سیستم های با درجه حرارت دوگانه

کاربرد سیستم های با درجه حرارت دوگانه

سیستم های با درجه حرارت دوگانه هنگامی به کار می روند که برای مقاصد گرمایش از همان سیستم توزیع و تجهیزاتی استفاده گردد ( مثلا فن کویل ها و کویل های هواساز ) که برای سرمایش استفاده شده است. معمولا در سیستم های با درجه حرارت دوگانه ، ظرفیت مبدل های حرارتی بار و سیستم های توزیع بر مبنای سیکل سرمایش تعیین می شود. سیستم های با درجه حرارت دوگانه اساسا سه نوع هستند و روش های طراحی آنها متفاوت است.

1 . سیستم های دو لوله ای

2 . سیستم های چهار لوله ای با بارهای مشترک

3 . سیستم های چهار لوله ای با بارهای مستقل

1 . سیستم های دو لوله ای

در این سیستم ها بر اساس نیاز مصرف کنندگان ، آب سرد چیلر یا آب گرم بویلر از درون سیستم های توزیع و تجهیزات مصرف کننده مانند هواساز و فن کویل ها عبور می کند.

چیلر ، هواساز و فن کویل

در طراحی این سیستم ها باید موارد زیر را در نظر داشت :

1 . نیاز تمام مصرف کنندگان در هر لحظه باید گرمایش یا سرمایش باشد یعنی اگر در یک زمان خاص برخی از بارها از نوع سرمایشی و برخی از بارها از نوع گرمایشی هستند نباید از این سیستم استفاده شود.

2 . در هنگام طراحی سیستم باید ابتدا درجه حرارت و مقدار گذر سیال واسطۀ انتقال حرارت را برای حالت سرمایش و گرمایش محاسبه کرد.

3 . سیستم تبدیل از وضعیت سرمایش و گرمایش و بالعکس باید چنان باشد که اواپراتور چیلر در معرض درجه حرارت زیاد آب گرم کننده و دیگ در معرض درجه حرارت کم آب سرد واقع نشود. برای برآورده ساختن چنین محدودیت هایی ، تبدیل وضعیت از سرمایش به گرمایش و بالعکس ، زمان قابل توجهی را نیاز دارد. اگر چه این سیستم از دو سیستم دیگر ارزانتر است ولی وقتی احتمال تغییر سریع بار (از سرمایش به گرمایش و بالعکس) وجود دارد هرگز نباید از آن استفاده شود.

2 . سیستم های چهار لوله ای با بار مشترک

در سیستم های چهار لوله ای با بار مشترک نیز مشابه سیستم های دو لوله ای از همان تجهیزاتی که برای انتقال بار گرمایش استفاده می شود برای انتقال بار سرمایش نیز استفاده خواهد شد. تفاوت این سیستم با سیستم دو لوله ای در این است که برای هر یک از مصرف کنندگان ، سیستم های دو لوله ای مجزا برای سرمایش و گرمایش وجود دارد. در این صورت به جای اینکه تبدیل وضعیت از سرمایش به گرمایش و بالعکس در منابع تولید انرژی انجام شود ، این تبدیل برای هر یک از مصرف کنندگان و یا برای گروهی از مصرف کنندگان انجام خواهد شد. بنابراین در یک زمان خاص ، بخشی از بارها می توانند سرمایش و بخشی گرمایشی باشند.

موقعیت نصب منبع انبساط یکی از مشکلات این سیستم هاست. بسیاری از سیستم های چهار لوله ای دارای دو منبع انبساط هستند. یک منبع برای سرمایش و یک منبع برای گرمایش. وقتی چند بار به سیستم متصل باشد ، مدارهای گرمایشی و سرمایشی از نظر هیدرولیکی مستقل از یکدیگر نخواهند بود و بنابراین هر مدار دارای دو منبع انبساط خواهد بود. با اتصال منبع انبساط ، نقطۀ مرجع فشار در هر دو مدار یکسان خواهد شد.

مشکل مخلوط شدن آب سرد و آب گرم

مشکل دیگر مربوط به احتمال مخلوط شدن آب سرد و آب گرم است. هر کدام از مصرف کنندگان دارای دو شیر سه راهه می باشند. یک شیر مخلوط کننده روی خط ورودی و یک شیر تقسیم کننده روی خط خروجی. عیب دیگر این سیستم این است که هر یک از مصرف کنندگان را نمی توان به طور مجزا کنترل کرد. یعنی هر کدام از شیرها باید یا باز باشند و یا بسته و کنترل بینابینی وجود نخواهد داشت. بنابراین به دلیل وجود معایب و مشکلاتی که ذکر شد ، استفاده از سیستم های چهار لوله ای با برگشت مشترک منحصر به مواردی است که مدارهای مصرف کنندۀ مستقل وجود نداشته باشد.

3 . سیستم های چهار لوله ای با بار مستقل

در کاربردهایی که برخی از بارها گرمایشی و برخی از بارها سرمایشی هستند ، استفاده از سیستم های چهارلوله ای با بار مستقل ارجعیت دارد. نحوۀ کنترل این سیستم ساده تر و مطمئن تر از سیستم های با بار مشترک است و در برخی کاربردها ، هزینه های اولیۀ آن نیز کمتر خواهد بود. همچنین ظرفیت هر یک از مصرف کنندگان هر دو مدار را می توان کنترل کرد و از روش تغییر گذر جریان نیز سود جست.

در این نوع سیستم این انعطاف پذیری که برخی از مصرف کنندگان فقط برای مقاصد گرمایش یا فقط برای مقاصد سرمایش استفاده شوند (مانند یونیت هیتر یا کویل های پیش گرمکن) نیز وجود خواهد داشت. بنابراین سیستم های هواساز می توانند رطوبت را نیز کنترل کنند و می توان از کویل های دوباره گرمکن در محل های مناسب استفاده کرد.

مطالعه بیشتر ⇓

چیلر آبی

چیلر هوایی

دیگ بخار

مبدل های حرارتی

سیستم تهویه GHP

اجزای برج خنک کننده

اسپیلت کانالی

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 0 میانگین: 0]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

4 × دو =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت