مزایای VRF

بررسی مزایای VRF از ابعاد مختلف

VRF دستگاهی سرمایشی و گرمایشی دو تکه شامل یونیت بیرونی خارج از ساختمان و یونیت های داخل ساختمانی (فن کویل) متصل به آن است که در دو مدل کلی GHP و EHP وجود دارد که دستگاه GHP با انرژی گاز طبیعی یا همان گاز شهری عمل گرمایش و سرمایش ساختمان را انجام داده و EHP با انرژی برق. منظور از EHP در متون مختلف همان VRF است. قبل از توضیح مزایای سیستم VRF چنانچه با ساختار و ویژگی های این سیستم آشنایی ندارید ، ابتدا متن سیستم VRF را مطالعه کنید. در این متن تعدادی از مزایای VRF را در مقایسه با سایر دستگاه ها بررسی می کنیم.

فن کویل های متصل به VRF و GHP

1 . رسیدن به آسایش حرارتی

از جمله مهمترین مزایای VRF این است که متناسب با تغییر بار تهویه فضای داخل و با تغییر مقدار جریان مبرد (گاز فریون) ارسالی به هر یونیت داخلی (فن کویل) ، میزان سرمایش و گرمایش را تغییر می دهد. هر کاربر می تواند دمای محیط اطراف خود را در هر اتاق مطابق با نیازهای خود و به صورت مستقل و مجزا از سایر یونیت های داخلی تنظیم کند و تمامی یونیت های داخلی (فن کویل ها) مطابق شکل زیر به یونیت خارجی مستقر بر روی بام ساختمان، متصل می شوند.

مزایای VRF و کنترل مستقل و مجزا در آن

فن کویل های متصل به یونیت خارجی VRF با رطوبت گیری هوای ورودی به داخل ساختمان و نیز هوای در گردش درون ساختمان ، رطوبت آن را تنظیم می کنند و برای مناطق با رطوبت زیاد بسیار مناسب هستند. بدین ترتیب هر قسمت ساختمان ، دما و رطوبت کنترل شده و مستقلی خواهد داشت.

2 . سرمایش و گرمایش همزمان

دومین مورد از 11 مورد از مزایای سیستم VRF در مقایسه با سایر دستگاه ها این است که سیستم VRF علاوه بر اینکه سیستمی چهار فصلی محسوب می شود این توانایی را دارد که در یک زمان خاص و به طور همزمان برای تعدادی از یونیت ها در صورت نیاز سرمایش و برای تعدادی نیز گرمایش فراهم کند و با بازیافت گرمایی در حالت کارکرد همزمان ، به شدت ضریب عملکرد سیستم (COP) را افزایش می دهد و در نتیجه مصرف انرژی ساختمان کاهش می یابد. همانند تصویر زیر فرض را بر این بگیرید که در یک روز پاییزی یا بهاری که هوا نه خیلی گرم و نه خیلی سرد است و با توجه به میزان حرارتی که در یکی از واحدها ایجاد می شود و یا با توجه به اینکه برخی از واحدها در سایه و برخی نیز در مسیر مستقیم نور خورشید قرار دارند ممکن است که به خنک کاری و گرمادهی همزمان در ساختمان نیاز باشد که در این صورت با طراحی و لوله کشی خاص سیستم VRF (که البته مقداری هزینه اولیه سیستم تهویه را نیز افزایش می دهد) می توان کاری کرد که چنین مزیتی حاصل شود.

سیستم سرمایشی و گرمایشی VRF

3 . هزینه برق مجزا

محاسبه هزینه برق مصرفی چندین فن کویل متصل به یک یونیت خارجی در این سیستم ، به صورت جداگانه انجام شده و برای هر قسمت از ساختمان که قرار باشد هزینه مصرف برق جداگانه داشته باشد ، با نصب یک یونیت خارجی و اتصال آن به فن کویل های آن قسمت ، مصرف انرژی جداگانه حساب می گردد و هر فرد می تواند مصرف خود را مدیریت کند. البته باید به این نکته توجه کرد که ظرفیت و توان هر یونیت خارج از ساختمان بالا بوده و همزمان می تواند عمل تهویه چند بخش را بر عهده بگیرد و معمولا در چنین ساختمان هایی، مستقل بودن سیستم تهویه برای بخش های مختلف (از نظر مصرف انرژی) اهمیت چندانی ندارد و فقط در واحدهای مسکونی با چنین درخواستی مواجه هستیم که در این صورت یا به ازای هر واحد بزرگ یک دستگاه جداگانه در نظر گرفته می شود یا به ازای هر چند واحد از یک دستگاه استفاده می شود و هزینه انرژی آن چند واحد با هم به صورت مشترک محاسبه می شود.

4 . استفاده از تکنولوژی اینورتر

از دیگر مزایای VRF این است که سیستم های VRF از کمپرسورهای مجهز به موتورهای سرعت متغیر ، استفاده می کنند (Inverter Technology) که در بازه کاری 10 تا 100 درصد و مطابق با نیاز مصرف کننده کار می کنند و به شدت در مصرف برق صرفه جویی می شود. تکنولوژی اینورتر منجر می شود که دقت کنترل دما افزایش یابد و با خطای فقط 1 درجه فارنهایت سیستم کار کند. با تغییرات دمایی داخل و خارج ساختمان ، تکنولوژی اینورتر قدرت مصرفی سیستم را تغییر داده و سرعت دورانی کمپرسور را در بهینه ترین حالت ممکن تنظیم می کند. تست های انجام شده نشان می دهد که این تکنولوژی مصرف انرژی (برق) کل سیستم تهویه را در طول سال 30 تا 40 درصد نسبت به کمپرسورهای دور ثابت کاهش می دهد. به عنوان نمونه در تصویر زیر مشاهده می کنید که با جایگزینی موتورهای اینورتر DC به جای موتورهای الکتریکی غیر اینورتر AC در یونیت خارجی دستگاه Hisense VRF به چه شکل راندمان موتور الکتریکی متصل به کمپرسور افزایش یافته است.

موتورهای اینورتر DC در یونیت خارجی دستگاه Hisense VRF

مطالعه بیشتر درباره تکنولوژی های استفاده شده VRF های شرکت Hisense در این مقاله ⇐ Hisense VRF

5 . انعطاف پذیری در طراحی

یک یونیت خارجی که در جایی مانند پشت بام نصب می شود قابلیت اتصال به تعداد زیادی یونیت داخلی (حداکثر 64 یونیت) و با ظرفیت های مختلف را دارد. VRF این قابلیت را دارد که با اضافه شدن بار تهویه یا بازسازی و گسترش ساختمان به راحتی با تغییرات سازگار شود و با افزودن یونیت های بیشتر ظرفیت سیستم را بالاتر ببرد. (بر خلاف سیستم های کانالی مانند داکت اسپلیت که این قابلیت در آن وجود ندارد)

6 . انعطاف پذیری در نصب

از دیگر مزایای VRF ، قابلیت نصب آن به صورت طبقه به طبقه در ساختمان است. دستگاه یا یونیت بیرونی آن سبک وزن بوده (نسبت به سیستم های دیگر) و به زیرسازی کمتری جهت استقرار یونیت بیرونی نیاز است و فضای کمی را نیز اشغال می کند. همچنین قابلیت نصب این سیستم به عنوان سیستم جایگزین در ساختمان های در حال بازسازی وجود دارد. ترکیبی از این یونیت ها با هم می تواند ظرفیت سرمایشی و گرمایشی تا صد ها تن ایجاد کند. در مقام مقایسه با اسپلیت ها ، هزینه نصب VRF حدود 30 درصد کمتر از مجموعه ای از اسپلیت ها با ظرفیت مشابه است و منجر به کاهش هزینه های لوله کشی مسی و سیم کشی سیستم می شود.

مقایسه VRF با اسپلیت از نظر لوله کشی

7 . راندمان انرژی

سیستم های VRF از مزایای ترکیب کمپرسورهای دور ثابت و دور متغیر (اینورتر) بهره می برند که این اجازه را به سیستم می دهد که متناسب با بار سرمایشی و گرمایشی ، کمپرسورها وارد مدار شوند و با سرعت بهینه دوران کنند.

با توجه به اینکه اکثر سیستم های تهویه مطبوع بیشتر ساعات کاری خود را با توان 30 تا 70 درصد توان کل کار می کنند ، COP سیستم های VRF برای این بازه کاری بهینه سازی شده است و در اکثر ساعات کاری در بهینه ترین حالت کار می کند.

سیستم تهویه مطبوع مرکزی VRF به طور کامل کانال کشی را حذف و یا آن را کاهش می دهد که این کار ، اتلافات جریان هوا در کانال که حدود 20 تا 30 درصد است را از بین می برد.

8 . کاهش سطح صدا

سطح صدای کاری یونیت داخلی بدون کانال حدود 27 dB A و یونیت داخلی کانالی حدود 29 dB A و یونیت بیرون از ساختمان نیز در حدود 50 الی 60 دسیبل است. (با توجه به سازنده های مختلف این مقدار اندکی کمتر یا بیشتر است)

یونیت های بیرونی نیز بسیار کم صدا هستند و حتی این قابلیت را دارند که به طور مستقیم و با کمترین فاصله از یونیت های داخلی مستقر شوند. در مقام مقایسه با اسپلیت (کولر گازی) و داکت اسپلیت ، یونیت بیرونی سیستم VRF سطح صدای کمتری دارد.

مقایسه VRF با اسپلیت از نظر سطح صدا

9 . قابلیت اعتماد به سیستم

حتی اگر مشکلی برای یکی از یونیت های داخلی پیش بیاید ، سیستم تهویه VRF بدون مشکل به کار خود ادامه می دهد زیرا هر یونیت داخلی به طور مستقل و مجزا قابلیت کنترل دارد. حتی اگر یکی از کمپرسورهای یونیت بیرونی دچار خرابی یا مشکل شود بقیه کمپرسورها به کار خود ادامه می دهند. بنابرین کل سیستم خاموش نمی شود و مابقی کمپرسورها در وضعیت اضطراری و بدون مشکل به کار خود ادامه می دهند تا سر فرصت کمپرسور بازبینی شود.

10 . نگهداری آسان

با توجه به اینکه هیچ پمپ آبی برای نگهداری و نیز کانال هوایی برای پاک کردن وجود ندارد ، سیستم VRF در مقایسه با سایر سیستم های تهویه مطبوع به نگهداری کمتری نیاز دارد. نگهداری این سیستم بسیار شبیه سیستم های DX (مانند اسپلیت) است که بیشتر به تعویض فیلترها و پاک سازی کویل ها ختم می شود که این مورد هم یکی دیگر از 11 مورد مهم از مزایای سیستم VRF در مقایسه با سایر دستگاه ها است.

11 . زیبا سازی ساختمان

از دیگر مزایای VRF این است که یونیت های داخلی در انواع و ظرفیت های مختلفی مانند دیواری ، سقفی ، داکتی و … موجود هستند که چندین مورد از آنها را می توان به یک یونیت خارجی (بیرونی) متصل نمود. یونیت های بیرونی نیز می توانند روی پشت بام یا مکانی پنهان مستقر شوند که نسبت به بسیاری از سیستم های دیگر به افزایش زیبایی داخل و خارج ساختمان منجر می شوند.

تا بدین جا سعی کردیم تا 11 مورد از مزایای سیستم VRF در مقایسه با سایر دستگاه ها را بیان کنیم ولی برای اینکه شما با سایر سیستم های تهویه مطبوع نیز آشنا شوید و بهترین انتخاب را برای پروژه خود داشته باشید پیشنهاد می کنیم که این مقاله ⇐ انواع سیستم تهویه مطبوع را مطالعه بفرمایید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد مزایای VRF و مقایسه آن با سیستم های تهویه مطبوع گرمایشی و سرمایشی ، انتخاب مناسب ترین سیستم تهویه برای ساختمان خود و نیز استعلام قیمت دستگاه ها با مهندسان ما تماس بگیرید.

مهندس احمدی (تهویه مطبوع ماخ) : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی (تهویه مطبوع ماخ) : 09191639363

از مهمترین رقبای سیستم های VRF چیلرها هستند که یک نوع پر کاربرد آنها چیلر آبی (آب خنک) است که برای آشنایی با طرز کار و مزایای آن پیشنهاد می کنیم که این مقاله ⇐ چیلر آبی را مطالعه کنید.

مطالعه بیشتر درباره VRF های شرکت های LG و LS و ویژگی های آنها در صفحات زیر ⇓

LG VRF

LS VRF

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 3 میانگین: 3.3]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

6 + 8 =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت