سایزینگ سیستم های تهویه مطبوع

سایزینگ سیستم های تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی

سایزینگ سیستم های تهویه مطبوع (مانند سایز چیلر ، بویلر ، داکت اسپلیت ، هواساز ، GHP و غیره) به معنی انتخاب دستگاه های سرمایشی و گرمایشی با ظرفیت مناسب و نه کمتر و نه بیشتر از حد مورد نیاز است. اگر ظرفیت کمتر از حد انتخاب شود ، ساختمان با مشکل عدم تامین آسایش حرارتی و برودتی مواجه می شود و مشکلات ظرفیت بیشتر از حد که در اصطلاح به آن اور سایز (Over Size) گفته می شود نیز در ادامه آورده شده است.

چرا سیستم های بزرگ همواره مناسب نیستند ؟

یکی از بزرگترین اشتباهاتی که می توانید در خرید یک سیستم تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی انجام دهید ، انتخاب یک دستگاه با سایز (ظرفیت) اشتباه برای سرمایش یا گرمایش فضای مورد نظر شما است و یا اینکه در ساختمان های قدیمی اگر دستگاه قدیمی به خوبی عمل گرمایش یا سرمایش هوا را انجام نمی دهد ، شما اقدام به خرید یک دستگاه قدرتمندتر (با ظرفیت بیشتر) می کنید و فکر می کنید که آن دستگاه شرایط آسایش بهتری را فراهم خواهد کرد ، در حالی که ظرفیت بیشتر تضمین کننده آسایش بهتر نیست. در ادامه به 7 دلیل مهم برای پرهیز از خرید دستگاه با ظرفیت بیشتر اشاره می کنیم.

سایزینگ سیستم های تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی

7 دلیل برای پرهیز از خرید دستگاه های با ظرفیت بیشتر (Over Sizing)

7 مورد از مهمترین دلایل برای پرهیز از خرید دستگاه های با ظرفیت بیشتر یا به اصطلاح اورسایز عبارتند از :

1 . سیکل دستگاه مکررا خاموش و روشن می شود.

به این اتفاق ، کاهش مدت زمان سیکل گفته می شود و این یکی از نشانه های اورسایز بودن دستگاه چیلر ، بویلر ، هیت پمپ GHP ، VRF ، داکت اسپلیت و … است. سایزینگ سیستم های تهویه مطبوع به شکل مناسب این مشکل را برطرف خواهد کرد. وقتی که سایزینگ سیستم تهویه مطبوع نامناسب باشد و دستگاهی با ظرفیت بیشتر از حد مورد نیاز خریداری شود با روشن شدن دستگاه به سرعت دمای محل مورد نظر به حد مورد انتظار رسیده و سیستم به صورت اتوماتیک خاموش می شود و بعد از مدت زمان کوتاهی دوباره دستگاه به صورت خودکار استارت خورده و مجددا با سرعتی بالا دما را به حد مورد انتظار می رساند و سپس خاموش می شود. این عمل باعث افزایش مصرف انرژی و کاهش طول عمر دستگاه می شود. این مورد از مهمترین دلایل برای پرهیز از خرید یک دستگاه تهویه با ظرفیت بیشتر از حد مورد نیاز است.

پیشنهاد مطالعه درباره اجزا و ساختار چیلرهای تراکمی هوا خنک در مقاله ⇐ چیلر هوایی

پیشنهاد مطالعه درباره سیستم تهویه مدرن VRF و شناخت مزایا و معایب آن در مقاله ⇐ VRF

2 . از کار افتادن های بیشتر

با افزایش تعداد خاموش و روشن شدن های دستگاه ، میزان فرسایش قطعات افزایش می یابد و زودتر از مدت زمان عمر مفید ، دستگاه از کار می افتد و هزینه تعمیرات در آینده افزایش می یابد. (اگر در مکان تجاری یا صنعتی این اتفاق بیافتد بر راندمان کار و تولید تاثیر خواهد گذاشت.)

3 . افزایش هزینه های جاری

سایزینگ نامناسب انرژی را هدر داده زیرا که تجهیزات مکانیکی در لحظه شروع کار (بعد از خاموش شدن و هنگام استارت مجدد) بیشترین انرژی را مصرف می کنند. این اتفاق بدان معناست که سیستم شما خیلی سخت کار می کند (با توان بالا) و انرژی بیشتری مصرف می کند ولی سطح آسایش مطلوب را فراهم نمی کند. در نتیجه آثار خرید دستگاه با ظرفیت بیشتر از حد مورد نیاز در قبض های برق نمایان خواهان شد.

قبض برق

4 . عدم کنترل صحیح درجه حرارت

سیکل های کوتاه مدت منجر به بوجود آمدن دماهای حداقل و حداکثر بیشتری شده (نوسان دما حول یک دمای مشخص) و معمولا نمی توان به طور یکنواخت مناطق مختلف را خنک کاری یا گرم نمود.

5 . مشکلات رطوبت و کاهش کیفیت هوای داخل

تجهیزاتی که به درستی سایز نمی شوند ، مخصوصا سیستم های مبتنی بر سیکل تبرید تراکمی مانند چیلر هوایی ، چیلر آبی ، پکیج یونیت ، داکت اسپلیت ، GHP و VRF و … چون به مدت زمان کافی و بلند کار نمی کنند (سیکل های کوتاه و روشن و خاموش شدن های بیشتر) نمی توانند به اندازه کافی رطوبت هوا را بگیرند و منجر به افزایش رطوبت و صدمات ناشی از آن می شوند.

6 . کارکرد با صدای بیشتر

افزایش دفعات ON و OFF دستگاه ، منجر به استارت ها و در نتیجه صدای بیشتر می شود که اگر در اماکنی مانند رستوران یا تهویه مطبوع بیمارستان استفاده شود ، می تواند ساکنان را تحت تاثیر قرار دهد.

7 . قیمت اولیه بالاتر

علاوه بر افزایش هزینه های جاری و تعمیرات که گفته شد ، چرا باید پول بیشتری برای دستگاهی با ظرفیت بیشتر که نمی تواند سطح آسایش مطلوب را فراهم کند می پردازیم ؟ برای جلوگیری از زیان های مالی و مشکلات باید بازدید ، محاسبات (به صورت دستی و نرم افزاری) ، طراحی و سایزینگ سیستم های تهویه مطبوع را به مهندسان متخصص و با تجربه در این زمینه بسپارید. از جمله پارامترهایی که باید برای محاسبات جمع آوری گردد عبارتند از سطح و حجم فضای مورد نظر ، اتلافات انرژی از طرق مختلف ساختمان ، تجهیزات تولید کننده حرارت و افراد ساکن در محل ، نوع کاربری و عوامل متعدد دیگر متناسب با هر پروژه.

نکته اینکه علاوه بر 7 دلیل مهمی که برای پرهیز از خرید دستگاه با ظرفیت بیشتر اشاره نمودیم نباید دستگاهی با ظرفیت کمتر از حد نیاز نیز خریداری شود زیرا دستگاه برای ایجاد شرایط دمایی مناسب مجبور خواهد بود ساعات بیشتری با توان های بالا کار کرده تا بتواند دمای محیط را به حد مطلوب برساند و با این کار نیز استهلاک سیستم و هزینه مصرف برق آن افزایش خواهد یافت و مخصوصا در روزهای اوج گرما یا سرما سیستم نمی تواند پاسخگوی نیازها باشد. گاهی اوقات دیده می شود که افرادی سودجو به منظور کاهش قیمت اعلامی سیستم تهویه از ترفند کمتر تخمین زدن ظرفیت مورد نیاز استفاده کرده تا قیمت تمام شده سیستم تهویه مطبوع سرمایشی و گرمایشی را کمتر جلوه دهند و بتوانند دستگاه خود را به فروش برسانند و به فکر عواقب آن که عدم تامین سطح آسایش است توجهی نمی کنند.

تهویه مطبوع ماخ متشکل از مهندسان متخصص در زمینه محاسبات ، طراحی ، ساخت و اجرای انواع سیستم های تهویه مطبوع است که می توانید درخواست و یا مشکلات خود را با مهندسان ما در میان گذاشته و راه حل های مناسب برای یک خرید مطمئن و بدون مشکل را دریافت نمایید.

مهندس احمدی (تهویه مطبوع ماخ) : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی (تهویه مطبوع ماخ) : 09191639363

پیشنهاد مطالعه درباره دستگاه پکیج یونیت سرمایشی گرمایشی در مقاله ⇐ پکیج یونیت

مطالعه بیشتر ⇓

داکت اسپلیت کم مصرف

مقایسه کویل مسی با کویل آلومینیومی

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 0 میانگین: 0]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

نه + هجده =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت