قیمت هواساز

لیست قیمت هواساز 5 تا 50 هزار CFM از 90 تا 620 میلیون تومان

لیست قیمت دستگاه هواساز صنعتی و ساختمانی (نوع آپارتمانی ، خانگی ، اداری ، تجاری و غیره) مطابق جدول زیر ، بین 90 تا 620 میلیون تومان از ظرفیت هوادهی 5 هزار تا 50 هزار CFM است. در جدول زیر هواسازها را به 10 گروه از ظرفیت هوادهی 5000 تا 50000 فوت مکعب بر دقیقه یا همان CFM (معادل 8500 تا 85000 متر مکعب بر ساعت) تقسیم بندی کرده ایم. اولین عامل تاثیر گذار بر قیمت هواساز خانگی و صنعتی که قبل از خرید باید به آن توجه کنید ، ظرفیت هوادهی آن است که هر چه مقدار ظرفیت دستگاه افزایش یابد ، قیمت تمام شده (به ازای هر 1000 CFM) کاهش خواهد یافت. عوامل دیگر تاثیر گذار به هایژنیک بودن یا نبودن ، فول فرش بودن یا نبودن و نیز آپشن های نصب شده در آن بستگی دارد که در ادامه آنها را بررسی خواهیم نمود. نکته اینکه این لیست قیمت محصولات ایرانی (تولید شرکت ماخ که به طور مستقیم از کارخانه و بدون واسطه به فروش می رسد) است.

لیست قیمت هواساز صنعتی (برای سرمایش و گرمایش سوله های صنعتی ، ورزشی و …) و ساختمانی (یا همان آپارتمانی ، خانگی ، اداری ، تجاری و …) :

لیست قیمت هواساز 5 هزار تا 50 هزار CFM

ردیفظرفیت هواسازقیمت هواساز
15 هزار CFM90 میلیون تومان
210 هزار CFM160 میلیون تومان
315 هزار CFM220 میلیون تومان
420 هزار CFM260 میلیون تومان
524 هزار CFM320 میلیون تومان
630 هزار CFM360 میلیون تومان
735 هزار CFM450 میلیون تومان
840 هزار CFM520 میلیون تومان
945 هزار CFM580 میلیون تومان
1050 هزار CFM620 میلیون تومان

توجه : قیمت ها به روز نمی باشد. لطفا برای اطلاع از قیمت های به روز و بدون واسطه (خرید مستقیم از کارخانه ما) با مهندسان ما تماس بگیرید.

ظرفیت هواساز معمولا توسط مقدار هوای تهویه شده و توزیع آن اندازه گیری می شود. این اندازه گیری با واحدهای حجمی مانند CFM) Cubic Feet per Minute) یا همان فوت مکعب بر دقیقه و یا واحد متر مکعب بر ساعت محاسبه می شود. این بدان معناست که اگر شما یک فضا به ابعاد 10×10×10=1000 فوت مکعب و یک دستگاه هواساز با ظرفیت 500 CFM داشته باشید ، 2 دقیقه طول خواهد کشید که کل هوای استفاده شده در اتاق با هوای تازه تهویه شده توسط هواساز ، جایگزین گردد. همانطور که گفتیم به میزانی که ظرفیت هوادهی افزایش می یابد، با نسبت خطی قیمت دستگاه هواساز صنعتی یا خانگی مورد نظر در ازای هر هزار CFM کمتر می شود زیرا هزینه های موثر بر قیمت تمام شده کمتر می شود. برای مثال قیمت هواساز 5 هزار CFM مطابق جدول برابر 90 میلیون تومان است (یعنی هر هزار CFM چیزی در حدود 18 میلیون تومان) و قیمت دستگاه هواساز 50 هزار CFM برابر 620 میلیون تومان (یعنی هر هزار CFM تقریبا 12 میلیون و 400 هزار تومان) است.

طرز کار این دستگاه به چه شکلی است؟

هواساز باکس بزرگی است که در بیرون از ساختمان (معمولا بر روی بام یا زمین) نصب شده و فن ها ، کویل ها ، فیلترها ، محفظه مخلوط کننده هوا ، رطوبت زن ، رطوبت گیر و … درون آن جاسازی می شوند و پس از اینکه هوا را گرم یا سرد کرد و رطوبت آن را کاهش یا افزایش داد با کانال کشی هوا را در سالن یا ساختمان مورد نظر توزیع می کند. اگرچه بسیاری از تکنولوژی های بکار رفته در دستگاه هواساز برای دهه ها بدون تغییر باقی مانده است ، تعدادی از تجهیزات نسبتا جدید ارائه شده است که در صورت استفاده بجا ، اثر مهمی بر تهویه مطبوع صحیح خواهد گذاشت. نکته اینکه آب سرد و آب گرمی که در کویل های هواسازها جریان می یابد توسط دستگاه های دیگری از جمله چیلر (دستگاه سرد کننده آب) و بویلر (دستگاه گرم کننده آب) یا در مقیاس کوچکتر توسط مینی چیلر و پکیج گازسوز تامین می شود. در تابستان که به هوای خنک نیاز است ، آب سرد در کویل ها و در زمستان که به هوای گرم نیاز است ، آب گرم در کویل ها جریان می یابد. با جاری شدن آب سرد یا گرم درون کویل ها اتفاقی که می افتد این است که سطح خارجی کویل که از لوله های مسی تشکیل شده است ، سرد یا داغ شده و وقتی فن شروع به کار می کند ، هوا را پس از عبور دادن از فیلترها با سرعت زیاد از روی این کویل ها عبور می دهد تا هوا سرد یا گرم شود. در تابستان ، رطوبت هوای عبوری از سطح کویل آب سرد در حین خنک شدن ، گرفته می شود. 

هواساز متصل به بویلر و چیلر

کاربردهای این دستگاه کجاست و در چه متراژهایی از هواساز استفاده کنیم؟

دقت کنید که معمولا هواساز دستگاهی است که فقط در مقیاس های متوسط و بزرگ (جاهایی که متراژ حداقل 300 متر مربع باشد) به همراه چیلر و دیگ آبگرم (بویلر) کاربرد دارد و در واقع کاربرد آن به عنوان سیستم سرمایشی و گرمایشی برای فضاهایی که مجموع متراژ آنها کمتر از 300 متر مربع است (برای مثال یک کاربرد خانگی یا آپارتمانی با متراژ پایین) اصلا توصیه نمی شود و در چنین پروژه هایی باید از دستگاه های دیگری از جمله فن کویل های متصل به مینی چیلر و پکیج یا چند کولر گازی یا داکت اسپلیت و غیره استفاده شود. 

در ضمن فقط مسئله متراژ مطرح نیست و اگر فضایی که قصد تهویه آن را داریم فضایی باشد که از اتاق ها و سالن های متعدد با نیازهای دمایی مختلف تشکیل شد باشد (برای مثال یک کاربرد ساختمانی مثل یک واحد اداری با اتاق های متعدد یا یک هتل یا یک آپارتمان چند واحدی) استفاده از هواساز اصلا منطقی نیست و به هیچ وجه توصیه نمی شود زیرا در هواساز در واقع هوای تهویه شده با کانال کشی توزیع می شود و دمای هوای خروجی از همه کانال ها به یک اندازه است و این درحالیست که در چنین پروژه هایی باید بتوان دمای هر اتاق را مستقلا مدیریت کرد و به همین خاطر باید از سیستم های دیگری مثل فن کویل ها (به ازای هر اتاق یک فن کویل) که به آب سرد چیلر (برای سرمایش) و آب گرم دیگ یا پکیج (برای گرمایش) متصل می شوند و یا سایر دستگاه ها بهره برد.

قیمت دستگاه هواساز صنعتی و ساختمانی (نوع خانگی یا همان آپارتمانی و غیره) و آپشن های تاثیر گذار بر آن

قیمت دستگاه هواساز صنعتی و ساختمانی (نوع خانگی یا همان آپارتمانی و غیره) تابع ظرفیت هوادهی ، آپشن ها و تکنولوژی های بکار رفته در آن ، جنس صفحات و نوع فیلترها است.

لیست قیمت هواساز 5 تا 50 هزار CFM از 90 تا 620 میلیون تومان که در جدول بالا ارائه شد برای هواسازهای معمولی (با کویل مسی 4 ردیفه، فن سانتریفیوژ، فیلترهای قابل شستشو، دمپرهای آلومینیومی، بدنه دو جداره، شاسی فولادی با پوشش رنگ ضد زنگ و …) است و در صورت افزوده شده آپشن هایی مثل رطوبت زن یا تکنولوژی هیت ریکاوری و … به آن طبیعتا قیمت دستگاه افزایش می یابد.

1 . رطوبت زدا و رطوبت زن و تاثیر آن بر قیمت دستگاه هواساز

تجهیزات رطوبت زدایی و رطوبت زنی به عنوان یک آپشن می تواند درون هواساز جاسازی شود و در مناطق و اماکنی که به تنظیم دقیق رطوبت نیاز است استفاده شود. بنابرین طبیعی است که با افزودن این تجهیزات ، قیمت انواع هواساز نیز افزایش خواهد یافت. نکته اینکه در مناطق با رطوبت زیاد تا حدود زیادی رطوبت توسط کویل های حاوی آب سرد از هوا گرفته می شود. زیرا بخش زیادی از بخار آب موجود در هوا که با سطح سرد لوله های کویل برخورد می کند از حالت بخار به مایع تغییر فاز می دهد (تقطیر) و در سینی کف دستگاه جمع شده و از طریق یک مجرا خارج می شود. در شکل زیر نمونه ای از رطوبت زن (نوع التراسونیک) به کار رفته در دستگاه هواساز نشان داده شده است که در مناطق با آب و هوای خشک (کم رطوبت) استفاده می شود. همانطور که اشاره کردیم قیمت هواساز 5 هزار تا 50 هزار CFM که در جدول بالا درج کردیم (از قیمت 90 تا 620 میلیون تومان) برای دستگاه های بدون رطوبت زن است و در صورتی که پروژه ای به تنظیم دقیق رطوبت نیاز داشته باشد، این تجهیزات نیز به دستگاه اضافه می شود.

رطوبت ساز التراسونیک

2 . فن های اتصال مستقیم به موتور الکتریکی Direct Drive Fans

در این سیستم ها ، فن به طور مستقیم به شفت موتور الکتریکی کوپل می شود و معمولا در موتور آن از تکنولوژی دور متغیر (اینورتر) یا همان VFD استفاده می شود. در این نوع اتصال ، دیگر اتلافات مربوط به انتقال قدرت تسمه ای وجود ندارد و فن همواره با دور بهینه و ارتعاش کم کار می کند. نکته اینکه ما در ساخت دستگاه های خود از مجموعه موتورفن های شرکت های معتبر جهانی و ایرانی مانند زیمنس ، نیکوترا و دمنده استفاده می کنیم. در ضمن استفاده از چند فن کوچک اتصال مستقیم Direct Drive بجای یک فن بزرگ موجب کاهش فضای مورد نیاز برای هواساز می شود. بسته به تعداد فن ها ، آنها می توانند توسط یک یا چند VFD (اینورتر) کنترل شوند.

3 . سیستم بازیافت انرژی

سیستم بازیافت انرژی (هیت ریکاوری) در هواسازهای امروزی (حتی در برخی هواسازهای ایرانی تولید داخل) کاربرد گسترده ای پیدا کرده و مخصوصا در کاربردهایی که به تامین هوای تازه از بیرون به مقدار زیاد نیاز است این سیستم استفاده می شود. سیستم بازیافت به این شکل عمل می کند که در یک مبدل حرارتی ساده صفحه ای ، هوای برگشتی و خارج شده از محیط داخل ساختمان با هوای تازه (هوای تازه ورودی به هواساز) تبادل حرارت کرده و دمای هوای تازه به دمای هوای محیط داخل ساختمان نزدیک تر می شود. این روش هم ساده است و هم تاثیر زیادی بر کاهش مصرف انرژی جهت تنظیم هوای تازه ورودی خواهد داشت. هواسازهای هیت ریکاوری به صورت دو طبقه ساخته می شوند. وقتی هواسازها به صورت 2 طبقه ساخته شوند و از مبدل هوا به هوای صفحه ای هم در آنها استفاده شود طبیعی است که قیمت دستگاه هواساز صنعتی یا ساختمانی مورد نظر نسبت به لیست قیمت ارائه شده در جدول بالا که از 90 میلیون تومان تا 620 میلیون تومان بود، بیشتر می شود.

دستگاه هواساز هیت ریکاوری

4 . تشعشع کننده های UV (مخفف Ultra Violet light)

این تکنولوژی رشد باکتری ، قارچ و جلبک را بر روی کویل ها و صفحات جمع آوری آب کاهش می دهد. پاک نگه داشتن کویل ها و جلوگیری از رسوب مواد بر روی آن ، انتقال حرارت را بهبود داده و نیز منجر به افزایش کیفیت هوای ورودی به محیط می شود. این تکنولوژی در مناطق حساس مانند تهویه مطبوع بیمارستان ها کاربرد دارد. قطعات پلاستیکی موجود در دستگاه هواساز نباید در معرض این تشعشع ها قرار گیرند.

تشعشع کننده های UV در دستگاه هواساز

5 . قیمت هواساز هایژنیک (بهداشتی) 5 هزار تا 50 هزار CFM

نوعی از هواسازها تحت عنوان هایژنیک (بهداشتی) در مکان های حساس به آلودگی (مانند بیمارستان ، اتاق های تمیز ، آزمایشگاه ، صنایع حساس و …) مورد استفاده قرار می گیرند که درزبندی و نوع فیلترهای به کار رفته در آنها نسبت به انواع معمولی آنها متفاوت است. طبیعی است که در این نوع از هواسازها از چندین لایه فیلتر (از جمله نوع هپا و کیسه ای) استفاده می شود که تاثیر مستقیمی بر افزایش قیمت دستگاه هواساز خواهد گذاشت. در شکل زیر نمونه ای از آن نشان داده شده است. دمپرها در واقع دریچه های باز و بست شونده ورود و خروج هوا هستند. موتور دمپرها نیز موتورهای الکتریکی هستند که میزان باز و بست بودن دریچه ها را کنترل می کنند. با توجه به این موضوع که در هر پروژه ای ممکن است با توجه به حساسیت های موجود نسبت به مقدار آلاینده ها از فیلترهای مختلف در ساختار این دستگاه ها استفاده شود، لذا نمی توان لیست قیمت مشخصی برای هواسازهای هایژنیک 5 تا 50 هزار CFM (مطابق آنچه که برای انواع معمولی آن ارائه دادیم) ارائه داد و این موارد را می توانید به صورت موردی (خرید بدون واسطه و مستقیم از کارخانه) از مهندسان ما استعلام کنید.

هواساز بیمارستانی

5 . دیگر عوامل تاثیرگذار بر قیمت دستگاه هواساز

هواسازها از نظر نوع کاربرد به دو دسته صنعتی و ساختمانی تقسیم می شوند که با توجه به نیازها و آپشن های هر یک ، قیمت هواساز صنعتی با قیمت هواساز آپارتمانی یا قیمت هواساز خانگی یا ساختمانی متفاوت خواهد بود. با توجه به بزرگ بودن ابعاد سوله ها و اماکن صنعتی ، در هواسازهای صنعتی درصد بیشتری از هوای استفاده شده در محیط داخل دوباره استفاده می شود تا انرژی کمتری برای تنظیم دمای آن مصرف شود. هر چقدر که درصد هوای برگشتی از سوله یا ساختمان به هواساز بیشتر باشد به کویل های کمتر یا کوچک تری برای سرمایش یا گرمایش هوا نیاز خواهد بود و در نتیجه قیمت هواساز ساختمانی یا صنعتی مورد نظر کاهش می یابد.

سیستم هواساز صنعتی و آپارتمانی

قیمت هواساز فول فرش (Full Fresh) 5 تا 50 هزار CFM بیشتر از 90 تا 620 میلیون تومان

منظور از فول فرش بودن دستگاه این است که هیچ درصدی از هوای داخل ساختمان به دستگاه هواساز برگردانده نشده و سیرکولاسیون هوا صفر است. اتفاقی که با سیرکولاسیون هوا در هواسازهای معمولی (غیر فول فرش) می افتد این است که وقتی بخشی از هوای داخل ساختمان به هواساز برگردانده می شود ، دمای این هوا به دمای هوای خروجی از هواساز نزدیک تر بوده و با انرژی کمتری به دمای مورد نظر می رسد ولی اگر کل هوا از بیرون تامین شود ، اختلاف دمای هوای بیرون و دمای مورد نظر ورودی به ساختمان بیشتر شده و برای سرمایش و گرمایش باید کویل های بیشتری در دستگاه در نظر گرفته شود که در واقع در هواسازهای معمولی از 4 ردیف کویل سرمایشی و 2 ردیف گرمایشی استفاده می شود که در نوع فول فرش این تعداد به ترتیب به 6 و 3 ردیف کویل افزایش می یابد که همین امر باعث بالاتر رفتن قیمت هواساز فول فرش نسبت به نوع معمولی می شود. بنابرین طبیعی است که با افزایش تعداد ردیف کویل های مسی قیمت هواساز فول فرش 5 تا 50 هزار CFM بیشتر از 90 تا 620 میلیون تومانی باشد که برای نوع معمولی آن در جدول ذکر کردیم. نکته اینکه ما علاوه بر تولید انواع معمولی آن که ذکر کردیم انواع هواساز فول فرش و هایژنیک نیز تولید کرده و آنها را بدون واسطه و با حداقل قیمت به فروش می رسانیم.

خرید مستقیم و بدون واسطه از کارخانه ما

تهویه مطبوع ماخ طراح و تولید کننده انواع دستگاه های تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی از جمله انواع هواساز ، چیلر ، ایرواشر ، مینی چیلر و … مطابق با استانداردهای روز صنعت تهویه و متناسب با نیازهای اساسی هر مشتری به طور خاص است. محصولات ما بدون واسطه و مستقیما از کارخانه و با قیمت مناسب به فروش می رسند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع هواسازها ، تکنولوژی ها و آپشن های آنها و نیز استعلام قیمت هواساز صنعتی ، ساختمانی ، هایژنیک و … با مهندسان ما تماس بگیرید.

مهندس احمدی : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی : 09191639363

مطالعه بیشتر در مورد ساختار هواسازها ⇐ هواساز صنعتی و ساختمانی

مطالعه بیشتر درباره انواع چیلرها ⇐ چیلر

مطالعه بیشتر ⇐ قیمت چیلر

بعد از خرید هواساز چه هزینه هایی برای نصب آن باید در نظر گرفته شود ؟

در کنار خرید دستگاه هواساز باید هزینه های نصب آن از جمله زیرسازی های لازم برای استقرار دستگاه ، کانال کشی های بین دستگاه و ساختمان و نیز لوله کشی های آب سرد بین چیلر ، موتورخانه و هواساز نیز در نظر گرفته شود.

چرا قیمت هواساز هایژنیک (بهداشتی) اختلاف زیادی با غیر هایژنیک دارد ؟

قیمت هواساز هایژنیک بسیار بیشتر از نوع معمولی آن است. چونکه این هواسازها به صورت خیلی خاص و مخصوص جاهای حساس به آلودگی مثل بیمارستان ها ساخته می شوند که فیلترهای بسیار حساس ، سیستم از بین برنده میکرو ارگانیسم های زنده (میکروب ، قارچ و …) و درزبندی بسیار دقیق در ساختار آنها در نظر گرفته می شود که همین عوامل قیمت هواساز را افزایش می دهد.

آیا فول فرش بودن یا نبودن هواساز هم بر قیمت دستگاه هواساز اثر می گذارد ؟

بله دقیقا. وقتی در جایی نیاز باشد که از هواساز فول فرش (Full Fresh) استفاده شود به دلیل افزوده شدن 2 ردیف کویل سرمایشی و 1 ردیف کویل گرمایشی بیشتر به دستگاه (به منظور جبران اختلاف دمای بیشتر بیرون و داخل ساختمان) و نیز به کار بردن فیلترهای بیشتر (چونکه این نوع از هواسازها بیشتر در اماکن حساس به آلودگی کاربرد دارد) ، قیمت هواساز فول فرش بیشتر از نوع معمولی است.

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 22 میانگین: 4.5]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

دو × 5 =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت