ما به عنوان سازنده انواع یونیت هیتر و دیگر سیستم های تهویه مرکزی در این مقاله قصد داریم تا شما را با شیوه محاسبه ظرفیت یونیت هیتر و طراحی آن آشنا کنیم و در ادامه نیز به ویژگی های محصولات شرکت خود به عنوان تولید کننده یونیت هیتر و سایر دستگاه های تهویه سرمایشی و گرمایشی اشاره می کنیم.
شیوه محاسبه ظرفیت یونیت هیتر بخار و آبگرم
شیوه محاسبه ظرفیت یونیت هیتر بخار یا آبگرم به این صورت است که ابتدا باید 3 پارامتر زیر را از محل نصب آن استخراج کنیم :
1 . حجم مکان مورد نظر که از حاصل ضرب مساحت در ارتفاع به دست می آید.
2 . اختلاف درجه حرارت که با کم کردن درجه حرارت مورد نیاز در زمستان از کمترین درجه حرارت منطقه مورد نظر در زمستان به دست می آید.
3 . ضریب عایق کاری دیواره ها که بر اساس نوع و میزان عایق های به کار رفته در مکان مورد نظر تعیین می شود.
سپس این سه پارامتر را در فرمول زیر قرار می دهیم تا ظرفیت یونیت هیتر محاسبه شود.
(حجم*اختلاف درجه حرارت*ضریب عایق کاری) تقسیم بر عدد 1.6
نکته اینکه با توجه به اینکه محاسبه ظرفیت یونیت هیتر معمولا بر اساس BTU انجام می شود و BTU یک واحد انگلیسی برای محاسبه ظرفیت است، بنابرین باید ابعاد مکان مورد نظر (طول و عرض و ارتفاع) بر حسب فوت و اختلاف درجه حرارت بر حسب درجه فارنهایت در فرمول قرار داده شود. برای تبدیل متر به فوت کافی است که آن را در عدد 3.28 ضرب کنیم و برای تبدیل درجه حرارت بر حسب سانتی گراد به فارنهایت کافی است که از فرمول F=(C*1.8)+32 استفاده کنیم. در ضمن چنانچه در مکان مورد نظر هیچ گونه عایق کاری انجام نگرفته باشد، ضریب عایق کاری را برابر 5 ، برای مکانی با عایق کاری کم ضریب را برابر 1.5 ، برای عایق کاری متوسط این عدد را برابر 1 و برای عایق کاری خوب این عدد را برابر 0.5 در نظر می گیریم.
مثالی از شیوه محاسبه ظرفیت یونیت هیتر :
برای مثال می خواهیم ظرفیت گرمایشی مورد نیاز برای یک سوله صنعتی با ابعاد 30 متر (98 فوت) در 90 متر (294 فوت) با ارتفاع 7 متر (23 فوت) را بدست آوریم و این سوله در منطقه ای قرار گرفته که دمای هوا در سردترین روزهای سال به 3- درجه سانتی گراد (26 درجه فارنهایت) می رسد و ما می خواهیم که دمای داخل سالن 23 درجه سانتی گراد (73 درجه فارنهایت) باشد که در این صورت اختلاف دما برابر 47 درجه فارنهایت است. در ضمن این مکاندر حد متوسط عایق کاری شده و ضریب آن را برابر 1 در نظر می گیریم. در این صورت شیوه محاسبه ظرفیت یونیت هیتر برای این پروژه به صورت زیر خواهد بود.
حجم هوای داخل سوله = 98*294*7 = 201684 فوت مکعب
اختلاف دمای مورد نیاز با حداقل دما در زمستان = 47 درجه فارنهایت
ظرفیت گرمایشی مورد نیاز = (201684*47*1) / 1.6 = 5,924,467 BTU
مجموع یونیت هیترهایی که قرار است در این پروژه نصب گردد باید در حدود 6 میلیون BTU ظرفیت گرمایشی داشته باشند که اگر ظرفیت هر دستگاه یونیت هیتر آبگرم 250,000 BTU باشد در مجموع به 24 دستگاه یونیت هیتر آبگرم نیاز خواهد بود.
طراحی یونیت هیتر
برای طراحی یونیت هیتر به شکل صحیح و متناسب با نیاز هر پروژه ای ، ابتدا محل پروژه توسط مهندسان متخصص ما مورد بازدید قرار گرفته و تمامی اطلاعات مورد نیاز از جمله نوع کاربری ، دما ، میزان گردش هوای مورد نیاز ، مساحت و حجم محل مورد نظر ، اتلافات حرارتی ، نوع عایق بندی دیوارها ، تجهیزات گرمایشی موجود و … جمع آوری و سپس ظرفیت مورد نظر محاسبه می شود تا طراحی یونیت هیتر به مناسب ترین شکل برای آن انجام و ساخته شود.
معمولا طراحی نحوه گردش هوا در داخل سالن یا سوله مورد نظر به صورت یکی از دو حالت زیر انجام می شود که مهمترین عامل در تعیین اینکه یونیت هیترها از نوع سقفی (با جریان هوای عمودی از بالا به پایین) یا دیواری (با جریان هوای افقی) باشند، ارتفاع سقف مکان مورد نظر است که در ارتفاع های کمتر از 3.5 تا 4 متر، طراحی جریان هوا به صورت افقی (استفاده از یونیت هیترهای دیواری) و برای ارتفاع های بیش از آن طراحی جریان هوا به صورت عمودی (استفاده از یونیت هیترهای سقفی) انجام می پذیرد.
به طور کلی طراحی یونیت هیتر یا هر سیستم تهویه دیگری باید بعد از برآورد نیازهای یک ساختمان و در نظر گرفتن مزایا و معایب آن انجام پذیرد. برای مثال مهندسان ما بنا به دلایل زیادی اصلا استفاده از یونیت هیترها را به خاطر مسائلی که دارد در بسیاری از پروژه ها پیشنهاد نمی دهند و در عوض استفاده از دستگاه هواساز را به خاطر مزایای فراوانی که ایجاد می کند، توصیه می کنند. پیشنهاد ما این است که برای آشنایی بیشتر با مزایا و معایب یونیت هیترها متن یونیت هیتر چیست ؟ و برای آشنایی با ساختار و مزایای دستگاه هواساز متن هواساز چیست ؟ را مطالعه بفرمایید تا بتوانید در انتخاب سیستم تهویه مناسب برای پروژه خود تصمیم مناسبی بگیرید.
ساخت یونیت هیتر
در میان شرکت های سازنده یونیت هیتر ، تهویه مطبوع ماخ از جمله با سابقه ترین تولید کنندگان یونیت هیتر های زمینی ، دیواری ، سقفی ، نوع آبگرم و بخار است. تولید یونیت هیتر ها در شرکت ما بر اساس استانداردهای تدوین شده و متناسب با نیاز هر پروژه ای انجام می شود. مرحله ساخت یونیت هیتر پس از انجام محاسبات و طراحی مورد نیاز و در نظر گرفتن درخواست های مشتری صورت می گیرد. در میان شرکت های سازنده یونیت هیتر ، محصولات ما به خاطر طراحی خاص و متناسب با نیاز هر پروژه و نیز استفاده از مواد مرغوب اولیه و ساخت آن بر اساس استانداردهای روز صنعت تهویه و نیز فروش یونیت هیتر به صورت مستقیم از کارخانه هم از نظر کیفیت و هم قیمت مناسب هستند.
ساخت یونیت هیتر های ما در انواع صنعتی و خانگی ، نوع آلومینیومی و فولاد گالوانیزه ، نوع بخار و آبگرم و … انجام می شود. ما در ساخت یونیت هیتر های خود از مجموعه موتور الکتریکی و فن شرکت های معتبر مانند شرکت دمنده ، زیلابگ ، موتوژن و زیمنس استفاده می کنیم تا یونیت هیترها با کمترین صدا و عمر طولانی به کار خود ادامه دهند.
فروش یونیت هیتر
همانطور که گفته شد فروش یونیت هیتر بخار ، آبگرم و … مستقیما از کارخانه صورت می گیرد و با مناسب ترین قیمت عرضه می شوند. روند فروش یونیت هیتر های ما به این شکل است که پس از تعیین ظرفیت ، نوع و ویژگی های دستگاه ، یک پیش فاکتور فروش یونیت هیتر به همراه ذکر آپشن ها و خدمات پس از فروش و … برای خریدار ارسال می شود و مطابق با آن ، یونیت هیتر مورد نظر در ابعاد ، ظرفیت و ویژگی های مورد نظر ساخته و در موقع مقرر تحویل داده می شود.
جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره انواع یونیت هیترها و سایر سیستم های تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی ، شناخت بیشتر ویژگی های محصولات ما و نیز استعلام قیمت آنها با مهندسان ما تماس بگیرید.
مهندس احمدی (تهویه مطبوع ماخ) : 09127675117 – 09194427470
مهندس خورانی (تهویه مطبوع ماخ) : 09191639363
مطالعه بیشتر ⇓