سیستم تهویه مدارس راهنمایی و متوسطه

معمولا در ایران برای سیستم تهویه مدارس راهنمایی و متوسطه طراحی خاصی صورت نمی گیرد و فقط به سیستم گرمایشی اکتفا می شود. در حالی که با توجه به پیشرفت های مدارس از جمله افزوده شدن آزمایشگاه ها ، سالن های آمفی تئاتر ، کارگاه ها و کلاس های کامپیوتر ، امروزه به سیستم تهویه سرمایشی و گرمایشی جامعی برای ایجاد شرایط آسایش در این نوع از مدارس نیاز است. پیش از این درباره شرایط کلاس های درسی و سیستم های مناسب تهویه در متن تهویه مطبوع مدارس ابتدایی صحبت کردیم که برای آشنایی بیشتر می توانید متن تهویه مطبوع مدارس ابتدایی را مطالعه بفرمایید.

تهویه مطبوع مدارس راهنمایی و متوسطه

سیستم تهویه گرمایشی و سرمایشی در مدارس راهنمایی و متوسطه

مدارس راهنمایی و متوسطه مدرن از بخش های مختلفی تشکیل می شود که هر بخش نیازمند طراحی یک سیستم تهویه مطبوع خاص است که مهمترین آنها عبارتند از :

1 . آمفی تئاتر

این ساختمان باید دارای فضایی آرام و دارای تجهیزات گرمایشی و سرمایشی و تامین هوای تازه و در برخی موارد دارای تاسیسات تهویه مطبوع باشد. معمولا به جز برای برگزاری اجتماعات ، انجمن ها و رویدادهای خاص از آمفی تئاتر استفاده نمی شود. به همین خاطر بهتر است که یک سیستم تهویه مستقل و جداگانه برای این بخش در نظر گرفته شود. با توجه به این نکته که معمولا آمفی تئاترها دارای فضایی یکپارچه و بزرگ و ارتفاع سقف بلند هستند باید از هواساز یا همان هوارسان استفاده کرد. هواساز دارای یک کویل بزرگ و یک فن است که با توجه به جاری شدن یک سیال سرد یا گرم در کویل (مثل آب سرد یا گرم) می تواند در یکی از دو حالت سرمایشی یا گرمایشی کار کند. آب گرم که باید از موتورخانه تامین شود و آب سرد هم توسط چیلر. برای کاهش قیمت می توان مدار آب سرد و چیلر را از سیستم تهویه حذف نمود و به جای آن از سرمایشی شبیه به کولر آبی (موسوم به سرمایش تبخیری) در این دستگاه بهره برد که در این صورت نام هواساز به دستگاه دیگری به اسم ایرواشر یا زنت تغییر می کند.

دستگاه زنت در حالت گرمایشی

در شکل بالا فقط قسمت گرمایشی دستگاه زنت نمایش داده شده ولی در تصویر زیر مشاهده می کنید که یک پمپ آب و یک ردیف پد سلولوزی به دستگاه اضافه شده و با بستن جریان آب گرم به دستگاه و روشن نمودن پمپ ، دستگاه از حالت گرمایشی به سرمایشی تغییر وضعیت می دهد. هوای تازه و مطبوع پس از اینکه از دریچه خروجی دستگاه خارج شد وارد کانال هایی شده و به کل قسمت های آمفی تئاتر یا سالن مورد نظر ارسال می شود.

زنت سرمایشی گرمایشی

2 . تهویه مطبوع کلاس های کامپیوتر

در این قسمت به دلیل وجود تجهیزات کامپیوتری ، مقدار حرارت محسوس تولیدی بسیار زیاد است. در کلاس های کامپیوتر می توان برای جبران بارهای اضافی از تجهیزات سرمایشی اضافی مانند واحدهای سرمایش موضعی استفاده کرد. مطابق تصویر زیر که یک نمونه کلاس درس کامپیوتر را نشان می دهد در سقف کلاس از فن کویل یا فن کویل هایی استفاده می گردد که با دریافت آب سرد می توانند هوایی خنک در کلاس به وجود آورند که این کار با چرخش آب سرد در کویل کوچک فن کویل و چرخش فن که هوا را از میان پره های کویل می دمد انجام می شود.

تهویه مطبوع کلاس های کامپیوتر

سرمایش هوا با فن کویل

3 . کارگاه ها

برای حذف بو و دود باید در کارگاه ها سیستم تامین هوای تازه پیش بینی شود. معمولا کارگاه ها فاقد سیستم تهویه مطبوع ولی دارای گرمایش زمستانی و سیستم تامین هوای تازه هستند. برای جلوگیری از انتشار بو و دود باید فشار کارگاه ها نسبت به فضاهای مجاور منفی باشد. در صورت لزوم می توان از سیستم های تخلیه هوای خاص از قبیل سیستم تخلیه دود حاصل از جوشکاری یا تخلیه مونوکسید کربن استفاده کرد. در کارگاه های صنعتی باید از سیستم جمع آوری گرد و غبار استفاده شود تا بتوان هوای جمع آوری شده در آنها را مجددا به درون فضای کارگاه برگرداند. در این گونه کارگاه ها به دلیل وجود تجهیزات کارگاهی ، بار حرارت محسوس زیاد خواهد بود و باید در طراحی لحاظ شود. برای آشنایی بهتر با سیستم تهویه گرمایشی و سرمایشی در مدارس راهنمایی و متوسطه پیشنهاد می کنیم که مقاله زیر را مطالعه بفرمایید.

مطالعه بیشتر و تخصصی تر ⇐ تهویه مطبوع ساختمان های آموزشی

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع دستگاه های سرمایشی و گرمایشی ، طراحی و انتخاب سیستم مناسب جهت تهویه مطبوع مدارس راهنمایی و متوسطه و تمامی ساختمان های دیگر با مهندسان ما تماس بگیرید.

مهندس احمدی (تهویه مطبوع ماخ) : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی (تهویه مطبوع ماخ) : 09191639363

معمولا در مدارس دفاتری مخصوص برای معلمان و پرسنل اداری وجود دارد که برای طراحی سیستم تهویه آن ملاحظات خاصی را باید در نظر گرفت که برای آشنایی بیشتر با آن پیشنهاد می کنیم که مقاله زیر را مطالعه کنید.

مطالعه بیشتر ⇐ تهویه مطبوع ساختمان اداری

آشنایی با سیستم سرمایشی و گرمایشی GHP در متن ⇐ GHP

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 2 میانگین: 3]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

چهارده + ده =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت