سیستم تهویه صنایع ، کارخانجات و سوله های صنعتی

پیش از اینکه ادامه متن را مطالعه کنید، حتما ویدیو زیر را مشاهده بفرمایید که در آن ضمن بیان کردن نیازهای اصلی تهویه سوله ها و سالن های صنعتی به ذکر مناسب ترین دستگاه تهویه مطبوع برای چنین اماکنی با توجه به اهمیت کنترل دما و رطوبت پرداخته ایم.

نیازهای اصلی سیستم تهویه مطبوع صنایع ، کارخانه و سوله صنعتی

تجهیزات سیستم تهویه مطبوع صنایع ، کارخانه ها و سوله های صنعتی باید :

1 . مقدار رطوبت و درجه حرارت را کنترل کند و یا برای جلوگیری از اعمال تنش های حرارتی بر محصولات و افراد ، از سرمایش موضعی استفاده گردد.

2 . سطح صدای تولید شده توسط آنها کم باشد.

3 . دود و بخارهای موجود در هوا را تصفیه و کنترل نمایند.

سیستم تهویه مطبوع صنایع ، کارخانه و سوله صنعتی

الزامات فرایندها و محصولات در سیستم تهویه مطبوع صنایع ، کارخانه و سوله صنعتی

ممکن است در یک فرآیند لازم باشد یک یا چند عامل کنترل شود. برخی از این عوامل عبارتند از :

1 . کنترل و بازیافت رطوبت

2 . نرخ واکنش های شیمیایی

3 . نرخ واکنش های بیو شیمیایی

4 . نرخ تبلور

5 . دقت و یکنواختی محصول

6 . خوردگی ، سایش ، زنگ زدن

7 . مقدار الکتریسیته ساکن

8 . پاکیزگی هوا

9 . شکل پذیری محصول

در مورد برخی از این عوامل به طور مختصر در زیر توضیحاتی را آورده ایم.

دقت و یکنواختی محصول تولید شده

پاکیزگی و درجه حرارت هوا بر کیفیت تولیدات کارخانه های ساخت ابزارهای دقیق و لنزها بسیار موثر است. اگر خطای مجاز ساخت 0.0002 اینچ باشد ، کنترل دقیق درجه حرارت مانع انبساط و انقباض مواد خواهد شد. چون در این کارخانجات ثابت بودن درجه حرارت مهمتر از مقدار آن است، معمولا شرایط محیط را بر مبنای آسایش کارکنان و جلوگیری از ایجاد لایه رطوبت بر روی سطوح انتخاب می کنند. در برخی موارد لازم است از فیلترهای هوای با بازده زیاد یا خیلی زیاد استفاده شود.

خوردگی ، سایش ، زنگ زدن

معمولا در سوله ها و کارخانجات سازنده کالاهای فلزی درجه حرارت و رطوبت نسبی محیط را کم در نظر می گیرند تا دست ها عرق نکند و کالای ساخته شده از بجاماندن اثر انگشت ، کدر شدن و یا خش افتادن مصون بماند. نمک و اسید موجود در عرق بدن می تواند ظرف چند ساعت باعث زنگ زدن و خوردگی شود. در کارخانجاتی که محصولات آنها دارای سطوح صاف و صیقلی هستند باید از فیلترهای با بازده متوسط یا زیاد استفاده شود تا از سایش سطح جلوگیری گردد.

الکتریسیته ساکن

در فرآیندهای تولید مواد سبک (مانند نخ های پارچه و کاغذ) و یا در هنگامی که محیط یا مواد موجود در آن قابل انفجار هستند برای کاهش الکتریسیته ساکن می توان رطوبت محیط را افزایش داد. وقتی رطوبت نسبی هوا بیشتر یا برابر با 35 درصد باشد ، مقدار الکتریسیته ساکن در حداقل ممکن خواهد بود. در برخی موارد برای اینکه رطوبت مورد نیاز ماشین آلات تامین شود ، ناگزیر رطوبت نسبی محیط را تا 65 درصد می توان افزایش داد. باید توجه داشت که چون توان مصرفی ماشین آلات به حرارت تبدیل می شود ، درجه حرارت ماشین آلات بیشتر از هوای محیط خواهد بود.

پاکیزگی هوا

در هر کاربری باید مطالعات دقیقی انجام و سطح مطلوب تصفیه هوا تعیین گردد. در غیر اینصورت به دلیل وجود :

1 . ذرات ریز گرد و غبار

2 . باکتری های موجود در هوا

3 . سایر مواد آلاینده موجود در محیط

مشکلاتی در فرآیند یا محصولات تولیدی بروز خواهد کرد. تغییرات شیمیایی مواد تولیدی ، فاسد شدن محصولات و یا مسدود شدن دهانه ها و منافذ ریز موجود در ماشین آلات دقیق نیز از دیگر اثرات مخرب تصفیه ناصحیح هواست.

نیازهای کارکنان

اداره ملی بهداشت و ایمنی شغلی دستورالعمل هایی را برای کنترل محیط کاری پیشنهاد کرده است و بر اساس همین دستورالعمل ها اقدام به تهویه استاندارد نموده است و با بازدید از کارخانجات تولیدی ، آنها را مجبور به رعایت این استانداردها می کند. مانند کنترل درجه حرارت و کنترل مواد آلاینده

بیشتر بخوانید: سیستم تهویه صنایع الکترونیکی

انتخاب دستگاه و تجهیزات مناسب برای تهویه مطبوع صنایع ، کارخانه و سوله صنعتی

تجهیزات مورد نیاز جهت تهویه صنایع مختلف به دو بخش اصلی تقسیم بندی می شوند :

الف . دستگاه های تولید کننده سرمایش و گرمایش

ب . دستگاه های توزیع کننده هوای گرم و سرد (همراه با فیلتر نمودن و تنظیم رطوبت آن)

دستگاه های تولید کننده سرمایش و گرمایش خود به انواع مختلف صرفا سرمایشی ، صرفا گرمایشی و ترکیبی از سیستم سرمایشی و گرمایشی (در یک دستگاه یکپارچه) تقسیم بندی می شوند. دستگاه های توزیع کننده نیز خود دارای انواع مختلفی هستند که ما مناسب ترین دستگاه ها را برای شما پیشنهاد می کنیم.

1 . سیستم چیلر ، بویلر و هواساز

انواع چیلر ها به عنوان سیستم تولید کننده آب سرد و بویلر ها نیز به عنوان سیستم تولید کننده آب گرم یا بخار داغ شناخته شده هستند. آب سرد و گرم تولیدی در این دستگاه ها از طریق لوله کشی به کویل (لوله های پر پیچ و خم) دستگاه های توزیع کننده ای مانند هواساز منتقل و توسط فن ، هوا از اطراف کویل ها عبور و هوای با دما و رطوبت تنظیم شده و نیز فیلتر شده در محیط داخل سوله یا ساختمان صنعتی به گردش در می آید. بزرگترین مزیت این سیستم توانایی تنظیم دقیق رطوبت هوای ورودی توسط آن است و در اماکنی که به تنظیم دقیق رطوبت نیاز باشد ، این سیستم پیشنهاد می شود.

علاوه بر هواساز که وظیفه توزیع هوا را بر عهده دارد می توان به همراه چیلر و بویلر از دستگاه های توزیع کننده دیگری مانند یونیت هیتر ها یا سیستم های گرمایش از کف نیز در سوله و ساختمان صنعتی استفاده نمود.

مطالعه بیشتر درباره انواع چیلرها در این متن ⇐ چیلر

مطالعه بیشتر درباره دستگاه هواساز در این متن ⇐ هواساز

سیستم چیلر ، بویلر و هواساز

2 . پکیج یونیت (روف تاپ پکیج)

پکیج یونیت در واقع ترکیبی از چیلر تراکمی هوا خنک و دستگاه هواساز در یک دستگاه یکپارچه است که لوله کشی های مربوط به سیستم ذکر شده در بالا در آن حذف و چیلر مستقیما به هواساز متصل می شود. برای حالت گرمایش نیز در آن کویل هایی تعبیه شده است که آب گرم در آنها جاری می شود و آب گرم باید توسط دستگاه دیگری مانند بویلر یا پکیج و … ایجاد و به پکیج یونیت ارسال شود. این دستگاه نیز همانند سیستم چیلر ، بویلر و هواساز توانایی تنظیم دقیق رطوبت و فیلتر نمودن هوا را دارد.

مطالعه بیشتر ⇐ پکیج یونیت

نمونه ای از دستگاه پکیج یونیت ساخته شده در شرکت ما :

روف تاپ پکیج

3 . دستگاه زنت یا ایرواشر

دستگاه زنت (یا ایرواشر که خیلی شبیه آن است) دستگاهی سرمایشی و گرمایشی یکپارچه است که عمل سرمایش به روش تبخیری (تقریبا شبیه کولرهای تبخیری آبی) و عمل گرمایش توسط لوله های آب گرم جاسازی شده در آن و دمیدن هوا توسط فن از میان لوله ها انجام می شود. در این دستگاه برای تامین آب گرم جاری در لوله ها به دستگاه دیگری مانند بویلر یا پکیج یا هر منبع دیگری نیاز است. دستگاه زنت توانایی فیلتر نمودن هوای ورودی به محیط داخل ساختمان را دارد. مزیت این دستگاه قیمت اولیه پایین آن و نیز مصرف برق اندک آن است (مصرف برق در حد به گردش در آوردن فن و پمپ).

مطالعه بیشتر ⇐ دستگاه زنت

نمونه ای از دستگاه زنت ساخته شده در شرکت ما :

دستگاه زنت صنعتی

4 . دستگاه اکونوپک

اکونوپک دقیقا شبیه دستگاه زنت یا ایرواشر است ولی با این تفاوت که تجهیزات تولید کننده حرارت برای گرم کردن آب، مانند مشعل گازسوز و … بر روی خود دستگاه نصب می شود و دیگر به بویلر یا پکیج نیازی نیست. بدین ترتیب اکونوپک عمل سرمایش را به روش تبخیری و عمل گرمایش را نیز با گرم کردن لوله ها توسط مشعل گازسوز (گاز شهری) و نیز عمل فیلتر نمودن هوا را انجام می دهد و همانند دستگاه زنت قیمت اولیه پایین و مصرف برق کمی دارد.

مطالعه بیشتر ⇐ اکونوپک

نمونه ای از دستگاه اکونوپک ساخته شده در شرکت ما :

اکونوپک

علاوه بر دستگاه های پیشنهاد شده در بالا که همواره در اولویت قرار دارند از دستگاه های دیگری مانند گرمکن های با اشعه مادون قرمز (گرمایش تابشی) و تجهیزات برودتی مانند کولرهای تبخیری نیز می توان استفاده نمود (مشکل آنها عدم تامین نیازهای دمایی ، تنظیم رطوبت و فیلتر نمودن هوا است که استفاده از آنها پیشنهاد نمی شود). در ضمن گرمایش درها و نیز دمیدن هوای تازه با سرعت زیاد و سایر مسائل مربوط به تهویه مناسب ، متناسب با نیاز هر پروژه توسط مهندسان متخصص ما مد نظر قرار داده می شوند.

تهویه مطبوع ماخ طراح و تولید کننده انواع دستگاه های سرمایش و گرمایش مرکزی از جمله انواع چیلر ، هواساز ، اکونوپک ، دستگاه زنت ، ایرواشر ، پکیج یونیت و … مطابق با استانداردهای روز و متناسب با نیازهای هر مشتری به طور خاص است. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع سیستم های تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی ، طراحی و انتخاب مناسب ترین سیستم برای تهویه صنایع ، کارخانجات ، سوله ها و ساختمان های خود و نیز استعلام قیمت دستگاه ها با مهندسان ما تماس بگیرید.

مهندس احمدی (تهویه مطبوع ماخ) : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی (تهویه مطبوع ماخ) : 09191639363

مطالعه بیشتر ⇐ تهویه مطبوع انبار

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 1 میانگین: 1]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

سه × دو =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت