انواع چیلر تراکمی

8 نوع از انواع چیلر تراکمی بر اساس نوع کمپرسور و کندانسور

چیلرها به صورت پایه ای به دو سری چیلر تراکمی و چیلر جذبی دسته بندی می شوند. انواع چیلر تراکمی بر مبنای چرخه تبرید تراکمی و انواع چیلر جذبی بر مبنای چرخه (سیکل) جذبی کار می کنند. در ادامه 8 نوع از انواع تراکمی را که بر اساس نوع کمپرسور و کندانسور تقسیم بندی می شوند را معرفی و آنها را بررسی می کنیم.

تقسیم بندی انواع چیلر تراکمی بر اساس نوع کندانسور

چیلرهای تراکمی بر اساس نوع کندانسور خود به 2 سری کلی آب خنک و هوا خنک تقسیم بندی می شوند. نوع آب خنک و هوا خنک عینا مشابه یکدیگر هستند،  تنها با این تفاوت که کندانسور چیلر تراکمی آب خنک (چیلر آبی) توسط آب و تجهیزات برج خنک کننده و کندانسور چیلر تراکمی هوا خنک (چیلر هوایی) توسط هوا (فن) خنک می شود. هر کدام از آنها هم بر اساس کمپرسور به 4 نوع تقسیم بندی می شوند که در کل 8 نوع متفاوت را شامل می شوند.

چون تشریح ساختار هر یک از این 2 نوع بسیار مفصل بوده و در این مقاله هدف ما فقط معرفی انواع آن است، لذا برای شناخت بیشتر و بهتر هر یک می توانید این متن های ⇐ چیلر آبی (آب خنک) و چیلر هوایی (هوا خنک) را مطالعه کنید که به طور کامل در این متن ها آنها را تشریح کرده ایم.

چیلر تراکمی

قبل از اینکه به دسته بندی بر اساس نوع کمپرسور بپردازیم، چنانچه با ساختار چیلرهای تراکمی آشنایی ندارید، پیشنهاد می کنیم که برای شناخت اجزا، طرز کار، مزایا و کلیه ویژگی های چیلرهای تراکمی این مقاله ⇐ چیلر تراکمی را مطالعه کنید.

تقسیم بندی بر اساس نوع کمپرسور

نوع دیگری از تقسیم بندی انواع چیلر تراکمی وجود دارد که بر اساس نحوه فشرده سازی مبرد در کمپرسور است. معمولا به یکی از 4 روش زیر ، کمپرسور چیلر مبرد را متراکم می کند.

1 . رفت و برگشتی یا پیستونی که به آن ضربه ای نیز گفته می شود.

کمپرسور رفت و برگشتی در سیستم سیلندر و پیستونی ، مبرد را متراکم و داغ می کند و به سمت کندانسور می فرستد. این نوع بیشتر در مناطق حاره ای که آب و هوای بسیار گرم و مرطوب دارند استفاده می شود و ظرفیت آن معمولا بین 20 تا 125 تن تبرید است و گاهی اوقات تا 450 تن تبرید هم می رسد.

مطالعه بیشتر درباره این نوع از چیلرها در این متن ⇐ چیلر تراکمی رفت و برگشتی

چیلر پیستونی

2 . گریز از مرکز یا سانتریفیوژ

کمپرسور گریز از مرکز بسیار شبیه یک پمپ آب سانتریفیوژ کار می کند. این چیلرها می توانند ظرفیت سرمایشی بسیار زیادی را در ابعاد کوچک ایجاد کنند. آنها قابلیت تغییر ظرفیت را به طور پیوسته و متناسب با نیاز مصرف کننده دارند که این توانایی را به چیلر می دهد که به دقت درجه حرارت را تحت کنترل در بیاورد. ظرفیت این چیلرها معمولا بین 150 تا 2400 تن تبرید است و بیشتر در کاربردهایی که نیاز است تا سیستم سرمایشی با حداکثر توان و به طور دائمی کار کند استفاده می شود.

مطالعه بیشتر درباره این نوع از چیلرها در این متن ⇐ چیلر تراکمی سانتریفیوژ

چیلر تراکمی با کمپرسور سانتریفیوژ

3 . با استفاده از یک یا دو روتور مارپیچ

کمپرسور مارپیچی چیلر اسکرو مزایای بسیار زیادی دارد و از دو روتور مارپیچ تشکیل شده است که نسبت به سایر کمپرسورها گران قیمت تر است و معمولا در ظرفیت های بین 50 تا 450 تن تبرید و گاهی اوقات تا 800 تن تبرید هم ساخته می شوند. در چیلرهای تراکمی اسکرو ساخته شده در شرکت ما معمولا از کمپرسورهای آلمانی بیتزر (Bitzer) یا تایوانی هنبل (Hanbell) استفاده می شود.

مطالعه بیشتر درباره نوع اسکرو در این مقاله ⇐ چیلر تراکمی اسکرو

انواع چیلر تراکمی با کمپرسور اسکرو هنبل

4 . با استفاده از روتور حلزونی

کمپرسور اسکرال نسبت به سه نوع دیگر راندمان بالاتری دارد ولی ظرفیت برودتی آن از هر سه کمتر و معمولا بین 2 تا 50 تن تبرید است. برای دستیابی به ظرفیت های بالاتر (معمولا تا 200 تن تبرید) از چند کمپرسور اسکرال به صورت ترکیبی استفاده می شود. در چیلرهای تراکمی اسکرال ساخته شده در شرکت ما معمولا از کمپرسورهای دانفوس (Danfoss) یا کوپلند (Copeland) استفاده می شود.

مطالعه بیشتر درباره نوع اسکرال در این متن ⇐ چیلر تراکمی اسکرال

انواع چیلر تراکمی هوا خنک با کمپرسور اسکرال

دسته بندی انواع چیلر تراکمی Vapor Compression Chillers در نمودار زیر :

همانطور که گفتیم 2 مدل کلی از انواع چیلر تراکمی عبارتند از هوا خنک و آب خنک (بر اساس کندانسور) که هر یک از آنها نیز با 4 مدل کمپرسور مختلف (پیستونی ، اسکرال ، اسکرو و سانتریفیوژ) قابل ساخت است که در مجموع 8 نوع مختلف را شامل می شود.

انواع چیلر تراکمی

نوع دیگری از چیلرهای تراکمی در سال های اخیر وارد بازار شده است که به آن چیلر گازی یا پمپ حرارتی گازسوز GHP گفته می شود که کمپرسور آن را الکتروموتور به گردش در نمی آورد بلکه کمپرسور آن توسط موتور پیستونی گازسوز (گاز لوله کشی شده شهری) به گردش در می آید.

مطالعه بیشتر در مورد GHP ⇐ محصولات جی اچ پی شرکت ال جی و پاناسونیک ⇐ LG GHP و Panasonic GHP

هر کدام از 8 نوع چیلرهای تراکمی ذکر شده که بر اساس نوع کمپرسور و کندانسور دسته بندی می شوند مزایا و معایب خاص خود را دارند که متناسب با نیاز هر پروژه ، نوع کاربرد ، قیمت و … توسط مهندسان متخصص در زمینه سیستم های سرمایشی و گرمایشی ، محاسبه ، طراحی و انتخاب می شوند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد قیمت انواع چیلر تراکمی و ویژگی های آنها و نیز انتخاب مناسب ترین دستگاه برای پروژه خود با مهندسان ما تماس بگیرید.

مهندس احمدی : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی : 09191639363

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 6 میانگین: 3.7]
اشتراک گذاری :

4 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • با سلام
    آیا امکان آموزش وجود دارد؟

    پاسخ
    • درود بر شما. دقیقا منظور شما از آموزش چیه؟ ما تولید کننده هستیم و با توجه به نیاز ، امکان آموزش و کارآموزی مرتبط با طراحی و تولید وجود داره که با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.

      پاسخ
  • آیا تمایل به همکاری دارین؟
    من تعمیرات تخصصی چیلر تراکمی انجام میدم.

    پاسخ
    • درود بر شما. ما تولید کننده هستیم و در حوزه تعمیرات فعالیتی نداریم. خدمات پس از فروش نیز مختص محصولات تولیدی خودمان است و برای این کار یک تیم فنی داریم.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

دو × 2 =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت