چیلر خنک کننده روغن هیدرولیک چیست ؟
وظیفه دستگاه چیلر خنک کننده روغن هیدرولیک کاهش دمای روغن هیدرولیک مورد استفاده در صنایع سنگین و پایدار نگه داشتن آن تحت شرایط کاری مختلف و مطابق با نیاز است.
مشکلات ناشی از افزایش درجه حرارت روغن در سیستم های هیدرولیکی
هنگامی که دمای روغن افزایش پیدا می کند ، ویسکوزیته روغن کاهش پیدا کرده و فیلم روغن در بین قطعات نازک تر می شود. کاهش ویسکوزیته باعث نشتی داخلی در دستگاه ها و آب بندی های هیدرولیکی می شود که در نتیجه منجر به از کار افتادن های مکرر و کاهش راندمان سیستم هیدرولیک می شود.
در روش های متعارف سرمایش معمولا روغن هیدرولیک با عبور از یک مبدل حرارتی (دستگاه مبدل حرارتی هوا خنک یا مبدل حرارتی پوسته و لوله) حرارت خود را از دست می دهد. مشکل این روش این است که در طول روزهای مختلف سال ، دمای هوا یا آب خنک کننده ، وابسته به دمای محیط بوده و منجر به نوسان دمای روغن هیدرولیک در طول سال خواهد شد. همچنین بعد از مدتی مبدل حرارتی رسوب گرفته و راندمان آن نیز کاهش می یابد. نمونه ای از مبدل حرارتی خنک کننده روغن که شبیه رادیاتور یک خودرو است در شکل زیر نمایش داده شده است.
مطالعه بیشتر درباره انواع مبدل های حرارتی در مقاله ⇐ مبدل حرارتی
مطالعه بیشتر در مورد مبدل های حرارتی هوا خنک ⇐ مبدل حرارتی هوا خنک
مطالعه بیشتر در مورد ساختار مبدل های حرارتی پوسته و لوله ⇐ مبدل حرارتی پوسته و لوله
علاوه بر مبدل حرارتی هوا خنک که شبیه یک رادیاتور عمل می کند و یا مبدل حرارتی پوسته و لوله که توسط آب ، دمای روغن را کاهش می دهد ، می توان از دستگاه چیلر به عنوان سیستم خنک کننده روغن استفاده نمود.
مزایای استفاده از چیلر خنک کننده روغن هیدرولیک
1 . چیلر در طول سال وابسته به دمای محیط نیست و مستقل از آن می تواند دمای روغن را با دقت زیاد (تا دقت 0.1 درجه سانتی گراد) تنظیم نماید.
2 . در مدار چیلر از آب استفاده نمی شود و سیال مبرد (گاز فریون) عمل سردسازی روغن هیدرولیک را طی سیکل تبرید تراکمی انجام می دهد که در نتیجه مشکل رسوب گرفتگی ناشی از وجود آب در مدار و کاهش راندمان در چیلر بر خلاف مبدل های حرارتی پوسته و لوله وجود نخواهد داشت.
3 . چیلرها بر خلاف مبدل های حرارتی که نهایتا دمای روغن را تا نزدیک دمای محیط کاهش می دهند ، می تواند درجه حرارت روغن را به دماهای پایین تر از دمای محیط در کاربری های خاص برساند.
4 . چیلر با ایجاد اختلاف دمای زیاد بین مبرد و روغن ، موجب افزایش نرخ انتقال حرارت در مجموعه ای کوچک تر نسبت به مبدل حرارتی می شود و در نتیجه ابعاد دستگاه خنک کننده کاهش می یابد.
در شکل زیر نمونه هایی از چیلرهای تراکمی هوا خنک (هوایی) را مشاهده می کنید که برای خنک کاری سیال هیدرولیک با حرارت بالا هستند که برای شناخت بهتر اجزا و نحوه کار چیلرهای هوایی پیشنهاد می کنیم که این مقاله ⇐ چیلر هوایی را مطالعه کنید.
در شکل زیر یک دستگاه چیلر تراکمی آب خنک را مشاهده می کنید که وظیفه خنک کاری روغن داغ یک فرآیند صنعتی را بر عهده دارد. وقتی که گفته می شود چیلر تراکمی از نوع آب خنک است به این مفهوم است که کندانسور آن به وسیله آب خنک می شود که برای آشنایی بیشتر با ساختار آن پیشنهاد می کنیم که این مقاله ⇐ چیلر تراکمی آب خنک را مطالعه بفرمایید.
نحوه کار سیستم
نحوه کار بدین شکل است که چیلر دارای یک یا چند کمپرسور ، شیر انبساط ، کندانسور ، اواپراتور و لوله کشی های گاز فریون (مبرد) است که در یک چرخه باعث می شود که مبرد در اواپراتور ، حرارت اضافی روغن و یا هر نوع سیال دیگری را به خود جذب کند و حرارت را طی یک چرخه به هوای اتمسفر منتقل نماید. در کاربری های کوچک معمولا از مینی چیلر و در کاربری های بزرگتر از چیلر تراکمی آب خنک (چیلر آبی) یا چیلر تراکمی هوا خنک (چیلر هوایی) استفاده می شود.
چنانچه با اجزا، ساختار و طرز کار چیلرها آشنا نیستید، پیشنهاد می کنیم که این مقاله ⇐ چیلر چیست ؟ را مطالعه بفرمایید.
شرکت ماخ از جمله طراحان و تولید کنندگان انواع چیلرها ، مینی چیلرها و سایر دستگاه های سرمایشی و گرمایشی در ظرفیت های گوناگون برای کاربردهای خاص صنعتی است. محصولات ما مطابق با استانداردهای روز و متناسب با نیاز هر مشتری به طور خاص طراحی و تولید شده و مستقیما از کارخانه و با قیمت مناسب به فروش می رسند. جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مبدل های حرارتی و چیلر خنک کننده روغن هیدرولیک ، آشنایی بیشتر با ویژگی های هر یک ، انتخاب مناسب ترین دستگاه برای پروژه خود و نیز استعلام قیمت آنها با مهندسان ما تماس بگیرید.
مهندس احمدی : 09127675117 – 09194427470
مهندس خورانی : 09191639363
نکته اینکه ما در شرکت ماخ فقط چیلرهای با ظرفیت بالا (بالاتر از 5 تن تبرید) تولید می کنیم و برای فرآیندهای هیدرولیکی کوچک و با ظرفیت پایین ، تولید چیلر نداریم. در ضمن ساخت مبدل های حرارتی هوا خنک با ظرفیت پایین نیز در شرکت ما انجام نمی پذیرد.
مطالعه بیشتر درباره طرز کار مینی چیلرها در مقاله ⇐ طرز کار مینی چیلر
پیشنهاد مطالعه درباره روش های بهبود راندمان چیلرهای تراکمی در مقاله ⇐ بهبود راندمان چیلر تراکمی
5 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
با تشکر از شما لطفاً مقاله خود را با زبان ساده تر و بهتر بیان کنید متشکرم ممنون
با تشکر از مقاله خوبتون میخواستم بدونم که چیلر چیست؟
خواهش میکنم
چیلر در واقع پر کاربردترین دستگاه سرمایشی هست که معمولا بر پایه سیکل تبرید تراکمی کار میکنه و در نهایت منجر به خنک شدن یک سیال مانند آب ، هوا یا هر سیال دیگه ای مثل روغن و … میشه. برای مثال یخچال یک نوع چیلر هستش که وظیفه اون کاهش دمای هوای درون یخچاله
سلام
5 مخزن کنار هم حاوی مایع پتروشیمی با لزجت مشابه روغن با حجم کل 110 مترمکعب در شمال دارم که باید دمای آنرا 23 درجه در تابستان و زمستان ثابت نگهدارم
برای گرم کردن مشکل ندارم ولی برای سرد کردن شما چه مدل چیلر با چه ظرفیتی رو پیشنهاد میدهید?
درود بر شما. با فرض اینکه این 110 متر مکعب در هر ساعت 3 درجه اتلاف حرارت داشته باشد، شما یک چیلر 130 تن تبرید واقعی نیاز دارید (160 تن تبرید اسمی) و اگر میزان اتلاف حرارت بیشتر از این مقدار در هر ساعت است به ما اطلاع دهید تا ظرفیت چیلر مورد نیاز را مجددا محاسبه کنیم. برای اطلاع از قیمت نیز با ما تماس بگیرید. در ضمن با توجه به اینکه پروژه در شمال کشور واقع شده است، مناسب ترین چیلر برای شما، چیلر تراکمی هوا خنک است.