تهویه مطبوع فروشگاه های بزرگ

مشخصه های سیستم تهویه در فروشگاه های بزرگ

فروشگاه های بزرگ از نظر اندازه ، نوع و موقعیت بسیار متنوع هستند و بنابرین برای هر کدام از آنها باید سیستم تهویه مطبوع گرمایشی و سرمایشی مختص به خودش را طراحی کرد.

مشخصه های اصلی در طراحی تاسیسات و سیستم های تهویه مطبوع در فروشگاه ها عبارتند اند از :

1 . سیستم کنترل باید بگونه ای طراحی شود که بتواند در هنگام تغییر تعداد افراد حاضر در فروشگاه به صورت هوشمند مقدار هوای در گردش و دمای آن را تغییر دهد.

2 . سیستم توزیع هوا به صورت منطقه ای باشد تا بتوان قسمت های مختلف فروشگاه را به صورت مجزا و مستقل از یکدیگر تهویه نمود.

3 . در فصول معتدل از هوای تازه بیرون برای سرمایش استفاده شود تا در مصرف انرژی صرفه جویی شود.

4 . به جز در کاربری هایی که مقدار رطوبت باید دقیقا کنترل شود ، یک سیستم مناسب باید بتواند رطوبت نسبی را در کمتر یا برابر با 50 درصد ثابت نگه دارد.

تهویه مطبوع فروشگاه های بزرگ

محاسبه بار و ملاحظات طراحی در سیستم تهویه مطبوع فروشگاه های بزرگ

1 . چون حضور افراد درون فروشگاه ها (به جز کارکنان) به صورت کوتاه مدت و زودگذر است ، شرایط داخل فروشگاه در تابستان 25 درجه سانتی گراد و رطوبت 50 درصد و در زمستان 21 درجه سانتی گراد در نظر گرفته می شود. در تهویه مطبوع فروشگاه های بزرگ به ندرت ضرورت پیدا می کند که رطوبت زنی (افزودن رطوبت به هوا) انجام شود.

2 . حداقل مقدار هوای تازه مورد نیاز طبق استانداردهای ASHRAE می تواند بوها را خارج و اتمسفر داخل فروشگاه را تازه نماید.

3 . قبل از محاسبه بار تهویه مطبوع فروشگاه های بزرگ و طراحی تاسیسات آن باید اطلاعات دقیقی را در مورد معماری ، نوع کاربری و تجهیزات موجود در هر قسمت به دست آورد. برخی از فروشگاه های بزرگ ممکن است دارای رستوران ، بوفه و سالن اجتماعات باشند. وقتی مقدار بار تهویه مطبوع این مکان ها در مقایسه با بار کل فروشگاه کم باشد ، می توان بار آنها را از طریق سیستم تهویه آن طبقه یا ناحیه و به صورت مجزا تامین کرد که معمولا از یک دستگاه هواساز مجزا برای تنظیم دما و تهویه هوای این قسمت ها استفاده می شود.

4 . در تمام ساختمان ها باید جهت قرارگیری ، نحوه وزش باد ، نوع مصالح بکار رفته و چگونگی استقرار طبقات را بررسی کرد. این عوامل نه تنها بر مقدار بارهای تهویه مطبوع موثر هستند بلکه بر آسایش منطقه ها و موقعیت کانال ها نیز تاثیر دارند. همچنین باید موقعیت ورودی ها ، دیوارهایی که شیشه خور آنها زیاد است ، فضاهایی که در زیر بام هستند ، تراکم افراد و موقعیت پیش بینی شده برای قسمت های مختلف را در این بررسی ها در نظر گرفت. چون احتمال دارد در آینده قسمت های مختلف جا به جا شوند ، در طراحی کانال ها باید انعطاف پذیری لازم را پیش بینی کرد. معمولا ضرورت دارد برای ورودی درب ها (به خصوص در مناطق سردسیر) از سیستم های جداگانه استفاده شود. برای جلوگیری از نفوذ هوای خارج به داخل فروشگاه های بزرگ پیشنهاد می شود در محل درهای ورودی از سیستم پرده هوای فشرده استفاده شود.

5 . ضرورت استفاده از سیستم های کنترل خودکار بستگی به نوع تجهیزات تهویه مطبوع و منطقه بندی ساختمان دارد و سیستم های تهویه سرمایشی گرمایشی باید به گونه ای کنترل شوند که هوا با شرایط مناسب به درون هر منطقه وارد شود. برای به حداقل رساندن هزینه ها باید دهانه های مکش هوای تازه به طور خودکار کنترل شوند. برای پاسخگویی به تعداد افراد حاضر و در نتیجه تغییر بار سرمایشی یا گرمایشی مورد نیاز ، باید از کنترل های تمام خودکار یا نیمه خودکار مناسب استفاده شود.

انتخاب سیستم تهویه گرمایشی و سرمایشی مناسب برای فروشگاه های بزرگ و زنجیره ای

1 . سیستم هواساز ، چیلر ، بویلر (موتورخانه مرکزی)

سیستم های تهویه مطبوع فروشگاه های بزرگ را می توان از نوع دستگاه های مرکزی انتخاب کرد. در فروشگاه های بزرگی که مساحت آنها زیاد است اغلب از دستگاه های هواساز استفاده می شود. این دستگاه ها دارای کویل های سرمایش با آب سرد ، کویل های گرمایش با آب گرم ، فن و فیلتر هستند. به دلیل تغییرات بار و افراد حاضر در هر قسمت و تفاوت ساعات کار و نوع کاربری باید سیستم های هواساز را از نوع چند منطقه ای انتخاب کرد که به آن سیستم هواساز چند منطقه ای گفته می شود.

آب در دستگاهی به نام چیلر تراکمی تا دمای نزدیک صفر سرد شده و به کویل (لوله های) سرمایشی هواساز پمپاژ می شود. همچنین برای گرمایش ، آب در دستگاهی به نام بویلر در موتورخانه گرم شده و با پمپ به کویل گرمایشی هواساز منتقل می شود. فن با چرخش خود ، ضمن وارد کردن هوای تازه به سالن ها ، دما و رطوبت آن را نیز تنظیم و با فیلترهایی آن را فیلتر می کند. علاوه بر هواساز می توان تعدادی فن کویل نیز در نقاط مختلف سالن جهت سرمایش و گرمایش موضعی استفاده کرد. این سیستم ، سیستمی جامع بوده که پاسخگوی تمامی نیازهای فروشگاه مورد نظر خواهد بود.

مطالعه بیشتر درباره ساختار و ویژگی های چیلرهای تراکمی ⇐ چیلر تراکمی

مطالعه بیشتر درباره اجزا و طرز کار هواسازهای چند منطقه ای ⇐ هواساز چند منطقه ای

هواساز متصل به بویلر و چیلر

2 . سیستم هواساز و VRF

علاوه بر سیستم قبلی ، سیستم های دیگری مانند دستگاه های گرمایشی و سرمایشی VRF و GHP نیز وجود دارند که کار چیلر و بویلر را در یک دستگاه انجام می دهد و با این تفاوت که به جای سرد یا گرم کردن آب ، مبرد (گاز فریون) را مستقیما به کویل های سرمایی و گرمایی هواسازها و فن کویل ها ارسال می کند. تشریح این سیستم و بیان نمودن مزایای آن خود مبحثی گسترده بوده که برای شناخت ساختار آن و مقایسه این سیستم با سیستم قبلی پیشنهاد می کنیم که مقاله زیر را مطالعه بفرمایید.

مطالعه بیشتر درباره خصوصیات و مزایای GHP ها ⇐ سیستم تهویه مطبوع مرکزی گازسوز GHP

3 . دستگاه های ارزان قیمت زنت یا ایرواشر

همچنین در صورت کمبود بودجه اولیه می توان از دستگاه های ارزان قیمت تری مانند دستگاه ایرواشر یا زنت نیز برای تهویه ، سرمایش و گرمایش فروشگاه ها استفاده نمود که ویژگی ها ، مزایا و معایب این نوع از دستگاه ها در متن زیر به طور کامل توضیح داده شده است.

مطالعه بیشتر درباره دستگاه ارزان قیمت و کاربردی ایرواشر در این صفحه ⇐ ایرواشر

همانطور که در شکل زیر مشاهده می کنید سیستم گرمایش این دستگاه ها (هم دستگاه زنت و هم ایرواشر) دقیقا مشابه هواساز عمل می کند.

دستگاه زنت در حالت گرمایشی

ولی برای سرمایش دیگر از کویل آب سرد استفاده نمی شود و طبیعتا دیگر به چیلر (دستگاهی که مسئول سرد نمودن آب است) نیز نیازی نیست. بنابرین برای سرمایش باید از مکانیزمی دیگر بهره برد که از مکانیزم خنک کاری هوا با پاشش آب (که از کولرهای آبی الگو برداری شده است) استفاده می شود. برای درک بهتر این موضوع به شکل زیر با دقت نگاه کنید. هر گاه بتوان در برابر جریان هوا یک پد خیس شده با آب قرار داد یا به طور مستقیم آب را در هوا به صورت پودری تزریق کرد ، هوا می تواند گرمای خود را به آب داده و خنک شود. علت کاهش قیمت این سیستم نسبت به سیستم های قبلی این است که برای سرمایش دیگر به GHP یا چیلر و … نیازی نیست و با قطعات و مکانیزمی ساده و ارزان قیمت می توان سیستم خنک کاری را فراهم نمود ولی همانطور که می دانید استفاده از کولرهای آبی با محدودیت هایی همراه است که در این دستگاه نیز چنین محدودیت هایی وجود دارد.

زنت سرمایشی گرمایشی

تهویه مطبوع ماخ طراح و سازنده انواع دستگاه های سرمایش و گرمایش مرکزی برای کاربردهای گوناگون است. کلیه محصولات ما متناسب با نیازهای هر ساختمان به طور خاص طراحی و تولید شده و به صورت مستقیم از کارخانه و با قیمت مناسب به فروش می رسد. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع دستگاه های تهویه گرمایشی و سرمایشی ، طراحی و انتخاب سیستم تهویه مطبوع مناسب برای فروشگاه های بزرگ و کوچک و نیز استعلام قیمت دستگاه ها با مهندسان ما تماس بگیرید.

مهندس احمدی (تهویه مطبوع ماخ) : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی (تهویه مطبوع ماخ) : 09191639363

چیلر ، هواساز و فن کویل

شاید تا به حال بارها و بارها کلماتی مثل چیلر آب خنک یا هوا خنک به گوشتان خورده باشد و علت آن هم این است که این دو نوع از چیلرها در بیش از 90 درصد مواقع برای سیستم سرمایشی ساختمان های بزرگ انتخاب می شوند که برای آشنایی بیشتر با چیلرهای آب خنک و مزایای آنها این مقاله ⇐ چیلر تراکمی آب خنک و برای شناخت ساختار و ویژگی های چیلرهای هوا خنک این مقاله ⇐ چیلر تراکمی هوایی را مطالعه بفرمایید.

مطالعه بیشتر ⇓

تهویه مطبوع سوپر مارکت ها

تهویه مطبوع فروشگاه های کوچک

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 0 میانگین: 0]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

نه − یک =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت