7 مورد از مزایای چیلر تراکمی نسبت به جذبی
در زیر به تعدادی از مزایای چیلر تراکمی نسبت به جذبی اشاره می کنیم که برتری استفاده از آن را نشان می دهد.
1 . چیلر جذبی ضریب عملکرد (COP) بسیار پایینی بین 0.54 تا 1.2 دارد. در حالی که ضریب عملکرد چیلر تراکمی بین 3 تا 8 است.
2 . تجهیزات چیلر جذبی حدود 50 درصد بیشتر از چیلر تراکمی حجم دارد و به همین اندازه فضای بیشتری از کف موتورخانه را اشغال می کند.
3 . ارتفاع تجهیزات چیلر جذبی نسبت به تراکمی بلندتر بوده و در نتیجه ارتفاع موتورخانه حدود 6 تا 10 فوت بلندتر باید در نظر گرفته شود.
4 . وزن تجهیزات چیلر جذبی برای تولید برودتی یکسان نسبت به چیلر تراکمی حدود 2 برابر است و معمولا به چندین قسمت مختلف تقسیم و سپس حمل می شود و نیز اینکه فوندانسیون بسیار محکم تری نیاز دارد.
5 . بیشتر چیلرهای تراکمی همراه با مبرد درون آنها مستقیما از کارخانه سازنده به محل نصب حمل می شوند. در حالی که مبرد و جاذب چیلر جذبی می بایستی که بعد از نصب چیلر در موتورخانه ، درون آن تزریق شود.
6 . در سیکل چیلرها مقداری از حرارت سیستم در کندانسور باید از سیستم توسط آب خنک کاری یا هوا خارج گردد. مقدار حرارتی که از کندانسور چیلر جذبی باید خارج شود حدود 20 تا 50 درصد نسبت به کندانسور تراکمی بیشتر است. در نتیجه چیلر جذبی به کندانسور ، پمپ و برج خنک کننده بزرگتر و گران قیمت تری نیاز دارد.
7 . قیمت تمام شده چیلرهای جذبی از نوع شعله غیر مستقیم حدود 50 درصد نسبت به قیمت تمام شده چیلرهای تراکمی بیشتر است. در ضمن قیمت تمام شده چیلر جذبی نوع شعله مستقیم حدود 2 برابر چیلر تراکمی خواهد بود.
مطالعه بیشتر درباره چیلرهای جذبی ⇐ چیلر جذبی
مطالعه بیشتر درباره چیلرهای تراکمی هوا خنک در این متن ⇐ چیلر هوایی
نتیجه گیری در مورد مزایای چیلر تراکمی نسبت به جذبی
بعد از شناخت مزایای چیلر تراکمی نسبت به جذبی به این نتیجه می رسیم که در شرایط عادی و معمول ، استفاده از چیلر تراکمی قطعا گزینه بهتری خواهد بود. از آنجایی که منبع انرژی لازم برای راه اندازی یک چیلر جذبی ، حرارت مستقیم و یا غیر مستقیم است ، معمولا از نوع جذبی بهتر است فقط زمانی استفاده شود که یک منبع حرارتی در حال اتلاف مانند حرارت در حال اتلاف یک کوره ، حرارت در حال اتلاف توربین گاز ، قسمتی از کارخانه و یا … وجود داشته باشد و ما با تجهیزات چیلر جذبی آن را بازیافت و به سیکل سردسازی تبدیل کنیم. بخاطر اینکه چیلرهای تراکمی با موتور الکتریکی کار می کنند و اگر پروژه ای با مشکل تامین برق یا هزینه های آن روبرو است بهتر است که در آن از چیلرهای جدیدی با نام تجاری چیلر گازی GHP استفاده شود که این نوع چیلر با گاز شهری کار می کند و به انرژی الکتریکی بسیار اندکی نیاز دارد.
منبع مورد استفاده ⇐ Comparison of Absorption chiller and Compression chiller
جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع چیلرها و سایر سیستم های سرمایشی و گرمایشی و نیز انتخاب مناسب ترین سیستم برای پروژه خود با مهندسان ما تماس بگیرید.
مهندس احمدی : 09127675117 – 09194427470
مهندس خورانی : 09191639363
مطالعه بیشتر ⇓