دستگاه تهویه ایرواشر

دستگاه ایرواشر چیست و توان خنک کاری آن چقدر است؟

در پاسخ به سوال دستگاه ایرواشر چیست می توان گفت که سیستم ایرواشر وسیله ای گرمایشی و سرمایشی (چهار فصلی) با توانایی فیلتر نمودن و پاکسازی هوا از آلودگی ها و نیز افزایش دهنده رطوبت هوا است که برای تهویه سوله ها و ساختمان ها کاربرد دارد. قطعات ایرواشر شامل فن و موتور الکتریکی متصل به آن ، کویل آبگرم متصل به بویلر موتورخانه یا پکیج گازسوز ، فیلترها ، بدنه و شاسی ، سیستم خنک کاری تبخیری (شامل افشانک های تزریق آب و پمپ) ، حسگرها ، کنترلر و … است. نحوه عملکرد ایرواشر نیز در ادامه شرح داده شده است. یکی از سوالاتی که همواره پیرامون این دستگاه وجود دارد این است که توان خنک کاری آن چقدر است؟ که در ادامه به طور مفصل راجع به این سیستم ، قیمت و مزایای آن صحبت خواهیم کرد.

قطعات مورد استفاده در سیستم ایرواشر تقریبا ارزان قیمت بوده و برای سرمایش نیازی به چیلر و تجهیزات آن مانند کمپرسور، کندانسور و … ندارد و در نتیجه قیمت تمام شده دستگاه و نیز مصرف برق آن (به علت نداشتن کمپرسور در حالت سرمایشی) نسبت به سایر سیستم های تهویه کمتر است و این از جمله مهمترین مزایا و برتری های این سیستم محسوب می شود. مهمترین قطعات ایرواشر ، پمپ و افشانک های تزریق کننده قطرات آب در مسیر هوا ، فیلترها و نوع فن مورد استفاده در آن است که ما در ایرواشرهای ساخت شرکت خود از فن های طرح نیکوترا ایتالیایی (با موتور الکتریکی آلمانی زیمنس) و یا ایرانی دمنده (با موتور الکتریکی موتوژن یا الکتروژن) و از انواع فیلترهای قابل شستشو و کیسه ای استفاده می کنیم.

در برخی از طرح ها فیلتر بین فن و افشانک های تزریق آب نصب می شود.

دستگاه تهویه ایرواشر

طرز کار سیستم ایرواشر در حالت گرمایش و مزایای آن

دستگاه تهویه ایرواشر دارای کویل های (لوله های مارپیچی) آبگرم یا بخار داغ است و با لوله کشی به موتورخانه (دستگاه دیگ آبگرم یا پکیج یا دیگ بخار یا همان بویلر) اتصال می یابد. در دستگاه ایرواشر سایز کوچک ممکن است که دستگاه به پکیج زمینی یا دیواری گازسوز با لوله کشی اتصال یابد. همزمان با جریان یافتن آبگرم در کویل ، فن هوا را از روی لوله های داغ کویل عبور داده و پس از افزایش دما ، هوای گرم را به درون ساختمان می فرستد. این دستگاه در حالت گرمایش بسیار خوب عمل می کند و قدرت گرمایی بالایی دارد و ساختار آن در حالت گرمایشی عینا مشابه سیستم گرمایش دستگاه هواساز است. از جمله مزایا و ویژگی های آن این است که با نصب این دستگاه در یک ساختمان یا سوله یا سالن بزرگ دیگر به سیستم های گرمایش جانبی نیاز نیست و توان خنک کاری و نیز گرمایشی آن بسیار بالا است. در ضمن با حذف سیستم های گرمایشی جانبی ، قیمت کل تجهیزات سرمایشی و گرمایشی مورد نیاز کاهش می یابد.

حالت گرمایشی دستگاه ایرواشر

در حین فرآیند گرمایش ، عملیات فیلتر نمودن هوا نیز انجام و در صورت نیاز با تعبیه تجهیزات رطوبت زنی می توان از مشکلات خشکی هوای زمستان و آثار آن بر تنفس و پوست رهایی یافت و سطح رطوبت هوا را نیز کنترل نمود. بنابرین از جمله برتری ها و مزایای آن این است که به کامل ترین شکل می توان رطوبت و دمای هوا را تنظیم و از آلودگی ها پاک نمود.

نحوه عملکرد ایرواشر در حالت سرمایش و مزایا و معایب آن

سیستم سرمایش دستگاه ایرواشر با گرمایش آن کاملا متفاوت است و به شیوه تبخیری (شبیه کولر آبی) عمل سرمایش در آن انجام می شود و به همین خاطر قیمت این دستگاه در مقایسه با سایر دستگاه ها کمتر بوده (در مقایسه با دستگاه های دارای کمپرسور که سرمایش آنها به شیوه تبریدی است و نه تبخیری) و از مزایا و برتری های رقابتی آن است. بدین شکل که نازل های (افشانک های) تزریق کننده آب با فشار بالا ، آب را بر روی جریان هوای عبوری از دستگاه، اسپری (تزریق) کرده و به ذرات پودری شکل در می آورند. ذرات پودری آب که تمایل زیادی به بخار شدن دارند ، حرارت را از هوای عبوری گرفته و دمای هوا را کاهش می دهند.

سیستم سرمایش دستگاه ایرواشر

هوای خنک شده مانند حالت گرمایش، فیلتر شده و در ضمن به علت مخلوط شدن با آب تبخیر شده ، رطوبت نسبی آن نیز افزایش می یابد و نمی توان در حالت سرمایشی ، رطوبت هوا را تنظیم نمود و همواره رطوبت افزایش می یابد. به همین دلیل دستگاه ایرواشر ، دستگاه مناسبی برای سرمایش ساختمان های واقع در مناطق مرطوب نیست و یکی از معایب این سیستم محسوب می شود و بهتر است که در مناطق با هوای خشک و نیمه خشک (مناسب با آب و هوای اکثر نقاط ایران) استفاده شود. در ادامه به توان خنک کاری دستگاه ایرواشر در شهرهای مختلف کشورمان خواهیم پرداخت و خواهید دید که کاربرد آن در چه شهرهایی منطقی و در چه شهرهایی غیر منطقی است.

در شکل زیر نمونه ای از پمپ و افشانک های تزریق کننده آب که درون دستگاه جاسازی شده ، نشان داده شده است.

افشانک های تزریق آب ایرواشر

در مجموع، نحوه عملکرد ایرواشر برای گرمایش بسیار مطلوب است و نیاز به دستگاه مکملی مانند بویلر و پکیج (برای گرم کردن آب و ارسال آبگرم به کویل جاسازی شده در ایرواشر) دارد. نحوه عملکرد آن برای سرمایش مطابق آنچه که گفته شد به رطوبت هوای موجود در منطقه نصب وابسته است و برای استفاده در مناطق مرطوب مانند شهرهای ساحلی ، دستگاه مناسبی نیست و توانایی خنک نمودن هوا و گرفتن رطوبت آن را ندارد. برای مناطق مرطوب ، دستگاه های دیگری مانند سیستم هواساز و چیلر ، پکیج یونیت ، مینی چیلر و دستگاه GHP پیشنهاد می شود.

مطالعه بیشتر درباره سیستم هواساز و چیلر و آشنایی با مزایا و ویژگی های آن در این متن ⇐ هواساز و چیلر

مطالعه بیشتر درباره دستگاه پکیج یونیت ، ساختار ، مزایا و طرز کار آن در این متن ⇐ پکیج یونیت

نمونه ای از دستگاه ایرواشر طراحی شده در شرکت ما :

ایرواشر

توان خنک کاری آن چقدر است؟

یکی از سوالات مهمی که در رابطه با این سیستم مطرح می شود این است که توان خنک کاری آن به چه شکل بوده و تا چند درجه می تواند هوا را خنک کند که پاسخ به آن به شهر محل نصب دستگاه بستگی دارد. به طور کلی دستگاه هایی که به شکل تبخیری (با تبخیر آب مثل کولر آبی یا ایرواشر یا دستگاه زنت) عمل سرمایش هوا را انجام می دهند حداکثر می توانند تا 3 درجه بالاتر از دمای تر (مرطوب یا حباب تر) آن شهر، دمای هوا را کاهش دهند. شرایط آب و هوایی در کشور ما بسیار متنوع بوده و ممکن است دو شهر با وجود فاصله نزدیک نسبت به هم، دمای مرطوب بسیار متفاوتی داشته باشند. در جدول زیر دمای مرطوب برخی از شهرهای ایران توسط سازمان هواشناسی ارائه شده است.

جدول دمای مرطوب شهرهای ایران

برای مثال توان خنک کاری آن در شهرهای ساری، اصفهان و مشهد چقدر است؟

برای مثال در شهری مثل ساری که دمای مرطوب آن حدودا 27 درجه سانتی گراد است، یک سیستم تبخیری مثل دستگاه ایرواشر در بهترین حالت می تواند دمای هوا را تا 30 درجه سانتی گراد (3 درجه بالاتر از دمای مرطوب) کاهش دهد و این بدان معناست که در چنین شهری استفاده از این دستگاه غیر منطقی است ولی در شهری مثل اصفهان که دمای مرطوب آن حدودا 17 درجه سانتی گراد است، این دستگاه در بهترین حالت می تواند تا دمای 20 درجه سانتی گراد، دمای هوا را کاهش دهد که استفاده از آن منطقی است. در مثالی دیگر شهری مثل مشهد که دمای مرطوب آن حدودا 21 درجه سانتی گراد است، این دستگاه در تابستان می تواند دما را تا 24 درجه پایین بیاورد (در بهترین حالت که 3 درجه بالاتر از دمای مرطوب آن است). یعنی اگر دمای هوا در تابستان برای مثال 35 درجه باشد، دما می تواند توسط سیستم سرمایش تبخیری حداکثر تا دمای 24 درجه برسد.

اگر میزان کاهش دما با ایرواشر برای پروژه ای خاص و با نیازهای دمایی خاص کافی نباشد ما سیستم های جایگزین مثل چیلر و هواساز یا چیلر و فن کویل ها را پیشنهاد می دهیم که از جمله مزایا و برتری های سیستم چیلر این است که دمای هوا را تا هر میزان که نیاز باشد (بدون توجه به مشخصات آب و هوایی شهر محل نصب دستگاه) می توان کاهش داد و در ضمن نه تنها رطوبت هوا را افزایش نمی دهد بلکه رطوبت هوا را کاهش نیز می دهد ولی قیمت آن نسبت به ایرواشر بیشتر است.

استعلام قیمت ، ساخت و فروش مستقیم از کارخانه

تهویه مطبوع ماخ ، طراح و تولید کننده انواع سیستم های تهویه مطبوع گرمایشی و سرمایشی از جمله انواع ایرواشر ، چیلر ، پکیج یونیت ، دستگاه زنت و … است. ما محصولات خود را مطابق با استانداردهای روز صنعت تهویه و تبرید ، طراحی و تولید کرده و به طور مستقیم از کارخانه و با قیمت مناسب به فروش می رسانیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع دستگاه های های گرمایشی و سرمایشی ، انتخاب مناسب ترین دستگاه برای ساختمان یا سوله خود و نیز استعلام قیمت آنها با مهندسان ما تماس بگیرید.

مهندس احمدی : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی : 09191639363

ساخت ایرواشر

مطالعه بیشتر درباره ساختار ، مزایا ، معایب و قیمت دستگاه زنت در این متن ⇐ دستگاه زنت چیست ؟

مطالعه بیشتر ⇐ سیستم سرمایش و گرمایش گلخانه

ایرواشر برای استفاده در چه اماکنی مناسب تر است؟

این دستگاه بهتر است در اماکنی استفاده شود که فضای آن یک تکه است. یعنی فضای مورد نظر به پارت های مختلف تقسیم بندی نشده باشد. مثل سوله ها و سالن های یک تکه. چونکه این دستگاه با کانال هوای گرم و سرد را به فضاهای مختلف ارسال می کند و همزمان همه جا با هم تهویه می شود و اگر در موردی که از چند فضا تشکیل شده استفاده شود، کاربر مربوط به هر بخش نمی تواند کنترل مستقلی بر سیستم تهویه قسمت خود داشته باشد.

برجسته ترین مزیت این سیستم چیست؟

برجسته ترین مزیت از مزایای آن ، قیمت پایین این دستگاه در مقایسه با دیگر سیستم های تهویه مثل چیلر، روفتاپ پکیج، داکت اسپلیت و غیره است. علت آن هم این است که سیستم سرمایش آن ساده بوده و مثل این دستگاه هایی که ذکر کردیم دارای کمپرسور نیست.

دستگاه ایرواشر تا چند درجه می تواند دمای هوا را کاهش دهد؟

جواب این سوال همانطور که در جدول داخل متن عنوان کردیم به درجه حرارت مرطوب (حباب تر) شهر محل استقرار دستگاه بستگی دارد. هر چه دمای مرطوب هوا (مطابق جدول) کمتر باشد، ایرواشر تا دماهای پایین تری می تواند هوا را خنک کند. بنابرین قبل از تصمیم گیری برای انتخاب یک سیستم سرمایش تبخیری مثل ایرواشر حتما به اعداد این جدول دقت کنید.

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 84 میانگین: 3.9]
اشتراک گذاری :

9 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

سه × یک =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت