تهویه مطبوع سوپر مارکت ها

طراحی سیستم تهویه مطبوع برای سوپر مارکت ها

برای طراحی سیستم سرمایش ، گرمایش و تهویه مطبوع سوپر مارکت ها بایستی که نیازها به خوبی بررسی شده و متناسب با آن ، دستگاهی انتخاب گردد که پاسخگوی همه نیازها به شکل مطلوب و با حداقل هزینه باشد.

نیازهای اساسی در سیستم تاسیسات و تهویه سوپر مارکت ها و هایپر مارکت ها عبارتند از :

1 . قابلیت کنترل دمای قسمت های مختلف به صورت جداگانه و مستقل از سایر قسمت ها

2 . قابلیت کنترل دقیق رطوبت هوا

3 . وارد نمودن هوای تازه به درون سالن ها از بیرون ساختمان و به صورت کنترل شده

4 . فیلتراسیون هوا متناسب با نیاز

5 . به گردش درآوردن صحیح هوا و خارج کردن هوای مصرف شده از طریق کانال

6 . سرمایش موضعی برخی از قفسه های نگهداری مواد غذایی با درجه حرارت خاص و قابل کنترل به صورت مجزا

7 . گرم نمودن محوطه ورودی ساختمان به طور خاص

در سوپر مارکت ها ، سیستم تهویه مطبوع یا تاسیسات سرمایشی و گرمایشی به دو منظور استفاده می شود :

1 . تامین شرایط آسایش افراد

2 . تامین شرایط مناسب برای کارکرد یخچال های گوناگون

در سیستم تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی سوپر مارکت ها باید ملاحظات زیر را در نظر گرفت :

1 . در محاسبه بار خالص تهویه مطبوع ، اثر سرمایشی یخچال ها را نیز باید در نظر گرفت. این موضوع باعث کاهش بار و تغییر نسبت حرارت محسوس به نهان شده که تاثیر عمده ای بر انتخاب تجهیزات دارد.

2 . برای جبران حرارت جذب شده توسط تجهیزات برودتی بدون درب ، لازم است سیستم خاصی برای توزیع و گردش هوا در نظر گرفته شود.

3 . ضروری است درجه حرارت و رطوبت فضا به صورت مجزا کنترل گردد.

4 . باید همواره مقداری هوای تازه به داخل سوپر مارکت ها و هایپر مارکت ها تغذیه کرد.

5 . اغلب به دلیل باز و بسته شدن درب یخچال ها ، حتی در زمانی که درجه حرارت بیشتر از 21 درجه سانتی گراد است نیز کارکنان نیاز به گرمایش دارند. سیستم های گرمایش و تهویه مطبوع باید اثرات یخچال های بدون درب را جبران کنند.

6 . یخچال ها نه تنها موجب سرد نگه داشتن مواد می شوند بلکه لایه هوای سرد روی آنها موجب جذب حرارت از محیط اطراف نیز خواهد شد. حدود 80 تا 90 درصد حرارتی که توسط یک یخچال ایستاده جذب می شود ، از طریق درب های باز آن از اتاق گرفته می شود. بنابرین یخچال های باز شبیه یک کولر بزرگ عمل می کنند که حرارت را از محیط اطراف جذب و از طریق کندانسور به محیط بیرون ساختمان انتقال می دهند. مقدار این اثر سرمایشی ممکن است بیشتر از بار سرمایش محاسبه شده باشد. این اثر سرمایشی به طور دائم و در تمام طول روز و شب و در تابستان و زمستان وجود دارد.

7 . در قسمت قفسه بندی عرضه مواد منجمد باید رطوبت نسبی برابر یا کمتر از 55 درصد باشد. افزایش مقدار رطوبت نسبی موجب انجماد عمیق آب بر سطح کویل ها ، یخ زدن قفسه هایی که درجه حرارت آنها کم است ، تقطیر رطوبت بر روی تجهیزات و نهایتا افزایش مصرف انرژی توسط تجهیزات برودتی خواهد شد. برای کاهش رطوبت در فصل گرم سال ، می توان ابتدا هوا را خیلی سرد کرد تا رطوبت موجود در هوا تقطیر شود و سپس با دوباره گرم کردن ، آن را به درجه حرارت آسایش رساند. برای دوباره گرم کردن هوا می توان از حرارت دفع شده از کندانسور نیز استفاده کرد. با استفاده از چیلر متصل به فن کویل ها یا هواساز ، رطوبت را می توان به 50 تا 55 درصد رساند.

تهویه مطبوع سوپر مارکت ها

معرفی 4 دستگاه برای سرمایش ، گرمایش و تهویه سوپر مارکت ها :

1 . عدم استفاده از داکت اسپلیت

به این دلیل استفاده از داکت اسپلیت به عنوان سیستم تهویه مطبوع سوپر مارکت توصیه نمی شود که این دستگاه دارای یک یونیت خارج از ساختمان و یک یونیت جاسازی شده در سقف کاذب است که با کانال کشی هوا را در قسمت های مختلف سالن فروش توزیع می کند و نمی توان دمای هر قسمت را جداگانه تنظیم نمود و کل قسمت ها هم دما خواهند بود. در ضمن داکت اسپلیت قابلیت تنظیم دقیق رطوبت را ندارد و گرمایش آن نسبت به سرمایش ضعیف تر بوده و به سیستم مکمل گرمایشی (کویل آبگرم و دیگ موتورخانه) در آن نیاز است. همچنین نمی توان برای برخی از قفسه ها ، سرمایش موضعی و با درجه حرارت و کنترل اختصاصی در نظر گرفت.

2 . استفاده از دستگاه چیلر (یا مینی چیلر) ، موتورخانه آبگرم ، هواساز و فن کویل

اگر سالن های سوپر مارکت یا مرکز خرید متراژ بالایی داشته باشند ، جهت سرمایش از یک چیلر نصب شده در بیرون از ساختمان و یا یک مینی چیلر برای متراژهای کمتر استفاده می شود. چیلر یا مینی چیلر ، آب را سرد کرده و با پمپ و از طریق لوله کشی ، آب سرد را به فن کویل های سقفی موجود در بخش های مختلف سوپر مارکت ارسال می کند. فن موجود در فن کویل ها نیز هوا را با سرعت مناسب از اطراف لوله های آب سرد عبور داده و دمای هوا را تا میزان مورد نیاز کاربر کاهش می دهد. برای گرمایش در متراژهای بالا از یک بویلر موتورخانه ای و در متراژهای کمتر از یک یا چند پکیج دیواری گازسوز جهت گرم کردن آب استفاده می شود که آبگرم به لوله های فن کویل های سقفی ارسال و این بار عمل گرمایش هوا انجام می شود.

سیستم سرمایشی گرمایشی چیلر ، بویلر ، هواساز و فن کویل ها

در این سیستم هر فن کویل را می توان از نظر دمایی به طور جداگانه کنترل نمود. برای سرمایش موضعی نیز لوله آب سرد انشعابی از چیلر یا مینی چیلر را به قسمت مورد نظر کشیده و توسط دستگاهی سرمایشی می توان دمای قسمت مورد نظر را به طور خاص و اختصاصی کنترل کرد. برای تامین هوای تازه از بیرون به درون ساختمان و نیز تنظیم دقیق رطوبت هوا می توان از یک دستگاه هواساز مرکزی مجهز به تجهیزات رطوبت زن و رطوبت زدا استفاده کرد. نکته اینکه اگر از چیلر تراکمی آب خنک (آبی) استفاده شود به یک برج خنک کننده نیز در مدار نیاز خواهد بود ولی اگر از چیلر تراکمی هوا خنک (هوایی) استفاده شود ، دیگر به برج خنک کننده نیازی نخواهد بود.

مطالعه بیشتر درباره دستگاه هواساز و خصوصیات آن ⇐ دستگاه هواساز

مطالعه بیشتر درباره ساختار فن کویل ها ⇐ فن کویل چیست ؟

مطالعه بیشتر در مورد چیلرهای تراکمی هوا خنک ⇐ چیلر هوایی

چیلر ، هواساز و فن کویل

3 . استفاده از دستگاه GHP یا VRF

دستگاه های GHP و VRF سرمایش و گرمایش هر نوع ساختمانی از جمله سوپر مارکت ها ، هایپر مارکت ها یا مراکز خرید را در یک دستگاه واحد فراهم می کنند. فن کویل های سقفی با لوله کشی مبرد (گاز فریون) به یونیت خارج از ساختمان دستگاه GHP یا VRF متصل شده و مبرد جاری در فن کویل ها هم عمل سرمایش و هم گرمایش را انجام می دهند. برای تامین هوای تازه و کنترل رطوبت به شکل دقیق نیز این دستگاه را می توان به هواساز مجهز به تجهیزات رطوبت زدا و رطوبت زن متصل کرد. این سیستم و سیستم چیلر و بویلر که توضیح داده شد ، هر دو می توانند تمامی نیازهای اساسی دمایی ، رطوبتی و … یک ساختمان را تامین کنند. منبع اصلی انرژی دستگاه GHP گاز شهری است که ویژگی های آن در متن سیستم تهویه مطبوع مرکزی گازسوز GHP و منبع اصلی انرژی دستگاه VRF جریان برق است که ویژگی های آن در متن سیستم تهویه الکتریکی VRF توضیح داده شده است.

طرح و نوع سیستم در تهویه مطبوع سوپر مارکت ها

4 . دستگاه زنت

نام دیگر دستگاه زنت ، کولر صنعتی است. در واقع این دستگاه سرمایشی مشابه کولر آبی ولی در سایزی بزرگتر دارد و برای گرمایش هم ، درون دستگاه یک کویل از جنس مس با پره های آلومینیومی در نظر گرفته می شود که وقتی آب گرم به کویل پمپاژ شود و فن دستگاه شروع به کار کند ، دستگاه در حالت گرمایشی کار می کند. این دستگاه ساختاری ساده دارد و نیز مصرف برق آن کمتر از دیگر دستگاه ها است که اطلاعات بیشتر درباره این دستگاه در متن زیر داده شده است.

مطالعه بیشتر ⇐ زنت چیست ؟

در سیستم گرمایش سوپر مارکت ها ، محوطه ورود به ساختمان مشکل ترین بخش برای گرم کردن است. روش های گرم کردن ورودی عبارتند از :

1 . استفاده از پرده هوای فشرده

2 . استفاده از حرارت دفع شده

3 . استفاده از گرمکن های تشعشعی از نوع الکتریکی یا گازسوز

انواع دستگاه های سرمایشی و گرمایشی سوپر مارکت ها ، مراکز خرید ، ساختمان های مسکونی ، تجاری ، تفریحی ، اداری ، صنعتی و … از جمله انواع چیلر ، هواساز ، مینی چیلر و … در محل کارخانه شرکت ما،  مطابق با استانداردهای روز و متناسب با نیازهای هر مشتری طراحی و تولید شده و به طور مستقیم از کارخانه و با قیمت مناسب به فروش می رسد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع سیستم های تهویه مطبوع گرمایشی و سرمایشی ، انتخاب مناسب ترین سیستم برای ساختمان خود و استعلام قیمت آنها با مهندسان ما تماس بگیرید.

مهندس احمدی (تهویه مطبوع ماخ) : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی (تهویه مطبوع ماخ) : 09191639363

مطالعه بیشتر ⇓

تهویه مطبوع فروشگاه های بزرگ

تهویه مطبوع فروشگاه های کوچک

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 0 میانگین: 0]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

1 + 19 =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت