یونیت هیتر سقفی ، دیواری و زمینی

یونیت هیتر سقفی ، دیواری و زمینی با جریان هوای عمودی و افقی

یونیت هیترها با توجه به محل نصب به سه گروه یونیت هیتر زمینی ، یونیت هیتر دیواری و یونیت هیتر سقفی (آویزی) دسته بندی می شوند. این سه گروه خود از نظر جهت جریان هوای سرد و گرم به انواع مختلف یونیت هیتر افقی (توزیع هوا به صورت افقی) ، یونیت هیتر عمودی (توزیع هوا به صورت عمودی) و جهت تنظیم شده تقسیم بندی می شوند. در شکل زیر به صورت شماتیک نحوه توزیع هوا در یونیت هیتر عمودی و افقی نشان داده شده است. اینکه چه تعداد از این دستگاه ها و با چه فاصله و موقعیتی نسبت به هم نصب شوند و چه میزان ظرفیت گرمایشی داشته باشند به ظرفیت مورد نیاز و ویژگی های هر پروژه به صورت خاص بستگی داشته و باید تصمیات طراح سیستم تهویه مد نظر قرار داده شود. برای مثال اگر در سوله مورد نظر تعداد زیادی از افراد در حال کار هستند برای ایجاد شرایط آسایش مطلوب تر بهتر است که تعداد دستگاه ها را افزایش و ماکزیمم ظرفیت آنها را کاهش داد که با این کار از ایجاد نقاط سرد و گرم شدید و نیز سطح صدای آزاردهنده جلوگیری می شود. ولی برای مثال اگر سوله مورد نظر محل نگهداری محصولات باشد می توان تعداد دستگاه ها را کمتر و با ظرفیت ماکزیمم بالاتر در نظر گرفت.

یونیت هیتر عمودی و افقی

یونیت هیتر سقفی معمولا به دو شکل نصب می شود. اگر جهت جریان خروجی از آن به صورت عمودی (از سقف به سمت زمین) باشد به آن یونیت هیتر عمودی و اگر جهت جریان هوای خروجی از آن به صورت افقی باشد به آن یونیت هیتر افقی گفته می شود. یونیت هیتر سقفی عمودی برای گرمایش و سرمایش ساختمان های با ارتفاع سقف بلند و یونیت هیتر دیواری و سقفی افقی برای ساختمان های با ارتفاع کم و مساحت زیاد مناسب است.

یونیت هیتر زمینی ، دیواری و سقفی

نکات مهم مربوط به انواع یونیت هیترها با جهت جریان افقی و عمودی

این دستگاه ها دارای ساختمان و اصول کاری یکسانی هستند که جریان آبگرم ، بخار داغ یا آب سرد از دستگاه دیگری مانند پکیج یا بویلر (گرم کننده آب) و چیلر یا مینی چیلر (سرد کننده آب) تامین و درون لوله های آن جریان پیدا می کند. سپس فن با عبور دادن هوا از میان لوله های فین دار آن (کویل) جریان هوای گرم یا سرد را در محیط داخل پخش می کند. برای نمونه در شکل زیر تعدادی یونیت هیتر دیواری نشان داده شده که با لوله کشی به یک بویلر اتصال می یابند و در دسته یونیت هیتر عمودی (جریان هوای عمودی) قرار می گیرند.

یونیت هیتر های متصل به بویلر

مهمترین نکات پیرامون استفاده از یونیت هیتر سقفی ، دیواری و زمینی با جهت جریان هوای عمودی و افقی عبارتند از :

1 . مزیت یونیت هیتر دیواری و سقفی نسبت به زمینی این است که فضای مفید ساختمان اشغال نمی شود و معمولا در معرض دید افراد حاضر در محل قرار نمی گیرد. یونیت هیترهای سقفی و دیواری با ظرفیت کم و به تعداد بالا در قسمت های مختلف یک ساختمان ، سالن یا سوله بزرگ نصب و با لوله کشی به خط لوله اصلی آبگرم یا بخار داغ و یا آب سرد متصل می شوند.

2 . چنانچه ظرفیت گرمادهی زیاد در یک قسمت مورد نیاز باشد معمولا از یونیت هیتر زمینی استفاده می شود. بنابرین با توجه به پارامترهای مختلف ، شکل آن و محل نصب متفاوت خواهد بود. در یونیت هیتر زمینی با استفاده از پره های هدایت کننده هوا ، جریان هوا در جهت و به سمت محل مورد نظر ارسال می شود.

3 . سرویس دستگاه یونیت هیتر دیواری و زمینی نسبت به نوع سقفی آسان تر خواهد بود زیرا در نوع سقفی دسترسی به دستگاه نیاز به امکانات خاص دارد.

4 . در انتخاب یونیت هیتر سقفی حتما دقت شود که شدت پرتاب هوا توسط فن متناسب با ارتفاع سقف باشد. اگر ارتفاع سقف بیشتر از متراژ استاندارد پرتاب هوا توسط فن دستگاه باشد، هوای نزدیک کف به خوبی به دمای مورد نیاز نمی رسد و اگر برعکس آن اتفاق بیفتد، افراد در معرض هوای دمیده شده از یونیت هیتر مورد نظر احساس ناخوشایندی خواهند داشت.

5 . در یونیت هیتر دیواری با جریان هوای افقی معمولا دستگاه ها در امتداد دیواره ها و مطابق شکل زیر نصب می شوند. بدین ترتیب خروجی هوای تهویه شده از هر دستگاه وارد دستگاه بعدی شده و همواره یک جریان هوای مطبوع در سوله یا سالن مورد نظر ایجاد می شود. معمولا یونیت هیتر دیواری (یا همان یوینت هیتر افقی که جریان هوای افقی دارد) در کاربری های با ارتفاع سقف کمتر از 4 متر باید نصب می شود و برای ارتفاع سقف های بیشتر از یونیت هیتر سقفی با جریان هوای عمودی استفاده می شود.

یونیت هیتر دیواری با جریان هوای افقی

6 . در پروژه هایی که سالن یا سوله مورد نظر شکل تقریبا مربعی دارد و مساحت آن نیز بسیار وسیع است بهتر است که از یونیت هیتر عمودی و افقی به طور همزمان استفاده شود.

علاوه بر نکاتی که در مورد یونیت هیتر زمینی ، سقفی و دیواری با جریان هوای افقی و عمودی ذکر کردیم، این دستگاه معایبی دارد که استفاده از آن را با محدودیت هایی مواجه می کند که برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این معایب پیشنهاد می کنیم که مقاله زیر را مطالعه بفرمایید. همچنین اینکه مهندسان ما استفاده از دستگاه هواساز را به جای یونیت هیترها در اغلب پروژه ها پیشنهاد می دهند که برای آشنایی بیشتر با اجزا و ساختار و مزایای این دستگاه پیشنهاد می کنیم که مقاله زیر را مطالعه کنید.

آشنایی با مزایا و معایب یونیت هیترها در این مقاله ⇐ یونیت هیتر چیست ؟

کسب اطلاعات بیشتر درباره ساختار و مزایای دستگاه هواساز در این مقاله ⇐ دستگاه هواساز چیست ؟

یونیت هیترهای تهویه مطبوع ماخ

در شرکت ما انواع یونیت هیترهای زمینی ، دیواری ، سقفی با جریان عمودی و افقی و مطابق با استانداردهای روز صنعت تهویه و متناسب با نیاز هر پروژه ای (پس از جمع آوری اطلاعات و درخواست های مشتری) و در ظرفیت های 40000 تا 350000 بی تی یو بر ساعت طراحی و تولید شده و مستقیما از کارخانه و با قیمت مناسب به فروش می رسد. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع یونیت هیترها و سایر دستگاه های سرمایشی و گرمایشی ، انتخاب مناسب ترین نوع برای پروژه خود و استعلام قیمت آنها با مهندسان ما تماس بگیرید.

مهندس احمدی (تهویه مطبوع ماخ) : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی (تهویه مطبوع ماخ) : 09191639363

مطالعه بیشتر ⇐ تفاوت یونیت هیتر آب گرم و بخار

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 3 میانگین: 2.3]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

12 − 8 =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت