ویژگی خاص هواساز فول فرش Full Fresh این است که تمام هوایی که به دستگاه وارد می شود (به طور 100 درصدی) از بیرون ساختمان (هوای آزاد) تامین می شود و برای بازگرداندن هوای داخل ساختمان به هواساز و سیرکوله کردن آن ، هیچ دریچه ای (دمپر) بر روی دستگاه هواساز فول فرش در نظر گرفته نمی شود.
هواساز فول فرش هم همانند سایر هواسازها از اجزای اصلی مطابق شکل زیر ساخته می شود. البته اگر در کاربردی خاص نیاز باشد که رطوبت را هم تحت کنترل درآوریم و به صورت هوشمند و اتوماتیک مقدار آن را کم یا زیاد کنیم به این تشکیلات ، بایستی قطعات مربوط به رطوبت زنی و رطوبت زدایی و سنسورهای مربوطه نیز افزوده شود.
آب سرد توسط چیلر و آب گرم توسط بویلر موتورخانه تامین می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر و شناخت انواع چیلرها این متن ⇐ انواع چیلر را مطالعه بفرمایید.
دستگاه هواساز فول فرش چه ویژگی های خاص دیگری باید داشته باشد ؟
1 . فرض کنید که در یک هواساز معمولی (غیر فول فرش) دمای هوای بیرون 30 درجه سانتی گراد ، دمای هوای خروجی از دستگاه هواساز 20 درجه سانتی گراد و دمای هوای برگشتی (سیرکوله) 25 درجه باشد و 50 درصد کل هوا از بیرون و 50 درصد هم هوای سیرکوله باشد. در این صورت این 50 درصد هوای برگشتی 25 درجه سانتی گراد با 50 درصد هوای بیرون 30 درجه ترکیب شده (در بخشی از هواساز به اسم قسمت مخلوط کننده هوا) و دمای هوا قبل از رسیدن به کویل سرمایشی (کویل آب سرد) به 27.5 درجه سانتی گراد می رسد. حال کویل باید این دمای 27.5 را به 20 درجه کاهش دهد. بنابرین در اینجا اختلاف دما 7.5 درجه است. حال یک نمونه هواساز فول فرش را در نظر بگیرید که با همین شرایط باید کار کند. در این صورت کویل های سرمایشی دستگاه باید هوای با دمای 30 درجه را در مدت زمان کوتاهی به 20 درجه سانتی گراد کاهش دهد. چونکه کل هوای ورودی به دستگاه از بیرون تامین می شود ، باید در دستگاه هواساز فول فرش تعداد کویل های سرمایشی و گرمایشی را بیشتر در نظر بگیریم. به طور کلی در هواسازهای معمولی از 4 ردیف کویل آب سرد (سرمایشی) و 2 ردیف کویل آب گرم (گرمایشی) استفاده می شود که در هواساز Full Fresh باید از 6 ردیف کویل آب سرد و 3 ردیف کویل آب گرم استفاده شود.
کویل های آب سرد و گرم :
2 . دستگاه هواساز فول فرش اصولا برای اماکنی کاربرد دارند که حساس به آلاینده ها هستند. فضاهایی مثل بیمارستان ها (برای مثال در اتاق عمل نباید هوا چرخش داشته باشد) یا برخی از فضاهای صنعتی که در آنها نباید آلاینده های داخل محیط به هواساز برگردانده شوند ، بایستی از هواساز فول فرش استفاده کرد. در چنین شرایطی معمولا باید از فیلترهای مخصوصی مثل فیلترهای کیسه ای و هپا نیز در دستگاه هواساز Full Fresh استفاده کرد تا تمام آلاینده ها از جمله میکروب ها ، باکتری ها و ویروس ها از هوا گرفته شود. فیلترهای هوا در ابعاد و انواع گوناگون از جمله فیلترهای اولیه (پیش فیلتراسیون) ، کیسه ای (بگ فیلترها) و هپا (فیلترهای با دقت بسیار بالا با قدرت فیلتراسیون 99.99 تا 99.9999 درصدی) تولید می شوند. معمولا چارچوب این فیلترها از آلیاژهای آلومینیوم و یا فولاد ضد زنگ ساخته می شود.
البته اگر هواساز علاوه بر فول فرش بودن به تمام هایژنیک (بهداشتی) بودن هم تبدیل شود ، تمهیدات دیگری نیز باید در آن در نظر گرفته شود که برای مطالعه بیشتر در این زمینه این متن ⇐ هواساز هایژنیک را مطالعه بفرمایید.
3 . در هواساز فول فرش وقتی که از تعداد بیشتری فیلتر و کویل استفاده می شود ، قدرت مکش هوا توسط فن افت می کند که برای جبران آن به جای استفاده از فن های نوع فوروارد از نوع بکوارد استفاده می شود. وقتی تعداد ردیف کویل ها را افزایش می دهیم و نیز فیلترهای بیشتری به دستگاه اضافه می کنیم مثل این است که بخواهیم هوا را از بین یک پتو مکش کنیم که این عمل بسیار سخت بوده و باید فن از نوع بکوارد باشد. ویژگی فن های فوروارد این است که می توانند حجم زیادی از هوا را در دورهای پایین جابجا کنند.
4 . از طرفی افزوده شدن کویل ها و فیلترها باعث افزایش طول بدنه دستگاه نیز می شود. در نتیجه ابعاد هواساز فول فرش نسبت به معمولی بزرگتر است و از ورق های فولادی بیشتری در ساخت آن استفاده می شود.
5 . مجموع این عوامل باعث می شود که قیمت هواساز فول فرش نسبت به نوع معمولی آن بیشتر باشد.
برای اطلاع دقیق تر از نحوه قیمت گذاری هواسازها و محدوده قیمتی آن این صفحه را مطالعه کنید ⇐ قیمت هواساز
تهویه مطبوع ماخ طراح و تولید کننده انواع هواسازها ، چیلرها و سایر دستگاه های سیستم های تهویه مطبوع مرکزی است. کلیه محصولات طبق درخواست مشتری و مطابق با نیازهای پروژه طراحی و تولید می گردد و با کمترین قیمت در سراسر کشور عرضه می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر ، انتخاب مناسب ترین دستگاه برای پروژه خود و نیز استعلام قیمت ها با مهندسان ما تماس بگیرید.
مهندس احمدی : 09127675117 – 09194427470
مهندس خورانی : 09191639363
بله بیشتر است. چونکه تعداد ردیف کویل های آن از نوع معمولی بیشتر بوده و فن دستگاه برای عبور دادن هوا از بین کویل ها و فیلترها (که در برابر جریان هوا مقاومت ایجاد می کنند) باید توان بیشتری داشته باشد. در ضمن چونکه اختلاف دمای بین هوای ورودی به دستگاه و هوای خروجی از آن نسبت به نوع معمولی بیشتر است ، دستگاه چیلر نیز برق بیشتری مصرف می کند تا آب سرد مورد نیاز برای سرمایش هوا را فراهم کند.
خیر لزومی ندارد و با توجه به نیازهای ساختمان مورد نظر تعیین می شود که سیستم فیلتراسیون در چه سطحی باشد.
عوامل متعددی بر قیمت تمام شده دستگاه اثر می گذارند که مهمترین آنها عبارتند از تعداد و نوع فیلترها ، نوع و ساختار فن دستگاه ، داشتن یا نداشتن سیستم تنظیم رطوبت ، هایژنیک (بهداشتی) بودن یا نبودن آن