مدار فشار قوی و ضعیف در چیلرها

مدار فشار قوی و ضعیف در چیلر تراکمی

مدار تبرید چیلر تراکمی دارای دو بخش فشار قوی و فشار ضعیف است. در واقع مدار فشار قوی و ضعیف در چیلر تراکمی در شکل زیر نشان داده شده است که مدار فشار قوی (رنگ قرمز) از خروجی کمپرسور شروع شده و تا ورودی شیر انبساط ادامه دارد و مدار فشار ضعیف (رنگ آبی) از خروجی شیر انبساط شروع شده و تا ورودی کمپرسور ادامه دارد.

مدار فشار قوی و ضعیف در چیلر تراکمی

مدار فشار قوی شامل :

لوله رانش کمپرسور

کندانسور

مدار مایع

و لوله ورود شیر انبساط

مدار فشار ضعیف شامل :

خروجی شیر انبساط

اواپراتور

و لوله مکش کمپرسور

هنگام کار چیلر ، فشار در مدار قوی نباید از حد معینی بالاتر رود. همچنین فشار در مدار ضعیف نیز باید تحت کنترل بوده و دستگاه چیلر در فشارهای پایین کار نکند. به همین دلیل در چیلر از یک کنترل بخش فشار قوی و ضعیف استفاده می شود. این کنترل دارای دو واحد از هم مجزا به منظور کنترل بخش فشار قوی و فشار ضعیف سیستم چیلر است که المان های کنترل آن توسط دو لوله موئین به قسمت رانش و مکش کمپرسور وصل می شوند. در شکل زیر نمونه هایی از کنترلر (سوئیچ) کنترل فشار شرکت Danfoss نشان داده شده است.

سیستم کنترل فشار قوی و ضعیف در چیلرها

چنانچه فشار در بخش فشار قوی از حد تعیین شده (مثلا 280 پوند بر اینچ مربع) تجاوز کند ، چیلر باید به طور اتوماتیک خاموش شود که این عمل یعنی توقف دستگاه توسط کنترل صورت می گیرد. بدیهی است که اگر دستگاه خاموش نشود ، فشار در سیستم بالا رفته و گاز مبرد از شیر اطمینان روی کندانسور بیرون می زند. در صورتی که فشار در بخش فشار قوی بالا رود ، این افزایش فشار توسط لوله موئین به کنترلر فرمان قطع می دهد و اگر فشار سیستم دوباره پایین بیاید دیگر عمل وصل مجدد توسط کنترل انجام نخواهد شد بلکه دکمه ای به نام ریست روی آن تعبیه شده که تا این دکمه توسط اپراتور دستگاه فشار داده نشود ، عمل وصل و روشن شدن دستگاه انجام نمی شود. علت این امر برای آن است که ابتدا باید مشکل سیستم چیلر برطرف شده و سپس دکمه فشار داده شود تا دستگاه شروع به کار کند.

همین روند در موقع کاهش فشار نیز انجام می شود. یعنی با پایین رفت فشار خط مکش به کمتر از میزانی که تنظیم شده ، سوئیچ فشار پایین فرمان خاموشی سیستم را صادر می کند ولی این بار بر خلاف فشار بالا که برای راه اندازی مجدد باید سیستم توسط اپراتور و با استفاده از دکمه ریست روشن می شد دیگر نیازی به دکمه ریست نیست و با بالا آمدن فشار و قرار گرفتن در محدوده نرمال و از پیش تعریف شده ، سیستم به صورت خودکار مجددا روشن می شود.

مطالعه بیشتر ⇓

همانطور که مطلع هستید چیلرها انواع گوناگونی دارند که هر یک برای کاربردی خاص مناسب هستند. برای شناخت انواع چیلرها و آشنایی با خصوصیات هر یک از آنها پیشنهاد می کنیم که این مقاله انواع چیلر را مطالعه بفرمایید. همچنین چیلرهای تراکمی در 2 نوع هوایی (هوا خنک) و آبی (آب خنک) ساخته می شوند که برای آشنایی با ساختار چیلرهای هوایی این مقاله ⇐ چیلر هوایی و برای آشنایی با نحوه کار و مزایای چیلرهای آب خنک این مقاله ⇐ چیلر آب خنک را مطالعه بفرمایید.

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 12 میانگین: 4.1]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

5 + سه =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت