گرمایش داکت اسپلیت

سیستم گرمایش داکت اسپلیت با کویل آبگرم طراحی شود یا با مصرف برق ؟

سیستم گرمایش داکت اسپلیت در یک ساختمان به 2 شکل متفاوت اجرا می شود. در یک حالت از همان تجهیزات سیکل سرمایش برای گرمایش و در یک حالت هم با افزودن کویل های حاوی آبگرم به دستگاه جهت گرمایش استفاده می شود که در ادامه هر دو آنها توضیح داده شده است.

1 . گرمایش توسط سیکل تبرید تراکمی و با مصرف برق

سیستم گرمایش داکت اسپلیت همانند گرمایش اسپلیت (کولر گازی) است و استفاده از برق برای ایجاد گرمایش فقط در مناطق گرمسیری ایران که زمستان طولانی ندارد ، صرفه اقتصادی دارد. نحوه کار بدین شکل است که دستگاه داکت اسپلیت از دو تکه (یونیت بیرونی و یونیت داخلی) که با لوله کشی مسی به هم متصل می شوند تشکیل شده است. اجزایی مانند کمپرسور ، موتور الکتریکی ، شیر منبسط کننده ، کندانسور و شیر چهار طرفه مخصوص درون یونیت بیرونی (یونیت بیرون از ساختمان) و اواپراتور و فن درون یونیت داخلی (یونیت زیر سقف کاذب) جاسازی می شوند که ماده مبرد (گاز فریون) دائما بین این اجزا جریان یافته و حرارت را بین یونیت ها منتقل می کند. کندانسور و اواپراتور هر دو مبدل حرارتی فن دار هستند که از یک کویل (لوله های مسی متعدد رفت و برگشتی) و یک فن تشکیل می شوند که ماده مبرد یا همان گاز فریون درون لوله ها جاری است.

گرمایش داکت اسپلیت

در تابستان کویل جاسازی شده در یونیت داخلی که اواپراتور نام دارد عمل سرمایش هوا را توسط مبرد انجام می دهد ولی در زمستان با فعال شدن شیر چهار طرفه مخصوص ، وظیفه اواپراتور و کندانسور عوض می شود و کویل جاسازی شده در یونیت داخلی ، هوا را این بار گرم می کند. دقت شود که سیکل کاری در تابستان و زمستان یکی است و موتور الکتریکی متصل به کمپرسور در کل فصول سال با انرژی الکتریسیته کار می کند. بنابرین اگر در داکت اسپلیت کویل مخصوص آبگرم نصب نکنیم و از همان تجهیزات (مانند کولر گازی) برای گرمایش استفاده کنیم ، در حالت گرمایش نیز مصرف برق خواهیم داشت و استفاده از این روش فقط در مناطق گرمسیری ایران صرفه اقتصادی دارد.

سیستم داکت اسپلیت

2 . گرمایش توسط لوله های پره دار (کویل) آبگرم و فن

در حالتی دیگر از سیستم گرمایش داکت اسپلیت ، یونیت داخلی حاوی کویل مخصوص آبگرم است که با عبور دادن هوا توسط فن های چند سرعته از اطراف کویل ، هوای گرم در زمستان جهت گرمایش وارد محیط داخل می شود. آب گرمی که در کویل (لوله های پر پیچ و خم) جریان دارد باید توسط واحد دیگری مانند پکیج دیواری گازسوز یا بویلر موتورخانه مرکزی ایجاد و به کویل ها با پمپ ارسال گردد. برای کنترل دمای هوا در حالت گرمایشی ، علاوه بر افزایش یا کاهش دور فن ، می توان با نصب شیر سه راهه الکترونیکی ، مقدار جریان آبگرم ورودی به کویل دستگاه را تغییر داد و بدین ترتیب در مصرف انرژی صرفه جویی نمود. ولی معمولا این کویل آبگرم نیز ظرفیت محدودی داشته و مخصوصا در روزهای سرد سال نمی تواند هوای گرم و مطبوع و به صورت یکنواخت در همه اتاق ها ایجاد کند و این طور نیست که با نصب کویل آبگرم در داکت اسپلیت ، دیگر به رادیاتور و لوله کشی های آن در ساختمان نیازی نباشد و در بسیاری از پروژه ها دیده شده است که توان گرمایشی آن پاسخگوی نیازها نبوده و مالک مجبور می شود بعدها از رادیاتور و لوله کشی روکار برای جبران آن استفاده کند.

بنابرین اگر قرار باشد این دستگاه در ساختمان های مناطقی که در اکثر روزهای سال آب و هوای گرمی دارند ، نصب شود ، حالت اول برای گرمایش کافی خواهد بود و اگر در ساختمان های مناطق با آب و هوای نیمه سرد نصب شود شاید کویل مخصوص آبگرم که به یونیت داخلی آن افزوده می شود و آبگرم آن توسط یک پکیج یا موتورخانه تامین می گردد پاسخگوی نیازها باشد ولی در مناطق با اقلیم سرد به احتمال زیاد هنگام گرمایش با مشکل مواجه خواهید شد. بهترین راه برای تشخیص اینکه این کویل آبگرم می تواند گرمایش کافی در شهر شما ایجاد کند یا نه این است که نمونه های مشابه نصب شده در شهر خود را از نزدیک بررسی کنید و سپس تصمیم به خرید بگیرید.

در شکل زیر نمونه ای از کویل مخصوص آبگرم که در قسمت جلویی یا پشت فن یونیت داخلی جاسازی می شود نشان داده شده است.

کویل آبگرم داکت اسپلیت

باید به این نکته توجه شود که چون در این سیستم هوای سرد و گرم از راه چندین کانال (کانال های متصل شده به یک یونیت) در اتاق ها و سالن ها توزیع می شود ، در همه پارتیشن ها هوای گرم یا سرد با یک دمای یکسان (برای مثال همه پارتیشن ها همزمان با هم دمای 22 یا 18 درجه سانتی گراد و …) توزیع خواهد شد و نمی توان دمای هر اتاق را جداگانه تنظیم کرد. برای تنظیم دمای هوای هر اتاق به صورت جداگانه باید یا از سیستم کولر گازی ، پکیج و رادیاتور (برای واحدهای کوچکتر از 250 متر مربع و با برق تک فاز) و یا از سیستم فن کویل های متصل شده به مینی چیلر (یا چیلر) و پکیج (یا موتورخانه) برای واحدهای بزرگتر از 250 متر مربع که برق سه فاز دارند استفاده نمود. در واقع در این سیستم ، درون هر اتاق یک فن کویل قرار می گیرد که با لوله کشی ساده آب سرد و گرم به مینی چیلر و پکیج وصل می شود و می توان از آن سرما و گرما گرفت.

آشنایی بیشتر با ساختار و مزایا و معایب این سیستم در متن ⇐ داکت اسپلیت چیست ؟

مطالعه بیشتر درباره سیستم مینی چیلر در متن ⇐ مینی چیلر

مطالعه بیشتر ⇓

انواع داکت اسپلیت

بهترین مارک داکت اسپلیت

تفاوت اسپلیت و داکت اسپلیت

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 8 میانگین: 3.8]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

13 + 2 =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت