تهویه مطبوع ساختمان های اقامتی

سیستم تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی ساختمان های اقامتی

ساختمان های اقامتی شامل مواردی چون هتل ها ، خوابگاه ها ، خانه های آپارتمانی ، خانه های پرستاری و سایر ساختمان های مشابه می شود که می تواند دارای یک یا چند اتاق در هر طبقه از ساختمان بوده و زمان اقامت افراد در آنها کوتاه یا طولانی باشد. تهویه مطبوع ساختمان های اقامتی شامل مواردی چون کنترل درجه حرارت و رطوبت ، گردش مناسب و فیلتر نمودن هوا می شود. در این متن ابتدا نیازهای اساسی سیستم تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی ساختمان های اقامتی را بررسی می کنیم و سپس مناسب ترین دستگاه ها را برای برآوردن نیازها پیشنهاد می دهیم.

مشخصه های بار ، معیارها و مفاهیم طراحی در تهویه مطبوع ساختمان های اقامتی

1 . احتمال دارد در برخی اوقات درون اتاق ها و سالن ها کسی وجود نداشته باشد. باید سیستم تهویه مورد نظر انعطاف پذیر باشد و هر یک از واحدهای سرمایش ، گرمایش و تامین کننده هوای تازه بتواند به طور مستقل روشن و خاموش شود.

2 . تمرکز روشنایی و افراد کم است و افراد دارای فعالیت اندک هستند. حضور افراد موقت است و اکثرا در شب از اتاق خواب استفاده می کنند. گاهی اوقات در اتاق های نشیمن ، غذاخوری و پذیرایی تعداد افراد زیاد است و افراد دارای فعالیت فیزیکی نیز هستند.

3 . مقدار بارهای حاصل از تجهیزات و تولید بو در آشپزخانه زیاد است و لازم است هوای بیشتری تخلیه گردد و برای آشپزخانه سیستم تهویه مجزا در نظر گرفته شود.

4 . اتاق ها عموما در جداره بیرونی ساختمان قرار دارند و ساختمان می تواند از چند جهت در معرض هوای آزاد قرار داشته باشد.

5 . به دلیل وجود نوسان شدید و غیر همزمانی بار اتاق ها ، لازم است سیستم مورد نظر انعطاف پذیر باشد و شرایط آسایش را در تمام 24 ساعت شبانه روز تامین کند. تنها روش دائمی کنترل درجه حرارت در این ساختمان ها این است که هر اتاق دارای دستگاه تهویه مطبوع خاص خود باشد و بدون وابستگی به سایر اتاق ها بتواند اتاق را سرد یا گرم و هوای تازه مورد نیاز را فراهم کند.

6 . در آب و هوای مرطوب باید توجه خاصی در مورد کنترل رطوبت اضافه شده توسط هوای تازه صورت پذیرد.

بیشتر بخوانید: سیستم تهویه آسایشگاه سالمندان

انتخاب سیستم های مناسب و کارآمد از نظر مصرف انرژی و تامین نیازهای اساسی

1 . دستگاه های گرمایش و سرمایش مرکزی GHP و VRF

سیستم های مورد استفاده در اینگونه ساختمان ها باید از نظر مصرف انرژی کارآمد باشند. یکی از کارآمدترین سیستم ها معمولا پمپ های حرارتی VRF و GHP هستند. قیمت اولیه این دستگاه ها نسبت به دستگاه های دیگر بیشتر است ولی از نظر مصرف انرژی بهینه هستند و هزینه های جاری کمی دارند. این دستگاه ها به همراه فن کویل های موجود در بخش های مختلف ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند که می توان هر فن کویل را به طور مستقل روشن و خاموش نمود و دمای هوای خروجی از آن را به میزان دلخواه تنظیم کرد.

هم سیستم سرمایش و گرمایش VRF و هم سیستم GHP از یونیت های خارجی تشکیل می شوند که به فن کویل های داخل ساختمان (یونیت های داخلی) متصل می شوند و متناسب با بار حرارتی یا برودتی مورد نیاز ، انرژی مصرف می کنند. در این سیستم ها با به کاربردن یک یا چند فن کویل کانالی یا دستگاه هواساز کوچک می توان هوای تازه را به اندازه مورد نیاز به درون ساختمان تغذیه و رطوبت آن را نیز به دقت تنظیم نمود.

مطالعه بیشتر ⇐ سیستم GHP

مطالعه بیشتر ⇐ سیستم سرمایش و گرمایش VRF

سیستم سرمایش و گرمایش VRF

2 . دستگاه های دیگ آبگرم موتورخانه ای و چیلر

این دستگاه ها بر اساس گرم یا سرد نمودن آب و پمپاژ آن از موتورخانه به دستگاه های داخل ساختمان کار می کنند. چیلر با سرد کردن آب و دیگ آبگرم با گرم نمودن آب ، آب سرد و گرم مورد نیاز را فراهم و با پمپ هایی به دستگاه های هواساز (مستقر بر روی بام یا پایه های بلند) و فن کویل های مستقر در قسمت های مختلف ساختمان ارسال می کنند. آب در این دستگاه ها به گردش درآمده و با چرخش فن ، هوا ضمن به گردش در آمدن ، در اثر تماس با سطح لوله های این دستگاه ها ، سرد یا گرم می شود.

در این سیستم (سیستم چیلر ، دیگ آبگرم ، دستگاه هواساز و یونیت فن کویل ها) نیز امکان تنظیم دما و روشن و خاموش شدن هر فن کویل به طور جداگانه و مستقل وجود دارد و به علت استفاده از تکنولوژی هایی مانند موتور های سرعت متغیر (اینورتر) در چیلر و فن کویل ، متناسب با بار حرارتی و برودتی مورد نیاز ، دستگاه انرژی مصرف می کند. در این دستگاه ها نیز رطوبت هوا را در صورت نیاز می توان به دلخواه تنظیم و هوای تازه با اکسیژن کافی را از بیرون به درون ساختمان تغذیه کرد.

در ساختمان های با متراژ کمتر می توان به جای چیلر از دستگاه مینی چیلر و به جای دیگ آبگرم از پکیج گازسوز دیواری استفاده کرد.

در تصویر زیر یک نمونه از چیلر تراکمی ساخته شده در شرکت ما (گروه تهویه مطبوع ماخ) که به تعداد زیادی از فن کویل های داخل ساختمان متصل می شود ، نشان داده شده است.

مطالعه بیشتر ⇐ چیلر

مطالعه بیشتر ⇐ طرز کار هواساز

یونیت فن کویل ها

3 . دستگاه های بدون تنظیم رطوبت

دستگاه هایی به جز دو مورد ذکر شده نیز وجود دارند که برای تهویه مطبوع ، سرمایش و گرمایش ساختمان اقامتی مناسب هستند ولی مشکل آنها این است که نمی توانند در مناطق مرطوب ، رطوبت هوا را کاهش دهند و فقط برای استفاده در مناطق با هوای خشک یا نیمه خشک مناسب هستند. مهمترین این دستگاه ها ، ایرواشر و زنت هستند. اصول کاری دستگاه زنت و ایرواشر بسیار شبیه یکدیگر بوده که در متن دستگاه ایرواشر چیست می توانید ویژگی های مربوط به آن را مطالعه نمایید. قیمت اولیه فاکتور مهمی در انتخاب دستگاه مناسب برای تهویه مطبوع ساختمان های اقامتی محسوب می شود. این سیستم ها نسبت به دو سیستم قبلی که ذکر شد ، قیمت اولیه پایین تری دارند و مصرف انرژی در آنها نیز کمتر است.

زنت سرمایشی گرمایشی

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع دستگاه های تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی ، طراحی و انتخاب مناسب ترین سیستم تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی ساختمان های اقامتی ، هتل ، خوابگاه و نیز تمامی ساختمان های دیگر خود و نیز استعلام قیمت دستگاه ها با مهندسان ما تماس بگیرید.

مهندس احمدی (تهویه مطبوع ماخ) : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی (تهویه مطبوع ماخ) : 09191639363

مطالعه بیشتر ⇓

تهویه مطبوع هتل ها

تهویه مطبوع خوابگاه ها

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 1 میانگین: 5]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

2 × سه =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت