چیلر پیستونی

چیلر پیستونی چیست ؟

چیلر پیستونی یا همان چیلر تراکمی پیستونی در واقع دستگاهی است که کمپرسورهای به کار رفته در آن از نوع سیلندر پیستونی (جابجایی مثبت) بوده که در بسیاری از موارد با توجه به نیاز یا شرایط دمایی که دستگاه در آن محیط کار می کند از این نوع کمپرسورها استفاده می شود که در ظرفیت ها و برندهای گوناگون موجود است. از نظر سایر تجهیزات این مدل از چیلرها با انواع دیگر تقریبا یکسان هستند که در ادامه می توانید برای آشنایی با دیگر مدل ها متن های موجود در انتهای این صفحه را مطالعه بفرمایید و آنها را از نظر مزایا ، معایب ، کاربردها ، نکات ساخت و مقیاس فروش با یکدیگر مقایسه کنید.

در 90 درصد مواقع به سادگی می توان با توجه به آب و هوایی که مقرر است دستگاه کار کند ، بین چیلر پیستونی و انواع دیگر به راحتی تصمیم به انتخاب گرفت. در شکل زیر نمونه ای از چیلر تراکمی پیستونی را مشاهده می کنید. نکته اینکه چیلرهای تراکمی پیستونی خود به دو مدل آب خنک و هوا خنک دسته بندی می شوند که در شکل زیر نوع هوا خنک آن نمایش داده شده است.

چیلر پیستونی

در شکل زیر نیز نمای برش خورده کمپرسور پیستونی مارک بیتزر را مشاهده می کنید که از اجزایی مثل سر سیلندر ، سیلندر ، پیستون ، شاتون و میل لنگ تشکیل شده که میل لنگ آن به یک موتور الکتریکی متصل شده و با دوران موتور الکتریکی ، میل لنگ نیز شروع به چرخش کرده و پیستون درون سیلندر حرکتی رفت و برگشتی می کند تا بتواند گاز مبرد محفوظ شده در بالای پیستون را فشرده کند و استارت سیکل سرمایش چیلر را بزند. در واقع گاز مبرد با پایین رفتن پیستون ها وارد محفظه بالای پیستون ها شده و با بالا رفتن پیستون ها ، متراکم شده و فشار آن افزایش می یابد. کمپرسور پیستونی در دو نوع کلی هرمتیک (بسته) یا استراکچر باز طراحی و ساخته می شود و به فروش می رسد. در نوع هرمتیک ، موتور الکتریکی مستقیما به کمپرسور متصل بوده و درون محفظه ای بسته قرار می گیرند که نسبت به هوای اتمسفر کاملا آبندی می شود ولی در نوع باز موتور و کمپرسور هر یک در محفظه ای جداگانه بوده و کمپرسور ضمن داشتن راندمان بالاتر ، طول عمر بالاتری نیز دارد.

کمپرسور پیستونی بیتزر

سیکل تبرید چیلر تراکمی پیستونی چگونه کار می کند ؟

سیکل تبرید چیلر پیستونی همانند دیگر چیلرها است و با این تفاوت که کمپرسور آن پیستونی است. این سیکل مطابق شکل زیر از قسمت های اصلی تشکیل می شود که هر کدام به نوبه خود کار خاصی را انجام داده تا در نهایت در قسمت اواپراتور ، گاز مبرد بتواند حرارت را از آب بگیرد و موجب کاهش دمای آب شود که این آب سرد شده می تواند مصارف گوناگونی از جمله به عنوان منبع آب سرد یک ساختمان جهت ارسال به فن کویل ها و یا به عنوان سیستم خنک کننده یک مکانیزم صنعتی داشته باشد. چیلر پیستونی در دسته چیلرهای تراکمی قرار می گیرد که برای شناخت انواع دیگر چیلرهای تراکمی و کاربردها و مزایا و معایب آنها پیشنهاد می کنیم که این مقاله ⇐ چیلر تراکمی را مطالعه کنید.

سیکل تبرید چیلر تراکمی پیستونی

این چیلرها در چه مواردی کاربرد داشته و چه مزایا و معایب دارد ؟

1 . امروزه با توجه به ساخت و عرضه کمپرسورهای مدرن تر و فروش گسترده آنها در سطح بازار ، از چیلر پیستونی فقط در مواردی خاص استفاده شده و در بقیه حالات معمولا چیلر اسکرال یا اسکرو کاربرد بیشتری دارد. این موارد خاص به مواردی چون وضعیت آب و هوای محل نصب دستگاه ، حداکثر فشار قابل تحمل و … بستگی دارد. در چیلر پیستونی حداکثر ظرفیت تناژ دستگاه محدود بوده و حداکثر قیمت تمام شده چیلر مطابق خواست مشتری نسبت به نوع اسکرال بیشتر است. برای آشنایی بیشتر با اجزا و ویژگی های چیلرهای اسکرال می توانید این مقاله ⇐ چیلر اسکرال را مطالعه کنید.

2 . از جمله معایب آن می توان به این اشاره کرد که قیمت اولیه کمپرسورهای پیستونی نسبت به انواع دیگر بیشتر بوده و جاذبه زیادی در انتخاب به وجود نمی آورد. در برخی موارد قیمت اولیه این کمپرسورها نسبت به اسکرال تا 50 درصد می تواند بیشتر باشد.

3 . یکی دیگر از مزایا و ویژگی های نوع پیستونی این است که به راحتی قابلیت تعمیر دارند و معمولا پس از چند سال کارکرد ، سرویس کاملی روی آنها انجام می گیرد. اما این موضوع برای مثال در مورد کمپرسورهای اسکرال صدق نمی کند و سرویس و تعمیرات آن هزینه بیشتری می برد و به راحتی صورت نمی گیرد.

4 . معمولا در نقاطی که آب و هوا گرم و شرجی (مثل مناطق حاره ای جنوبی کشور) است استفاده از کمپرسورهای پیستونی رایج تر است. چونکه قابلیت بالایی در تحمل فشارهای بالا داشته و کمتر دچار آسیب می شوند. اگر هم قرار باشد مثلا از کمپرسور اسکرو در مناطق حاره ای (تروپیکال) استفاده شود باید حتما از کمپرسورهای اسکرو مخصوص حاره ای در چیلر استفاده شود تا آسیب نبیند.

5 . راندمان کارکرد کمپرسور پیستونی نسبت به نوع اسکرو و اسکرال کمتر بوده و در ظرفیت های مشابه بایستی برق بیشتری مصرف شود تا همان مقدار سرمایش از سیستم گرفته شود. کمپرسورهای پیستونی به ازای هر تن تبرید حدودا 0.85 کیلووات برق مصرف می کنند و این در حالی است که کمپرسورهای اسکرو در ظرفیت های کمتر از 150 تن تبرید ، حدودا 0.79 کیلووات به ازای هر تن و در ظرفیت های بین 150 تا 300 تن تبرید ، حدودا 0.71 کیلووات به ازای هر تن تبرید برق مصرف می کنند. به طور میانگین مصرف انرژی کمپرسورهای اسکرو 10 تا 15 درصد کمتر از نوع پیستونی است. برای آشنایی بیشتر با ساختار ، کاربردها ، مزایا و معایب ، ساخت و فروش چیلرهای اسکرو پیشنهاد می کنیم که این مقاله ⇐ چیلر اسکرو را مطالعه بفرمایید.

6 . از جمله نکاتی که در طراحی و ساخت چیلر پیستونی یا همان چیلر تراکمی پیستونی باید مد نظر قرار بگیرد این است که معمولا ظرفیت مجموع کمپرسورها را 50 درصد بیشتر از ظرفیت واقعی می گیرند تا در صورت کار همزمان همه کمپرسورها در ظرفیت های بالا ، هر چند دقیقه یک بار فرصت کافی به پیستون ها داده شود تا حرارت زیاد تولید شده بر اثر حرکت های متناوب رفت و برگشتی پیستون ها درون سیلندرها به محیط بیرون داده شود.

7 . نیاز به نگهداری بیشتر (پاکسازی دوره ای دریچه ها و دیگر اجزای داخلی) نسبت به دیگر کمپرسورها دارد.

8 . از دیگر معایب مهم آن صدا و لرزش بیشتر نسبت به دیگر کمپرسورها است.

همانطور که گفتیم در پاسخ به سوال چیلر پیستونی چیست باید گفت که علت نامگذاری آن استفاده از کمپرسورهای پیستونی در دستگاه است ولی چیلرها علاوه بر نوع کمپرسور از دیگر لحاظ نیز به انواع گوناگونی تقسیم بندی می شوند که برای شناخت اجزا و ویژگی های سایر چیلرها پیشنهاد می کنیم که این مقاله ⇐ انواع چیلر را مطالعه بفرمایید تا بتوانید آنها را با هم مقایسه و مناسب ترین دستگاه را انتخاب کنید.

ساخت و فروش چیلر سیلندر پیستونی

شرکت ماخ سازنده انواع مینی چیلر و چیلر تراکمی پیستونی ، اسکرال و اسکرو و دیگر دستگاه های سرمایشی و گرمایشی ، متناسب با نیازهای هر مشتری به طور اختصاصی است. کلیه محصولات شرکت ما مطابق با استانداردهای روز ساخته شده و به طور مستقیم از کارخانه و با قیمت مناسب به فروش می رسند. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع چیلرها ، مینی چیلرها و سایر دستگاه ها ، انتخاب مناسب ترین دستگاه برای پروژه خود و استعلام قیمت آنها با مهندسان ما تماس بگیرید.

مهندس احمدی : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی : 09191639363

مقایسه و مطالعه بیشتر :

انواع دیگر چیلرها ⇓⇓

چیلر سانتریفیوژ

برای آشنایی با ویژگی ها و ابعاد یک چیلر 30 تن تبرید و کلیه قطعاتی که در ساختار آن به کار رفته (هم نوع قطعات و هم برند آنها) و بر قیمت نهایی آن اثر می گذارد می توانید این مقاله ⇐ چیلر 30 تن را مطالعه بفرمایید.

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 4 میانگین: 4]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

دو × دو =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت