سیستم های تهویه مطبوع بدون کانال و 7 مزیت اصلی آن

ساختار سیستم های تهویه مطبوع با و بدون کانال

از نظر نحوه توزیع هوای سرد و گرم در داخل ساختمان ، دو نوع سیستم تهویه مطبوع داریم : 1 . سیستم های تهویه مطبوع بدون کانال کشی هوا (Ductless) و 2 . سیستم های تهویه مطبوع با کانال کشی هوا (Duct)

1 . در سیستم های بدون کانال ، آب سرد و آب گرم بوجود آمده در دستگاه های تولید کننده حرارت و برودت مانند چیلر و بویلر و … از طریق لوله کشی به واحدهای داخل ساختمان از جمله انواع فن کویل ، یونیت هیتر و … ارسال شده و فن کویل با به گردش در آوردن هوای داخل ساختمان ، هوا را فیلتر و سپس سرد یا گرم می کند.

موتورخانه فن کویل

مطالعه بیشتر ⇐ انواع فن کویل

2 . در سیستم های تهویه مطبوع با کانال مانند هواساز ، فن کویل کانالی و … علاوه بر به گردش در آوردن هوای داخل ساختمان ، فیلتر و سرد و گرم نمودن ، هوای تازه نیز از بیرون تامین و از طریق چندین کانال در سرتاسر ساختمان توزیع می شود.

سیستم تهویه مطبوع کانالی

مطالعه بیشتر ⇐ دستگاه هواساز

در ساختمان های مختلف با توجه به نیازها ، نوع کاربری ، شرایط آب و هوایی و … یکی از این دو سیستم یا ترکیبی از آنها طراحی و انتخاب می شود.

سیستم های تهویه مطبوع بدون کانال و 7 مزیت اصلی آن

1 . وجود گرد و خاک و دردسرهای آن

اگر شما صاحب یک فروشگاه مبل ، دکور لوازم منزل یا گالری هنری هستید ، یک لایه از گرد و غبار به صورت روزانه بر روی محصولات می تواند فروش شما را با مشکل جدی مواجه کند. استفاده از سیستم های بدون کانال می تواند انتخاب مناسبی برای شما و هر شغلی که نسبت به وجود گرد و غبار حساس است باشد زیرا یک سیستم تهویه مطبوع بدون کانال ، فاقد کانال های توزیع هوای سرد و گرم بوده و از تجمع گرد و غبار در کانال و توزیع آن در محل جلوگیری می شود.

2 . نیاز به سرمایش و گرمایش چند منطقه ای

استفاده از سیستم های تهویه مطبوع بدون کانال انتخاب مناسبی برای مکان هایی است که از چند اتاق ، سالن یا قسمت مختلف با نیازهای دمایی مختلف تشکیل شده اند. مثلا اگر شما صاحب یک رستوران هستید ، آشپزخانه که آشپزها در بخارها و دماهای بالا کار می کنند نسبت به سالن غذاخوری نیازهای دمایی و رطوبتی متفاوتی دارند یا هر مکانی که از اتاق کامپیوتر یا پردازش داده شکل گرفته باشد به نیازهای دمایی متفاوتی در آن نسبت به سایر قسمت ها نیاز است. سیستم های چند منطقه ای به این معناست که در هر منطقه (اتاق یا قسمت) یک یونیت داخلی نصب و به صورت جداگانه و مستقل کنترل می شود تا شرایط مطلوب آن قسمت را فراهم نماید.

3 . امکان افزودن ظرفیت دستگاه با گسترش محیط

اگر شما کسب و کار در حال رشدی داشته باشید که به فضای بیشتری نیاز داشته باشد ، ممکن است که بخواهید سیستم تهویه مطبوع دیگری نیز برای آن در نظر بگیرید. به لطف وجود سیستم های بدون کانال ، شما با حداقل هزینه ها می توانید ظرفیت آن را افزایش دهید.

4 . صرفه جویی در هزینه های مصرف انرژی

اگر هوای سرد و گرم در کانال ها جریان داشته باشد به علت سطح مقطع بزرگ کانال ها ، هوای درون کانال با هوای اطراف آن تبادل حرارت کرده و انرژی تلف می شود. در ضمن با کنترل درجه حرارت های مستقل در قسمت های مختلف سیستم های بدون کانال ، هر قسمت با راندمان بهینه کار می کند. اگر شما سالن کنفرانسی دارید که فقط هر از چند گاهی در آن همایش برگزار می شود و به تهویه دائمی نیاز ندارد با کنترل مستقل فقط در زمان های برگزاری همایش ، تهویه در آن انجام می شود و در نتیجه مبلغ قابل توجهی در هزینه مصرف انرژی صرفه جویی خواهد شد.

5 . انعطاف پذیری سیستم های تهویه مطبوع بدون کانال

هنگامی که طراحی داخلی اولویت یک ساختمان باشد ، یک سیستم بدون کانال با نصب انواع فن کویل های مختلف سقفی ، دیواری و زمینی در موقعیت های مختلف ، انعطاف پذیری خوبی در نصب بوجود می آورد.

6 . ایجاد صدای کمتر نسبت به سیستم های تهویه مطبوع کانالی

اگر ایجاد یک محیط آرام و بی صدا در کسب و کار شما مهم است ، انتخاب سیستم های بدون کانال بهترین انتخاب است. این سیستم ها نسبت به نوع کانال مرکزی (که از یک هواساز یا ایرواشر مرکزی استفاده می کنند) و داکت اسپلیت ها کم صداتر هستند.

7 . اشغال فضای کمتر و در نتیجه کاهش ارتفاع کلی ساختمان

سیستم های تهویه مطبوع بدون کانال از لوله های آب (مانند سیستم چیلر ، بویلر و فن کویل) یا لوله های مبرد (مانند سیستم GHP و VRF) برای انتقال سیال از یونیت های بیرون از ساختمان به یونیت های داخل ساختمان (انواع فن کویل) استفاده می کنند و به کانال کشی هوا نیازی ندارند ولی در سیستم های تهویه مطبوع کانالی از یک یا چند هواساز یا ایرواشر مرکزی در بیرون ساختمان استفاده شده و سیال آب یا مبرد با لوله کشی از چیلر ، بویلر ، GHP ، VRF و … به هواساز یا ایرواشر متصل می شوند. هواسازها یا ایرواشرها نیز با کانال کشی ، هوای سرد و گرم را در محیط داخل توزیع می کنند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد سیستم های بدون کانال کشی هوا (Ductless) و سیستم های تهویه مطبوع با کانال کشی هوا (Duct) ، آشنایی با ویژگی های آنها و استعلام قیمت دستگاه ها با مهندسان ما تماس بگیرید.

مهندس احمدی (تهویه مطبوع ماخ) : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی (تهویه مطبوع ماخ) : 09191639363

مطالعه بیشتر ⇓

قیمت چیلر

اسپلیت کانالی

دستگاه VRF

انواع یونیت هیتر

سیستم های تهویه مطبوع مدرن در ساختمان ها و خانه های قدیمی

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 0 میانگین: 0]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

چهارده − 12 =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت