معایب سیستم GHP

5 مورد از معایب سیستم GHP و برطرف سازی آنها با تکنولوژی های روز

در متن زیر به معایب سیستم GHP از جمله مقایسه قیمت آن با سایر سیستم ها ، مشکلاتی که در مواقع تحریم به علت وارداتی بودن دستگاه ها می تواند به وجود آید و سایر مشکلات فنی آن اشاره می کنیم و میبینیم که چطور با تکنولوژی های ارائه شده توسط شرکت های تهویه مطبوع جهانی ، این مشکلات فنی برطرف شده است.

1 . قیمت اولیه بالاتر سیستم تهویه مطبوع GHP نسبت به برخی از سیستم های دیگر

در اوایل GHP های ارائه شده به بازار قیمت اولیه و راه اندازی بیشتری نسبت به دیگر سیستم های تهویه داشتند. ولی با گذشت زمان و ارائه طرح های بهینه شده (هم موتور احتراق داخلی مختص GHP و هم سایر تکنولوژی هایی که راندمان را افزایش و سایز تجهیزات را کاهش داده اند) قیمت اولیه آن کاهش و حتی از برخی از سیستم های دیگر نیز کمتر شده است.

مطابق نمودار شکل زیر هزینه اولیه (قیمت دستگاه و تجهیزات) سیستم GHP (خط آبی پر رنگ) حتی از سیستم تهویه داکت اسپلیت و موتورخانه و نیز چیلر جذبی و موتورخانه کمتر و فقط اندکی از سیستم داکت اسپلیت و پکیج (خط قرمز رنگ) بیشتر است. علت این امر این است که GHP هم سرمایش ساختمان را تامین می کند و هم گرمایش آن را و در نتیجه برای گرمایش به موتورخانه و تجهیزات آن نیازی نیست. حذف موتورخانه ، ضمن کاهش هزینه های اولیه موجب می شود که بتوان از فضای اختصاص یافته برای موتورخانه (که معمولا در زیرزمین ساختمان تعبیه می شود) استفاده مفیدتری به عمل آورد.

همچنین میبینیم که هزینه های جاری (مصرف انرژی) GHP در طول 5 سال نسبت به تمامی سیستم های دیگر کمتر است و در طول زمان ، کاهش هزینه های جاری ، هزینه راه اندازی اولیه را جبران می کند. علت کاهش هزینه های جاری نیز این است که در کشور عزیزمان ایران ، قیمت گاز از برق کمتر بوده و در تابستان به جای استفاده از برق برای سرمایش ، از همان گاز شهری برای سرمایش استفاده می شود.

مقایسه هزینه های جاری و هزینه راه اندازی اولیه ghp

یک نکته حائز اهمیت اینکه این نمودار برای شرایطی است که وضعیت واردات عادی بوده ، کشورمان در شرایط تحریم قرار نداشته باشد و تعرفه های گمرکی سنگینی بر روی سیستم های تهویه مطبوع وضع نشده باشد. هر دستگاه GHP با هر برندی که در بازار ایران وجود دارد وارداتی است و هیچ سازنده ای در کشورمان دستگاه GHP تولید نمی کند و همین مسئله به یکی از معضلات مهم و معایب GHP تبدیل شده است. در نتیجه برای برآورد دقیق قیمت و مقایسه آن با سایر دستگاه ها بایستی از چند شرکت استعلام قیمت و مشخصات فنی نمایید.

مطالعه بیشتر درباره قیمت GHP و عواملی که بر قیمت نهایی آن تاثیر گذار است در این مقاله ⇐ قیمت سیستم GHP

2 . نیاز به تخصص مهندسی در طراحی و نصب GHP

با توجه به اینکه نصب سیستم GHP نیاز به تخصص داشته و حتما می بایستی که نیازها و مشخصات مکان مورد تهویه به خوبی بررسی و محاسبه گردد ، همه مهندسانی که در زمینه سیستم های تهویه فعالیت می کنند توانایی طراحی و نصب GHP را ندارند و باید این کار توسط مهندسان ویژه این سیستم انجام شود. همین موضوع تخصصی بودن و زمان بر بودن طراحی چنین سیستمی به همراه لوله کشی های مسی طویلی که باید بین تمام یونیت ها انجام بگیرد هزینه اجرای سیستم را افزایش می دهد و یکی از معایب دستگاه GHP است و در صورتی که اجرا توسط افراد غیر متخصص انجام بگیرد قطعا با مشکلات عدیده ای مواجه خواهید شد.

نکات عمومی لوله کشی پمپ حرارتی GHP

با توجه به اینکه یکی از تخصص های اصلی مهندسان گروه ماخ طراحی و نصب سیستم های تهویه مطبوع DX (که یکی از آنها GHP است) بوده و زمینه همکاری گسترده ای با برندهای مختلف جهانی مانند LG , Panasonic , Toyota و شرکت های معتبر ایرانی دارند ، از بابت طراحی دقیق و تایید شده توسط خود شرکت سازنده دستگاه ، مشکلی وجود نداشته و به بهترین شکل ممکن این کار توسط مهندسان ماخ انجام می شود.

3 . اثرات مخرب مبرد بر محیط زیست

مبرد R-11 بیشترین پتانسیل تخریب لایه ازن را دارد. به جز این مبرد سایر مبردهایی چون R-12 , R-113 , R-114 نیز برای محیط زیست خطرناک هستند. این گازها در گذشته به طور گسترده در انواع سیستم های تبریدی (سیستم های بر پایه سیکل تبرید تراکمی) به کار گرفته می شد ولی خوشبختانه امروزه با توجه به بکارگیری تکنولوژی های روز در ساخت گازهای جدید ، این مشکل تقریبا به صورت کامل برطرف سازی شده است. با توجه به اینکه امروزه در سیستم های تهویه GHP از گاز R134a و گازهای مشابه به عنوان مبرد استفاده می شود ، پتانسیل تخریب لایه ازن آن صفر بوده و در صورت آزاد شدن ، هیچ آسیبی به لایه ازن نمی زند و برای محیط زیست خطرناک نیست. افزون بر آن این مبرد راندمان عملکرد GHP را نیز افزایش می دهد.

4 . مشکل کاهش راندمان در مناطق سرد

این مشکل در نخستین نسل سیستم های GHP عرضه شده به بازار در گذشته وجود داشت. ولی امروزه با استفاده از تکنولوژی بازیافت حرارت موتور احتراق داخلی و انتقال آن به سیکل تبرید توسط شرکت های سازنده سیستم تهویه مطبوع GHP ، این مشکل نه تنها برطرف شده ، بلکه راندمان کل سیستم را افزایش داده است. امروزه سیستم GHP می تواند تا دمای 20- درجه سانتی گراد و بدون افت راندمان به صورت پیوسته عمل گرمادهی را انجام دهد.

معایب سیستم ghp

5 . عدم تامین قطعات و خدمات پس از فروش ضعیف در تحریم ها

آخرین و یکی از مهمترین موارد از 5 مورد از معایب سیستم GHP به خدمات پس از فروش ضعیف و ناقص شرکت ها در شرایط تحریم می توان اشاره کرد. برای مثال کافی است که به مالک یک ساختمانی که در آن سیستم سرمایشی گرمایشی GHP اجرا شده است مراجعه کنید و با چند پرسش ساده می توانید به عمق مشکلات تامین قطعات یدکی و نیز خدمات سرویس این سیستم پی ببرید. متاسفانه با توجه به اینکه تمامی قطعات آن در خارج از کشور تولید و تیراژ مصرف آن در کشورمان پایین است همواره مشکل تامین قطعات یدکی (مخصوصا در دوران تحریم) وجود دارد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع سیستم های تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی ، انتخاب مناسب ترین سیستم تهویه برای ساختمان خود و استعلام قیمت دستگاه ها با مهندسان ما تماس بگیرید.

مهندس احمدی (تهویه مطبوع ماخ) : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی (تهویه مطبوع ماخ) : 09191639363

علاوه بر آشنایی با معایب سیستم GHP برای آشنایی با مزایای GHP و شناخت ویژگی های آن، این متن ⇐ سیستم تهویه مطبوع GHP را مطالعه کنید.

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 5 میانگین: 2]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

2 + 3 =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت