سیستم تهویه مطبوع صنایع الکترونیکی و های تک High-tech

سیستم تهویه مطبوع صنایع الکترونیکی

کنترل دقیق درجه حرارت و رطوبت توسط سیستم تهویه مطبوع صنایع الکترونیکی و های تک High-tech مزایای زیر را به دنبال دارد :

1 . بهبود ایمنی محل کار و حذف ریسک تخلیه الکتریکی که می تواند به تجهیزات آسیب وارد کند.

2 . بهبود کنترل فرآیند تولید و کیفیت محصولات

3 . بهبود آسایش کارکنان و در نتیجه افزایش سطح توجه آنها هنگام کار

در صنایع الکترونیکی و های تک High-tech کنترل دقیق رطوبت ضرورت دارد. هوای خشک با رطوبت نسبی کمتر از 40 درصد یک رسانای ضعیف است و بنابرین بار الکتریکی استاتیکی در آن ذخیره می شود که پتانسیل آن به هزاران ولت می تواند برسد. تحت شرایط خاص ، هوای خشک موجب تخلیه بار الکتریکی می شود که می تواند به قطعات الکترونیکی آسیب رسانده و موجب ایجاد نقص در محصولات شود. با نگه داشتن رطوبت نسبی هوا به صورت کنترل شده در محدوده بالاتر از 55 درصد (با توجه به نیازهای هر مکان امکان دارد این مقدار تغییر کند) در سالن ها و سوله های تولید و انبار تجهیزات الکتریکی و های تک High-tech ، امکان تخلیه بار الکتریکی استاتیکی از بین می برد. از طرفی سرعت برخی از واکنش های شیمیایی مانند اکسید شدن به دما و رطوبت بستگی دارد و در نتیجه این دو فاکتور باید در محدوده مناسب به دقت کنترل شوند. به منظور اطمینان از عملکرد صحیح فرآیندهای تولید در صنایع الکتریکی و های تک High-tech و تولید محصولات با کیفیت (علاوه بر افزایش ایمنی محل کار) به کنترل دقیق درجه حرارت هوا و رطوبت آن نیاز است.

کاهش تخلیه بار الکتریکی با افزایش رطوبت

تجهیزات پیشنهادی برای کنترل رطوبت و دما صنایع های تک High-tech

شما هم احتمالا بارها و بارها این نوع از تخلیه بار الکتریکی را در زندگی روزمره تجربه کرده اید که یک شوک ناگهانی به بدن وارد می شود. سیستم تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی در حال کار در محل تولید قطعات الکترونیکی و High-tech باید بتواند رطوبت نسبی هوا را همواره بالاتر از 55 درصد نگه دارد تا این نوع از تخلیه ها بین بدن انسان و قطعات و نیز بین خود قطعات صورت نگیرید. مهمترین عاملی که باعث ایجاد چنین تخلیه ای می شود، کاهش رطوبت نسبی هوا است. رطوبت یا همان بخار آب موجود در هوا در واقع یک رسانای الکتریکی طبیعی است که از انباشت الکتریسیته ساکن جلوگیری می کند. بنابرین 3 راه حل کلی برای افزایش رطوبت هوا توسط سیستم تهویه هم در حالت سرمایش و هم گرمایش وجود دارد که عبارتند از :

1 . دستگاه هواساز دارای رطوبت زن

دستگاه هواساز وظیفه تنظیم دمای هوا ، رطوبت زنی و رطوبت زدایی ، فیلتراسیون هوا از هر نوع آلودگی و توزیع مناسب هوا با کانال و با سرعت و جهت کنترل شده را بر عهده دارد. در واقع هواساز دارای یک کویل مسی است که هر گاه یک سیال سرد مثل آب سرد (که توسط چیلر تامین می شود) یا یک سیال گرم مثل آب گرم (که توسط بویلر موتورخانه تامین می شود) یا گاز مبرد (که توسط دستگاه هایی مثل روف تاپ پکیج یا GHP یا VRF تامین می شود) در آن جریان می یابد و همزمان با آن فن هواساز که روشن می شود می تواند هوای عبوری از سطح کویل را سرد یا گرم کند و در مسیر نیز با استفاده از فیلترهایی ، هوا را فیلتر کند. یک مسئله ای که وجود دارد این است که برای افزایش رطوبت هوا باید تجهیزات رطوبت زن در درون هواساز نصب شود.

مطالعه بیشتر و تخصصی تر درباره ساختار و طرز کار دستگاه هواساز در این مقاله ⇐ دستگاه هواساز

هواساز متصل به بویلر و چیلر

چیلر ، روف تاپ پکیج ، بویلر ، دستگاه های GHP و VRF در واقع منابع تولید سرمایش و گرمایش هستند (ایجاد کننده سیال سرد و گرم که این سیال سرد یا گرم را به کویل هواساز ارسال می کنند) و در مکان هایی مانند موتورخانه یا پشت بام و … نصب می شوند تا سیال خنک یا گرم شده را به دستگاه هواساز ارسال کنند و از آنجا هوای با درجه حرارت و رطوبت مناسب در فضای داخل توزیع شود.

مطالعه بیشتر و تخصصی تر درباره انواع چیلرها در این صفحه ⇐ چیلر

مطالعه بیشتر و تخصصی تر در مورد دستگاه روف تاپ پکیج ⇐ روف تاپ پکیج

مطالعه بیشتر و تخصصی تر درباره هیت پمپ های GHP و VRF در این مقاله ها ⇐ GHP و VRF

سیستم تهویه مطبوع صنایع الکترونیکی و های تک High-tech

2 . همین سیستم هواساز + تجهیزات رطوبت زن

در طرحی دیگر می توان هواساز را به همان شکلی که توضیح دادیم در بیرون از سوله یا سالن تولیدی قطعات الکتریکی نصب کرد و هوا را با درجه حرارت کنترل شده و با کانال کشی در سالن توزیع نمود ولی تجهیزات رطوبت زن را در داخل هواساز نصب نکرد و به جای آن این تجهیزات رطوبت زنی را که همانند سیستم های پاشش آب به صورت پودری در هوا است را داخل سالن نصب نمود. در تصویر زیر مشاهده می کنید که علاوه بر تعبیه یک دستگاه هواساز که در بیرون از سالن نصب شده و هوا را پس از فیلتر و تنظیم نمودن دما به داخل سالن هدایت می کند از تعدادی رطوبت زن (به روش پاشش آب به صورت پودری) استفاده شده تا رطوبت نسب هوا را افزایش دهد.

تجهیزات رطوبت زن داخل سالن

3 . از دستگاه های دیگری مانند اکونوپک ، زنت و ایرواشر نیز می توان برای سرمایش و گرمایش سالن های تولیدی صنایع الکترونیکی استفاده نمود. این دستگاه ها قابلیت تنظیم دقیق رطوبت را ندارند ولی چونکه در موقع کارکرد سرمایشی مثل کولر آبی عمل می کنند (هر سه این دستگاه ها ساختار تقریبا مشابهی دارند) ، می توانند رطوبت هوا را افزایش دهند (همانگونه که کولر آبی موقع خنک کردن هوا ، با وارد نمودن آب به هوا و افزایش بخار آب موجود در هوا موجب افزایش رطوبت نیز می شود) و برای کارکرد گرمایشی هم می توان تجهیزات رطوبت زن درون آنها نصب و یا به همان شکلی که در مورد قبلی گفتیم ، تجهیزات رطوبت زن را درون سوله تولیدی نصب نمود. نکته مهم اینکه قیمت اولیه آنها نسبت به دستگاه های ذکر شده در بالا (یعنی هواسازی که به چیلر و بویلر یا سیستم های دیگری مثل GHP و VRF متصل می شود) کمتر است زیرا ساختار بسیار ساده تری دارند.

مطالعه بیشتر و تخصصی تر درباره ویژگی های دستگاه زنت (Zent) در این مقاله ⇐ زنت

مطالعه بیشتر و تخصصی تر درباره دستگاه اکونوپک در این صفحه ⇐ اکونوپک

ایرواشر

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع دستگاه های سرمایشی ، گرمایشی و تنظیم رطوبت مرکزی ، آشنایی با ویژگی های هر یک ، انتخاب مناسب ترین دستگاه برای پروژه خود و استعلام قیمت آنها با مهندسان ما تماس بگیرید.

مهندس احمدی (تهویه مطبوع ماخ) : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی (تهویه مطبوع ماخ) : 09191639363

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 0 میانگین: 0]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

10 + 9 =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت