سیستم تهویه مطبوع GHP چه اجزا ، کاربردها و مزایایی دارد؟
در این مقاله هدف این است که به بهترین شکل ممکن اجزا ، کاربردها ، معایب و مزایایی که سیستم تهویه مطبوع GHP دارد را بررسی کنیم. دستگاه GHP گازسوز از جمله مدرن ترین دستگاه هایی است که در سال های اخیر وارد کشورمان شده است. برای اینکه بدانید این سیستم چه اجزا ، کاربرد ، قیمت ، مزایا و معایب و ویژگی هایی دارد و شناخت صحیح و کاملی از آن پیدا کنید، پیشنهاد می کنیم که با دقت زیاد مطالب زیر را مطالعه کنید.
معرفی سیستم تهویه مطبوع GHP
سیستم تهویه مطبوع GHP (مخفف Gas Heat Pump) یک سیستم سرمایشی و گرمایشی است که بر پایه یک موتور احتراق داخلی گازسوز و سیکل تبرید تراکمی کار می کند. دستگاه GHP به همراه دستگاه EHP (مخفف Electric Heat Pump که قوای محرکه آن یک موتور الکتریکی است) در زیر مجموعه سیستم های VRF (مخفف Variable Refrigerant Flow) به معنی جریان متغیر مبرد قرار می گیرند. منظور از جریان متغیر مبرد این است که می توان مقدار جریان ورودی به هر یونیت داخلی (فن کویل) را به مقدار دلخواه تنظیم کرد و در نتیجه این امکان را به هر یونیت داد که به طور جداگانه و مستقل ، دمای محیط اطراف خود را تنظیم نمایند. اگر بخواهیم با کاربردها و مزایایی که دستگاه GHP ایجاد می کند بهتر آشنا شویم بهتر است که بگوییم در این سیستم یک کنترلر وجود دارد که با دقتی بالا می تواند مقدار مبرد ورودی به هر یونیت داخلی را کنترل کند و هر یونیت دقیقا به اندازه نیاز مصرف کننده، مبرد را دریافت و در نتیجه در مصرف انرژی صرفه جویی می شود. در شکل زیر مهمترین اجزا سیستم تهویه GHP را مشاهده می کنید.
نکته اینکه در سیستمی مثل سیستم چیلر و فن کویل، مبرد به فن کویل ها ارسال نمی شود. بلکه چیلر در طی یک فرآیند، آب را خنک کرده و این آب خنک (سرد) را به فن کویل ها ارسال می کند ولی در سیستم GHP آبی در کار نیست و مبرد مستقیما به فن کویل ها ارسال می شود. در ادامه اجزا ، کاربرد ، قیمت ، مزایا و معایب آن را بررسی خواهیم نمود.
اجزای اصلی سیستم تهویه جی اچ پی و طرز کار آن
مهمترین اجزا آن عبارتند از :
1 . یونیت خارجی Outdoor Unit (نصب در بیرون از ساختمان) : شامل موتور احتراق داخلی گازسوز (گاز شهری Natural Gas یا گاز مایع LNG) ، کمپرسور ، مجموعه کندانسور و فن ، شیر انبساط الکترونیکی ، بدنه و شاسی و … که در بین اجزا جاسازی شده در یونیت بیرون از ساختمان ، موتور گازسوز و کمپرسورهای متصل به آن بیشترین نقش را در تعیین قیمت این سیستم دارند. در شکل زیر اجزا اصلی که در یونیت بیرونی جاسازی شده اند را مشاهده می کنید.
2 . یونیت های داخلی Indoor Units یا همان فن کویل ها (نصب داخل ساختمان) : شامل کویل و مجموعه موتور فن (اواپراتور) که در انواع مختلف زمینی ، دیواری و سقفی ساخته می شوند.
3 . لوله کشی مسی : لوله های مسی منتقل کننده مبرد بین یونیت های داخلی و یونیت خارجی به همراه عایق کاری آن
سیستم تهویه مطبوع مرکزی GHP با ظرفیت 45 KW تا 170 KW از یک واحد بیرونی و چندین واحد داخلی تشکیل شده (مطابق شکل زیر) که به صورت یک واحد کاملا یکپارچه می تواند تمامی نیازهای برودتی ، حرارتی یک ساختمان را برآورده کند. در این سیستم، دمای هر اتاق یا فضای داخلی ساختمان به بهترین شکل ممکن و به صورت کاملا هوشمند و مستقل از سایر اتاق ها و فضاها تنظیم می گردد.
طرز کار این سیستم نیز به این شکل است که موتور احتراق داخلی گازسوز (که درون یونیت بیرونی جاسازی می شود) کمپرسور را به چرخش در می آورد. کمپرسور نیز گاز مبرد (مثلا گاز R410 A) را متراکم کرده و به سمت کندانسور (کندانسور نیز درون یونیت بیرونی جاسازی شده است) ارسال می کند. مبرد در کندانسور به مایع تغییر فاز داده و پس از عبور از یک شیر انبساط، وارد اواپراتور می شود. اواپراتور درون یونیت های داخلی ساختمان (فن کویل ها) جاسازی شده و در فصل تابستان با گرفتن حرارت از هوای داخل ساختمان، آن را سرد و یا در فصل زمستان با دادن گرما به هوای داخل، آن را گرم می کند.
در ویدیو زیر اجزای اصلی ، طرز کار و مزایای GHP به طور کامل شرح داده شده است. (با زیرنویس فارسی)
حتما این ویدیو رو ببینید که کمک زیادی به درک شما از این سیستم خواهد کرد. (پیشنهاد می کنیم که برای درک بهتر اجزا و نیز آشنایی با مزایایی که این سیستم دارد حتما این فیلم آموزشی را مشاهده کنید)
در دستگاه GHP از گاز استفاده می شود یا برق ؟
منبع تولید قدرت دستگاه GHP یک موتور احتراق داخلی گازسوز (گاز شهری) است. بنابرین در کل سال (چه در تابستان و چه در زمستان) هم برای سرمایش و هم گرمایش، گاز مصرف می شود. مصرف گاز برای سرمایش در تابستان، قیمت و هزینه های سنگین مصرف برق در ساختمان را کاهش می دهد. بخاطر استفاده از گاز شهری و وجود منابع فراوان و قیمت ارزان آن در ایران ، GHP یکی از به صرفه ترین سیستم های تهویه مطبوع سرمایشی گرمایشی در ایران به شمار می آید. در GHP به جای استفاده از موتور الکتریکی از موتور احتراق داخلی گازسوز به عنوان قوای محرکه (جهت چرخش کمپرسورها) استفاده می شود. بنابرین از جمله مزایایی که سیستم تهویه مطبوع GHP دارد این است که برای خنک کاری ساختمان هم از گاز طبیعی استفاده می شود و همین مورد به کاربردها و گسترش استفاده از آن کمک شایانی می کند.
این در حالی است که در دستگاه های دیگر مانند چیلر و VRF از موتور الکتریکی به عنوان قوای محرکه (جهت چرخش کمپرسورها) استفاده می شود. البته در دستگاه GHP نیز برق مصرف می شود ولی مصرف برق آن اندک و فقط برای راه اندازی سیستم کنترلی و فن های کندانسور است. نکته اینکه اجزا اصلی GHP و چیلر (به جز قوای محرکه آنها) خیلی شبیه به یکدیگر است.
سیستم تهویه مطبوع جی اچ پی و برطرف شدن مشکلات تامین برق
1 . اگر در پروژه تهویه مطبوع ساختمان خود با مشکل تامین برق مواجه هستید، قطعا بهترین گزینه استفاده از سیستم تهویه مطبوع گازسوز (گاز شهری) GHP است، زیرا هم در حالت سرمایش و هم گرمایش با گاز شهری کار می کند. این مورد در واقع از مهمترین مزایا و برتری های این دستگاه است.
2 . بیشتر انرژی مصرفی سیستم GHP از طریق گاز طبیعی تامین می شود و تنها بخش کوچکی از آن نیازمند انرژی الکتریسیته است و با یک برق تک فاز تامین خواهد شد و بنابرین هزینه های خرید پست برق و گاز از بین می رود. البته با افزایش ظرفیت آن به جای برق تک فاز باید از برق سه فاز استفاده شود.
3 . این سیستم منجر می شود که انرژی برق ساختمان صرف موارد دیگر شده و به این ترتیب بار الکتریسیته ساختمان را کاهش می دهد.
4 . به شدت از مصرف انرژی الکتریسیته بخصوص در زمان اوج مصرف کاسته شده و به شبکه برق فشار وارد نمی شود.
مزایای GHP
بیست و یک مورد از مهمترین مزایا و ویژگی های این سیستم عبارتند از :
1 . قابلیت سرمایش و گرمایش در یک سیستم واحد به خاطر وجود شیر مخصوص چهار طرفه (از جمله اصلی ترین مزایا و برتری هایی که این سیستم دارد این است که به دستگاه های مکمل برای برودت و حرارت نیازی نیست)
2 . عدم نیاز به وجود متعلقاتی چون موتورخانه ، دیگ بخار یا دیگ آبگرم ، برج خنک کن ، پست برق سه فاز و سایر تجهیزات موتورخانه ای و تاسیسات لوله کشی آب (کاهش قابل توجه سایز و اجزا سیستم تهویه ساختمان)
3 . جایگزین مناسب برای اسپلیت ، چیلرهای جذبی و تراکمی ، پکیج ، شوفاژ و … (البته در صورتی که معایب اصلی آن که در ادامه به آنها اشاره می کنیم برطرف شود)
4 . قابلیت تبدیل سریع از سیستم خنک کاری به سیستم گرمادهی و بالعک
5 . امکان کاربرد گسترده در ایران به خاطر متناسب بودن آن با نوع انرژی مصرفی خانگی و فراوان (گاز شهری) و شرایط آب و هوایی ایران (پایین بودن هزینه مصرف به خاطر راندمان بالا و جایگزینی انرژی الکتریسیته با گاز شهری)
6 . قابلیت نصب در فضاهای غیر مفید مانند پشت بام و عدم اشغال فضاهای مفید ساختمان
7 . عدم نیاز به وجود سیکل یخ زدایی (دیفراست) از کویل ها به علت استفاده از گرمای موتور احتراق داخلی به عنوان منبع گرمایش ثانویه و افزایش ضریب عملکرد COP کل سیستم (شروع بدون تاخیر سیکل گرمایش در فصل زمستان و امکان استفاده از گرمای موتور برای گرم کردن آب بهداشتی ساختمان)
8 . قابلیت کارکرد بدون افت راندمان در بازه دمایی 25- درجه سانتی گراد تا 54+ (به علت وجود موتور احتراق داخلی)
9 . کارکرد بی صدا و بدون لرزش یونیت های داخلی یا همان فن کویل ها و کارکرد کم صدا و بدون لرزش یونیت های بیرون از ساختمان (پایین بودن صدای یونیت های داخلی باعث افزایش کاربردها و برتری های آن در مناطق حساس به صدا می شود)
10 . عدم وابستگی به آب به صورت مستقیم یا غیرمستقیم در GHP (حذف مصرف آب و گردش آن در داخل ساختمان یکی از مزایای کلی سیستم های DX محسوب می شود)
11 . تنوع در پنل های داخلی (قابل اتصال به انواع یونیت های کانال دار و بدون کانال) و افزایش دامنه کاربرد آن
در حالت کلی سیستم تهویه مطبوع GHP از لحاظ تنوع پنل های داخلی در بالاترین سطح قرار دارد که با توجه به نیاز مشتری و طراحی داخلی قابلیت استفاده از انواع پنل ها وجود دارد.
داکت (پرفشار و کم فشار)
کاستی (4 طرفه ، دو طرفه و یک طرفه)
دیواری ، زمینی و …
12 . استفاده از کمپرسورهای دور متغیر اسکرال و کنترل مصرف انرژی با توجه به نیاز واحدهای مصرف کننده و در نتیجه بهینه سازی در مصرف انرژی
هر دستگاه معمولا دارای دو کمپرسور بوده و هر کمپرسور دارای دو مرحله است که با توجه به درخواست پنل های داخلی در مدار قرار می گیرد ، بدین ترتیب با مرحله ای بودن کمپرسور و قرارگیری آن در مدار بر اساس ظرفیت درخواستی ، مصرف انرژی به شدت کاهش می یابد.
13 . حداکثر گاز شهری مصرفی برای 20 تن تبرید 4.6 متر مکعب در ساعت (معادل تقریبی یک دستگاه پکیج دیواری 24 کیلووات)
14 . کاهش هزینه های مربوط به مصرف گاز و برق (مصرف برق و گاز GHP بسیار کم است)
(در متن زیر محاسبات مربوط به قیمت و هزینه گاز و برق یک نمونه جی اچ پی 20 تن تبرید شرکت LG در سال 1393 آورده شده است)
هزینه مصرف برق : تعرفه قیمت برق مشاع خانگی در شهر تهران در ساعات کم باری 27 تومان به ازای هر کیلووات ساعت ، در ساعات میان باری 54 تومان به ازای هر کیلووات ساعت و در ساعات اوج مصرف 109 تومان به ازای هر کیلووات ساعت است، با توجه به اینکه مصرف برق این مدل حداکثر 2.5 کیلووات ساعت بوده، بنابرین هزینه مصرف برق به طور متوسط در حالت میان باری با روزی 10 ساعت کارکرد و به مدت یک ماه 40500 تومان خواهد بود (54*30*10*2.5=40500 تومان)، چنانچه این مدل برای سرمایش و گرمایش 6 واحد آپارتمان 120 متری استفاده گردد، هزینه برق ماهیانه هر واحد 6825 تومان خواهد بود. (40950/6=6825 تومان)
هزینه مصرف گاز : تعرفه قیمت گاز مشاع خانگی در شهر تهران 64 تومان به ازای هر متر مکعب مصرف گاز است که با توجه به اینکه مصرف گاز این مدل از GHP حداکثر 4.6 متر مکعب بر ساعت بوده، بنابرین هزینه مصرف گاز به طور متوسط با روزی 10 ساعت کارکرد و به مدت یک ماه 88320 تومان برای 6 واحد خواهد بود (4.6*64*10*30=88320) که در این صورت کل هزینه بر 6 واحد 120 متری تقسیم شده (88320/6=14720 تومان) و هزینه مصرف گاز هر واحد 14720 تومان می شود.
مجموع هزینه برق و گاز 6825+14720 برای هر واحد آپارتمان 120 متری حدود 21545 تومان می شود. نکته اینکه با توجه به پله ای بودن قیمت برق، در تابستان می توان از مزایایی که سیستم تهویه مطبوع GHP ایجاد می کند، بهره برد و از جریمه های ناشی از پله ای بودن مصرف برق جلوگیری نمود.
15 . داشتن بالاترین راندمان بین تمامی سیستم های سرمایشی و گرمایشی فعلی و قرار داشتن مصرف انرژی در بهینه ترین حالت خود
16 . استفاده از سیستم تامین هوا به صورت مرکزی و ارسال آن به اتاق ها و سالن ها (با اتصال یک هواساز DX به یونیت بیرون از ساختمان)
17 . عدم نیاز به اپراتور حرفه ای به دلیل ساده سازی نحوه استفاده از این سیستم نسبت به سیستم های مرکزی دیگر مانند چیلر و موتورخانه
18 . هوشمند بودن سیستم به لطف وجود اجزا کنترلی متعدد در سیستم تهویه GHP
قابلیت کنترل دما به صورت مجزا برای هر پنل
قابلیت برنامه ریزی به صورت روزانه ، هفتگی و ماهانه
قابلیت کنترل از راه دور به وسیله اینترنت و IP
19 . عیب یابی پیشرفته و اتوماتیک
عیب یابی کل سیستم به صورت Line Error بوده و از برترین تکنولوژی ها برای تشخیص نقص کمک می گیرد و به دلیل وجود همین تکنولوژی، خطاهای پیش آمده تا 80 درصد توسط دفترچه راهنما قابل رفع می باشد.
20 . دارای سیستم پشتیبان و کاهش قیمت سیستم UPS
در حالت کلی به دلیل هزینه های بالای خرید تجهیزات برای سایر سیستم های تهویه مطبوع ، سیستم UPS (منبع تغذیه بدون وقفه Uninterruptible power supply) در آنها در نظر گرفته نمی شود. در سیستم تهویه مطبوع مرکزی GHP در صورت قطع گاز شهری فقط به یک سیلندر گاز مایع و در صورت قطع برق فقط به یک ژنراتور با قدرت تقریبی 5 KW برای 24 تن تبرید نیاز است. در نتیجه هزینه خرید و قیمت UPS به عنوان سیستم پشتیبان برای GHP تقریبا یک بیستم سایر سیستم های تهویه مطبوع می شود.
21 . هزینه راه اندازی اولیه و هزینه های جاری کمتر نسبت به سایر سیستم های تهویه مطبوع
همانگونه که در نمودار زیر مشاهده می شود هزینه های جاری سیستم تهویه GHP در طی 5 سال پس از نصب، از همه سیستم های دیگر کمتر بوده و هزینه راه اندازی اولیه GHP فقط اندکی از سیستم تهویه مطبوع داکت اسپلیت و پکیج بیشتر است که آن نیز در طول زمان به علت کاهش هزینه های جاری ، جبران خواهد شد.
البته باید این نکته را هم در نظر داشت که در سال های اخیر به علت افزایش شدید تحریم ها ، واردات این سیستم دچار مشکل شده و قیمت اولیه آن در مقایسه با دستگاه هایی مثل چیلر به شدت بالاتر رفته است و اقبال عمومی برای استفاده از آن رو به کاهش بوده و در ضمن به خاطر تحریم ها ، خدمات پس از فروش قطعات خاص آن و هزینه های سرویس آن نیز شدیدا افزایش یافته است. بنابرین این نمودار فقط برای شرایط غیر تحریمی است. بنابرین از جمله مهمترین معایب و مشکلاتی که کاربردها و مزایایی که سیستم GHP ایجاد می کند را تحت الشعاع خود قرار داده همین مسئله تحریم است.
ما به 21 مورد از مزایا و ویژگی های دستگاه GHP که کاربرد آن را به عنوان سیستم تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی در بسیاری از ساختمان ها توجه می کند را بررسی کردیم ولی بهره برداری از این مزایا به شرطی است که بتوان معایب بسیار مهم استفاده از آن در کشورمان ایران را برطرف کرد که به بیان مهترین معایب و مشکلات آن می پردازیم.
معایب سیستم GHP
1 . بالا رفتن قیمت اولیه آن و مشکل در واردات این سیستم به خاطر شدید شدن تحریم ها (و در نتیجه کاهش تمایل کارفرماها برای استفاده از آن)
با توجه به اینکه ما در کشورمان تولید GHP نداریم و همه دستگاه ها وارداتی هستند و تحریم ها باعث شده تا شرکت های تولید کننده ، این محصولات را در بازار ایران عرضه نکنند ، این دستگاه ها با دور زدن تحریم ها وارد کشور شده و قیمت آن در داخل ایران نسبت به سایر کشورها بیشتر است و توان رقابتی خود از نظر قیمت اولیه را در برابر سایر سیستم ها (مثل چیلر و فن کویل ها) از دست می دهد.
2 . عدم وجود خدمات پس از فروش مناسب و گسترده به خاطر تحریم ها
وقتی که نمایندگی های رسمی این دستگاه ها در ایران وجود نداشته باشد قطعا خدمات پس از فروش و حتی اجرای مهندسی این سیستم ها با مشکلات فراوانی همراه خواهد بود.
3 . بالا بودن قیمت قطعات یدکی و تامین دشوار آن در صورت فرسودگی سیستم و رسیدن زمان سرویس موتور احتراقی و سایر اجزا (در شرایط تحریم)
یکی از اصلی ترین مسائل و معایب این است که اجزا سیستم تهویه مطبوع GHP در صورت معیوب شدن به سختی و با قیمت های بالا تامین شده و همین مسائل دست به دست هم می دهند تا کاربردها و مزایایی که دارد کم رنگ تر شود.
کاربرد سیستم تهویه مطبوع GHP و استعلام قیمت آن
کاربردها و دامنه گستردگی استفاده از سیستم تهویه مطبوع GHP بسیار زیاد است (به شرطی که در شرایط تحریم قرار نداشته باشیم) که مهمترین آنها عبارتند از :
1 . تهویه مطبوع آپارتمان های مسکونی (از واحدهای کوچک گرفته تا ساختمان های چند ده طبقه) (نکته اینکه کاربردهای آن در واحدهای حدودا کمتر از 400 متر مربع امکان پذیر نیست زیرا حداقل ظرفیت دستگاه تقریبا در همین محدوده است)
مطالعه بیشتر درباره شرایط و نیازهای سیستم تهویه ساختمان های مسکونی در این مقاله ⇐ تهویه آپارتمان های مسکونی
2 . تهویه مطبوع ساختمان های اداری (مقدار تهویه تمامی فضاها از جمله اتاق های اداری ، اتاق انتظار ، سالن کنفرانس و … متناسب با نیاز، قابل کنترل و تغییر است)
مطاله بیشتر درباره ویژگی های مورد نیاز سیستم سرمایش و گرمایش ساختمان های اداری در این مقاله ⇐ تهویه ساختمان های اداری
3 . تهویه مطبوع مدارس و دانشگاه ها (کلاس های درس ، کتابخانه ها ، سلف ، سالن های کنفرانس ، راه روها و …)
آشنایی بیشتر با سیستم سرمایشی و گرمایشی مدارس و دانشگاه ها در این مقاله ⇐ تهویه مدارس و دانشگاه ها
4 . تهویه مطبوع بیمارستان و درمانگاه (کنترل مقدار هوای ورودی به بخش های مختلف، تنظیم کیفیت هوا، تنظیم دقیق رطوبت هوای ورودی به میزان دلخواه، توانایی کارکرد 24 ساعته در 7 روز هفته)
آشنایی بیشتر با نیازهای اساسی سیستم تهویه بیمارستان ها در این مقاله ⇐ تهویه بیمارستان و درمانگاه
5 . کاربرد در مراکز نگهداری افراد مانند خانه سالمندان (انجام طراحی و تنظیمات همانند بیمارستان)
آشنایی بیشتر با ویژگی های سیستم تهویه سرمایشی و گرمایشی مراکز نگهداری در این مقاله ⇐ تهویه مراکز نگهداری افراد مانند خانه سالمندان
6 . سوپر مارکت ها و مراکز خرید کوچک و بزرگ (انجام عملیات خنک کاری ویژه بخش های حساس، تامین بیشتر هوا در محوطه جلویی)
مطالعه بیشتر درباره نیازهای سرمایشی و گرمایشی فروشگاه ها در این مقاله ⇐ تهویه سوپر مارکت ها و مراکز خرید کوچک و بزرگ
7 . هتل ها (طراحی های جداگانه تهویه مطبوع اتاق ها ، آشپزخانه ، استخر و عدم اشغال فضای اتاق ها)
آشنایی با نحوه طراحی سیستم تهویه هتل ها در این مقاله ⇐ تهویه هتل ها
8 . شرکت ها و کارخانجات تولیدی (سالن ها و سوله های تولید و …)
آشنایی با نیازهای اساسی سیستم سرمایش و گرمایش کارخانه ها در این مقاله ⇐ تهویه شرکت ها و کارخانجات تولیدی
9 . سالن های ورزشی (در صورت اتصال آن به هواساز)
آشنایی با تهویه سالن ها و سوله های ورزشی در این مقاله ⇐ تهویه سالن های ورزشی
10 . کاربرد در ساختمان های تجاری
مطالعه بیشتر در خصوص طراحی سیستم تهویه ساختمان های تجاری در این مقاله ⇐ تهویه ساختمان های تجاری
11 . رستوران ها
آشنایی با سیستم تهویه رستوران ها در این مقاله ⇐ تهویه رستوران ها
12 . آشپزخانه های صنعتی
آشنایی با طراحی تهویه آشپزخانه های صنعتی و ویژگی های آنها در این مقاله ⇐ تهویه آشپزخانه های صنعتی
13 . سالن سینما و تئاتر
آشنایی با نیازهای اساسی تهویه سالن های سینما و تئاتر در این مقاله ⇐ تهویه سالن سینما و تئاتر
14 . کتابخانه ها
آشنایی با تهویه کتابخانه ها و نیازهای آن در این مقاله ⇐ تهویه کتابخانه ها
15 . خوابگاه ها (با متصل نمودن یونیت بیرونی به دستگاه هواساز)
آشنایی با سیستم تهویه خوابگاه ها و طراحی آن در این مقاله ⇐ تهویه خوابگاه ها
و …
تهویه مطبوع ماخ از جمله تامین کنندگان و فروشندگان اصلی دستگاه های GHP به طور مستقیم از برترین شرکت های تولید کننده آن در سطح جهان مانند LG ، Panasonic و Toyota و تحت ضمانت شرکت سازنده آن است. محصولات ما به علت حذف واسطه ها و فروش مستقیم از شرکت، با پایین ترین قیمت در پروژه های مختلف عرضه می شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر و استعلام قیمت دستگاه های GHP و نیز انواع دیگر سیستم های تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی و انتخاب مناسب ترین سیستم برای ساختمان خود با مهندسان ما تماس بگیرید.
مهندس احمدی (تهویه مطبوع ماخ) : 09127675117 – 09194427470
مهندس خورانی (تهویه مطبوع ماخ) : 09191639363
مطالعه ویژگی های هر یک از محصولات ما :
آشنایی با تکنولوژی ها و قیمت GHP شرکت ال جی در این صفحه ⇐ LG
آشنایی با دستگاه GHP شرکت پاناسونیک و اجزا آن در این صفحه ⇐ Panasonic
آشنایی با GHP شرکت تویوتا و ویژگی های آن در این صفحه ⇐ AISIN Toyota
با توجه به اینکه سیستم تهویه GHP کالایی وارداتی بوده و با شدیدتر شدن تحریم ها امکان واردات آسان این سیستم از بین رفته ، قیمت تمام شده آن در صورت موجود بودن نیز بالا بوده (به خاطر مجهز بودن به موتورهای احتراق داخلی پیشرفته به عنوان موتور محرک که قیمت بالایی دارند) و مقرون به صرفه نیست.
سیستم تهویه GHP با مصرف گاز شهری باعث ایجاد برودت می شود و مصرف برق آن بسیار اندک است. خب اینکه ما بتوانیم در تابستان به جای مصرف برق از انرژی گاز برای ایجاد سرما استفاده کنیم بسیار عالی است. ولی باید این را هم در نظر بگیریم که در عرض چند سال در ایران این دستگاه می تواند هزینه اولیه را برگرداند. قیمت اولیه این دستگاه با تحریم ها بسیار بالا رفته و همچنین سرویس آن نیز در صورت نیاز بسیار بالاست و باعث افزایش هزینه های جاری می شود.
16 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
با سلام و احترام ، آیا امکان داره جدول مقایسه ای هزینه ها طی یک دوره 10 ساله ارایه بشه ، به نظر بنده موتور احتراق داخلی درون سوز در سال های پنجم به بعد هزینه نگهداری بالایی داره .
سلام و درود بر شما. این نمودار مربوط به هزینه های اولیه و جاری که به صورت 5 ساله ارائه شده تنها منبع در دسترس ما بود که استفاده کردیم و برای دوره 10 ساله نموداری از سوی شرکت های سازنده دستگاه GHP ارائه نشده. ولی طبق کاتالوگ شرکت AISIN Toyota ژاپن با توجه به اینکه موتور احتراقی این سیستم در دورهای بین 600 تا حداکثر 3000 rpm (دور بر دقیقه) کار میکنه و همچنین توان هر موتور از 25 اسب بخار بیشتر تجاوز نمیکنه، ذاتا این موتورها بسیار کم استهلاک هستند و مخصوص سیستم های تهویه طراحی شده اند. طبق کاتالوگ AISIN Toyota بازبینی روغن موتور ، تعویض فیلتر هوا ، تعویض تسمه های کمپرسور و نیز شمع ها هر 10000 ساعت کارکرد دستگاه یا هر 5 سال یک بار باید انجام بشه و روغن موتور هم بعد از 30000 ساعت کارکرد دستگاه نیاز به تعویض داره.
با سلام و عرض ادب خدمت شما عزیزان ازانجاییکه کلیه ی اطلاع ارائه شده توسط آن شرکت محترم بسیار آموزنده و مفید بود بدینوسیله از کلیه مسئولین و کارکنان آن شرکت محترم تشکر و قدردانی می نمایم موفق وموید باشیدsali
سپاسگزاریم. نظر لطف و بزرگواری شماست
با سلام در سیستم GHP جهت آب گرم بهداشتی چه تمهیداتی شده ؟
در GHP برای تامین آبگرم بهداشتی از آبگرمکن یا بویلر (دیگ آبگرم) استفاده می شود.
سلام خوبی مهندس ببخش مزاحم شدم مهندس
دوره GHPبرگزار می کنید یا نه؟؟؟؟
سلام و درود بر شما. خیر قربان دوره GHP نداریم.
سلام و عرض ادب ،از دستگاه GHPدر سولههای صنعتی (زیربنای ۱۵۰۰ متر مربع)هم میتوان استفاده کرد
بر آورد هزینه آن حدود چه قزمتی هست
سپاسگزارم کیان ارثی
سلام و درود بر شما. بله میشه استفاده کرد ولی با توجه به شرایط تحریم (دستگاه های GHP وارداتی هستن) و همچنین وجود سیستم های مناسب تر و به صرفه تر برای سوله ها و سالن ها (از جمله سیستم چیلر و هواساز یا دستگاه روفتاپ پکیج یا دستگاه ایرواشر و زنت) معمولا از این سیستم ها استفاده می شود که برای کسب راهنمایی ها و توضیحات بیشتر با مهندسان ما تماس بگیرید
برای یک سالن ٢٠٠متری چقدر هزینه داره
زیر زمین. آرایشگاه زنانه
سلام بر شما. این دستگاه برای متراژ 200 متر اصلا مناسب نیست. مینیمم متراژ باید 400 متر مربع باشه
سلام
مطالبتون واقعا مفید و آموزنده است.
اگر برای خانه های مسکونی یا متراژ ۱۵۰ تا ۲۰۰ متر از GHP استفاده شود، واقعا متضرر میشویم؟؟؟
و اینکه آیا شرکتهای داخلی تا کنون قادر به تولید اینگونه سیستمها شده اند یا خیر؟؟
درود بر شما. کمترین ظرفیت دستگاه GHP حداقل 400 متر مربع را پوشش می دهد و برای این متراژی که فرمودید نمی توان استفاده کرد و مناسب ترین سیستم برای این متراژ ، سیستم مینی چیلر ، پکیج و فن کویل ها است.
و اینکه در مورد میلی چیلر گازسوز میشه توضیحاتی ارائه بدین.
منظور از مینی چیلر گازسوز این است که چیلر مورد نظر یا بر اساس سیکل چیلر جذبی کار می کند (که چیلرهای جذبی برای تناژهای کمتر از 200 تن تبرید اصلا صرفه اقتصادی ندارند) و یا منظور همین GHP است که توضیح دادیم. در تناژهای پایین فقط باید از سیستم های برقی (و نه گازسوز) استفاده کنید.