اجزای دستگاه هواساز و کاربرد آن

اجزای هواساز :

در این مقاله قصد داریم که مهمترین اجزای هواساز را نام برده و نقش آنها را تشریح کنیم. در ادامه هم به موارد کاربرد دستگاه هواساز خواهیم پرداخت.

مهمترین اجزای هواساز در تصویر زیر نشان داده شده است و به ترتیب شامل موارد زیر می شود.

اجزای اصلی هواساز

1 . کویل سرمایشی (که آب سرد یا مبرد ارسالی از طرف چیلر در آن جریان می یابد.)

2 . کویل گرمایشی (که آب گرم یا بخار داغ ارسالی از طرف بویلر در آن جریان می یابد.)

3 . فیلترها (که شامل انواع فیلترهای کیسه ای، قابل شستشو، هپا و … و متناسب با نیاز هر پروژه می شود.)

4 . بدنه اصلی (که معمولا بدنه اصلی و پوشش دهنده اجزای هواساز از چارچوب آلومینیومی با پنل های دو جداره از فولاد گالوانیزه ساخته می شود. پنل ها از داخل با عایق های حرارتی و صوتی عایق کاری می شوند.)

5 . مجموعه موتور و فن (که فن هواساز معمولا از نوع گریز از مرکز و وابسته به فشار و مقدار هوا و به صورت کوپل مستقیم direct driven و یا محرک تسمه ای belt driven است.)

6 . تجهیزات رطوبت گیری و رطوبت زنی (که رطوبت هوای عبوری از دستگاه را به دقت تنظیم می کند.)

7 . و تجهیزات کنترلی الکتریکی و مکانیکی (که از جمله مهمترین اجزای هواساز محسوب می شوند.)

8 . سه دمپر یا دریچه آلومینیومی (که یکی از آنها برای خروج هوا و دو دمپر دیگر برای ورود هوای تازه و برگشتی در نظر گرفته می شود.)

مهمترین نقش اجزای تشکیل دهنده دستگاه هواساز

مهمترین نقش اجزای تشکیل دهنده هواساز این است که از آن برای تنظیم رطوبت و دمای هوا و توزیع آن با سرعت و جهت مناسب استفاده می شود. در واقع نحوه کار هواساز به شکلی است که هوا را از بیرون ساختمان تامین و پس از تهویه نمودن آن (شامل کاهش یا افزایش دما، رطوبت و فیلتراسیون) و به عنوان هوای تازه به درون ساختمان می فرستد. علاوه بر آن بخشی از هوای برگشتی از داخل ساختمان نیز مجددا وارد هواساز شده و با هوای تازه مخلوط می شود. نسبت مخلوط شدن هوای برگشتی (هوایی که سیرکوله می شود) و تازه بستگی به نوع کاربری و نیاز هر پروژه به طور خاص دارد. در شکل زیر که اجزای دستگاه هواساز را مشاهده می کنید، یک دریچه (دمپر) ورود هوای تازه در سمت چپ و یک دمپر هوای برگشتی هم در کف دستگاه (سمت چپ) تعبیه شده است که محفظه ای تحت عنوان محفظه اختلاط را شکل می دهند.

هواساز متصل به بویلر و چیلر

نحوه کار هواساز متصل به چیلر

چیلر یک دستگاه سرمایشی است که به دو شکل به هواساز متصل می شود.

1 . اتصال غیر مستقیم

نحوه کار هواساز چیلر در این حالت بدین شکل است که چیلر دمای آب را در یک مدار کاهش داده و این آب سرد با لوله کشی و پمپ به هواساز منتقل می شود تا با جاری شدن در کویل های هواساز ، دمای هوای عبوری (که توسط فن دمیده می شود) از اطراف کویل ها را کاهش دهد.

مطالعه بیشتر درباره ساختار چیلر و انواع آن در این متن ⇐ چیلر

2 . اتصال مستقیم

نحوه کار هواساز چیلر در حالت اتصال مستقیم که به آن دستگاه پکیج یونیت پشت بامی گفته می شود بدین شکل است که دیگر نیازی به سرد کردن آب و ارسال آن به هواساز نیست و گاز فریون (مبرد) جاری در لوله های چیلر، مستقیما به هواساز متصل و دمای هوای عبوری را کاهش می دهد.

مطالعه بیشتر درباره ساختار پکیج یونیت در این متن ⇐ پکیج یونیت پشت بامی

کاربرد هواساز

دستگاه هواساز معمولا به 2 شکل در انواع کاربری ها می تواند کاربرد داشته باشد :

1 . کاربرد هواساز در کنار فن کویل ها

کاربرد هواساز تنها به بخش کوچکی از صنعت تهویه مطبوع محدود نمی شود و از آن به همراه یونیت های فن کویل در اکثر ساختمان ها به عنوان دستگاه تامین کننده هوای تازه ، تصفیه کننده هوا ، تنظیم کننده رطوبت و دمای هوای ورودی به ساختمان و توزیع کننده هوا از طریق کانال با جهت و سرعت کنترل شده، استفاده می شود که برخی از این کاربردها عبارتند از :

1 . ساختمان های اداری

2 . ساختمان های تجاری

3 . ساختمان های مسکونی

4 . بیمارستان ها (از نوع هواساز هایژنیک یا همان بهداشتی)

در واقع در این نوع از طراحی به ازای هر اتاق یا بخش از یک یا تعدادی فن کویل استفاده شده تا هر فرد بتواند هوای اتاق یا بخش خود را مستقلا تهویه کند و در کنار آن از یک یا تعدادی هواساز هم استفاده می شود تا هوای تازه با کانال در سرتاسر ساختمان تامین شود. علت اینکه در چنین ساختمان هایی هم از فن کویل ها و هم هواساز استفاده می شود این است که افراد ساکن در هر اتاق یا در هر بخش بتوانند اولا دمای هوای اتاق خود را با فن کویل موجود در آن اتاق، به مقدار دلخواه تنظیم کنند و یا حتی در صورت عدم نیاز به تهویه هوا، آن را خاموش نمایند (تا در مصرف انرژی صرفه جویی شود) و دوما اینکه دستگاهی به نام هواساز (هوارسان) وجود داشته باشد تا بتواند همواره یک جریان هوای تازه و تهویه شده را از طریق کانال ها به همه جای ساختمان برساند.

نکته اینکه فن کویل ها هم دقیقا مثل هواساز دارای کویل هستند و به آب سرد چیلر و آب گرم موتورخانه متصل می شوند که برای آشنایی بیشتر با اجزا و انواع آنها مقاله زیر را مطالعه بفرمایید.

مطالعه بیشتر ⇐ فن کویل چیست ؟

2 . کاربرد هواساز به شکل مستقل

منظور از کاربرد دستگاه هواساز به شکل مستقل این است که دیگر از فن کویل ها در کنار آن استفاده نمی شود. چونکه فضایی که قرار است تهویه شود (برای مثال در کاربردهایی مشابه کاربردهای که در زیر به آنها اشاره کرده ایم) بخش به بخش (اتاق به اتاق) نبوده و معمولا سالنی یک تکه هستند. برخی از مهمترین موارد کاربرد هواساز به شکل مستقل (بدون فن کویل ها) عبارتند از :

1 . سوله های صنعتی

2 . سوله های ورزشی

3 . سالن های کنفرانس ، سینما ، رستوران و …

در این نوع از طراحی که معمولا برای فضاهای یکپارچه و بزرگ (همانند موارد اشاره شده) کاربرد دارد، تنها از هواساز استفاده می شود.

نمونه هایی از هواسازهای ساخته شده در شرکت ما :

هواساز ها

هواسازهای شرکت ما در قدرت های هوادهی و ابعاد گوناگون و پس از جمع آوری اطلاعات، انجام محاسبات لازم و تهیه نقشه های اجرایی و متناسب با نیازهای هر مشتری و بر اساس استانداردهای روز صنعت تهویه، طراحی و ساخته می شوند. محصولات ما به علت تولید و فروش مستقیم از کارخانه، همواره با مناسب ترین قیمت عرضه می شوند. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع هواسازها و سایر دستگاه های تهویه مطبوع، انتخاب مناسب ترین دستگاه برای ساختمان خود و نیز استعلام قیمت آنها با مهندسان ما تماس بگیرید.

مهندس احمدی (تهویه مطبوع ماخ) : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی (تهویه مطبوع ماخ) : 09191639363

آشنایی بیشتر با ساختار هواساز در این متن ⇐ دستگاه هواساز

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 3 میانگین: 4.3]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

پنج × دو =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت