سيستم رفع كريستال در چیلرهای جذبی

سيستم رفع كريستال در چیلرهای جذبی : در چیلرهای جذبی وقتي غلظت محلول زياد باشد، سبب كريستاليزاسيون در مبدل حرارتي مي شود و بلورهاي نمك در لوله هاي بين ژنراتور تا ادكتور ايجاد مي شود و جريان محلول را مسدود مي كند.

قبل از اینکه به سیستم رفع کریستال بپردازیم ، پیشنهاد می کنم که متن صفحه کریستاله شدن چیلر جذبی را مطالعه کنید که در آن به علت های اصلی کریستالیزاسیون و همچنین راه های برطرف سازی آن اشاره کرده ایم.

در برخي از مدل هاي چیلر ابزوربشن يك لوله ضد كريستاليزاسيون اتوماتيك وجود دارد و در بعضي از مدل ها يك ضد كريستاليزاسيون فوق العاده نيز اضافه شده است.

لوله ضد كريستاليزاسيون در سيکل کاريمدل SSE (شکل 3-3) نشان داده شده است. مطابق شکل، جريان محلول برگشتي از ژنراتور از طريق لوله خروجي ژنراتور وارد مبدل حرارتي و ادكتور مي شود. حال اگر كريستاليزاسيون شروع شود، كريستال هاي محلول ابتدا در پوسته مبدل حرارتي تشكيل و شروع به توسعه مي کند و در نتيجه جريان محلول غليظ را مسدود مي كند. بدين طريق سطح محلول در لوله خروجي ژنراتور شروع به بالا رفتن مي كند تا به سطح محلول ضد کريستال برسد. سپس محلول وارد لوله ضد كريستاليزاسيون مي شود و از اين لوله به ابزربر مي رود و در نتيجه مبدل حرارتي را باي پس مي كند.

سيستم رفع كريستال در چیلرهای جذبی

لوله ضد کريستال

لوله ضد کريستال به شكل U ساخته شده است تا بخار از استوانه پاييني به بالا نيايد. جريان كمي از محلول رقيق در اين لوله U شكل جريان دارد. شاخه ديگر اين لوله به اندازه كافي بلند است تا افزايش فشار در استوانه بالايي سبب مختل شدن كار سيستم نشود. براي اينكه ببينيم كه آيا محلول غليظ از لوله ضد کريستال مي گذرد و يا از لوله خروجي ژنراتور، لوله ضد كريستال را با دست لمس كنيد. اگر داغ باشد نشانه اين است كه محلول از ضد كريستاليزاسيون جريان دارد و در سيستم عمل كريستاليزاسيون رخ داده است. در غير اين صورت، اگر درجه حرارت لوله فوق عادي بود (يا كمي بيشتر از عادي) نشانه اين است كه محلولي از آن عبور نمي کند.

براي جلوگيري از كريستال و رفع آن تدابير ديگري نيز انديشيده شده است كه به قرار زير مي باشد.

هر گاه چيلر از كار بايستد و خاموش شود، چرخه رقيق سازي هنوز كار مي كند تا از كريستاله شدن محلول جلوگيري كند. مدار كنترلي طوري طراحي شده است كه با فشار دادن دكمه خاموش كردن چيلر يا به واسطه عمل كردن هر كدام از كنترلرها براي خاموش كردن چيلر، جريان برق شير برقي تنظيم بخار مولد قطع مي گردد و در نتيجه مسير بخار بسته مي شود. اما همچنان پمپ محلول كار مي كند تا محلول ضعيف واحد جاذب با محلول قوي مولد مخلوط گردد تا غلظت متوسطي ايجاد شود و از كريستاله شدن محلول جلوگيري شود. البته پمپ هاي محلول هم بعد از مدت زمان كوتاهي (حدود ٤ تا ٦ دقيقه) خاموش مي شوند.

رقيق سازي مبرد مايع

بعضي از طراحي هاي چرخه رقيق سازي مبرد مايع (آب) را با محلول ضعيف واحد جاذب مخلوط مي كنند و اين مخلوط را به مولد بخار مي فرستند و در اين مسير به گردش در مي آورند تا از كريستاله شدن محلول جلوگيري شود. بنابراين يك مسير لوله از خروجي پمپ مبرد به ورودي پمپ محلول در نظر مي گيرند كه بر روي آن يك شير برقي قرار دارد كه اين شير برقي به وسيله كنترلر كنترل مي شود و فقط زماني كه چرخه رقيق سازي كار مي كند اين شير به حالت باز قرار دارد.

يكي از روش هاي متداول جلوگيري از كريستاله شدن محلول در حين كاركرد چيلر اندازه گيري ارتفاع مبرد در تبخير كننده به وسيله حسگر و همچنين اندازه گيري هاي محلول قوي مولد بخار است. همانطوريكه مي دانيد چون مجموع آب و ليتيوم برومايد داخل چيلر چذبی مقدار ثابتي است، اگر سطح مبرد در تبخير كننده پايين بيايد مي توان نتيجه گرفت كه غلظت محلول در مولد بخار بالا رفته است و كريستاله شدن محلول قابل پيش بيني خواهد بود كه در اين صورت دماي محلول از خط كريستاله شدن محلول گذشته است.

مي توان ارتفاع مبرد را در تبخير كننده اندازه گيري كرد و همچنين دماي محلول قوي را در ورودي به مبدل حرارتي اندازه گيري كرد كه اين داده ها به كنترلرها فرستاده مي شوند و در صورت نياز كنترلرها فرمان باز شدن شير برقي را مي دهند تا مقداري مبرد مايع (آب) به ورودي پمپ محلول وارد شود و در نتيجه غلظت محلول مولد بخار پايين بيايد.

اورلود

در صورتي كه عمليات رقيق سازي به درستي انجام نشده باشد يا قطعي برق ممكن است، كريستال باعث جلوگيري از چرخش روتور گرديده و حتي پمپ، اورلود نمايد كه اين حالت مي تواند عمل آن را مختل سازد در چنين شرايطي بايد از دستورالعمل زير پيروي نمود :

1 . بدنه و لوله هاي انتقالي پمپ محلول را با بخار حرارت دهيد. البته در هنگام كار با پمپ هاي بسته، بايد توجه بسياري نمود. هنگام حرارت دادن بدنه موتور با بخار بايد دقت شود تا به هيچ وجه حرارت به موتور و كنترل هاي آن به طور مستقيم داده نشود. همچنين به هيچ وجه نبايد اتصالات فلنچ را مستقيماً حرارت داد، زيرا حرارت مي تواند موجب از بين بردن واشرها شود.

تا هنگاميکه از حركت موتور پمپ محلول اطمينان حاصل كنيد به حرارت دادن ادامه دهيد. گردش پمپ هاي بسته از طريق مشاهده فشار خروجي در شير سرويس پمپ قابل تشخيص است زيرا به طور مستقيم نمي توان حركت موتور را مشاهده نمود. يك فشارسنج را به شير سرويس پمپ وصل كنيد. در صورتي كه دكمه هاي روشن خاموش پمپ بر روي تابلو كنترل خاموش شده اند. آنها را روشن كنيد. در صورتي كه موتور پمپ حركت كند، درجه فشارسنج فشاري بيش از فشار اتمسفري را نمايش مي دهد.

حرارت دهی به بدنه پمپ

در صورتي كه داخل پمپ و لوله هاي انتقالي و خروجي آن به طور كامل بسته شده باشند، درجه فشارسنج فشار صفر را نمايش مي دهد. در صورتي كه بعضي از قسمت هاي داخل پمپ گرفته باشند و بقيه قسمت ها باز باشند، بروز يك خلا عميق مي تواند نشان دهنده عدم گردش موتور باشد. در چنين شرايطي آن قدر به حرارت دهي به بدنه پمپ ادامه دهيد تا فشارسنج، عددي بالاتر از فشار اتمسفر را نشان دهد.

به هيچ وجه دكمه ريست پمپ را بيش از يكبار در هر 5 دقيقه آزاد نكنيد. در صورتي كه مبدل حرارتي هم بسته شده باشد، با به راه افتادن پمپ در صورتي كه لوله انتقال دهنده محلول از مبدل حرارتي به افشانه جاذب بسته شده باشد، پمپ آب چگاليده كندانسور را خاموش كرده و دستگاه را در حالي كه شير كنترل ظرفيت آن را باز كرده ايد، روشن كنيد. كليد سايكل گارد را در حالت دستي manual قرار دهيد تا محلول رقيق شود. اين حالت دستگاه، حرارت جذب كرده و كريستال برطرف مي شود (سيستم رفع كريستال در چیلرهای جذبی) .

مطالعه بیشتر ⇓

چیلر جذبی

چیلر جذبی دو اثره

چیلرهای جذبی سه اثره

چیلر تراکمی آب خنک

چیلر هوایی

مبدل حرارتي

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 4 میانگین: 4.8]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

سه × 4 =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت