5 تفاوت اصلی چیلر و مینی چیلر و مقایسه آنها
در این متن عمل مقایسه چیلر و مینی چیلر را در 5 مورد مختلف نسبت به یکدیگر انجام داده و تفاوت ها و مزایا و معایب آنها نسبت به هم را بررسی می کنیم.
پیش از مطالعه ادامه متن، حتما ویدیو زیر را مشاهده بفرمایید که خیلی خلاصه، تفاوت های اصلی این دو را بررسی کرده ایم.
1 . مقایسه چیلر و مینی چیلر از نظر تناژ تبرید
اولین مقایسه چیلر و مینی چیلر همانطور که از نام آنها پیداست، از نظر تناژ تبرید یا همان توان خنک کاری آنها است. معمولا مینی چیلر برای ظرفیت های تا حداکثر 10 تن تبرید استفاده می شود و تناژ تبرید چیلر معمولا از 10 تن تبرید به بعد شروع می شود. هر چند مینی چیلرها تا تناژهای بالاتر از 10 نیز قابلیت طراحی و ساخت دارند و شرکت ما طراحی و ساخت مینی چیلرهای با ظرفیت های بسیار بالاتر را نیز انجام می دهد. بنابرین می توان گفت که بزرگترین تفاوت چیلر و مینی چیلر در ظرفیت خنک کاری است که معمولا در ساختمان های مسکونی، تجاری، اداری، صنعتی، اقامتی و … با متراژ کم تا متوسط از مینی چیلر و در متراژها و ساختمان های بزرگ از چیلر جهت سرمایش و نیز در صنایع سبک تا نیمه سنگین برای خنک کاری تجهیزات از مینی چیلر و در صنایع سنگین از چیلر استفاده می شود.
مینی چیلرهای 12 تن تبرید در حال ساخت در محل کارخانه شرکت ما :
چیلر تراکمی هوا خنک 280 تن تبریدی در حال ساخت در محل کارخانه شرکت ما :
2 . تفاوت چیلر و مینی چیلر از نظر نوع کمپرسور
دومین تفاوت چیلر و مینی چیلر در نوع کمپرسور آنها است. معمولا در مینی چیلرها به خاطر تناژ کم از کمپرسورهای نوع اسکرال که در تناژهای کم، راندمان بسیار بالا و نیز طول عمر زیاد دارند، استفاده می شود. ما در محصولات مینی چیلر خود از کمپرسورهای اسکرال شرکت های معروف جهان مانند کوپلند و دانفوس بهره می بریم. معمولا در چیلرها از کمپرسورهای پیستونی ، اسکرال ، اسکرو و سانتریفیوژ استفاده می شود که به علت متفاوت بودن عواملی مانند نوع کاربری، گستره کاری، تناژ و … بهترین نوع آن و متناسب با نیاز هر پروژه ای انتخاب می گردد که ما در چیلرهای خود از کمپرسورهای بیتزر، هنبل ، کوپلند و دانفوس بهره می بریم.
3 . مقایسه چیلر و مینی چیلر از نظر قطعات
قطعات به کار رفته در چیلر و مینی چیلر بسیار شبیه یکدیگر هستند و با این تفاوت که پمپ آب سرد چیلر و منبع انبساط به صورت جداگانه از چیلر نصب می شوند ولی در مینی چیلر، پمپ آب و منبع انبساط، درون خود مینی چیلر جاسازی و نصب می شوند و به صورت یک پک کامل ساخته می شوند.
4 . تفاوت چیلر و مینی چیلر از نظر نوع کندانسور
مینی چیلرها اکثرا دارای کندانسور هوا خنک هستند (کندانسور مبدل حرارتی است که در مدار، بعد از کمپرسور قرار گرفته و وظیفه آن خنک کردن مبرد با گرفتن حرارت از آن و تغییر فاز دادن مبرد از حالت گازی به حالت مایع است) و توسط فن خنک می شوند ولی کندانسور چیلرها هم می تواند هوا خنک باشد و توسط فن خنک شود و هم از نوع آب خنک باشد و توسط آب برج خنک کننده ، خنک کاری شود. بنابرین مینی چیلر و چیلر تراکمی هوا خنک (چیلر هوایی) به برج خنک کننده نیازی ندارند و مصرف آب در آنها وجود ندارد ولی چیلر تراکمی آب خنک (چیلر آبی) به برج خنک کننده و آب نیاز دارد.
مطالعه بیشتر ⇐ چیلر آبی
مطالعه بیشتر ⇐ چیلر هوایی
5 . مقایسه چیلر و مینی چیلر از نظر اتصال به هواساز و فن کویل
پنجمین مقایسه چیلر و مینی چیلر را از نظر طریقه اتصال آنها به یونیت های داخل ساختمان انجام می دهیم. (اگر به عنوان سیستم سرمایشی ساختمان استفاده شود.)
در کل به دو روش می توان هوای سرد یا گرم را در یک ساختمان توزیع نمود. در روش اول یک دستگاه هواساز به صورت مرکزی نصب شده و با کانال کشی به اتاق ها، سالن ها و واحدهای مختلف یک ساختمان متصل می شود و در روش دوم در هر اتاق، سالن یا قسمت از ساختمان یک فن کویل نصب می گردد. آب سرد شده توسط چیلر یا مینی چیلر (و یا آب گرم شده توسط پکیج یا بویلر) با پمپ به لوله های متعدد هواساز یا فن کویل ها ارسال شده و در آنجا به گردش در می آید تا فن با دمیدن هوا از اطراف لوله ها، هوای سرد را در ساختمان توزیع کند که مهندسان ما با توجه به شرایط و نیازهای هر ساختمانی، مناسب ترین روش را انتخاب می کنند.
مطالعه بیشتر درباره هواساز در این متن ⇐ دستگاه هواساز
مطالعه بیشتر درباره انواع فن کویل ها در این متن ⇐ فن کویل
همانطور که گفته شد آب سرد (یا گرم) توسط پمپ به این یونیت ها ارسال می شود ولی یک نوع اتصال دیگر به نام اتصال DX نیز وجود دارد که در آن دیگر آب در مدار وجود نداشته و مبرد با لوله کشی مستقیما به هواساز یا فن کویل ها متصل می گردد و با هوای دمیده شدن توسط فن، تبادل حرارت انجام می دهد که در برخی موارد می توان از این نوع اتصال نیز استفاده نمود. وقتی که چیلر و هواساز به این روش به یکدیگر متصل شوند، به آن دستگاه پکیج یونیت گفته می شود.
مطالعه بیشتر درباره دستگاه پکیج یونیت در این متن ⇐ پکیج یونیت
گروه ماخ طراح و تولید کننده انواع دستگاه های سرمایشی و گرمایشی از جمله مینی چیلر و چیلر در تناژها و مدل های گوناگون، مطابق با نیازهای هر مشتری و مطابق با استانداردهای روز است. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع دستگاه های سرمایشی و گرمایشی، انتخاب مناسب ترین دستگاه برای پروژه خود و نیز استعلام قیمت آنها با مهندسان ما تماس بگیرید.
مهندس احمدی : 09127675117 – 09194427470
مهندس خورانی : 09191639363
مطالعه بیشتر ⇓
بله دقیقا. یکی از مهمترین موارد برای مقایسه چیلر و مینی چیلر همین مورد قیمت تمام شده است که برای مثال در یک پروژه مسکونی 8 واحدی اگر از 8 مینی چیلر (به ازای هر واحد یک دستگاه) به جای یک چیلر بزرگ مرکزی استفاده کنیم ، قیمت تمام شده آنها حدودا 15 تا 30 درصد بیشتر خواهد شد.
بله به فضای بیشتری نیاز خواهیم داشت. یک چیلر بزرگ مرکزی ارتفاع بسیار بیشتری از مینی چیلرها داشته و مساحت کمتری را اشغال می کند.
وقتی تعداد زیادی مینی چیلر داشته باشیم ، تعداد زیادی هم کمپرسور خواهیم داشت که هر کدام موقع استارت ، آمپر زیادی مصرف می کنند که این عامل یکی از عوامل مهم در افزایش مصرف برق است. در یک چیلر مرکزی می توان از یک یا دو کمپرسور اسکرو استفاده کرد که قابلیت کنترل ظرفیت دارند و وقتی مصرف کننده ها به سرمایش بیشتری نیاز داشته باشند ، به همان میزان کمپرسور زیر بار می رود.
یکی از مزایای مینی چیلرها این است که هر واحد به یک دستگاه متصل بوده و طبیعتا مصرف برق آن مشخص و جداگانه محاسبه می شود. در یک چیلر مرکزی که به چند واحد متصل است هم می توان برق مصرفی هر واحد را جداگانه محاسبه کرد که برای این کار در مرحله اجرا می توان برای هر واحد یک فلومتر (برای اندازه گیری جریان آب سرد) و یک ترموستات در ورودی آب و یکی هم در خروجی قرار داد و هزینه ها را محاسبه کرد.