از مهمترین تصمیم گیری ها در طراحی سیستم های گرمایش با بخار ، انتخاب فشار تولید ، توزیع و مصرف بخار است. با توجه به هزینه های سرمایه گذاری ، بازدۀ مصرف انرژی و پایداری کنترل ، فشار سیستم باید برابر با کمترین مقداری باشد که می تواند وظیفۀ گرمایش مورد نیاز را تأمین کند مگر اینکه تحلیل های اقتصادی نشان دهد که تولید و توزیع بخار با فشار بالاتر دارای مزیّت است.
اولین گام در انتخاب فشار، تحلیل نیازهاست. گرمایش ساختمان ها و گرمایش آبگرم مصرفی را می توان به صورت مستقیم یا غیرمستقیم با بخار کم فشار (فشار کمتر از 15 پاسکال یا 250 درجه فارنهایت) انجام داد. سایر سیستم هایی که می توانند با بخار کم فشار تغذیه شوند عبارتند از: چیلر جذبی (10 پاسکال)، تجهیزات پخت و پز، ماشین ظرفشویی، و مبدل های حرارتی مورد استفاده در ریخته گری های تحت فشار و سایر فرایندها. بنابراین از نقطه نظر نیاز مصرف کنندگان، بخار پرفشار (بیشتر از 15 پاسکال) فقط برای مصارفی چون خشک کن ها، اتوها، توربین های بخار و برخی فرایندهای صنعتی مورد نیاز است.
اگر منبع تولید بخار نزدیک به مصرف کننده گان است، فشار تولید باید به حد کافی باشد تا بتواند :
1 . فشار مورد نظر مصرف کننده را تأمین کند.
2 . افت فشار بین مولد بخار ( دیگ بخار ) و مصرف کننده را جبران کند.
3 . در محدودۀ قابل کنترل قرار داشته باشد.
کاهش و افزایش فشار سیستم
در اثر عبور جریان از درون لوله ها، اتصالات، شیرهای کنترلی و صافی ها، فشار افت خواهد کرد. اگر فاصلۀ دیگ بخار از مصرف کننده زیاد باشد، توزیع کردن بخار با فشار زیادتر (که باعث کاهش قطر لوله ها می گردد) مزیت هایی را به همراه خواهد داشت. هنگامی که این موضوع بررسی می شود باید در تحلیل اقتصادی، افزایش سرمایه گذاری و هزینه های بهره برداری به دلیل بالاتر بودن فشار سیستم را نیز در نظر گرفت. اگر افزایش فشار تولید باعث گردد از فشارهای کمتر از 15 پاسکال به فشارهای بالاتر از 15 پاسکال برویم، تجهیزات سیستم تولید از گروه کم فشار به گروه پرفشار تبدیل می گردند که موجب افزایش قابل توجهی در هزینه های سرمایه گذاری و هزینه های بهره برداری خواهد شد.
وقتی بخار توسط وسایل غیراحتراقی یا منابعی نظیر پوشش آب خنک کنندۀ موتور دیزل تولید می شود، این منبع نیز ذاتا محدودیت هایی را در مورد فشار اعمال می کند.
مطالعه بیشتر ⇓