چیلر تراکمی با کندانسور آبی و هوایی

در کل دو نوع چیلر تراکمی ، چیلر تراکمی با کندانسور هوایی و چیلر تراکمی با کندانسور آبی وجود دارد که در این متن به بررسی ویژگی های هر یک خواهیم پرداخت. چیلر با کندانسور آبی با نام چیلر با کولینگ تاور (cooling tower یا همان برج خنک کننده) نیز شناخته می شود که در اینجا به ساختار آن نیز اشاره می کنیم. چیلر تراکمی با کندانسور آبی و هوایی پر کاربردترین نوع چیلرها در صنعت هستند که تفاوت های جزئی با هم دارند که مهمترین آنها را بررسی می کنیم.

چیلر تراکمی با کندانسور هوایی و چیلر تراکمی با کندانسور آبی از نظر قطعات بسیار شبیه هم هستند. در هر دو نوع، کمپرسور به عنوان متراکم کننده مبرد در مدار، شیر انبساط به عنوان منبسط کننده مبرد در مدار، اواپراتور به عنوان مبدل حرارتی پوسته و لوله ای که در آن آب توسط مبرد سرد می شود و مبدل حرارتی کندانسور وجود دارد. نقطه اختلاف آنها در نوع کندانسور است.

چیلر با کندانسور هوایی

در چیلر با کندانسور هوایی یا همان چیلر تراکمی هوا خنک که در شکل زیر قسمت کندانسور با کادر زرد رنگ نمایش داده شده است، تعدادی مبدل حرارتی کندانسور از نوع هوا خنک (شبیه رادیاتور) وجود دارد که به شکل V روبروی هم قرار گرفته و از درون لوله های پر پیچ و خم آن، سیال مبرد عبور می کند. فن های موجود در بالای کندانسور، هوا را از میان کندانسور هوایی عبور داده و گرمای اضافه مبرد را می گیرند و به هوای اتمسفر منتقل می کنند. چیلر تراکمی با کندانسور هوایی معمولا در فضای آزاد مانند پشت بام یا حیاط یک ساختمان نصب می شود ولی چیلر تراکمی با کندانسور آبی یا همان چیلر آب خنک معمولا در موتورخانه نصب و با لوله کشی به کولینگ تاور موجود در فضای آزاد متصل می شود.

چیلر با کندانسور هوایی

مطالعه بیشتر درباره چیلرهای تراکمی هوا خنک در این متن ⇐ چیلر هوایی

سیستم سرمایشی چیلر

چیلر تراکمی با کندانسور آبی

در چیلر تراکمی با کندانسور آبی یا همان چیلر تراکمی آب خنک که کندانسور آن در شکل زیر با کادر زرد نمایش داده شده، مبدل حرارتی کندانسور از نوع پوسته و لوله است که از درون لوله های آن مبرد عبور کرده و با آبی که از اطراف لوله ها (درون پوسته) جریان می یابد، تبادل حرارتی انجام داده و آب، گرمای اضافی مبرد را می گیرد. اکنون آبی که گرم شده، خود نیاز به خنک شدن دارد. به همین خاطر آب گرم شده با پمپ به کولینگ تاور (یا همان برج خنک کننده) ارسال می شود تا در آنجا خنک شده و مجددا به کندانسور برگردد. به همین خاطر به این سیستم، چیلر با کولینگ تاور نیز گفته می شود. بنابرین چیلر تراکمی با کندانسور آبی به کولینگ تاور نیاز دارد ولی چیلر با کندانسور هوایی به کولینگ تاور نیازی ندارد.

چیلر تراکمی با کندانسور آبی

بخشی از آبی که به برج خنک کننده (کولینگ تاور) با پمپ ارسال می شود، در برج تبخیر شده و باید آب تازه جایگزین آن شود. بنابرین سیستم چیلر با کولینگ تاور یا همان چیلر تراکمی با کندانسور آبی مصرف آب دارد ولی چیلر تراکمی با کندانسور هوایی مصرف آب ندارد. از نظر نگهداری نیز چون آب موجود در کولینگ تاور مستعد رشد میکرو ارگانیسم ها، باکتری و … است، به مواد افزودنی شیمیایی جهت جلوگیری از این رویداد و نیز تعویض دوره ای آب نیاز دارد و طبیعی است که در چیلر تراکمی با کندانسور هوایی با چنین مسائلی مواجه نخواهیم بود و نگهداری و پاکسازی دوره ای آن به پاکسازی سطح لوله های کندانسور و پره های آن محدود می شود. از نظر قیمت نیز چیلر با کندانسور هوایی نسبت به سیستم چیلر و کولینگ تاور کمی گرانتر است. زیرا هزینه تولید کندانسور هوا خنک نسبت به کندانسور پوسته و لوله آب خنک و کولینگ تاور آن بیشتر است.

برج خنک کننده چیلر

مطالعه بیشتر ⇐ چیلر تراکمی آب خنک

ساخت و فروش چیلر تراکمی با کندانسور آبی و هوایی

گروه ماخ طراح و سازنده انواع مینی چیلرها، چیلرهای تراکمی هوا خنک و آب خنک و سایر دستگاه های سرمایشی و گرمایشی در ابعاد و ظرفیت های گوناگون است. محصولات ما مطابق با استانداردهای روز طراحی و ساخت چیلر، ساخته شده و به صورت مستقیم از کارخانه و با قیمت مناسب به فروش می رسند. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع چیلرها و سایر دستگاه های سرمایشی و گرمایشی ، انتخاب مناسب ترین دستگاه برای پروژه خود و نیز استعلام قیمت آنها با مهندسان ما تماس بگیرید.

مهندس احمدی : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی : 09191639363

مطالعه بیشتر ⇓

تفاوت چیلر تراکمی و جذبی

سازنده چیلر تراکمی

کندانسور

مبدل حرارتی پوسته و لوله

کدام نوع راندمان بیشتری دارد؟ نوع هوایی یا آبی؟

نوع آبی آن راندمان بیشتری دارد و علت آن این است که آب توانایی بالاتری در جذب حرارت نسبت به هوا دارد و ضریب انتقال حرارت آن بالاست. ولی نمی توان صرفا به خاطر بالاتر بودن راندمان بین این دو دستگاه دست به انتخاب زد.

چیلر تراکمی با کندانسور هوایی هزینه جانمایی کمتری دارد یا نوع آبی؟

هزینه جانمایی یعنی اینکه چقدر برای مستقر کردن دستگاه در محل پروژه باید هزینه شود. یکی از مهمترین هزینه ها این است که بتوانیم از فضاهای پرت برای جانمایی دستگاه بهره ببریم. چیلر آبی (دارای کندانسور نوع آب خنک) در موتورخانه نصب می شود و فضای موتورخانه هم معمولا با حذف قسمتی از فضای پارکینگ همراه است که همین فضای پارکینگ ارزش بالایی دارد ولی نوع هوایی آن دیگر در موتورخانه نصب نمی شود و بر روی بام مستقر می گردد.

کدام یک عمر مفید بیشتری دارد؟

نوع هوایی عمر مفید بیشتری دارد. چونکه رسوبات آب در کندانسور چیلر آبی و نیز در کولینگ تاور یکی از مهمترین عوامل خوردگی و منبع آلودگی است که در صورت ایجاد وقفه در سرویس های دوره ای و نیز عدم جلوگیری از تشکیل رسوبات و تجمع میکرو ارگانیسم ها (با افزودن مواد شیمیایی به آب یا تصفیه آب) قطعا عمر مفید دستگاه به سرعت کاهش پیدا خواهد کرد.

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 4 میانگین: 3.8]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

شش + نه =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت