مزایا و معایب ایرواشر

بررسی 6 مورد از مهمترین مزایا و 2 مورد از معایب ایرواشر

در این متن به بررسی مزایا و معایب ایرواشر می پردازیم. با شناخت مزایای ایرواشر و معایب آن ، از جمله میزان مصرف برق ایرواشر ، قیمت و نیز بررسی عمده کاربرد آن ، می توان در انتخاب ایرواشر به عنوان سیستم تهویه مطبوع یک ساختمان یا سوله ، مناسب ترین تصمیم را گرفت. برای بررسی دقیق مزایا و معایب ایرواشر پیشنهاد می شود که به دقت متن را مطالعه و به نکات ذکر شده توجه فرمایید تا بتوانید مناسب ترین دستگاه را برای ساختمان خود انتخاب نمایید. در زیر به برخی از مهمترین مزایای ایرواشر اشاره می کنیم.

بررسی 6 مورد از مهمترین مزایا و برتری های ایرواشر نسبت به سایر سیستم ها :

بررسی 6 مورد از مهمترین مزایای ایرواشر

1 . قیمت اولیه پایین در مقایسه با دستگاه های دیگر

به علت عدم وجود کمپرسور ، مبرد ، کندانسور و سایر قطعات سیکل تبرید در تجهیزات سرمایشی این دستگاه و وجود تنها تعدادی کویل ، فن و پمپ در مدار آن برای سرمایش و گرمایش ، قیمت این دستگاه نسبت به چیلر مرکزی ، پکیج یونیت پشت بامی و سایر دستگاه ها کمتر بوده و آن را به یک دستگاه اقتصادی از این نظر تبدیل می کند و این یکی از مهمترین مزایای ایرواشر است که منجر به کاربرد آن می شود. در واقع سرمایش آن به روش آبی (شبیه کولر آبی) است. وقتی دستگاه در مد سرمایشی کار می کند، تعدادی افشانک (نازل) آب را بر روی هوای عبوری تزریق می کنند و آب را به ذرات پودری شکل تبدیل می کنند. ذرات پودری آب تمایل به تبخیر شدن دارند و با گرفتن حرارت از هوا شروع به بخار شدن می کنند. به این ترتیب با گرفته شدن حرارت از هوا ، دمای هوا کاهش یافته و با کانال کشی در ساختمان مورد نظر توزیع می شود. چنانچه با ساختار دستگاه های چیلر و پکیج یونیت آشنایی ندارید، پیشنهاد می کنیم که برای بررسی آنها و شناخت بهتر مزایا و معایب ایرواشر ، مقالات زیر را مطالعه بفرمایید.

مطالعه بیشتر درباره ساختار چیلر مرکزی در این متن ⇐ چیلر مرکزی

آشنایی بیشتر با اجزا و طرز کار پکیج یونیت در این متن ⇐ پکیج یونیت پشت بامی

ایرواشر

در سیستم گرمایش آن ، تعدادی کویل (لوله) در پشت فن دستگاه وجود دارد که آبگرم ، درون آن جاری می شود. آبگرم نیز باید در دستگاهی جداگانه (مانند بویلر موتورخانه یا پکیج زمینی یا دیواری گازسوز) ایجاد و به کویل ایرواشر پمپاژ شود. پس از جاری شدن آبگرم در کویل ها ، فن هوا را از روی لوله های کویل عبور داده و باعث افزایش دمای هوا می شود. بنابرین اولین مورد از 6 مورد از مزایا و ویژگی های مثبت دستگاه ایرواشر که مهمترین آنها هم بود، مربوط به قیمت آن می شود که بررسی نمودیم.

حالت گرمایشی دستگاه ایرواشر

2 . پایین بودن میزان مصرف برق ایرواشر

جریان برق تنها برای کار فن و پمپ مصرف می شود و کمپرسوری وجود ندارد که مصرف برق ایرواشر را افزایش دهد. در واقع کمپرسورها نسبت به فن و پمپ به انرژی بسیار بیشتری برای کار نیاز دارند. نکته اینکه علاوه بر مصرف برق ایرواشر ، در این سیستم مصرف آب نیز وجود دارد. زیرا همانطور که گفته شد ، فرآیند سرمایشی با تزریق آب بر روی جریان هوا و به روش تبخیری (آبی) صورت می گیرد. از همین رو در جایی که می خواهیم از ایرواشر بهره ببریم باید آب به میزان فراوان و کافی مهیا باشد. بیش از 80 درصد مصرف برق چیلرها مربوط به کمپرسورهای آن می شود که در این دستگاه حذف شده است.

دستگاه تهویه ایرواشر

3 . فیلتراسیون موثر

هر نوع فیلتری را (متناسب با احتیاجات هر ساختمان) می توان درون دستگاه نصب نمود و هوای ورودی را از هر نوع آلودگی ، پاک نمود. بنابرین این مورد یکی دیگر از مهمترین مزایای ایرواشر است که باعث وسیع تر شدن گستره کاربرد آن می شود. هر چند در محیط های کاملا بهداشتی مانند بیمارستان یا داروسازی بهتر است که از ایرواشر استفاده نشود زیرا آب موجود در محفظه آن که از آب شهری تامین و بر روی هوا پاشیده می شود ، چندین بار در مدار گردش می کند و آب ته نشین شده نیاز به گندزدایی دارد. در ضمن آب تزریقی بر روی هوا، خود باعث گرفتن ذرات معلقی مثل گرد و خاک از هوا می شود که در نهایت به مرور زمان در سینی کف دستگاه جمع آوری شده و تخلیه می گردد و این مورد هم یکی دیگر از 6 مورد از مهمترین مزایای ایرواشر به صورت طبیعی است که بررسی نمودیم.

4 . کم صدا

صدای کارکرد آن نسبت به دستگاه های دارای کمپرسور کمتر است زیرا تنها فن و پمپ تولید صدا می کنند و برای به حداقل رساندن آن نیز ، برای مثال در ایرواشرهای شرکت ما از فن های Nicotra ساخت ایتالیا و یا فن های تکنی فن اسپانیا یا دمنده ایرانی (با توجه به نیاز یا سفارش مشتری) استفاده می شود که سطح صدای بسیار کمی دارند. علاوه بر آن ، با نصب کردن این سیستم بر روی بام و یا قسمتی از بیرون ساختمان ، صدای کارکرد به درون ساختمان منتقل نمی شود.

5 . تعمیرات ارزان و نگهداری آسان

قطعات با قیمت بالا در آن وجود نداشته و در صورت معیوب شدن ، با هزینه کم ، قطعات آن تعویض می گردد. نگهداری آن نیز آسان است و برخی از فیلترهای آن قابلیت شستشو و برخی نیز به راحتی قابلیت جدا شدن و تعویض دارند و نگهداری آن فقط محدود به تخلیه دوره ای آب ته نشین شده در کف دستگاه و پاکسازی کانال های انتقال هوا است.

6 . توانایی بالا در گرمایش و سرمایش فضاهای بزرگ

به علت بزرگ و مرکزی بودن ، دستگاه توانایی بالا در مکش و ارسال هوا دارد و نیز ظرفیت بالای آن در گرمایش و سرمایش موجب می شود که با مشکل عدم توانایی در تنظیم دمای فضاهای بزرگ مانند سوله و سالن های بزرگ مواجه نشویم. در فضاهای بزرگ که معمولا هم ارتفاع سقف بلندی دارند، نیاز است تا هوا با سرعت و حجم مناسب در همه جا پخش شده و تا نقاط پایینی سالن (نزدیک کف) برسد و برای رسیدن به آن نیاز است که از یک دستگاه مرکزی بزرگ مثل ایرواشر استفاده شود تا فن بزرگ آن بتواند جریان هوای مناسبی را ایجاد و با پرتاب باد و انتقال آن توسط کانال های تعبیه شده در نقاط مختلف، این امر محقق شود. ما تا اینجا سعی کردیم عمل بررسی 6 مورد از مهمترین مزایا و برتری های ایرواشر را انجام دهیم و در ادامه به 2 مورد از معایب آن اشاره می کنیم که کاربرد آن را محدودتر می کند.

نمونه ایرواشرهای در حال ساخت در کارخانه شرکت ماخ :

ساخت ایرواشر

علاوه بر دستگاه ایرواشر ، دستگاه سرمایشی گرمایشی دیگری تحت عنوان دستگاه زنت وجود دارد که ساختاری بسیار شبیه ایرواشر دارد ولی به جای تزریق آب برای سرمایش تبخیری از پدهای سلولوزی که آب بروی آن ریخته می شود، بهره می برد و قیمت تمام شده کمتری نیز نسبت به ایرواشر دارد. برای آشنایی بیشتر با این دستگاه می توانید این متن ⇐ دستگاه زنت را مطالعه کنید.

بررسی 2 مورد از مهمترین معایب ایرواشر

1 . عدم تنظیم رطوبت و افزایش دهنده آن

همانطور که گفته شد در حالت سرمایشی ، با افشاندن آب بر روی هوا ، عمل خنک کاری انجام می شود ولی این کار باعث افزایش رطوبت هوا نیز می شود. نمی توان از این دستگاه در ساختمان هایی که در شهرهای مرطوب (مانند شهرهای ساحلی) قرار دارند، استفاده نمود و بهتر است که فقط در شهرهای با هوای خشک و یا نیمه خشک (سازگار با اکثر شهرهای ایران) از آن استفاده شود. زیرا در هوای مناطق مرطوب ، این دستگاه نه توانایی خنک کاری هوا در تابستان را دارد و نه کاهش رطوبت (هر چند با نصب وسایل رطوبت زنی می توان در زمستان ، رطوبت هوا را به دقت و به میزان دلخواه تنظیم نمود). ولی اگر در مناطق خشک و نیمه خشک استفاده شود، هم به خوبی هوا را خنک می کند و هم رطوبت آن را تا حد مطلوبی افزایش می دهد. بنابرین یکی از مهمترین موارد از 2 مورد از معایب ایرواشر که کاربرد آن را فقط به شرایط آب و هوایی خاصی محدود می کند، مسئله افزایش رطوبت است.

برای گرمایش مشکلی وجود ندارد زیرا گرمایش آن بر اساس کویل های حاوی آبگرم است و آب در مسیر هوا افشانده نمی شود. برای سرمایش در مناطق مرطوب باید از سیستم های کمپرسوری و حاوی مبرد (گاز فریون) مانند چیلر اسکرال یا چیلر اسکرو به همراه دستگاه هواساز آپارتمانی ، مینی چیلر و یا پکیج یونیت پشت بامی استفاده نمود که ویژگی های هر دستگاه را می توانید در متن مربوطه مطالعه کنید.

2 . عدم فازبندی 

این دستگاه برای استفاده در پروژه هایی که در آنها به فازبندی محیط مورد نظر نیاز است، مناسب نیست. برای مثال محیطی آموزشی یا اداری را در نظر داشته باشید. در چنین محیطی برخی اوقات تمام سالن ها و اتاق ها به طور همزمان به تهویه هوا نیاز دارند ولی در اغلب اوقات فقط به تهویه تعدای از سالن ها و اتاق ها نیاز است. در این صورت اگر از سیستمی کانالی مثل دستگاه ایرواشر استفاده کنیم، چونکه همه جا کانال کشی شده، چه افرادی در سالن ها و اتاق ها حضور داشته باشند و چه حضور نداشته باشند، هوای کل آنها همزمان تهویه خواهد شد و از این نظر انرژی هدر می رود. لذا برای چنین محیط هایی باید از یونیت های موضعی مثل فن کویل استفاده شود و نه یونیت های کانالی. ایرواشر و هر نوع سیستم کانالی دیگری بهتر است که فقط در محیط های به کار روند که نیازی به فازبندی نبوده و کل محیط از یک یا دو تکه بزرگ (برای مثال یک سالن کارگاهی بزرگ یا یک سوله ورزشی یا یک سالن کنفرانس) تشکیل شده باشد.

کانال کشی سالن

ما در این مقاله تلاش نمودیم کار بررسی 6 مورد از مهمترین مزایا و 2 مورد از معایب ایرواشر را انجام دهیم. چنانچه با اجزای اصلی و طرز کار و خصوصیات ایرواشرها آشنا نیستید، پیشنهاد می کنیم که این مقاله ⇐ طرز کار ایرواشر را مطالعه کنید.

طراحی و تولید ایرواشر

تهویه مطبوع ماخ، طراح و تولید کننده انواع سیستم های سرمایشی و گرمایشی از جمله ایرواشر ، دستگاه زنت ، چیلر ، هواساز و … است. ما محصولات خود را مطابق با استانداردهای روز و متناسب با نیازهای هر پروژه به طور خاص طراحی و تولید کرده و به طور مستقیم از کارخانه و با قیمت مناسب به فروش می رسانیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره مزایا و معایب ایرواشر و نیز سایر دستگاه های تهویه مطبوع گرمایشی و سرمایشی، مقایسه آنها با یکدیگر، انتخاب مناسب ترین دستگاه برای ساختمان خود و نیز استعلام قیمت آنها با مهندسان ما تماس بگیرید.

مهندس احمدی : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی : 09191639363

مطالعه بیشتر درباره نکات خرید دستگاه ایرواشر ⇐ خرید ایرواشر

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 8 میانگین: 3.5]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

سه × سه =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت