مشكلات ايجاد شده در اثر برگشت مايع مبرد به كارتر كمپرسور

1 . برگشت مايع مبرد و وجود بيش از اندازه مبرد در كارتر باعث رقيق شدن روغن می گردد و لذا روغن خاصيت اصلی خود را از دست می دهد.

2 . اگر مبرد بيش از اندازه ای در كارتر حضور داشته باشد ، مخلوط روغن و مبرد اشباع می شود و لذا جدا شدن دو سيال اتفاق خواهد  افتاد.

3 . مايع مبرد از روغن سنگين تر است و در نتيجه در زير سطح روغن جمع می شود. اين امر باعث بالا آمدن سطح روغن در شيشه رويت می شود و چنين به نظر می رسد كه مقدار روغن خوب است.

4 . اگر مبرد مايع در روغن زياد باشد، در زمان استارت كمپرسور كه فشار و دمای كارتر پائين می آيد، مبرد مايع تبخير شده و باعث اغتشاش شديد روغن می شود. اين امر باعث كاهش فشار روغن شده و لذا روغنكاری كمپرسور با مشكل روبرو می شود. (علت این امر در زیر توضیح داده شده است)

کاهش فشار روغن در اثر برگشت مایع مبرد

در يك سيستم بسته ، مبرد هميشه توسط روغن جذب می شود حتی اگر اختلاف فشاری وجود نداشته باشد.

وقتی گاز مبرد به محفظه ميل لنگ می رسد به مايع تقطير شده و با روغن مخلوط می شود. اين امر تا اشباع كامل روغن ادامه خواهد يافت.

مقدار مبردی كه روغن جذب می كند اساسا به فشار و دما بستگی دارد و اين مقدار با افزايش فشار و دما شديدا افزايش پيدا مي كند.

در محدوده دمائی محيط، مقدا مبردی كه روغن جذب مي كند به حداكثر می رسد.  وقتی كه فشار روی مخلوط مبرد و روغن كاهش يابد (همانطور كه در لحظه استارت كمپرسور ايجاد مي شود) ، مقدار مبرد مايعی كه برای اشباع كردن روغن مورد نياز است به شدت كاهش می يابد و بقيه مبرد مايع تبخير شده و به گاز تبديل مي شود.

اين عمل باعث مخشوش شدن شديد مخلوط روغن و مبرد می شود كه به Foaming معروف است. اين امر در استارت كمپرسور اتفاق می افتد و از شيشه رويت روغن كمپرسور به صورت كف مشاهده مي شود. اگر شدت اين امر بالا باشد حتی باعث تخليه شدن كارتر از روغن زير يك دقيقه می شود.

Foaming

توجه داشته باشيد كه هر Foaming در كارتر دليل بر وجود مبرد مايع نيست و مخشوش شدن شديد روغن نيز باعث Foaming می شود. پديده ای كه باعث تعجب اكثر تكنيسين ها مي شود اين است كه وجود مبرد مايع در كارتر باعث پائين آمدن فشار روغن  و حتی باعث قطع كنترل فشار روغن می شود (گرچه مقدار روغن در كارتر به حد كافي باشد). ورود مقدار زياد مبرد مايع  به كارتر نه تنها باعث كاهش قدرت روغن كاری روغن می شود بلكه  مبرد مايع با ورود به داخل پمپ روغن تبخير شده و راه ورود روغن به پمپ را مسدود می كند. لذا روغنی پمپ نمی شود و فشار روغن به شدت كاهش می يابد.

روغن، مبرد را جذب كرده و در خود حل مي كند و مبرد تقطير شده و به صورت مايع در روغن باقي مي ماند. مقدار مبردي كه روغن در خود جذب مي كند با بالا رفتن فشار و دماي محفظه ميل لنگ افزايش مي يابد.

وقتي كمپرسور خاموش مي شود، فشار و دماي محفظه بالا رفته و مبرد بيشتري در روغن جذب مي شود.

برگشت مايع مبرد

وقتي كمپرسور روشن شود، فشار داخل محفظه ميل لنگ كاهش يافته و لذا مقدار مبردی كه روغن مي تواند در خود نگه دارد، به شدت كاهش می يابد. در نتيجه مقدار اضافی مبرد موجود در روغن تبخير شده و از روغن جدا می شود. اين پديده به صورت کف (Foaming) از شيشه رويت روغن مشاهده می شود.

گاز مبرد ايجاد شده وارد ورودی پمپ روغن می شود و در نتيجه روغن پمپ نشده و فشار روغن كاهش می يابد. متعاقبا كنترل فشار روغن، كمپرسور را قطع می كند.

مطالعه بیشتر ⇐ دلايل برگشت مبرد به كارتر كمپرسور

(منبع : مهندسی مکانیک ، تاسیسات ، انرژی و پایپینگ hvac.sellfile – گردآوری شده توسط بابک دلخون)

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 2 میانگین: 5]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

یک × سه =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت