مقایسه کویل مسی با کویل آلومینیومی مبدل حرارتی و کندانسور

در این متن از 4 بعد مختلف ، مقایسه ای بین ویژگی های کویل مسی و کویل آلومینیومی و کاربرد آنها در انواع مبدل حرارتی ، کندانسور و اواپراتور خواهیم داشت و به این پرسش که نوع مسی بهتر است یا آلومینیومی پاسخ خواهیم داد.

مقایسه کویل مسی با کویل آلومینیومی از 4 بعد مختلف

1 . از نظر راندمان

مهمترین مقایسه کویل مسی با کویل آلومینیومی در اختلاف راندمان و قیمت آنهاست. هدایت گرمایی مس حدودا دو برابر هدایت گرمایی آلومینیوم است (385 در برابر 205) و در نتیجه راندمان انتقال حرارت بیشتری خواهد داشت.

مقایسه کویل مسی با کویل آلومینیومی

2 . مقایسه کویل مسی با کویل آلومینیومی از نظر اجرت تعمیرات

مزیت دیگر کویل مسی نسبت به آلومینیومی تعمیر راحت تر آن است. در صورت آسیب ، کویل های مسی را نسبت به آلومینیومی بهتر و آسوده تر می توان تعمیر نمود و کویل آلومینیومی اغلب باید با کویل جدید جایگزین گردد.

3 . مقایسه کویل مسی با کویل آلومینیومی از نظر نگهداری

کویل آلومینیومی نسبت به مسی شکننده تر است و به همین خاطر سازندگان معمولا کویل آلومینیومی را درون باکس های فلزی جهت محافظت در برابر ضربه ، جاسازی می کنند و همین امر تمیز کردن و نگهداری آن را سخت تر می کند. کویل مسی در معرض نوع خاصی از خوردگی تحت عنوان Formicary Corrosion (هر چند اگر کویل به خوبی و طبق برنامه منظم نگهداری شود این خوردگی بوجود نمی آید) و کویل آلومینیومی نیز در معرض باکتری و کپک زدگی قرار دارد و این یکی از دلایلی است که معمولا سازندگان ، لوله های کویل را از مس و فین های اطراف آن را برای افزایش انتقال حرارت و حرکت بهتر سیال در میان کویل از جنس آلومینیوم می سازند.

هر چند در نتیجه اتصال دو فلز با جنس مخالف ، یک نوع خوردگی تحت عنوان Galvanic Corrosion به وجود می آید و برخی از سازندگان ترجیح می دهند که هم کویل و هم فین ها از یک جنس باشند تا با این مشکل مواجه نشوند و برخی نیز از تکنولوژی های پیشرفته استفاده می کنند تا اتصال به گونه ای انجام شود که مشکل خوردگی بوجود نیاید.

4 . مقایسه آن از بعد قیمت

به علت افزایش روز افزون قیمت مس در سال های اخیر ، کویل های مسی با ضخامت کمتر (در نتیجه راندمان کمتر و آسیب پذیری بیشتر) در بازارهای جهانی عرضه شده اند که مشکلات خاص خود را به همراه دارد. برخی از سازندگان و خریداران ، امروزه به خاطر قیمت کمتر آلومینیوم ترجیح می دهند که از نوع آلومینیومی به جای مسی گران قیمت استفاده کنند. در این مقایسه کوتاه از 4 بعد مختلف که انجام دادیم ، این مورد مهمترین دلیل استفاده از نوع آلومینیومی است.

کویل مسی بهتر است یا کویل آلومینیومی ؟

این روزها برخی از سازندگان شروع به استفاده از کویل آلومینیومی (لوله های آلومینیومی) به جای کویل مسی (لوله های مسی) نموده اند. قبل از خرید و دادن سفارش ساخت کویل مبدل حرارتی ، کندانسور و اواپراتور بهتر است که مقداری دانش در این زمینه و خرید آن متناسب با نیاز خود را داشته باشید. از گذشته ، مس برای سازندگان کویل مبدل حرارتی ، کندانسور و اواپراتور انتخاب بهتری بوده است. علت آن نرخ انتقال حرارت بالای مس ، قیمت مناسب و انعطاف پذیری در نصب بوده است. در سال های اخیر قیمت مس بسیار افزایش یافته و بنابرین جداول سازندگان مبدل های حرارتی رو به تغییر رفته است. مهمترین علت این امر ، قیمت ارزان تر آلومینیوم نسبت به مس است که قیمت تمام شده را کاهش می دهد.

در پاسخ به این سوال که کویل مسی بهتر است یا آلومینیومی باید گفت که هم مس و هم آلومینیوم ویژگی ها و مزیت های خاص خود را داشته و از هر دو در ساخت مبدل حرارتی ، کندانسور و اواپراتور استفاده می شود. مزایا و معایب آنها باید بر اساس مقدار فضای موجود ، قیمت ، انعطاف پذیری در نصب و نیز شرایط نگهداری بررسی ، محاسبه و سپس انتخاب شود. در برخی کاربری ها بهتر است که از مس و در برخی از آلومینیوم استفاده شود.

کویل مسی و کویل آلومینیومی مبدل حرارتی و کندانسور

نکته اینکه در حال حاضر ما کویل مسی و آلومینیومی و غیره و دستگاه کندانسور ، اواپراتور و مبدل حرارتی طراحی و تولید نمی کنیم و هیچ نوعی از آنها (نه با کویل مسی ، نه نوع آلومینیومی و غیره) در سبد محصولات ما قرار ندارد. لطفا در این خصوص با مهندسان ما تماس نگیرید. این مقاله صرفا مقاله ای آموزشی برای بررسی ویژگی ها و مزایای کویل مسی و مقایسه آن با نوع آلومینیومی از 4 بعد مختلف است. ما در حال حاضر فقط تولید کننده انواع چیلر (برای مصارف تهویه مطبوع و نیز خنک کاری ماشین آلات و فرآیندهای صنعتی) ، هواساز ، روفتاپ پکیج ، دستگاه زنت و ایرواشر هستیم و لطفا فقط در این خصوص با مهندسان ما تماس بگیرید.

آشنایی با طرز کار و کاربردهای انواع کندانسورها در این مقاله ⇐ کندانسور

آشنایی با اجزا ، ساختار و انواع اواپراتورها در این مقاله ⇐ اواپراتور

آشنایی با انواع مبدل های حرارتی و طرز کار آنها در این مقاله ⇐ مبدل حرارتی

مطالعه بیشتر درباره مزایای استفاده از موتور فن های اینورتر ⇐ موتور فن اینورتر در فن کویل و هواساز

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 8 میانگین: 3.9]
اشتراک گذاری :

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

8 − 1 =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت