چیلر تراکمی چگونه کار می کند؟

چیلر تراکمی چیست و چگونه کار می کند؟ مزایا و مصرف انرژی آن

در این صفحه سعی می کنیم به شکلی همه جانبه و با تمام جزئیات به پرسش چیلر تراکمی چیست و چگونه کار می کند پاسخ دهیم و مزایا ، کاربردها ، ویژگی ها ، انواع ، میزان مصرف انرژی و قیمت آن را بررسی کنیم. اصول کار چیلر تراکمی بر پایه سرد کردن آب و پمپاژ آن به واحدهای داخل ساختمان یا ماشین آلات صنعتی است تا بدین وسیله عمل سرمایش هوا در ساختمان (توسط فن کویل یا هواساز و …) و یا عمل جذب حرارت اضافی سیالات و ماشین آلات صنعتی (معمولا توسط یک قطعه واسطه مثل مبدل) صورت بگیرد. چیلر تراکمی ، آب را در یک مبدل حرارتی به نام اواپراتور تا دمای زیر صفر یا بالاتر از صفر درجه سانتی گراد (با توجه به نیاز) سرد می کند. اگر بخواهیم یک تعریف ساده و جامع از این دستگاه و وظیفه آن بگوییم این است که این دستگاه یک دستگاه سرد کننده آب است. حال این آب سرد را می توان به فن کویل های داخل ساختمان فرستاد تا فن کویل ها ، هوا را خنک کنند یا می توان آن را در فرآیندی صنعتی به گردش درآورد تا حرارت مازاد فرآیند را به خود جذب کند.

اکنون که تا حدود زیادی به سوال چیلر تراکمی چیست پاسخ دادیم، می خواهیم بدانیم چگونه کار می کند ، انواع آن کدام است و در ادامه این متن مزایا ، ویژگی ها ، کاربرد ، قیمت و میزان مصرف انرژی آن را بررسی می کنیم.

بررسی کاربرد آن

1 . نمونه کاربرد چیلر تراکمی برای تهویه هوای یک ساختمان : 

(در این مثال کاربرد چیلر تراکمی برای سرمایش یک ساختمان مسکونی به همراه موتورخانه و فن کویل ها نشان داده شده است که در نهایت آب سرد شده توسط دستگاه چیلر تراکمی با پمپ هایی به فن کویل ها پمپاژ می شود)

موتورخانه فن کویل

2 . نمونه کاربرد دستگاه چیلر تراکمی در صنعت :

(در این مثال یک مایع داغ از یک سمت وارد مبدل حرارتی شل اند تیوبی می شود تا توسط آب سرد چیلر تراکمی خنک گردد. در مثالی دیگر به کاربرد آن در صنایع تزریق پلاستیک می توان اشاره کرد که قالب ها و ماشین آلات تزریق توسط آب سرد چیلر تراکمی خنک کاری می شوند. معمولا دستگاه چیلر تراکمی صنعتی تا دماهای پایین تری نسبت به کاربری های تهویه مطبوع، آب را سرد می کند)

چیلر صنعتی و مبدل حرارتی

انواع چیلر تراکمی و مزایا و میزان مصرف انرژی آن

چیلرهای تراکمی به دو دسته عمده چیلر تراکمی آب خنک و چیلر تراکمی هوا خنک تقسیم می شوند که معمولا نوع هوا خنک آن در محیطی باز مانند پشت بام یا حیاط و نوع آب خنک در موتورخانه نصب می شود. علت نامگذاری چیلرهای تراکمی به انواع آب خنک و هوا خنک این است که گاز مبرد (برای مثال گاز R22) که در سیکل کاری این دستگاه دائما جریان دارد باید به نحوی حرارت خود را به هوای اتمسفر بدهد تا بتواند از حالت گازی شکل به حالت مایع تغییر فاز دهد. در ادامه هدف ما این است که ضمن معرفی انواع آن، میزان مصرف انرژی ، ویژگی ها ، قیمت و نیز مزایا و معایب آنها را با هم مقایسه کنیم.

1 . انواع آن از نظر نوع کندانسور

1 . 1 . در نوع آب خنک (مطابق شکل زیر) مبرد وارد یک مبدل حرارتی به نام کندانسور پوسته و لوله یا همان شل اند تیوب (Shell and Tube) می گردد. در کندانسور شل اند تیوب از یک سمت مبرد و از سمت دیگر آب وارد می شود و این آب است که حرارت اضافی مبرد را می گیرد و سپس آب گرم شده با پمپ به برج خنک کننده پمپاژ می شود تا در برج بتواند در اثر تبادل حرارت با هوای اتمسفر ، خنک شده و مجددا به کندانسور شل اند تیوب برگردد. همانطور که مشاهده می کنید آب سرد شده در چیلر تراکمی به یک مصرف کننده ارسال می گردد تا در آنجا عمل سرمایش انجام شود.

مطالعه بیشتر درباره نوع آب خنک ⇐ چیلر آب خنک

برج خنک کننده چیلر

نکته اینکه مطابق شکل بالا دو مدار آب مجزا از هم داریم که یکی از آنها مربوط به خنک کاری کندانسور می شود و یکی هم مدار آب سردی است که برای مصرف کننده ارسال می شود. مصرف انرژی چیلر تراکمی آب خنک شامل برق و آب است. انرژی مصرفی کمپرسورها و پمپ ها و نیز فن برج خنک کننده برق بوده و همچنین حجمی از آب نیز در برج خنک کننده تبخیر می شود که انرژی مصرفی کل دستگاه شامل آب هم می گردد و باید آب تازه وارد سیستم شود تا آب تبخیر شده در برج جبران شود. دقت شود که آب موجود در مداری که به سمت مصرف کننده می رود (آب سرد) در مداری بسته گردش کرده و تبخیر نمی گردد.

1 . 2 . در نوع هوا خنک (مطابق شکل زیر) تعدادی فن در بالای دستگاه قرار می گیرد که این فن ها وظیفه دارند تا حرارت اضافی مبرد جاری در لوله های کندانسور را بگیرند و بنابرین نوع آب خنک به علت تبخیر آب در برج خنک کننده ، مصرف آب دارد ولی نوع هوا خنک هیچ گونه مصرف آب ندارد. همانطور که مشاهده می کنید در اینجا هم آب سرد شده در اواپراتور با پمپ به یک مصرف کننده جهت سرمایش ارسال می شود. نکته اینکه مطابق شکل زیر در این نوع فقط یک مدار آب داریم (آب سردی که به سوی مصرف کننده پمپاژ می شود) و چون در مداری کاملا بسته گردش می کند، بنابرین مصرف آب نداریم و مصرف انرژی آن فقط شامل برق می شود. بنابرین از جمله مزایا و ویژگی های چیلر تراکمی با کندانسور هوا خنک این است که اصلا مصرف آب ندارد.

مطالعه بیشتر درباره چیلرهای تراکمی هوا خنک در این متن ⇐ چیلر هوایی

سیستم سرمایشی چیلر

2 . از نظر تناژ تبرید

چیلرهای تراکمی در ظرفیت های 2 تا 1000 تن تبرید (برابر با 7 تا 3500 کیلو وات) به صورت یکپارچه و در تناژهای بیشتر به صورت ترکیبی (چند تکه) طراحی و ساخته می شوند که به انواع کوچک آن (معمولا از ظرفیت 2 تا 20 تن تبرید) مینی چیلر تراکمی گفته می شود.

3 . انواع چیلر تراکمی از نظر نوع کمپرسور

مهمترین قسمت دستگاه چیلر تراکمی ، کمپرسور آن است. کمپرسورها در انواع گوناگونی موجود هستند که از جمله مهمترین آنها عبارتند از اسکرو ، اسکرال ، سانتریفیوژ و پیستونی یا همان رفت و برگشتی و به چیلرهایی که از این نوع کمپرسورها استفاده کنند به ترتیب چیلر تراکمی اسکرو ، اسکرال ، سانتریفیوژ و رفت و برگشتی گفته می شود. در متن های زیر می توانید خصوصیات هر یک را به صورت تخصصی تر مطالعه کنید و آنها را با یکدیگر مقایسه نمایید.

مطالعه تخصصی تر ⇓

چیلر اسکرو

چیلر اسکرال

چیلر سانتریفیوژ

چیلر رفت و برگشتی 

اجزای اصلی چیلر تراکمی چیست و چگونه در کنار هم کار می کنند؟

اجزای اصلی چیلر تراکمی از کمپرسور ، کندانسور ، شیر انبساط ، اواپراتور ، مبرد ، لوله کشی مبرد و تجهیزات کنترلی تشکیل می شود که در شکل زیر به صورت شماتیک آن را مشاهده می کنید.

سیکل تبرید چیلر تراکمی چگونه کار می کند؟

مطابق شکل زیر ابتدا مبرد به صورت گازی شکل وارد کمپرسور شده و در آن متراکم می شود و درجه حرارت آن به شدت بالا می رود. سپس مبرد فشرده شده و داغ وارد کندانسور می شود. کندانسور می تواند از نوع پوسته و لوله (شل اند تیوب) یا فن دار (هوا خنک) باشد که نوعی مبدل حرارتی است. در کندانسور ، مبرد باید یا به روش آب خنک و یا هوا خنک ، حرارت خود را از دست بدهد تا از حالت گازی به حالت مایع تبدیل گردد. به چیلرهایی که کندانسور آنها با استفاده از هوا، خنک می شود، چیلر تراکمی هوا خنک و به چیلرهایی که کندانسور آنها با استفاده از آب، خنک می شود، چیلر تراکمی آب خنک گفته می شود. (در نوع آب خنک ، آب خنک کاری باید به منبعی به نام کولینگ تاور (برج خنک کننده) ارسال و در آنجا حرارتی را که از مبرد می گیرد را دفع کند تا مجدد به دمای عادی محیط برگردد ولی در نوع هوا خنک با فن ، کندانسور خنک شده و به برج خنک کننده نیازی نیست)

در مرحله بعد که مبرد از حالت گازی شکل به حالت مایع در می آید، وارد شیر انبساط یا منبسط کننده می شود و به علت انبساط ، فشار آن کاهش پیدا کرده و تمایل زیادی به بخار شدن و تبدیل شدن مجدد به حالت گازی شکل پیدا می کند. بعد از شیر انبساط ، مبرد کم فشار وارد اواپراتور می شود. اواپراتور مبدل حرارتی است که در آن مبرد، حرارت آبی را که قرار است از طریق لوله کشی به فن کویل یا هواساز ارسال شود (یا سیال صنعتی که قرار است خنک شود) را گرفته و آن را سرد می کند. مبرد کم فشار با گرفتن حرارت آب و سرد کردن آن مجددا به حالت گازی شکل درآمده و به کمپرسور وارد شده و سیکل زیر دائما تکرار می گردد. در ادامه به مزایا و خصوصیات چیلر تراکمی خواهیم پرداخت و میزان مصرف انرژی و قیمت آن را بررسی خواهیم کرد.

سیکل تبرید چیلر تراکمی

مزایا و ویژگی های چیلرهای تراکمی :

1 . قابل ساخت در تناژهای برودتی مختلف از کمترین توان برودتی تا هزاران تن تبرید (بر خلاف چیلرهای جذبی که ساخت و استفاده از آنها فقط در تناژهای بالا به صرفه و با انواع تراکمی قابل رقابت است) و قابلیت کاربرد چیلر تراکمی از پروژه های مسکونی گرفته تا بزرگترین پروژه های تجاری و اداری (به عنوان تهویه) و از خنک کاری دستگاه های کوچک صنعتی گرفته تا خنک کاری بزرگترین سازه های صنعتی (به عنوان دستگاه سرمایش صنعتی)

2 . پایین تر بودن قیمت چیلر تراکمی در مقایسه با انواع جذبی و سایر دستگاه های سرمایشی (دستگاه های بر پایه سیکل تبرید تراکمی)

3 . نصب ساده و کم هزینه این دستگاه در مقایسه با سایر دستگاه های مدرن برودتی (از جمله مزایا و برتری های مهم این سیستم، کم هزینه بودن اجرای آن است)

4 . توانایی کار با راندمان بالا در هر نوع از شرایط آب و هوایی (به شرط انتخاب و طراحی دستگاه مطابق با شرایط آب و هوایی محل نصب)

5 . قابلیت ساخت هم به صورت واحدی (در تناژهای کم و به ازای هر واحد یک دستگاه مجزا) و هم به صورت مرکزی (سرمایش همه قسمت ها با یک دستگاه مرکزی)

6 . امکان ساخت به صورت سرمایشی گرمایشی (به صرفه نبودن راه اندازی حالت گرمایشی در اغلب پروژه ها به خاطر امکان استفاده از گاز ارزان قیمت و فراوان برای گرمایش در ایران که برای مدیریت مصرف انرژی بهتر است که برای سیستم گرمایش از پکیج زمینی یا دیگ آبگرم موتورخانه استفاده شود و آبگرم به فن کویل ها متصل گردد)

7 . امکان کنترل دقیق ، خودکار و همه جانبه سیستم سرمایشی به لطف وجود کنترلرهای هوشمند و کاهش مصرف انرژی سیستم

8 . امکان ایجاد دماهای بسیار پایین تا ده ها درجه زیر صفر برای کاربرد در برخی از پروژه های صنعتی

9 . امکان نصب دستگاه چیلر تراکمی در فاصله دور نسبت به مصرف کننده نهایی به خاطر وجود لوله کشی های ساده آب بین چیلر تراکمی و مصرف کننده نهایی و عدم استفاده از لوله کشی مسی بین آنها (این در حالی است که در سیستم های سرمایشی که بین دستگاه و مصرف کننده از لوله کشی های مسی برای انتقال مبرد استفاده می شود ، نمی توان دستگاه را نسبت به مصرف کننده در فاصله دوری قرار داد. چونکه سیستم دچار افت راندمان شده و مصرف انرژی آن افزایش می یابد)

10 . نگهداری و سرویس دوره ای کم هزینه و آسان (مخصوصا اگر چیلر تراکمی از نوع هوا خنک باشد)

11 . امکان به حداقل رساندن میزان مصرف انرژی دستگاه با به کار بردن انواع تکنولوژی ها و سیستم های هوشمند (برای مثال با بکار گیری کمپرسورهای ظرفیت متغیر اسکرو و یا ترکیب نمودن چند کمپرسور اسکرال کم مصرف با هم)

12 . امکان تطبیق دادن مقدار توان برودتی دستگاه دقیقا به اندازه نیاز مصرف کننده. از آنجایی که چیلر تراکمی یا هر نوع دیگر آن ، یک دستگاه تولید کننده آب سرد است ، آب سرد پس از انتقال به لوله ورودی مصرف کننده (مصرف کننده می تواند فن کویل های متعدد داخل ساختمان باشد یا یک مبدل حرارتی در فرآیندی صنعتی و …) به هر میزان که مصرف کننده نیاز داشته باشد ، وارد مدار آن شده تا عمل سرمایش انجام شود و کاربر نهایی می تواند به سادگی و با استفاده از یک کنترل تنظیم کننده دما ، مقدار سرمایش مورد نیاز خود را بدون اینکه بر سایر مصرف کننده ها اثری داشته باشد ، تغییر دهد و این از بزرگترین مزایا و محاسن چیلر تراکمی محسوب می شود.

13 . پر کاربردترین دستگاه برودتی (سرمایشی) در سطح ایران و جهان به خاطر داشتن مزایا و برتری های فراوان نسبت به هر نوع دستگاه برودتی دیگر

نمونه هایی از انواع چیلرهای تراکمی طراحی شده در شرکت ما :

چیلر تراکمی

نصب و راه اندازی دستگاه شامل چه مواردی می شود؟

1 . طراحی و اجرای زیرسازی های مناسب (فوندانسیون) بتنی و فولادی (مخصوصا کاربرد چیلر تراکمی در تناژهای بالا) در محدوده مورد نظر

2 . طراحی و اجرای مدار لوله های آب و عایق کاری آنها

3 . تعبیه منبع انبساط و پمپ آب (پمپ باید با ظرفیت مناسب و با انجام محاسبات مهندسی انتخاب گردد)

4 . تامین برق 3 فاز با ولتاژ و آمپر مورد نیاز (اگر چیلر تراکمی با کندانسور هوا خنک باشد فقط برق سه فاز کافی است ولی اگر با کندانسور آب خنک باشد علاوه بر برق باید آب نیز تامین شود زیرا مصرف انرژی آن هم شامل برق و هم آب است)

5 . شارژ گاز مبرد و آب و محلول ضد یخ پس از مستقر شدن دستگاه چیلر تراکمی بر روی فوندانسیون و تست مجدد دستگاه

6 . زیرسازی های لازم برای برج خنک کننده (اگر چیلر تراکمی از نوع آب خنک باشد) و نیز اجرای لوله کشی، تعبیه پمپ آب و تامین برق آن (این مورد فقط برای نوع آب خنک لازم است ولی در نوع هوا خنک نیاز نیست و از مهمترین برتری ها و مزایا چیلر تراکمی نوع هوا خنک محسوب می گردد)

7 . اتصال لوله های رفت آب سرد و برگشت به فن کویل ها و هواسازها (اگر کاربری و کاربرد چیلر تراکمی برای تهویه باشد) یا اتصال لوله ها به مدار تجهیزات صنعتی جهت سرمایش فرآیند صنعتی مورد نظر

تولید چیلر

قیمت چیلرهای تراکمی

قیمت چیلر تراکمی وابسته به تجهیزاتی است که بر روی آن مونتاژ شده و معمولا بر اساس تناژ برودتی آن تعیین می شود. از جمله مهمترین قطعات و تجهیزات موثر بر قیمت عبارتند از :

1 . مقدار لوله های مسی به کار رفته در ساختار آن (با توجه به نوع هوا خنک یا آب خنک بودن کندانسور ، این مورد برجسته تر می شود)

2 . نوع و برند کمپرسور و سایر قطعات سیکل تبرید تراکمی و نیز قطعات الکتریکی آن

3 . تک مدار یا چند مدار بودن دستگاه (منظور از چند مدار بودن این است که مثلا اگر 2 کمپرسور در دستگاه داشته باشیم ، به جای اتصال هر دو کمپرسور به یک خط سرمایشی ، می توان هر یک کمپرسور را به یک خط انتقال مبرد وصل کرد تا هر خط به طور مستقل عمل سرمایش آب را انجام دهد و در واقع 2 مدار سرد کننده در یک دستگاه داشت که این نحوه تبدیل ساده یک دستگاه به 2 تکه مجزا از هم یکی از مهمترین مزایا و محاسن چیلر تراکمی به حساب می آید. چونکه دیگر لزومی ندارد که دستگاه در تمامی زمان ها با 2 کمپرسور کار کند و در تایم هایی که به کمتر از نصف ظرفیت کل، سرمایش نیاز باشد، یکی از آنها به صورت هوشمند خاموش شده و دستگاه فقط با یک کمپرسور به روند خود ادامه می دهد و عاملی مهم برای کاهش مصرف انرژی چیلر تراکمی می شود)

4 . نوع و برند کنترلر دستگاه (انتخاب و نصب کنترلر PLC مناسب با توجه به نوع کاربری و تناژ دستگاه انجام شده و تاثیر بسزایی در عملکرد و بهینه سازی مصرف انرژی آن دارد)

قیمت چیلر تراکمی آب خنک بیشتر است یا هوا خنک؟

برای پاسخ به این سوال باید این مسئله را بررسی کنیم که آیا منظورمان فقط قیمت خود دستگاه (در ظرفیت های برابر) است یا کل هزینه ای که قرار است برای راه اندازی این سیستم سرمایشی شود. اگر منظورمان خود دستگاه باشد، قیمت نوع آب خنک چیزی در حدود 5 تا 20 درصد کمتر از قیمت نوع هوا خنک است ولی هزینه راه اندازی سیستم که فقط شامل خود دستگاه نیست.

برای نوع آب خنک باید هزینه های زیر را هم در نظر گرفت. (در حالی که هیچ یک از این هزینه ها برای نوع هوا خنک نیاز نیست)

1 . خرید کولینگ تاور (برج خنک کن)

2 . هزینه فوندانسیون محل نصب کولینگ تاور

3 . هزینه خطوط لوله بین کولینگ تاور و چیلر تراکمی

4 . خرید پمپ آب مخصوص برای پمپاژ آب به کولینگ تاور

5 . خرید و نصب دستگاه کاهنده املاح آب برای جلوگیری از رسوب این املاح در سطح قطعات کولینگ تاور و جلوگیری از افت راندمان

6 . در نظر گرفتن صرفه جویی ناشی از کاهش مساحت مفید موتورخانه در نوع هوا خنک (چون نوع آب خنک در موتورخانه مستقر می شود، متراژ قابل توجهی از موتورخانه را اشغال می کند که اگر نوع هوا خنک باشد بر روی بام نصب شده و از این نظر مساحت با ارزشی مثل موتورخانه کمتر شده و می توان مثلا به پارکینگ اختصاص داد)

در نتیجه هزینه نهایی راه اندازی این دو سیستم بسیار نزدیک به هم می شود. البته باید توجه کرد که فقط قیمت عامل اصلی در انتخاب سیستم نیست و کاربرد چیلر تراکمی در پروژه ای خاص باید از سایر لحاظ (از جمله خصوصیات آب و هوایی) نیز بررسی شود. 

سختی گیر و برج خنک کننده و پمپ چیلر تراکمی آب خنک

میزان مصرف انرژی دستگاه چیلر تراکمی

بر اساس اعلام ASHRAE و مطابق نمودار زیر با افزایش ضریب عملکرد (COP) یک دستگاه چیلر تراکمی آب خنک، میزان مصرف انرژی آن (شامل مجموع برق مصرفی کمپرسورها، فن ها، پمپ ها، برج خنک کننده و …) برای ایجاد هر تن برودت، کاهش می یابد. برای مثال دستگاهی که ضریب عملکرد برابر 7 دارد، به ازای ایجاد هر تن برودت، 0.5 کیلووات انرژی الکتریکی مصرف می کند و یا چیلر تراکمی که COP برابر 4.4 دارد، به ازای هر تن برودت، 0.8 کیلووات برق مصرف می کند.

مصرف انرژی چیلر تراکمی

میزان مصرف انرژی چیلر تراکمی به نوع (دسته بندی) آن وابسته است. در واقع انرژی مصرفی دسته هوا خنک تنها شامل الکتریسیته می شود ولی انرژی مصرفی دسته آب خنک علاوه بر الکتریسیته شامل مصرف آب هم می شود. نکته اینکه هر دو این دسته ها یک ماموریت واحد بر عهده دارند و آن هم خنک کاری آب است ولی همانطور که گفتیم میزان مصرف انرژی چیلر تراکمی هوا خنک برای انجام این کار تنها به برق محدود می شود ولی مصرف انرژی نوع آب خنک هم شامل برق می شود و هم آب. ما در یک مقاله جامع به مقایسه مصرف انرژی چیلر تراکمی و جذبی پرداخته ایم و به طور کامل و جزء به جزء تمام محاسبات مربوط به آنها را ارائه داده ایم که می توانید این مقاله را در لینک زیر مطالعه بفرمایید. در این مقاله یک چیلر تراکمی با تناژ تبرید 150 تن را با یک چیلر جذبی 150 تن تبرید مقایسه نموده ایم. مصرف انرژی آنها که شامل برق، آب و گاز می شود با جزئیات کامل (مصرف برق کمپرسورها، فن ها، پمپ ها، مصرف آب برج های خنک کننده ، مصرف گاز چیلرهای جذبی و حتی هزینه نگهداری آنها) محاسبه شده است. 

مطالعه بیشتر ⇐ مقایسه چیلرهای تراکمی و جذبی از نظر مصرف انرژی

طراحی ، تولید و فروش انواع چیلر تراکمی

شرکت ماخ طراح و تولید کننده انواع دستگاه های حرارتی و برودتی از جمله انواع چیلر و مینی چیلر تراکمی هوا خنک و آب خنک ، انواع دستگاه هواساز و … در ظرفیت ها و طرح های گوناگون است. کلیه محصولات به صورت سفارشی برای هر مشتری (مطابق با نیازهای مشتری) در محل کارخانه شرکت ما طراحی و تولید شده و مستقیما از کارخانه و با قیمت مناسب به فروش می رسد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و تخصصی تر در مورد نحوه کار چیلرهای تراکمی ، شناخت ویژگی های هر یک ، انتخاب مناسب ترین دستگاه برای پروژه خود و نیز استعلام قیمت آنها با مهندسان ما تماس بگیرید.

مهندس احمدی : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی : 09191639363

نمونه هایی از چیلرهای تراکمی در حال ساخت در محل کارخانه شرکت ما :

چیلر اسکرال

برای آشنایی بیشتر با کاربرد ها و نیز مزایا و معایب چیلرهای تراکمی نسبت به نوع جذبی می توانید این متن ⇐ مقایسه چیلرهای جذبی و تراکمی را مطالعه کنید.

مطالعه بیشتر ⇓

هواساز

سیستم چیلر و بویلر

آیا میزان مصرف برق چیلر تراکمی نسبت به بقیه دستگاه ها بیشتر است؟

چیلر تراکمی نیز مثل بقیه دستگاه های سرمایشی (مثل VRF یا اسپلیت و داکت اسپلیت) دارای کمپرسور و تعدادی فن است که با انرژی الکتریسیته کار می کنند. بنابرین نمی توان گفت که کدام یک برق کمتری مصرف می کند و همه چیز بستگی به این دارد که دستگاه به چه شکل طراحی می شود و چه تجهیزات و تکنولوژی هایی در جهت کاهش مصرف انرژی در دستگاه تعبیه می شود.

چه زمانی از نوع آب خنک استفاده کنیم ، چه زمانی هوا خنک؟

معمولا چند عامل مد نظر قرار داده می شود. اگر آب و هوای محل نصب دستگاه ، مرطوب باشد ، تنها گزینه هوا خنک مناسب خواهد بود. اگر در تامین آب با مشکل مواجه باشیم ، باز هم تنها از نوع هوا خنک باید استفاده کنیم و اگر محیط بهداشتی باشد (مثلا فضای بیمارستان) باز هم فقط نوع هوا خنک مناسب خواهد بود. چونکه نوع هوا خنک به برج خنک کننده که منبع ایجاد آلودگی است ، نیاز ندارد.

طراحی چیلر تراکمی به صورت چند مداره چه مزیتی دارد؟

بزرگترین مزیتی که ایجاد می کند این است که عملکرد دستگاه به صورت پله ای می شود. یعنی وقتی به جای یک مدار لوله کشی بین کمپرسورها و سایر اجزا ، از 2 یا 4 مدار لوله کشی (به ازای هر کمپرسور یک مدار) استفاده کنیم ، دیگر نیاز نیست که چیلر تراکمی در تمامی ساعات با حداکثر توان کار کند بلکه اگر مثلا به 25 درصد توان برودتی نیاز باشد ، فقط یکی از 4 کمپرسور کار کرده و به همان میزان برق مصرف می شود.

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 27 میانگین: 3.9]
اشتراک گذاری :

4 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

پانزده − هشت =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت