مبدل حرارتی موتورهای الکتریکی

انواع مبدل حرارتی موتورهای الکتریکی و ضرورت خنک کاری

در موتورهای الکتریکی باز (open motor) بهترین و ساده ترین روش خنک کاری استفاده از یک فن و دمیدن هوا به درون آن است. وقتی که به دلایلی مانند شرایط محیط کاری از موتورهای بسته (enclosed motor) استفاده می شود با مشکل خنک کاری مواجه خواهیم بود. در موتورهای کاملا بسته ، سیستم خنک کاری نیز در مداری بسته انجام می شود و این موتورها نسبت به موتورهای باز بزرگتر و گران قیمت تر هستند. از این سیستم خنک کاری معمولا در الکترو موتورهای با قدرت کمتر از 1000 اسب بخار استفاده می شود. وقتی که توان الکترو موتور از 1000 اسب بخار فراتر رود به روش دیگری جهت خنک کاری نیاز است که معمول ترین روش استفاده از مبدل حرارتی موتورهای الکتریکی است. (از مبدل های حرارتی در الکتروموتورهای با قدرت کمتر از 1000 اسب نیز امروزه استفاده می شود.)

به طور کلی در الکتروموتورهای بسیار بزرگ برای خنک کاری از مبدل حرارتی (کولر مخصوص) استفاده می شود و معمولا خنک کاری به دو روش هوا به هوا و هوا به آب انجام می شود. در روش هوا به هوا ، هوای موجود در موتور الکتریکی که به شدت گرم شده است، درون فین تیوب های (لوله های پره دار) جاسازی شده در مبدل حرارتی به گردش درآمده و یک فن با عبور دادن هوای اتمسفر از اطراف فین تیوب ها عمل خنک کردن هوای گرم را انجام می دهد. در روش هوا به آب ، هوای به شدت گرم شده درون الکتروموتور ، در اطراف لوله های مبدل حرارتی به گردش درآمده و آب خنک کننده از درون لوله های مبدل حرارتی عبور می کند و با گرفتن گرمای هوای درون الکتروموتور ، آن را به مکانی دیگر منتقل می کند.

آشنایی بیشتر با کولر یا مبدل های هوا خنک (درای کولر) در این مقاله ⇐ درای کولر

آشنایی بیشتر با مبدل های آب خنک پوسته و لوله در این مقاله ⇐ مبدل حرارتی پوسته و لوله

مبدل حرارتی موتورهای الکتریکی

از کدام روش خنک کاری در موتور الکتریکی استفاده شود ؟

ظرفیت خنک کاری الکترو موتور به روش هوا به آب حدود 30 درصد بیشتر از روش هوا به هوا است. به علاوه اینکه مبدل حرارتی هوا به آب نسبت به هوا به هوا ارزان تر و ابعاد آن نیز کوچکتر است. نکته اینجاست که خنک کاری به روش هوا به آب نیاز به برج خنک کننده و آب مصرفی دارد. زیرا بخشی از آب در برج خنک کننده تبخیر می شود و باید مقداری آب به آن افزوده شود. اگر نتوان آب را تامین کرد، از مبدل حرارتی هوا به هوا نیز می توان استفاده نمود. همچنین اگر با مشکل تامین آب روبرو باشید، می توان از یک چیلر یا مینی چیلر هوا خنک که در مداری بسته آب را خنک می کند استفاده نمود تا نیازی به تامین آب خنک کاری در سیستم نباشد.

مطالعه بیشتر درباره انواع چیلرها و طرز کار و کاربردهای آنها در این مقاله ⇐ چیلر

مطالعه بیشتر درباره نحوه کار و ساختار مینی چیلرها در این مقاله ⇐ مینی چیلر هوا خنک

مطالعه بیشتر درباره انواع مبدل ها در این مقاله ⇐ انواع مبدل حرارتی

بررسی نقش آنها در سیستم های هیدرولیکی در این مقاله ⇐ مبدل حرارتی در سیستم های هیدرولیکی

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 1 میانگین: 4]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

هجده + چهارده =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت