تهویه مطبوع دانشگاه ها و مدارس عالی

سیستم تهویه مطبوع ساختمان های دانشگاه ها و مدارس عالی

با توجه به اینکه در دانشگاه ها ، ساختمان های مختلفی با شرایط ویژه وجود دارد ، انتخاب سیستم تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی مناسب باید مطابق با نیاز هر بخش طراحی و انتخاب گردد که ما در ادامه به معرفی مهمترین نیازهای هر بخش و سپس معرفی سیستم های مناسب خواهیم پرداخت.

تهویه مطبوع دانشگاه ها و مدارس عالی

مهمترین بخش ها عبارتند از : 

1 . انبارها ، کارگاه ها و سالن های ورزشی

این ساختمان ها معمولا فقط دارای سیستم گرمایش و هوادهی هستند ولی در برخی موارد (با توجه به نوع مواد موجود در آنها) ممکن است نیازمند کنترل رطوبت و درجه حرارت نیز باشند.

2 . دانشکده ها ، کلاس ها ، غذا خوری و سالن اجتماعات

این ساختمان ها شامل غذا خوری ، آشپزخانه ، سالن اجتماعات و سالن بازی هستند. استفاده از سیستم هایی چون سیستم سرمایش حجم متغیر (VAV) همراه با گرمایش در قسمت های پیرامونی در اینگونه ساختمان ها می تواند مناسب باشد. به دلیل وجود تعداد زیاد افراد و سیستم تخلیه هوا ، باید سیستم تامین هوای جایگزین در نظر گرفته شود.

3 . آزمایشگاه ها

در این آزمایشگاه ها ممکن است تجهیزات تحقیقاتی ، ماشین آلات ، لیزر ، قسمت های دارای محیط کنترل شده و دفاتر اداری وجود داشته باشد. سیستم های تهویه مطبوع و کنترل های آنها باید بتوانند نیازهای متفاوت این فضاها را که ممکن است در تمام ساعات شبانه روز و در طول سال در حال کار باشند را تامین کنند. در آزمایشگاه ها می توان از سیستم های حجم متغیر استفاده کرد ولی سیستم کنترل آن باید قادر باشد مقدار هوای تازه مورد نظر را تامین کند. با بازیافت حرارت از هوای در حال تخلیه و گرم کردن هوای تازه می توان صرفه جویی قابل توجهی در مصرف انرژی انجام داد.

سیستم های مناسب برای سرمایش ، گرمایش و تهویه ساختمان ها ، آزمایشگاه ها و کارگاه های دانشگاهی

1 . سیستم جامع موتورخانه مرکزی

موتورخانه مرکزی در برگیرنده دستگاه های بوجود آورنده آب گرم و آب سرد و نیز پمپ ها ، شیرها و لوله کشی های توزیع کننده آب سرد و گرم به ساختمان ها و بخش های مختلف یک دانشگاه است. موتورخانه یک دانشگاه تقریبا مشابه موتورخانه های برج های مسکونی یا تاسیسات بیمارستان و … است.

موتورخانه برج

برای ایجاد آب سرد از دستگاه چیلر تراکمی آب خنک یا چیلر تراکمی هوا خنک استفاده می شود که اگر از چیلر تراکمی آب خنک (چیلر آبی) استفاده شود به دستگاه دیگری تحت عنوان برج خنک کننده نیز نیاز است. برای ایجاد آب گرم از دستگاه دیگ آب گرم مجهز به مشعل گازسوز (بویلر) استفاده می شود. حال آب سرد و گرم با لوله های مرکزی عایق کاری شده به ساختمان ها و سوله های مختلف دانشگاه ارسال شده و در واحدهای مصرف کننده ای مانند فن کویل ها ، هواسازها ، رادیاتورها و … به گردش در می آیند تا با افزایش یا کاهش دمای لوله ها و صفحات موجود در این واحدهای مصرف کننده ، منجر به افزایش یا کاهش دمای هوای عبوری از سطح این لوله ها و صفحات شوند. سیستم جامع موتورخانه مرکزی متداول ترین سیستم برای برآوردن تمامی نیازهای سرمایی ، گرمایی ، رطوبتی و تصفیه هوا است.

در تصویر زیر به طور خلاصه و قابل فهم تمام تاسیسات مهم تهویه هوا به روش موتورخانه مرکزی نمایش داده شده است که در آن هواسازها و فن کویل ها که با توجه به نیاز هر قسمت از دانشگاه به صورت جداگانه یا ترکیبی مورد استفاده قرار می گیرند با خطوط اصلی انتقال آب سرد و گرم به چیلرها و بویلرهای موتورخانه متصل می شوند. با توجه به نظر طراح هر جا که نیاز باشد یک یا تعدادی هواساز نصب می شود (برای مثال سالن همایش یا سلف دانشگاه) و هواساز می تواند هوا را ضمن تصفیه از نظر دمایی و رطوبتی به دقت تنظیم کند و با کانال به داخل سالن مورد نظر بفرستد و هر جا که نیاز باشد به شکل محلی هوا سرد یا گرم شود (برای مثال در اتاق های اداری یا کلاس ها) طراح تصمیم می گیرد که از تعدادی فن کویل برای آن بهره ببرد.

سیستم سرمایشی گرمایشی چیلر ، بویلر ، هواساز و فن کویل ها

مطالعه بیشتر درباره چیلرهای تراکمی آب خنک ⇐ چیلر آبی

مطالعه بیشتر ⇐ هواساز چیست و چگونه کار می کند ؟

چیلر ، هواساز و فن کویل

2 . سیستم جامع VRF

سیستم VRF از تعدادی یونیت خارجی که در بیرون از ساختمان (در حیاط یا روی بام) نصب و با لوله کشی گاز فریون (مبرد) به هواسازها و فن کویل های موجود در ساختمان های مختلف اداری ، کارگاهی ، آموزشی ، ورزشی و … متصل می شود تشکیل شده است. نوع به صرفه دستگاه های VRF دستگاه GHP است که سوخت آن گاز طبیعی (گاز شهری) است. GHP به همراه هواساز و فن کویل ها نیز همانند سیستم جامع موتورخانه مرکزی پاسخگوی تمامی نیازهای سرمایی ، گرمایی ، رطوبتی و تصفیه هوا است. همانطور که مشاهده می کنید در این سیستم نیز هواسازها و فن کویل ها مصرف کنندگان نهایی هستند و عمل تهویه هوا را در بخش های مختلف یک دانشگاه یا دانشکده انجام می دهند و فقط اختلاف این سیستم با موتورخانه در اینجاست که یونیت هایی تحت عنوان VRF (که با برق کار می کند) یا GHP (که با گاز شهری کار می کند) وجود دارند که مبرد را مستقیما به کویل هواسازها و فن کویل ها ارسال کرده و مبرد عمل سرمایش یا گرمایش هوا را بر عهده دارد.

مطالعه بیشتر درباره ساختار و مزایای این سیستم در این مقاله ⇐ GHP

VRF ، GHP ، هواساز و فن کویل

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع سیستم های تهویه سرمایشی و گرمایشی ، طراحی و انتخاب مناسب ترین سیستم برای تهویه مطبوع ساختمان های دانشگاهی و مدارس عالی و نیز استعلام قیمت دستگاه ها با مهندسان ما تماس بگیرید.

مهندس احمدی (تهویه مطبوع ماخ) : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی (تهویه مطبوع ماخ) : 09191639363

مطالعه بیشتر ⇓

تهویه مطبوع ساختمان اداری

تهویه مطبوع ساختمان های آموزشی

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 0 میانگین: 0]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

دو × 4 =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت