چیلر و پکیج

معرفی سیستم چیلر و پکیج و تفاوت آن با دستگاه روفتاپ پکیج یونیت

به طور کلی یکی از سیستم های کامل سرمایشی گرمایشی برای واحدهای مسکونی متراژ بالا و سایر کاربری های تجاری و اداری سیستم چیلر و پکیج است که در ادامه ابتدا این سیستم را معرفی می کنیم و سپس تفاوت آن با دستگاه روفتاپ پکیج یونیت را هم بررسی خواهیم نمود.

تفاوت چیلر و پکیج

تفاوت چیلر و پکیج بسیار آشکار است زیرا چیلر دستگاه تولید کننده آب سرد (برای سرمایش) و پکیج دستگاه تولید کننده آب گرم (برای گرمایش) است و این دو به همراه هواساز یا فن کویل ، سیستم کامل سرمایشی و گرمایشی یک ساختمان را شکل می دهند. پکیج و چیلر هر دو با لوله کشی آب گرم و آب سرد به فن کویل های متعدد داخل ساختمان و یا به دستگاه هواساز مرکزی متصل می شوند و با پمپ، آب را به درون کویل های آنها ارسال می کنند. دستگاه هواساز و فن کویل نیز دارای فن هایی هستند که هوا را با سرعت از میان کویل ها عبور داده و هوا را سرد یا گرم کرده و در قسمت های مختلف ساختمان پخش می کنند.

البته در ساختمان های بزرگتر ‌که به سیستم گرمایش مرکزی با ظرفیت بالا نیاز است به جای پکیج معمولا از بویلر استفاده می شود. در ظرفیت های کم سرمایشی نیز به جای چیلر معمولا از مینی چیلر هوا خنک استفاده می شود که کارکرد یکسانی دارند و فقط دستگاه مینی چیلر نسبت به چیلر دارای ابعاد کوچکتر و نیز دارای پمپ و منبع انبساط است. بنابرین سیستم مینی چیلر و پکیج در ظرفیت های کم سرمایش و گرمایش و سیستم بویلر و چیلر در ظرفیت های زیاد مورد استفاده قرار می گیرند.

اجزای سیستم پکیج ، مینی چیلر ، فن کویل (مناسب برای ساختمان های واحدی یا سایز کوچک تا متوسط) :

مینی چیلر آپارتمانی سرد و گرم

مطالعه بیشتر درباره مینی چیلرها در صفحه ⇐ مینی چیلر هوا خنک

مطالعه بیشتر درباره ساختار انواع فن کویل ها در صفحه ⇐ فن کویل

اجزای سیستم بویلر موتورخانه ، چیلر ، فن کویل (مناسب برای ساختمان های سایز بزرگ) :

موتورخانه فن کویل

مطالعه بیشتر درباره (چیلر تراکمی هوا خنک) در متن ⇐ چیلر هوایی 

مطالعه بیشتر درباره (چیلر تراکمی آب خنک) در متن ⇐ چیلر آبی 

اجزای سیستم بویلر موتورخانه ، چیلر ، دستگاه هواساز (مناسب برای ساختمان های سایز بزرگ) :

هواساز متصل به بویلر و چیلر

مطالعه بیشتر درباره ساختار دستگاه هواساز در متن ⇐ دستگاه هواساز

محل نصب و منبع انرژی پکیج و چیلر

دستگاه های چیلر و پکیج به صورت جداگانه طراحی، ساخته و نصب می شوند. چیلرها معمولا در دو نوع چیلر تراکمی هوا خنک یا همان چیلر هوایی و چیلر تراکمی آب خنک یا همان چیلر آبی طراحی و ساخته می شوند. منظور از هوا خنک یا آب خنک بودن آنها در واقع نوع کندانسور آن است. چیلر هوا خنک معمولا در فضای آزاد ساختمان مانند پشت بام یا حیاط و چیلر آب خنک معمولا در موتورخانه نصب می شود. منبع انرژی پکیج و بویلر معمولا سوخت گاز طبیعی (گاز شهری) است که با شعله، آب درون مخزن را گرم و به سمت فن کویل، هواساز و غیره ارسال می کند. منبع انرژی چیلر و مینی چیلر معمولا انرژی برق است که الکتروموتور کمپرسور و فن های چیلر را به گردش در می آورد تا در یک سیکل تبریدی ، آب سرد شود و به سمت فن کویل ها یا هواساز پمپاژ گردد.

چیلر و پکیج

البته نوع دیگری از چیلر تحت عنوان چیلر گازی یا GHP وجود دارد که منبع انرژی آن نیز همانند پکیج ، سوخت گاز طبیعی است. علاوه بر پکیج و چیلر ، دستگاه های سرمایشی و گرمایشی دیگری مانند اکونوپک ، VRF ، چیلر گازی یا همان GHP و … نیز وجود دارند که عمل گرمایش و سرمایش را در یک دستگاه مشترک انجام می دهند و باید مناسب ترین دستگاه توسط مهندسان متخصص تهویه برای هر ساختمان انتخاب شود. تا اینجا سعی بر این بود که سیستم پکیج و چیلر را معرفی کنیم و در ادامه تفاوت های مهم آن با دستگاه روفتاپ پکیج یونیت را بیان خواهیم نمود.

تفاوت سیستم چیلر و پکیج با دستگاه روفتاپ پکیج یونیت

یکی از حالت هایی که مطابق شکل های بالا توضیح دادیم این بود که آب سرد و گرم را به دستگاه هواساز متصل کنیم. حال فرض کنید که بخواهیم به جای سرد نمودن آب در چیلر ، مکانیزمی طراحی کنیم که مبرد در گردش درون دستگاه چیلر بتواند خود و بدون سیال واسطه ای مثل آب ، عمل خنک کاری هوایی که برای تهویه به درون ساختمان فرستاده می شود را انجام دهد. برای اینکه به درستی منظورمان را بیان کنیم ابتدا به اجزای مهم یک چیلر پیستونی در شکل زیر اشاره ای می کنیم.

اجزای چیلر پیستونی

همانطور که مشاهده می کنید یک جزء مهم در این سیستم اواپراتور است که آبگرم وارد آن شده و با تبادل گرمایی صورت گرفته بین مبرد و آبگرم، از طرف دیگر خروجی آب سرد را خواهیم داشت. آب سرد سپس با لوله عایق کاری شده ای به سوی هواساز منتقل می شود. حال در صورتی که کویل آب سرد هواساز را حذف کنیم و به جای آن یک کویل مخصوص مبرد (DX) در درون هواساز جاسازی کنیم و نیز اواپراتور چیلر را هم حذف کنیم و چیلر را به دستگاه هواساز پیچ و مهره کنیم می توان لوله خروجی مبرد بعد از شیر انبساط را به کویل DX وصل نمود و بدین ترتیب هوایی که برای تهویه درون دستگاه هواساز به جریان می افتد بعد از تماس با کویل DX که حاوی مبرد است، گرمای خود را به مبرد داده و هوا خنک می شود و بدین ترتیب هم در مواد اولیه مصرفی و هم هزینه مصرف انرژی دستگاه صرفه جویی می شود. به منظور گرم نمودن هوا هم مثل همان حالت قبلی آبگرم پکیج زمینی یا موتورخانه را به کویل مخصوص آبگرم هواساز متصل می کنیم که در این حالت این دستگاه با نام جدیدی (روفتاپ پکیج یونیت) نامگذاری و معرفی می شود. بنابرین تفاوت چیلر و پکیج و هواساز نسبت به دستگاه روفتاپ پکیج این است که با حذف اواپراتور از چیلر و جایگزینی یک کویل DX به جای کویل آب سرد در هواساز می توان چیلر و هواساز را در یک دستگاه واحد به نام روفتاپ پکیج یونیت جمع کرد تا هم قیمت نهایی سیستم ارزان تر تمام شود و هم با کارکرد دستگاه و صرفه جویی انجام شده در اتلافات انرژی ، هزینه مصرف انرژی دستگاه کاهش یابد.

مبدل پوسته و لوله چیلر

طراحی ، تولید و فروش دستگاه های سرمایشی و گرمایشی

تهویه مطبوع ماخ طراح و تولید کننده انواع دستگاه های تهویه مطبوع گرمایشی و سرمایشی در ظرفیت های گوناگون، مطابق با استانداردهای روز و متناسب با نیازها و درخواست های هر مشتری به طور خاص است. محصولات ما به طور مستقیم از کارخانه و در نتیجه با قیمت مناسب به فروش می رسد. برای کسب اطلاعات و انتخاب مناسب ترین دستگاه از هر نظر برای ساختمان و پروژه خود و نیز استعلام قیمت آنها با مهندسان متخصص ما در این زمینه تماس بگیرید.

مهندس احمدی (تهویه مطبوع ماخ) : 09127675117 – 09194427470

مهندس خورانی (تهویه مطبوع ماخ) : 09191639363

مطالعه بیشتر ⇐ چیلر و فن کویل

به همراه چیلر از پکیج دیواری استفاده می شود یا زمینی؟

بستگی به متراژ ساختمان و ظرفیت مورد نیاز دارد که اگر در متراژهای کوچک، پکیج دیواری پاسخگوی نیازهای گرمایشی باشد از نوع دیواری و اگر جوابگوی نیازها نباشد از نوع زمینی استفاده می شود. در برخی از ساختمان ها نیز به طور کلی به جای چند پکیج از یک دیگ آبگرم مرکزی مستقر در موتورخانه برای تامین آبگرم مورد نیاز برای گرمایش استفاده می شود.

از چه نوع لوله کشی برای سیستم سرمایشی گرمایشی چیلر و پکیج استفاده می شود؟

لوله کشی ساده و کم هزینه آب. در اجرای برخی از دستگاه های سرمایشی گرمایشی باید از لوله کشی مسی بین اجزای سیستم استفاده شود (برای انتقال گاز مبرد از یک نقطه به نقطه دیگر در ساختمان) که هزینه اجرای آن بسیار بالاست (برای مثال کولر گازی) ولی در سیستم چیلر و پکیج هزینه اجرا بسیار پایین است چونکه از لوله های آب ساده در این سیستم استفاده می شود.

به این متن چند ستاره میدین؟ (ستاره سمت چپ بیشترین امتیاز رو داره. بدون نیاز به ثبت نام در سایت می تونید امتیاز بدید)
[کل: 15 میانگین: 3.9]
اشتراک گذاری :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

4 + هفده =

keyboard_arrow_up
مشاوره و استعلام قیمت