختمان نصب می شوند و به مینی چیلر متصل می گردند ، از جمله کم صداترین سیستم های تهویه محسوب می شوند. چونکه هر فن کویل یک فن بسیار کوچک دارد که صدای آن در حد صدای کارکرد یونیت داخلی کولر گازی است. مینی چیلر هم که در فضای آزاد نصب می شود و کمپرسور اسکرال آن بسیار کم صدا است.

در چه ساختمان هایی از مینی چیلر و فن کویل استفاده کنیم ؟

در هر ساختمانی که بخواهیم دمای هوای هر بخش (اتاق یا سالن) را جداگانه کنترل کنیم. برای مثال در ساختمان های مسکونی و هتل ها و غیره که هر فرد مستقر در اتاق یا سالن خود که تمایل دارد ، دمای هوای اتاقش را به دلخواه تنظیم کند.

کاربرد صنعتی مینی چیلر به چه شکل است ؟

مینی چیلرها علاوه بر اینکه به عنوان یکی از پر کاربردترین دستگاه های سرمایشی در ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرند ، به طور وسیع در صنعت هم به عنوان یک دستگاه خنک کننده فرآیندها و ماشین آلات صنعتی کاربرد دارند. از نظر ساختار بسیار شبیه هم هستند و با این تفاوت که برای کاربردهای صنعتی ، ملاحضات خاصی در طراحی و ساخت دستگاه لحاظ می شود.

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 25 میانگین: 4.1]
اشتراک گذاری :

15 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • عبدی صرافیان
    اکتبر 19, 2017 11:18 ب.ظ

    سلام صرافیانم از اباده فارس من یک مجتمع دارم که طبقه پایین ۷۰۰متز و طبقه دوم ۶۰۰متره چه نوع مینی چیلری مناسب محل می باشه و قیمت ان و اجرا نصب لن

    پاسخ
    • سلام و درود بر شما
      لطفا با مهندسان ما تماس بگیرید تا جزئیات مینی چیلر ، قیمت و نصب آن خدمت شما توضیح داده شود.

      پاسخ
    • عابدین زنگنه
      جولای 18, 2023 1:32 ب.ظ

      با درود و خسته نباشید
      من از خوزستان ،شهرستان باغملک مزاحمتون میشم تصمیم دارم یک خونه دوبلکس با متراژ هر طبقه ۱۳۰ متر مجموع (۲۶۰) متر بسازم
      ۱_ اگه بخوام از مینی چیلر فقط برآی سرمایش هوا استفاده کنم باید چند تن تبرید استفاده کنم؟ (دمای هوای شهر محل سکونت من در تابستون به ندرت به ۵۰ درجه میرسه و اصلا قابل قیاس با شهرهای بسیار گرم خوزستان مانند آبادان و اهواز و …. نیست)
      ۲_ درصد خرابی و هزینه نگهداری مینی چیلرهای بیشتره یا کولرهای اسپیلت که الان ما استفاده میکنیم؟
      ۳_ خدمات پس از فروش و نصب و تعمیرات در استان خوزستان دارید؟
      ۴_ قیمتی که برای تناژ چیلرهای توی سایتتون زدید فقط برای خرید چیلرها هست یا هزینه کامل لوله کشی و نصب و راه اندازی رو هم شامل میشه؟
      ۵_ میزان سرمایه‌ی چیلرها به اندازه ی اسپیلت ها و کولرگازی ها هست؟

      پاسخ
      • درود بر شما هموطن خوزستانی عزیز. شما با توجه به شرایط آب و هوایی که فرمودید به یک مینی چیلر 10 یا 12 تن تبرید اسمی نیاز دارید (برای محاسبه دقیق باید متراژ مفید ساختمان ، ارتفاع سقف و غیره در نظر گرفته شود) که مینی چیلر مورد نظر در مکانی با فضای باز (برای مثال پشت بام) نصب شده و با لوله کشی به فن کویل های داخل ساختمان متصل می گردد. از نظر خرابی و هزینه نگهداری بین این سیستم و سیستم های دیگر مثل اسپلیت ها تقریبا اختلافی وجود ندارد (چونکه ساختار بسیار مشابهی دارند و هر دو دارای کمپرسور ، کندانسور و … هستند) و در صورتی که از متریال با کیفیت در ساخت دستگاه استفاده شود و سرویس های سالانه به خوبی انجام گردد دستگاه ها طول عمر بالایی دارند. دقت کنید که دستگاهی که تهیه می کنید مخصوص مناطق حاره ای (آب و هوای گرم) باشد و هر چند که فرمودید به ندرت دمای هوا به 50 درجه می رسد ولی باز هم این نکته را مد نظر داشته باشید زیرا دستگاه مورد نظر باید بتواند در سخت ترین شرایط به درستی وظیفه خود را انجام دهد. بله ما خدمات پس از فروش در تمام ایران داریم. قیمتی که مشاهده می فرمایید فقط برای دستگاه مینی چیلر است (قیمت ها به روز نیست و برای استعلام دقیق قیمت ها با مهندسان ما تماس بگیرید) و علاوه بر آن هزینه اجرا و نیز قیمت فن کویل ها را نیز مد نظر داشته باشید. در خصوص سوال آخری که فرمودید اگر درست متوجه منظور شما شده باشیم در پاسخ باید گفت که سرمایه اولیه برای تهیه این سیستم یا اسپلیت ها بسیار نزدیک هم بوده و برای مقایسه باید هر دو را استعلام بفرمایید (هم قیمت دستگاه ها و هم هزینه اجرا). نکته اینکه در این سیستم برای گرمایش فقط کافیست آبگرم پکیج را به فن کویل ها متصل نمایید و بنابرین نیازی به تهیه سیستم های گرمایشی دیگر مثل رادیاتور یا گرمایش از کف و … نیست.

        پاسخ
  • سلام
    ويلايي در حدود ٤٠٠ متر در دوطبقه كنار دريا در حال ساخت دارم
    جهت گرمايش و سرمايش آيا ميتوان از اين سيستم استفاده كرد
    قبلا از اطلاعات و مشاوره شما سپاسگزارم
    نجاتيان

    پاسخ
    • سلام و درود بر شما.
      بله مناسب ترین سیستم برای این متراژ مینی چیلر به همراه فن کویل ها (جهت سرمایش) و یک پکیج گازسوز زمینی به همراه همان فن کویل ها (جهت گرمایش) است. با توجه به اینکه ویلای شما در منطقه با آب و هوای با رطوبت بالا قرار دارد، رطوبت اضافی هوا در فصل گرم، توسط کویل سرد فن کویل ها گرفته می شود و هوای خنک با رطوبت کاهش یافته در ساختمان توزیع می شود. به سیستم‌ گرمایش از کف یا رادیاتور و … هم نیازی نیست. چون فن کویل های متصل به پکیج و مینی چیلر هم عمل گرمایش را انجام می دهند و هم سرمایش.

      پاسخ
  • با تشکر از سایت عالی و مطالب کامل و جامع شما

    پاسخ
  • سلام
    ممنون میشم سوالم رو همینجا جواب بدین ارجاع ندین به مهندسان عزیزتون یا اینکه اگر لطف کنن همینجا جواب بدن به درد دیگران هم میخوره
    برای ساختمان دارای 5 طبقه مسکونی هر طبقه 185 متر بنای مفید مناسب هست؟
    از نظر هزینه چطور ؟
    حدودا چقدر هزینه داره (حالا اگر امکان بیان مقدار حدودی هزینه نبود اگر ممکنه بقیه رو جواب بدین)؟
    در حال حاضر برای یه همچین متراژی سیستم گرمایش سرمایش مناسبتری هست؟
    ممنون

    پاسخ
    • سلام و درود بر شما. برای این ساختمانی که فرمودید بهترین سیستم استفاده از چیلر مرکزی ، موتورخانه و فن کویل و یا مینی چیلر ، پکیج و فن کویل هست. یا می توانید برای هر واحد یک مینی چیلر در نظر بگیرید که در این صورت هزینه و قبض مصرف انرژی سیستم سرمایشی هر واحدی به صورت جداگانه محاسبه می شود و یا اینکه برای این 5 واحد به صورت مشترک یک چیلر مرکزی در نظر بگیرید که در این صورت هزینه و قبض مصرف انرژی سیستم سرمایشی به صورت مشاع خواهد بود ولی قیمت یک چیلر مرکزی از مجموع قیمت 5 مینی چیلر کمتر خواهد بود. واقعا مقدور نیست که در کامنت ها قیمت دقیق را اعلام کنیم چونکه قیمت ها به خاطر نوسان ارز بسیار متغیر است و بهتر است که با مهندسان ما تماس بگیرید و سریعا قیمت را خدمتتان اعلام خواهند نمود. ما استفاده از داکت اسپلیت را برای پروژه های مسکونی به هیچ وجه توصیه نمی کنیم به این خاطر که اولا داکت اسپلیت سیستمی کانالی است و همه اتاق ها و سالن ها با هم و با یک دما سرد یا گرم خواهند شد و حتی اگر فقط 1 نفر در منزل حضور داشته باشد و بخواهد سیستم را روشن کند مثل کولرهای آبی کل واحد سرد یا گرم خواهد شد و مصرف انرژی اصلا بهینه نیست و دوما به خاطر صدای زیادی که فن بزرگ یونیت داخلی داکت اسپلیت ایجاد می کند و برای محیط هایی مثل واحدهای مسکونی که به آسایش نیاز دارند مناسب نیست و با گذشت زمان و با فرسودگی سیستم این صدا بیشتر هم خواهد شد.

      پاسخ
      • سلام من در شهر دماوند دو واحد در حال ساخت دارم میخواستم پیشنهاد شما رو برای سیستم گرمایش و سرمایش بدونم و اینکه من برای استخر میخوام از موتور خونه استفاده کنم و اینکه شهر دماوند سرمای سختی داره و نمیخوام از پکیج برای گرمایش استفاده کنم به نظر شما از چه سیستمی استفاده کنم مینی چیلر کار درستیه ؟ هر واحد هم متراژ 200 متر هست

        پاسخ
        • درود بر شما. مینی چیلر دستگاهی است که آب را سرد می کند و سپس این آب سرد به سوی فن کویل ها پمپاژ شده تا برای سرمایش هوا مورد استفاده قرار بگیرد و برای گرمایش هوا هم کافیست آبی که در موتورخانه توسط بویلر یا پکیج زمینی یا هر دستگاه دیگری گرم می شود را به سوی فن کویل ها پمپاژ کرد. سیستم گرمایش آب استخر با آب گرمی که برای فن کویل ها ارسال می شود دو سیستم جداگانه هستند.

          پاسخ
  • با سلام، در حال منزل ما دو دستگاه داکت اسپیلت برای سالن و خوابها داره. گرمایش از طریق موتورخانه مرکزی تأمین میشه. طبیعتاً جای نصب فن کویل در اتاقها از قبل دیده نشده و صرفاً یک دریچه کانال به هر اتاق اختصاص داده شده است. آیا با حفظ برخی از تجهیزات کنونی و نصب یک فن کویل دیواری برای یکی از اتاقها که سرمایش و گرمایش مناسبی نسبت به اتاقهای دیگه نداره، ضمن حل شدن مشکل اون اتاق مصرف برق و به طبع اون کاهش هزینه انرژی رو خواهیم داشت؟ ضمناً داکت اسپیلت ما LG اینورتر هست. در خصوص نگهداری سالانه هزینه اون نسبت به داکت اسپیلت چطوره؟

    پاسخ
    • درود بر شما. خیر منطقی نیست فن کویل نصب شود. حتی اگر فن کویل نیز نصب کنید برای سرمایش به آب سرد چیلر نیاز دارید (آب سرد چیلر در کویل درون فن کویل ها جاری می شود) و شما آب سرد ندارید. فقط می توانید به فن کویل مربوطه آب گرم موتورخانه را متصل نمایید و فقط گرمایش خواهید داشت. مصرف برق تمام دستگاه هایی که با سیکل تبرید تراکمی کار می کنند (یعنی دارای کمپرسور و گاز فرئون هستند مثل کولر گازی ، داکت اسپلیت ، چیلر و …) تقریبا یکسان است. از نظر نگهداری نیز در مینی چیلرها یا چیلرهای تراکمی هوا خنک به همراه فن کویل ها مشابه کولرهای گازی به نگهداری کمی نیاز است.

      پاسخ
  • درود بر شما ایا از مینی چیلرهوا خنک می توان برای گرمایش استفاده کرد؟

    پاسخ
    • درود بر شما. بله مینی چیلرها در 2 نوع صرفا سرمایشی و نیز سرمایشی گرمایشی قابلیت ساخت دارند ولی پیشنهاد ما این است که برای گرمایش در کشور ما بهتر است از سیستم های گازسوز استفاده شود (برای مثال پکیج) و آب گرم سیستم گازسوز به فن کویل ها ارسال شود و نه آب گرم مینی چیلر. زیرا مینی چیلر برای گرم کردن آب در واقع الکتریسیته مصرف می کند و با توجه به اینکه گاز در ایران به راحتی در دسترس است و قیمت پایینی نیز دارد بهتر است که از وسیله گازسوز استفاده کنیم که ضمنا طول عمر مینی چیلر نیز بیشتر می شود زیرا فقط در تابستان آن را روشن می کنیم.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

2 + 5 =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت