سیستم تهویه مطبوع ساختمان های تاریخی

سیستم تهویه مطبوع ساختمان میراث فرهنگی ، تاریخی و گردشگری

هدف ما ارائه بهترین و مناسب ترین نوع سیستم های تهویه برای اماکن ویژه مانند سیستم تهویه مطبوع ساختمان میراث فرهنگی ، تاریخی و گردشگری و نیز موزه و ساختمان هایی که آثار هنری ، تاریخی و … را به نمایش در می آورند است. این اماکن ویژه می بایستی با توجه به شرایط خاصی تهویه شوند تا از آسیب رساندن به آثار جلوگیری شده ، آسایش بازدیدکنندگان و کارکنان فراهم و به طور کامل مسائل ایمنی و حفظ آثار و سیستم های ضد حریق و … رعایت گردد.

مهمترین مسائلی که باید در طراحی سیستم تهویه این اماکن در نظر گرفته شود عبارتند از : 

1 . مدیریت هوا

گرما و آلودگی هایی مانند رطوبت ، گرد و خاک و دی اکسید کربن به مرور زمان ، رنگدانه های استفاده شده در نقاشی ها ، تار و پود و بافت ، گچ ، سنگ ، کتاب و … را از بین می برد. ما راه حل هایی را جهت نگهداری از مجموعه آثار هنری و تاریخی و … را با تنظیم سطوح مختلف دما ، رطوبت و جریان هوا و به صورت کاملا کنترل شده ارائه می دهیم.

2 . احترام گذاشتن به بنای یادبود و اثر تاریخی

ما علاوه بر ارائه راه حل های مناسب برای سیستم تهویه مطبوع گرمایشی و سرمایشی ساختمان های میراث فرهنگی ، تاریخی و گردشگری ، به حفظ زیبایی و نمای فضای تهویه شونده و تجهیزات دیداری تهویه مطبوع ، که امکان دارد با جلوه ای نامناسب نمای دیداری را زشت کند ، اهمیت داده و سیستمی را ارائه می کنیم که کمترین تجهیزات دیداری را داشته و زیبایی نما را نیز مد نظر قرار می دهیم.

سیستم تهویه مطبوع ساختمان میراث فرهنگی ، تاریخی و گردشگری

3 . قابلیت اعتماد استثنایی

قابل اعتماد بودن کارکرد پیوسته و بدون ایراد سیستم تهویه چنین مکان هایی که گردشگران بین المللی و داخلی زیادی از آن بازدید می کنند نیز حائز اهمیت است. ما تجهیزاتی را ارائه خواهیم داد که به نگهداری و تعمیرات کمی نیاز داشته باشد (هر چند سال یک بار) و به نیروی متخصص جهت استفاده از آن نیازی نباشد و یک اپراتور ساده بتواند در مواقع اضطراری ، سیستم را راه اندازی نماید و در صورت قطع منبع اصلی انرژی (به هر دلیلی) بتواند خیلی سریع منبع انرژی کمکی را متصل و راه اندازی نماید.

4 . قابلیت هوشمند بودن سیستم و سازگاری با تغییرات بار

یکی از نیازهای سیستم تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی ساختمان میراث فرهنگی ، تاریخی و گردشگری مانند موزه و محل نمایش آثار هنری و تاریخی این است که باید بتوان با تغییر تعداد افراد بازدید کننده و در نتیجه تغییر بار تهویه مقدار گرمایش ، سرمایش ، رطوبت و سرعت جریان هوا را متناسب با آن تغییر داد. سیستم هایی که ما عرضه می کنیم کاملا هوشمند است و با حسگرهایی این تغییرات اندازه گیری و به طور هوشمند ، سیستم تهویه مطبوع مقدار گرمایش ، سرمایش ، رطوبت زنی یا رطوبت زدایی و سرعت جریان هوا را تغییر داده تا نیاز مورد نظر را تامین کند.

5 . آسایش شنیداری بازدیدکنندگان

سیستم تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی به کار رفته در اماکن تاریخی و هنری و … باید سطح صدای بسیار پایینی داشته باشد تا بازدیدکنندگان با آسایش و آرامش کافی از بازدید خود لذت ببرند. یکی از عیوب بسیاری از سیستم های تهویه ایجاد صدای بالاتر از حد استاندارد آنها در چنین مکان هایی است و ما چنین سیستم هایی را پیشنهاد و استفاده نمی کنیم.

6 . کم مصرف بودن سیستم

سیستم تهویه این اماکن علاوه بر برطرف سازی نیازهای فوق باید از نظر مصرف انرژی ، هزینه های اولیه و جاری و سازگاری آن با منابع انرژی ارزان قیمت تر در ایران بهینه باشد. علت مهم بودن این موضوع این است که در بسیاری از اماکن تاریخی و هنری بایستی که دستگاه تهویه به صورت 24 ساعته و در کل 365 روز سال کار کند تا به طور دائمی شرایط دمایی و رطوبتی مورد نیاز برای نگهداری آثار فراهم گردد و برای کاهش هزینه های مصرف انرژی باید حتی الامکان از سیستم های کم مصرف (هر چند با قیمت اولیه بالاتر) استفاده شود.

تهویه مطبوع اماکن تاریخی و فرهنگی

مناسب ترین نوع سیستم های تهویه مطبوع گرمایشی و سرمایشی برای ساختمان های میراث فرهنگی ، تاریخی و گردشگری : 

1 . استفاده از سیستم تهویه مطبوع GHP به همراه فن کویل و هواساز

GHP سیستمی است که می تواند تمامی نیازهای ذکر شده را برطرف سازد. این سیستم به همراه یک هواساز ، قابلیت گرمایش ، سرمایش ، تنظیم رطوبت و سرعت جریان هوا را در یک واحد کاملا یکپارچه دارد. منبع انرژی GHP هم برای سرمایش و هم برای گرمایش ، گاز طبیعی (گاز لوله کشی شده شهری) است که به علت در دسترس بودن و ارزان تر بودن آن نسبت به انرژی الکتریسیته ، گزینه بسیار مناسبی برای استفاده در ایران محسوب می شود.

GHP قابلیت اعتماد بسیار بالایی (3.2 سال کارکرد بدون نیاز به سرویس) در بین انواع سیستم های تهویه دارد. این سیستم کاملا هوشمند است و با توجه به تغییرات بار ، سرعت پاسخگویی بالایی داشته و سریعا نیاز مورد نظر را حس و تامین می کند. شکل زیر دستگاه GHP را که در فضای بیرون از ساختمان نصب می شود (Outdoor unit) به همراه یک هواساز (Air Handling Unit) که با لوله کشی به یکدیگر متصل می شوند را نشان می دهد. از دیگر تجهیزات اصلی این سیستم می توان به فن کویل ها (Indoor units) اشاره کرد که می توانند به شکل موضعی عمل سرمایش و گرمایش هوا را انجام دهند. سیستم به این شکل عمل می کند که یک موتور درونسوز که سوخت مصرفی آن گاز شهری است به عنوان محرک سیکل عمل کرده و کمپرسورهایی که وظیفه آنها متراکم نمودن گاز فرئون (مبرد) است را به دوران در می آورد و این مبرد در مسیر یک چرخه دائمی حرکت کرده و با منتقل شدن به کویل هواساز یا کویل موجود در فن کویل ها باعث سرمایش یا گرمایش هوا می شود. برای شناخت دقیق تر این سیستم ، صفحه سیستم تهویه مطبوع GHP را مطالعه نمایید.

تجهیزات اصلی ghp

2 . استفاده از دستگاه های چیلر ، بویلر و هواساز

چیلر تراکمی هوا خنک (هوایی) یا چیلر تراکمی آب خنک (آبی) یا مینی چیلر هوا خنک در ابعاد کوچکتر ، دستگاه تولید کننده آب سرد و بویلر (یا پکیج گازسوز در ابعاد کوچکتر) دستگاه تولید کننده آب گرم است. آب گرم و سرد با لوله کشی به دستگاه هواساز یا فن کویل های نصب شده در داخل ساختمان متصل می شوند. هواساز و فن کویل نیز هوا را سرد و گرم کرده و در محیط داخل ساختمان به گردش در می آورند. برای تامین هوای تازه از بیرون و نیز تنظیم رطوبت آن از هواساز استفاده می شود. تفاوت عمده این سیستم با سیستم قبلی (GHP) در این است که سیستم GHP به تنهایی هم در موقع سرمایش و هم گرمایش کار می کند ولی در این سیستم برای سرمایش دستگاه چیلر روشن و برای گرمایش دستگاه بویلر در موتورخانه روشن می شود و در GHP آب وجود ندارد و این مبرد است که به هواسازها و فن کویل ها منتقل می شود ولی در این سیستم آب سرد و گرم داریم که آب در چیلر سرد و در بویلر گرم می شود و به سوی هواسازها و فن کویل ها منتقل می گردد. در شکل زیر یک سیستم کامل سرمایشی و گرمایشی چیلر ، بویلر ، هواساز و فن کویل ها نشان داده شده است.

سیستم سرمایشی گرمایشی چیلر ، بویلر ، هواساز و فن کویل ها

این سیستم به نحو بسیار عالی و به کامل ترین شکل می تواند تمامی نیازهای سیستم تهویه یک ساختمان تاریخی را برآورده سازد و ضمن جداسازی تمام ذرات آلاینده از هوا می تواند رطوبت نسبی هوا را هم در حد استانداردهای تعریف شده برای نگهداری چنین اماکنی همواره ثابت نگه دارد.

برای شناخت ویژگی های هر دستگاه ، متن های زیر را مطالعه کنید.

مطالعه بیشتر ⇓

مطالعه بیشتر درباره اجزا و ویژگی های چیلرهای هوا خنک در این متن ⇐ چیلر هوایی

شناخت ساختار و مزایای چیلرهای آب خنک در این متن ⇐ چیلر تراکمی آب خنک

و آشنایی بیشتر با ساختار و طرز کار مینی چیلرها در این متن ⇐ مینی چیلر هوا خنک

در شکل زیر برخی از دستگاه های ذکر شده نمایش داده شده اند.

دستگاه های سرمایشی و گرمایشی

دو سیستم ذکر شده در بالا به عنوان کامل ترین سیستم های تامین هوای سرد و گرم با رطوبت کنترل شده و نیز فیلتراسیون هوا هستند که برای استفاده در اماکن حساسی مانند موزه ، ساختمان های تاریخی و … پیشنهاد می شوند. علاوه بر این دستگاه ها ، دستگاه های دیگری نیز وجود دارند که نمی توانند به طور کامل تمامی نیازها را برآورده کنند.

در ضمن دستگاه پکیج یونیت (یا روف تاپ پکیج) ترکیبی از چیلر و هواساز در یک دستگاه است که برای گرمایش نیز به بویلر متصل می شود. پکیج یونیت نیز همانند چیلر و هواساز عمل می کند. برای شناخت نحوه کار و خصوصیات این دستگاه پیشنهاد می کنیم که این مقاله ⇐ پکیج یونیت را مطالعه بفرمایید.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع سیستم های تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی و نیز انتخاب مناسب ترین سیستم تهویه برای ساختمان میراث فرهنگی ، تاریخی و گردشگری و سایر ساختمان های خود با مهندسان ما تماس بگیرید.

مهندس احمدی (تهویه مطبوع ماخ) : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی (تهویه مطبوع ماخ) : 09191639363

مطالعه بیشتر ⇐ تهویه مطبوع مراکز تفریحی و سالن های غذا خوری

مطالعه بیشتر ⇐ تهویه مطبوع هتل ها

مطالعه بیشتر ⇐ تهویه مطبوع کتابخانه ها و موزه ها

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 0 میانگین: 0]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

15 + دوازده =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت