انواع یونیت هیتر به چند شکل مختلف دسته بندی می شوند. یکی از نظر محل نصب و نحوه قرارگیری آن که جهت هوای خروجی و نحوه گردش هوا در محیط مورد نظر را تعیین می کند، یکی بر اساس اینکه درجه حرارت سیال در حال گردش درون کویل آن در چه محدوده دمایی قرار دارد و نیز سایر پارامترهایی که بر مبنای آنها این دسته بندی انجام می شود که در ادامه آنها را بررسی خواهیم نمود.
قبل از اینکه به ساختار انواع یونیت هیتر اشاره کنیم باید بدانید که این دستگاه در واقع مصرف کننده نهایی سیستم گرمایشی است و باید یک دستگاه برای ایجاد بخار داغ یا آبگرم (مثلا بویلر) همانند شکل زیر وجود داشته باشد تا آب را پس از اینکه به دمای بالا رساند به سمت یونیت هیترها ارسال کند.
آشنایی بیشتر با ساختار و مزایا و معایب یونیت هیترها در متن ⇐ یونیت هیتر چیست ؟
انواع یونیت هیتر از نظر نوع فن ، محل نصب و جهت جریان هوا
در کل اصول کاری یونیت هیترهای صنعتی و خانگی ، نوع آبگرم و بخار داغ ، نوع سقفی ، زمینی و دیواری و نیز انواع عمودی و افقی با یکدیگر یکسان است و تنها در برخی ویژگی ها با یکدیگر تفاوت دارند که در این متن به آنها خواهیم پرداخت. در ادامه تفاوت های بین انواع یونیت هیتر از نظر نوع فن ، محل نصب و جهت جریان هوا و کاربرد و … را بررسی می کنیم.
1 . دسته بندی انواع یونیت هیتر از نظر نوع کاربرد
یونیت هیترها با توجه به اینکه چه نوع کاربردی دارند به دو دسته کلی یونیت هیتر صنعتی و خانگی تقسیم بندی می شوند که از نظر ساختار کاملا شبیه یکدیگر هستند ولی ظرفیت گرمایشی آنها با یکدیگر متفاوت است و نوع خانگی آن در ظرفیت های کوچکتر ساخته می شود. در واقع منظور از نوع خانگی همان فن کویل ها هستند که ساختاری بسیار شبیه یونیت هیترها دارند.
مطالعه بیشتر درباره یونیت هیترهای صنعتی و خانگی در مقاله ⇐ یونیت هیتر صنعتی و خانگی
همچنین مطالعه بیشتر در مورد انواع فن کویل ها در صفحه ⇐ انواع فن کویل ها
2 . از نظر نوع سیال و انرژی
یونیت هیترها از نظر اینکه چه نوع سیالی در لوله های آن جریان دارد به دو بخش یونیت هیتر آبگرم و بخار داغ دسته بندی می شوند. درجه حرارت بخار که توسط بویلر یا هر دستگاه دیگری ایجاد می شود نسبت به آبگرم بیشتر است و جنس کویل های به کار رفته در آنها متفاوت خواهد بود. از بخار داغ بیشتر در کاربردهای صنعتی مناطق سردسیر و یا در مواردی که فاصله بین یونیت هیترها و موتورخانه بیش از حد استاندارد باشد استفاده می شود. همچنین علاوه بر این موارد یونیت هیتر الکتریکی (برقی) را نیز می توان نام برد که نمونه ای از آن را در شکل زیر مشاهده می کنید که حرارت آن توسط المنت های برقی ایجاد می شود.
مطالعه بیشتر درباره تفاوت های یونیت هیترهای آبگرم و بخار داغ در مقاله ⇐ یونیت هیتر آبگرم و بخار داغ
3 . از نظر محل نصب
یونیت هیترها همانند انواع فن کویل ها به شکل های مختلف در ساختمان نصب می شوند. از این لحاظ آنها به انواع یونیت هیتر زمینی ، دیواری و سقفی (آویزی) تقسیم بندی می شوند.
مطالعه بیشتر درباره تفاوت های نوع سقفی با دیواری و … در مقاله ⇐ یونیت هیتر زمینی ، دیواری و سقفی
4 . از نظر جهت جریان هوای خروجی از آن
هوای خروجی از آنها می تواند به صورت افقی (یونیت هیتر افقی) ، عمودی (یونیت هیتر عمودی) یا جهت دلخواه باشد. یونیت هیترها معمولا دارای دریچه های خروجی قابل تنظیم هستند تا جریان هوا توسط کاربر به محل مورد نظر هدایت شود. در برخی از کاربردهای صنعتی که سقف بلندی دارند (مانند سوله با سقف بلند) یونیت هیترهای سقفی را طوری نصب می کنند که به صورت عمودی و رو به پایین، جریان هوا را توزیع کند که در شکل زیر حالت توزیع مخروطی عمودی و نیز افقی را به صورت شماتیک مشاهده می کنید.
5 . انواع یونیت هیتر از نظر نوع فن
فن های مورد استفاده معمولا از نوع سانتریفیوژ هستند. مگر آنکه با توجه به نیاز یا درخواست مشتری از نوع دیگری استفاده شود. ترتیب قرار گیری فن نیز اهمیت دارد. اگر فن قبل از کویل قرار بگیرد و هوا را به میان کویل ها بدمد به آن نوع دمنده و اگر فن بعد از کویل قرار بگیرد و هوا را از میان کویل ها مکش کند به آن نوع مکنده می گویند. انواع یونیت هیتر اجزای تقریبا مشابهی دارند که در شکل زیر مهمترین قطعات آن نمایش داده شده است.
تمامی یونیت هیترهای ذکر شده (به جز نوع برقی با المنت های حرارتی) علاوه بر گرمایش قابلیت سرمایش با متصل نمودن جریان آب سرد (یا هر نوع سیال سرد دیگر) به لوله ها را دارند. در ضمن فقط جریان آب سرد و گرم در تمامی یونیت هیترها جریان دارد و آب باید در دستگاه های دیگر مانند چیلر تراکمی ، مینی چیلر ، بویلر ، پکیج گازسوز و … سرد یا گرم شده و با لوله کشی به یونیت هیتر منتقل شود. برای شناخت بهتر انواع دستگاه چیلر تراکمی پیشنهاد می کنیم که مقاله انواع چیلر تراکمی و همچنین برای شناخت اجزا ، طرز کار و مزایا و معایب مینی چیلرها نیز مقاله نحوه کار مینی چیلر را مطالعه بفرمایید.
در این مقاله هدف این بود که به طور خلاصه انواع یونیت هیتر از نظر نوع فن ، محل نصب ، انرژی سیال جاری در آن ، کاربرد و جهت جریان هوا بررسی کنیم و برای کسب اطلاعات بیشتر پیشنهاد می کنیم که مقالات مربوط به هر نوع را جداگانه مطالعه بفرمایید.
تهویه مطبوع ماخ طراح و سازنده انواع یونیت هیتر های ذکر شده در طرح ها و ظرفیت های گوناگون است. محصولات ما مطابق با استانداردهای صنعت تهویه و تبرید ساخته و به طور مستقیم از کارخانه و با قیمت مناسب به فروش می رسند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع یونیت هیتر ها و سایر دستگاه های سرمایشی و گرمایشی ، انتخاب مناسب ترین دستگاه برای ساختمان خود و نیز استعلام قیمت آنها با مهندسان ما تماس بگیرید.
مهندس احمدی (تهویه مطبوع ماخ) : 09127675117 – 09194427470
مهندس خورانی (تهویه مطبوع ماخ) : 09191639363
مطالعه بیشتر ⇓
1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
استفاده کردیم مممنونننن…